Autorské práva pri tvorbe remixov

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Frankie86
Novice
Novice

Autorské práva pri tvorbe remixov

Príspevok od používateľa Frankie86 »

Vo voľnom čase sa venujem len tak pre zabavu tvorbe remixov hudobných skladieb(hlavne trance a house) a chcel by som ich niekde zverejnit na internete. Ale neviem ako je to s autorskymi pravami, ci musim niekomu nieco zaplatit alebo ich mozem len tak zverejnit.
Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Autorské práva pri tvorbe remixov

Príspevok od používateľa Hotwire »

tusim sa to tu uz niekde riesilo...ak ich nehodlas ponukat za peniaze tak by problem nemal byt (ak sa mylim opravte ma)
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Dočítal som sa nete, vraj ak chceš spraviť Remix, musíš mať povolenie od vydavateľstva / autora (od nich následne získaš remix balík). Pokiaľ to spravíš bez ich povolenia (a tak isto všetko potrebné na remix získaš inou cestou, prípadne iba napodobníš), ide o Bootleg. Za Bootleg nemôžeš žiadať peniaze a tak isto by nemal byť nikde vydaný. Môže byť iba hraný na parties.
Čo sa týka zverejnenia, zverejniť môžeš. Je to rovnaké ako so setmi, nemali sa nikde zverejnovať, no aj tak sa to robí. Teoreticky pokiaľ ti na ten remix nenatrafí niekto dôležitý (nebodaj niekto, kto má s originalom pesničky niečo spoločné), tak nemusíš nič. Ale neviem čo by sa dialo v opačnom prípade.
Toto všetko sa však dá len teoreticky, kedže na Slovensku, čo som čítal, tak autorský zákon ešte stále nie je poriadne vyriešený a ako sme nedávno videli, SOZA si môže vymyslieť čokoľvek.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

http://ccmixter.org/ - ccMixter is a community music site featuring remixes licensed under Creative Commons where you can listen to, sample, mash-up, or interact with music in whatever way you want.
Napísať odpoveď