Banka Revolut

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banka Revolut

Príspevok od používateľa heker »

Diky za info. A keby som kupoval bitcoin trebars za 1000 eur, tak aky je tam poplatok? Reku ci je ten poplatok dake percento z nakupu, ci je to fixna suma alebo?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Je to priamo v apke, 1,49%. Plus sa to líši podľa programu. A pozor, na tieto prevody sa vzťahuje limit 1000€ mesačne ak máš štandard účet.

Teraz som platil kartou a tie zaokruhlené čiastky mi tam išli celé, bez toho % poplatku. Takže ja by som to riešil radšej cez toto s tým, že by som si nastavil 10 násobok toho zaokrúhlenia.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to znamena ze ked si kartou kupis pol litrovu kolu za 1,20 tak sa ti automaticky nakupi krypto za 8 eur?

ako je s prevodom? mas tam normalne krypto penazenku a kedykolvek si vies poslat tie coiny na inu adresu? alebo to musis predat za fiat cez ich appku?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

1,49 % je strasne vela
ak pozeram spravne, tak bitstamp berie v najhorsom pripade 0,4 % za krypto
baldorex
Addict
Addict

aacid napísal: 21 júl 2024, 16:15 to znamena ze ked si kartou kupis pol litrovu kolu za 1,20 tak sa ti automaticky nakupi krypto za 8 eur?

ako je s prevodom? mas tam normalne krypto penazenku a kedykolvek si vies poslat tie coiny na inu adresu? alebo to musis predat za fiat cez ich appku?
Áno 8€ a bez poplatku.
Vieš predať cez fiat alebo si vieš v apke pridať peňaženku a poslať tam. Toto som neskúšal, nakoľko peňaženku nemám, keďže sa s tým len hrám 2 dni :).

Autoeditácia príspevku po 5 min 37 sek:
beardie napísal: 21 júl 2024, 16:28 1,49 % je strasne vela
Pri platených programoch sú tie % nižšie, coinbase má poplatok tuším 2% keď som dobre čítal nejaký príspevok na inom fóre.

Kto bude revolut používať viac aktívne, tak si asi bude platiť vyšší program, kde sa dostane na tie 0.4 % a nebude mať limit 1000€ mesačne na konverzie a limity na výber z bankomatu. Plus v cene je predplatné na nordvpn či picsart atď...
beardie
Redeemer
Redeemer

o platenych programoch viem, ale nevychadza mi to...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal: 21 júl 2024, 16:28 1,49 % je strasne vela
crypto.com berie 2,2% :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Pilifo by sice mal iny nazor, ale mne tie krypta fakt nevychadzaju v porovnani s ETFkami
narazam na to preto, lebo pri priamej kupe (napr XTB) je poplatok nula a rocny poplatok za fond je okolo 0,2 %
baldorex
Addict
Addict

Myslel som že ten poplatok bol preto taký vysoký, lebo bol víkend a vtedy majú trochu vyšší kurz, ale rovnaký poplatok mi dáva aj dnes.
Tak som si to zaokrúhľovanie nastavil na x10 a budem to tam posielať takto a bez poplatku.

Autoeditácia príspevku po 2 dni 1 hod 17 min 1 sek:
Tak po pár dňoch používania tu mám malý update.

Používam zatiaľ len virtuálne karty, mám ich v mobile a hodinkách, veľmi sa mi páči prehľadnosť aplikácie a zoznam platieb kartou, je tam aj presný čas platby, mapa miesta platby. Ak som platil povedzme v Lidli, tak v detaile platby si viem kliknúť na "ďalšie platby" a zobrazí mi to všetky staršie platby v tomto obchode. Celkom ma to motivuje k ďalším platbám, v porovnaní s 365 či mBank je to oveľa prehľadnejšie.

Čo mi naopak chýba, je možnosť vytvoriť QR kód s údajmi pre prevod na účet. To je v mBank úplne jednoduché, zaplatím napríklad jedlo na wolt v práci pre viac ľudí a sumy čo chcem od kolegov, si v mBank apke jednoducho zadám a nechám zaplatiť.

Zatiaľ som teda spokojný, v zahraničí som to ešte nestihol použiť, využil som len nákup krypto mien.

Idem ešte skúsiť pozvať rodinu cez referral linky, som zvedavý na výšku odmeny.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maiikY »

Ahojte,

došiel som sa poradiť ohľadom Revolut účtu. Aktuálne mám osobný aj firemný účet v SLSP. Rozmýšlam, že by som si založil Revolut, už ma to láka dlhšiu dobu aj kvôli investovaniu ale aj celkovo.

Je pri Revolute možnosť mať osobný aj firemný účet? Ak áno, ako je to s tým že by som nakoniec mal len revolut bez nejakej slovenskej banky? Čo sa týka mňa, vystavujem faktúry do SK a CZ, nakupujem primárne len SK ale platím si aj GPT. Väčšinou si všetko platím sám, minimum trvalých príkazov a jedno inkaso na firemný paušal.

Má to vôbec význam niečo takéto riešiť alebo by to boli len problémy?
baldorex
Addict
Addict

Možnosť mať osobný účet aj podnikateľský tam je.
Ale neviem či by som do toho išiel aby bol revolut moja jediná banka na všetko.

Na rôznych fórach je množstvo skúseností so zablokovaním účtu z rôznych dôvodov - vysoké príjmy, ktoré treba dokladovať, posielanie peňazí na hazard ako Tipos a stávkové kancelárie atď...

