hm tak som niečo zistoval bol som na dopravnom odbore v LM no a tam mi hend zobrala papiere a prefocovala lebo také ešte nevidela ako možem to sem aj hodiť ako to asi vyzera ale už teraz vravím asi 4 strany a čo tam asi je že je to schválene na ministerstve dopravy výrobne číslo ramu a nejake tie čísla občianskeho a meno ale ja tam nemám nič napísane.
ale dostanem sa k tomu ako to tam prebiehalo a smejte sa - takže prídem tam a pýtam sa že čo mi treba k tomu aby som sa mohol voziť na babete zvl-210 a ona-(blondina:-) ) (sedela tam aj druha ale ta si obhrýzala nechty)
k veci- ona- no to sa menilo teraz na to treba technicku pre zvlaštne vozidlo lebo sa to radí do strojov teda buldozer a bager a podobne že vraj skupina L a potom kontrola originality - chcel som sa zasmiať ale bolo mi to trapne teda dal som jej technicky od mašiny "buldozer" prefotila všetky strany dokonca aj obal a že od roku 2011 treba na babetu značku teda éčevé a povedala ešte mi to pošleme na ministerstvo dopravy a prídte o 2 týždne ked dostaneme od nich papier
zvlaštna skupina teda kde to má smerové svetla a kde to ma brzdove svetlo ? ked ako sa vie aj stroje maju predsa svetelné signaly no nie ?
no takže myslím že podla mňa určite dostanem nový technicky na to alebo nejaký papier možno mi napíše do tohoto meno a číslo občianskeho preukazu a nejakú tú pečiatku dalej technicka kontrola pojdem sa opýtať budem asi vyzerať ako magor ale budiš čo ma poslali to pojdem dalej zaplatiť poistku podla toho na kolko na rok alebo polroka a malo by to byť ok -
povine "predmety" na mašinu (buldozer) zrkadlo(mám dva zo skútra vespa originale) , funkčnosť svetiel ,brzd, a samozrejme bezpečnosť prilba vyjde 25eur bez štíku ale bolo mi povedane že treba mať okuliare teda slnečne mi povedal čo je v obchode predavač
som zvedavý ako to dopadne zatial ubehlo od vtedy 4 dni teda mám ešte kedy porobiť nejaký tuning nééé
pýtal si sa čo ti možu udeliť - ak ťa stretne doby ujo policajt tak si ťa možno nevšimne ked máš prilbu a zrkadlo ale ak ťa zastaví aj dobry ujo policajt tak to bude horšie z dokladmi druhe ak ťa zastaví čo zastaví uvidí a už stojíš a hned všetkooo kontrola a podobne - jak nemáš doklad o poistení a ak nemáš prilbu a ani zrkadloo no tak si na tebe zgustne teda pokuta samozrejme to si určí on a možne je že prídeš o papiere "vodičák"
//autoeditácia príspevku (15 Jan 2010, 19:28)
čaute ludia dnes som bol na odbore dopravy a dostal som papier na vydanie dokladov - žial ked som tam prišiel a povedal som im tak povedali mi že nedostali odpoveď ale povedala ta blondínka že ide sa opýtať tuto vedla a tam bol chlap ktorý povedal že prečo mu nedáte tento papier ? ktorý bol tam aj minule len nevedela či je to ono. Tak mi povedzte čo tam ako robia tie ženy či len sedia a berú plat? no konečne mám to čo treba papier na vydanie dokladov -žiadosť o vydanie osvedčenia o evidencii/technického osvedčenia vozidla pri výmene technického osvedčenia vozidla.
čo k tomu treba ? - odborný posudok o kontrole originality nie starší ako 15 dní , protokol o technickej kontrole vozidla nie starší ako 15 dní píše sa tam aj emisná kontrola ale neplatí pri vozidle M,N,T teda babety sa toto netýka pretože nie vždy sa dá benzín presne nariediť s olejom. teda za prve kontrola originality idem a potom techincka musím to stihnúť do 15 dní teda sa uvidí