Banished

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Banished

Príspevok od používateľa Gothar »

Pred par dnami vysla tato skvela sandboxova hra, hravate ju?
Stoji za tym jeden clovek, ale hned po uvedeni sa dostala medzi najlepsie sa predavajuce hry na steame aj humble store.
V skratke ide o budovatelsku strategiu z obdobia stredoveku, kde sa vobec nebojuje, ale vasim superom je iba priroda.
Info:
http://games.tiscali.cz/video/vysla-bud ... ecka-65419

Kupit sa da na Humble store alebo na Steame, ale na HS je lacnejsia a navyse dostanete steam kluc + verziu bez DRM
https://www.humblebundle.com/store/p/ba ... storefront
Stranka tvorcu:
http://www.shiningrocksoftware.com/

Ja uz mam par hodin nahratych, ale este sa mi uplne nedari, vzdy sa skor ci neskor dostavi hladomor :D
Curuj
Addict
Addict

Re: Banished

Príspevok od používateľa Curuj »

prežil som asi 10 zím zatiaľ. ale nie je čas hrať :( inak je to pekné, zdá sa mi monotonne. uvidím či sa podarí dopestovať dalšiu generáciu a nepomrú všetci na starobu :D
Danielson
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Danielson »

Mastím to so spolubývajúcimi denne :D

Na medium sa mi darí udržiavať populácia cez 50 pracujúcich obyvateľov, no potom vždy príde tornádo, alebo sa niečo zapáli, vyvraždí mi to polovicu dediny, 1/4 pokape hladom a chladom a človek začína takmer od piky :)

Teraz skúšame najťažšie kombinácie (hard, mountains atd...) Sranda veľká preveľká :)
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Najhorsie ked pride nejaka choroba, potom sa to proste zosype ako domcek z karat :D Zrazu mas malo dreva, liecitelov, a bam, game over :D
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Vcera som zacal. Nejakym zazrakom mi druhu zimu prezili len dvaja dospelí a dve deti. Po par zimach mam celkom peknu rodinku, ale paradoxne, cim ich je viac, o to je to tazsie.

Som aj prekvapeny, aku peknu hru napchali do par sto megabajtov :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Obyvatelia 168/14/33, 80 zím. skoro pokapali zo dva krát, ked došlo jedlo. neviem, nejako divno to počíta. a deciek sa rodí tiež plno :D prežil som záškrt a nejaký mumps. za chvíľu sa nepomestím na mapu (medium). ale prestáva ma to baviť. vytradované všetky plodiny a dobytok, chcelo by to niečím oživiť.
Danielson
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Danielson »

Ono ak sa človeku darí, tak to nie je až taká zábava. Zábava je stále dostávať tých ľudí z problémov :-)
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

Ja som to hral len na obtiaznosti medium, bez katastrof. Mam cez 200 obyvatelov a hra je nudna ked pridete nato ako si udrzat jedlo a ostatne suroviny, takze na case skusit hard a s katastrofami :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zatial 50 zim, no na najnizsej obtiaznosti... musim prist na to, ako zabezpecovat stravu pre velky pocet obyvatelov. lebo jeden rok je potravin privela a dalsi ludia mru hladom.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Veď to máš dobré, aspoň sa nenudíš...horšie by bolo keby si docielil rovnováhu, vtedy je bohužial koniec hry :)
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

18 rokov.... celkom v pohode ale mám trochu problém zo starnúcou populáciou. Snád sa im bude chciet robit deti, ked postavím ešte o nejakých 10 domov navyše. :) mám len niečo okolo 30 obyvatelov ale ekonomika je celkom stabilná a ked budú osadníci dostatočne nadržaní, tak vybudujem radnicu, obchodný prístav a podobné veci.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

mne sa nikdy nepodarilo zaobstarat potravu.vzdy som sa snazil ale vzdy skapali :D poradte uz neviem ako na to :roll:
Solo_Kamen
King
King

Tak, gatherer by mal hlavne byť postavený tam, kde je dost velký les, lebo inak moc surovín nezoženie. Potom sa dá ešte postavit rybársky prístav a lovecká chata... A potom ževraj zohnat semienka na výstavbu polí ale k tomu som sa nedostal. :)

EDIT: ked postavíš školu tak budú tvoji robotníci produktívnejší. Tiež nie je na škodu mat aspoň železné nástroje dostupné pre každého dedinčana.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

keď som to hral pred niekoľkými mesiacmi, tak vždy som narazil na ten problém, že sa už...v skratke nerozmnožovali a mal som tam už len seniorov a tí skončili...musel som niekde robiť chybu - dokonca mi ani tí prisťahovalci neprišli do osady..
Solo_Kamen
King
King

No, ked som ten problém spozoroval, tak som začal hromadne stavat domy... Podla všetkého pri 50 a viac ludoch už nejak moc nehrozí, že by vymreli... :) Sú asi hanbliví, tak potrebujú vela priestoru :D

Inak, občas mi to, s kým sa tam kto rozmnožuje pripadá byť dosť zvrhlé... nehovoriac o tom, že sa s toho skôr či neskôr stane jedna velká rodina :smt081
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

no mne sa aj tak z celej hry najviac pacia soundtracky
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

určite znovu nainštalujem..už dlho som nehral
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Ked postavis skolu tak to zvisi produktivitu ale budes mat menej ludi na pracu takze lepsie to postavit az neskor.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ako zaistit, aby na jesen farmari pozbierali vsetko z pola 14x14?
nakupil som semena zemiakov aj psenice, no nic z toho kedze vacsina urody ostane zmrzut. a tak nastava hladomor a neostane dost zamestnancov aby zbierali aspon korienky, aby mi nevymrela polka dediny. potom sa zatva robit neda, lebo nema kto
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

A kolko ludi mas priradenych k tomu polu? Uz som to davno nehral (nepamatam si ci je nejaky limit), ale skus tam natlacit co najviac. Blizko k polu postav stodolu, aby nemuseli chodit daleko a keby stale nestihali, tak mozes zber spustit skor.
Napísať odpoveď