Autonomous Sensory Meridian Response

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Autonomous Sensory Meridian Response

Príspevok od používateľa ephramko »

Ahojte, dnes som mal dalsi z tychto zazitkov. Rozhodol som sa patrat na nete, ci su ludia, ktori podobne pocity tiez zazivaju. A zistil som, ze su...nasiel som jedno forum, kde ludia popisuju podobne zazitky ako mam ja a situacie, ktore ich spustaju.
Autonomous Sensory Meridian Response je amatersky nazov, neviem ci je dany jav popisany aj nejakym vedeckym terminom. Prehladal som niekolko odbornych portalov a nenasiel som ziadne vedecke zdroje o tom.

Ide o to, ze uz od detstva zazivam obcas take brnenie hlavy alebo mozgu. Nie je to migrena, naopak...je to velmi prijemny euforicky stav. Ja osobne by som to popisal ako "mozgovy orgazmus". Vacsinou trva niekolko desiatok sekund alebo zopar minut, roznej intenzity. Nema to so sexom alebo sexualnou stimulaciou nic spolocne. U mna su spustace take, ked je vacsinou v mojej tesnej pritomnosti jedna osoba a nieco spolu robime, na nieco mame upriamenu pozornost. V detstve to bolo obcas, ked som sa hral s nejakym kamosom...na strednej zase v lavici so spolusediacim/spolusediacov, ked sme sa o niecom bavili alebo nieco riesili. Raz sa mi to dokonca stalo, ked som hladkal jednu macku. Niektori ludia maju ten pocit, aj pri nezivych predmetoch...pri pocuvani hudby, pozerani telky atd. Jeden clovek na tom fore pisal, ze vzdy dany stav dostane, ked cita email od svojho trenera.

Je tu niekto rovnaky?

Zatial co sa mi o tomto fenomene podarilo zistit (alebo skor nezistit):
-nezavisly na pohlavi, rase, etniku, sexualnej orientacii, veku, mieste kde clovek zije
-spustace su velmi roznorode
-velmi podobny pocitu orgazmu, avsak nespaja sa so ziadnou sexualnou/fyzickou stimulaciou
-nespaja sa so ziadnou psychiatrickou diagnozou

http://www.steadyhealth.com/WEIRD_SENSA ... tml?page=6
http://www.steadyhealth.com/WEIRD_SENSA ... ml?page=11
http://www.asmr-research.org/
M142
Addict
Addict

Re: Autonomous Sensory Meridian Response

Príspevok od používateľa M142 »

no co ja viem a treba to nejako riesit? podla mna sa to stava, ked ma clovek z niecoho velmi dobry pocit alebo ked sa citi fakt dobre, proste je to taky prijemny euforicky stav, to zaziva snad kazdy.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

mat dobru naladu, dobry pocit z niecoho, citit sa prijemne v niekoho pritomnosti...ano, take situacie zazije obcas kazdy, ale zvacsa trvaju dlhsie ako niekolko desiatok sekund alebo par minut...a okrem toho si clovek v tej chvili neuvedomuje ako keby sa fyzicky dialo nieco s jeho mozgom, ja napr. si doslova pripadam tak, ako keby mi zrazu niekto dal na hlavu nejaku helmu, ktora vysiela take "vlnobitie" a nie je to ani totalna instantna euforia, ako po marihuane, je to sice prijemny pocit, no k euforii a ku smiechu by som to neprirovnaval...ono sa to tazko popisuje niekomu, kto to nezaziva...vsak si precitaj prispevky ludi na tom fore, niektori to prirovnavaju k tomu, ako keby im niekto "pošteklil" mozog...a spustace su niekedy dost bizardne...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Presne viem co myslis, super pocit, ako zimomriavky na mozgu. Niekedy dokonca citim k tomu aj halucinacie pachov alebo ako by som to nazval, castejsie som to maval ked som bol maly tiez pri podobnych aktivitach a ako decko sa pamatam, ze som to najcastejsie maval ked si odomna niekto nieco pozical a chcel si to poobzerat. (hodinky, mobil etc.)
Napísať odpoveď