Babeta ako je to s predpismi a poistkou

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Babeta ako je to s predpismi a poistkou

Príspevok od používateľa Zaxman »

idem si robit vodičak na lahku motorku čiže do 50ccm no kcel som si kupit nejakeho simsona ale nakoniec som zistil že bude stačiř babeta na behanie po dedine prinajhoršom do susednej dediny ..............kcem sa spitat ak o to je s predpismi prilbu asi treba určite čo ?? treba nato blinkre lebo ked som pozeral babety mali svetla ale blinkre nie ?? a poistka počul som že na jednorychlostnu poistku netreba ?? ako to je ?
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

hmm, nevim o tom zeby to vobec malo technicak, tak poistku asi nie....
gulo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gulo »

Poistku musis mat(v poistke nebudes mat uvedenu SPZ ale cislo ramu).
Prilbu musis mat.
Blinkre nemusis mat.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

a kolko je pokuta asi keby nemam prilbu ??? lebo na babete prilbu mat no hamba :D nekcem aby sa mi smiala cela dedina
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

Zaxman napísal:a kolko je pokuta asi keby nemam prilbu ??? lebo na babete prilbu mat no hamba :D nekcem aby sa mi smiala cela dedina
hmm jako ked sa ti smeje cela dedina tak si kup neco poriadne..teda ne poriadne ale neco krajsie..skutra myslim alebo neco take..
pokuta vela krat som isel bez prilby na scootri a nic zastavili ma pekne mi povedali co by sa stalo kebyze ju nemam.. druhy krat ma zastavili zase iba reci nastastie.. no ja som videl same pripady co mali na hlave jeden tipek mal na hlave ciapku namocenu v cervenej farbe aby si policajti mysleli ze je to helma.. alebo normalnu byciklovu prilbu..kup si taku zaludovku a nebudu sa ti smiat.. to je pre bezpecnost ne pre frajerovanie..

babeta blinkre nemusi mat ale musis pred tym nez ides odbocovat tak ukazat smer jazdy..no to ta naucia vsetko v autoskole ale jednoduchsie je kupit neake smerovky za 500 korun pre lepsiu bezpecnost a "komfort"
sebci
Star
Star

Re: Babeta ako je to s predpismi a poistkou

Príspevok od používateľa sebci »

Zaxman napísal:idem si robit vodičak na lahku motorku čiže do 50ccm no kcel som si kupit nejakeho simsona ale nakoniec som zistil že bude stačiř babeta na behanie po dedine prinajhoršom do susednej dediny ..............kcem sa spitat ak o to je s predpismi prilbu asi treba určite čo ?? treba nato blinkre lebo ked som pozeral babety mali svetla ale blinkre nie ?? a poistka počul som že na jednorychlostnu poistku netreba ?? ako to je ?
kolko maš rokov ideš si robiť ten vodičak od 15 rokov? ak ano tak to je do 125ccm s obmedzením výkonu do 11kW .... na babetu potrebuje prilbu a poistku ...nič viac
MurphY
Professional
Professional

sebci napísal:kolko maš rokov ideš si robiť ten vodičak od 15 rokov? ak ano tak to je do 125ccm s obmedzením výkonu do 11kW .... na babetu potrebuje prilbu a poistku ...nič viac
hm od 15 rokov je do 50cm3

od 16 rokov je do 125cm3 s vykonom do 11kW
m1s0
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m1s0 »

Zaxman napísal:a kolko je pokuta asi keby nemam prilbu ??? lebo na babete prilbu mat no hamba :D nekcem aby sa mi smiala cela dedina
priblu si radsej naozaj zozen...vis, ak by sa nieco stalo, nebol by to pekny pohlad vidiet teba na zemi a tvoj mozog o 5 metrov dalej :?

len tak:

Kód: Vybrať všetko

ride2die.com
ale toto je o vyssich rychlostiach ako na babete
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

musi byt vobec babeta prihlasena? lebo tusim som davno videl postarku a ta tam mala dake tabule, ale je mozne ze to bol len ocny klam :)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

a ja nieco rychlejsie možno nejake cestne enduro do 50cm3 ? skuter nekcem
m1s0
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:musi byt vobec babeta prihlasena? lebo tusim som davno videl postarku a ta tam mala dake tabule, ale je mozne ze to bol len ocny klam :)
ŠPZ na babete nemusis mat...
Zaxman napísal:a ja nieco rychlejsie možno nejake cestne enduro do 50cm3 ? skuter nekcem
yamaha dt 50
derbi senda 50
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

m1s0 napísal:ŠPZ na babete nemusis mat...
takze pojistku, prilbu, vodicak a som "king of the road"? :D
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

m1s0 napísal:priblu si radsej naozaj zozen...vis, ak by sa nieco stalo, nebol by to pekny pohlad vidiet teba na zemi a tvoj mozog o 5 metrov dalej :?
babeta a mozok o 5 metrov dalej, to mi dako nejde dokopy ketze babetu obehnem aj na biku :D:D
MurphY
Professional
Professional

brainwirm napísal:babeta a mozok o 5 metrov dalej, to mi dako nejde dokopy ketze babetu obehnem aj na biku :D:D
babeta da tych 40km/h a ked celne das tych 40km/h tak mi ver ze ked preletis a spadnes na beton tak je dost mala sanca ze sa po svojich zdvihnes
m1s0
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

brainwirm napísal:babeta a mozok o 5 metrov dalej, to mi dako nejde dokopy ketze babetu obehnem aj na biku :D:D
nejde o to, ze padnes z babety... ale aj pri pade si mozes hlavu riadne rozbit.... ide o to, ked ta sunda daka plechovkar....
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

MurphY napísal:hm od 15 rokov je do 50cm3

od 16 rokov je do 125cm3 s vykonom do 11kW
hej hej maš pravdu sry za klamlivu info
Diestro
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Diestro »

Este by som podotkol ze za tu poistku das na rok 600 Sk. Ked stym planujes iba po dedine behat, predpokladam ze aj do krcmy a z krcmy, tak racej do tej prilby investuj :D
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

a od 15 rokov je do kolko KW bo mam jednu motorečku teda možem mat do 50cm3 ale je do 9kw ako to je ?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

mam taky pocit, ze v legislative stoji presne "vodic ma mat prilbu pevne upevnenu". ale nie je definovane kde. skus povedat, ze ju mas pevne upevnenu doma na vesiaku. nastuduj zakony. mne sa zda, ze takato diera tam niekde bola :) ale neriskoval by som to :D radsej by som sa vyhovoril, ze na dedine s babetou, ktora ide sotva 50 som na prilbu uplne lahko zabudol.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

vodis musi mat prilbu pevne pripevnenu. nebolo uvedene kde..kamarat jazdil na skutri a prilbu mal pevne upevnenu vzadu na skutri. potom dostal 500 za tangace na špzke :D ale zevraj sa tato diera uz "zaplatala"
Napísať odpoveď