Autoeditácia príspevku po 1 deň 20 hod 36 min 47 sek:
Tak vypadá to, že poplatky za prvé dva nákupy už mám späť, hodnota btc stúpla.
Najbližšie kúpim nejaké ETF, neviem či sa mi chce kupovať jednotlivé akcie...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Na rôznych fórach je množstvo skúseností so zablokovaním účtu z rôznych dôvodov - vysoké príjmy, ktoré treba dokladovať, posielanie peňazí na hazard ako Tipos a stávkové kancelárie atď...
taketo kontroly robia všetky banky v Eu, maju to povinnost zo zákona a štát im aj dáva vysoké pokuty ak má pocit že kontroly nie su dost dôsledné
baldorex
Addict
Addict

To hej, ale čítal som prípady, kedy si človek chcel kúpiť auto z ČR, tak si presunul zo svojho účtu desiatky tisíc € na revolut a chcel to previesť na CZK a odtiaľ poslať na český účet - zablokovanie účtu nepoteší keď chceš urobiť prevod aby si kúpil auto.

Ďalej čo sa týka hazardu, naše banky majú za to dosť vysoké poplatky (aspoň čo viem o 365 a mBank), neviem či sa to týka len stávkových kancelárií a online hier typu poker, alebo aj tiposu.
No a revolut upozorní na porušenie podmienok, alebo zablokuje a zruší účet.

Všetko sú to info čo som čítal na iných fórach, alebo YouTube videách, takže osobnú skúsenosť s tým zatiaľ nemám našťastie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

baldorex

to sa stáva na dennej báze že banka zablokuje účet keď ma čo i len podozrenie na porušenie nejakeho zákona, napr na nelegalny či
len nezdaneny prijem a pod. Deje sa tak vo všetkých bankách, môžeš si byť istý. Majitel účtu následne by mal vo vlastnom zaujme povod penazi co najdoveryhodnejsie vysvetlit resp zdokladovat. :)
Ďalej čo sa týka hazardu, naše banky majú za to dosť vysoké poplatky (aspoň čo viem o 365 a mBank), neviem či sa to týka len stávkových kancelárií a online hier typu poker, alebo aj tiposu.
to maju tiez asi vsetky banky, spadá to pod hazard
baldorex
Addict
Addict

To áno, ale určite ťa nepoteší keď si zoberieš úver, dáš to na revolut a on ti zablokuje účet. A potom riešiš s podporou niekoľko dní či týždňov, že sú to naozaj tvoje peniaze.... Zatiaľ sa ti to auto predá :(

Čo sa týka napríklad tiposu, u nás zaplatíš poplatok a povedzme máš mínusový bod u banky keď budeš chcieť hypotéku, ale že by ti kvôli tomu zablokovali a zrušili účet, to neviem.

U nás rušili banky účty, keď sa kupovali krypto meny z podivných zdrojov.

Mňa sa z toho našťastie nič netýka, tak sa snáď nemusím báť...
gogo956
Redeemer
Redeemer

To áno, ale určite ťa nepoteší keď si zoberieš úver, dáš to na revolut a on ti zablokuje účet. A potom riešiš s podporou niekoľko dní či týždňov, že sú to naozaj tvoje peniaze.... Zatiaľ sa ti to auto predá :(
ak su peniaze z úveru, tak dotyčný má od toho zmluvu, to znamena že vie obratom pôvod penazi zdokladovat a banka nemá zákonný
dôvod ďalej učet držať zablokovaný. Takže čo viem, tak v takomto pripade to skoro urcite netrva týždne ani viacero dní. Iné je, ked peniaze zdokladovat resp vysvetlit dostatocne nevie, ale to je potom od pripadu k pripadu. Ešte raz by som ale upozornil, že banka tieto kontroly nerobí rada, ale preto že jej to nakazuje zákon, takže sa treba obratit na politikov ktorí to schvalili a v tomto pripade to budu hlavne ti z Bruselu.
Čo sa týka napríklad tiposu, u nás zaplatíš poplatok a povedzme máš mínusový bod u banky keď budeš chcieť hypotéku, ale že by ti kvôli tomu zablokovali a zrušili účet, to neviem.
zrusenie uctu kvoli hazardu z Tiposu pochybujem, muselo ist o subjekty neregulovane v ramci Eu, resp ešte niečo ďalšie. Banka nezvykne rušiť ucty len tak, nie je v jej zaujmem stracat klientov.
U nás rušili banky účty, keď sa kupovali krypto meny z podivných zdrojov.
lebo tam sa na to da našiť pranie špinavych penazi /bez ohladu na to ci opravnene alebo nie/. A zase je za tym štát so svojimi zakonmi. Ak banka nerobi tieto kontroly prisne, tak moze dostat velku pokutu čo sa aj stáva.
baldorex
Addict
Addict

ArAsHiD napísal: 20 júl 2024, 6:58 Dobitie Revolutu je v mBank stale za 1% cashback :)

Revolut zmenil cca rok dozadu MCC a odvtedy to opäť ide. Nevravím, že to tak bude stále, ale asi v mBank stojí systémová zmena viac ako vyplatiť pár sto eur mesačne :)
tak od 1.8.2024 :(
Dlho to nevydržalo
Prílohy
Screenshot_2024-07-31-10-47-23-83_48477cefd1827b95a2c293a663163502.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

baldorex napísal: 31 júl 2024, 11:12 tak od 1.8.2024 :(
Dlho to nevydržalo
skôr je zaujimave že tak dlho to banka povolovala. Lebo to predsa si potom clovek moze donemoty preposielat peniaze medzi svojim vlastnymi uctami a brat za to cash back.
baldorex
Addict
Addict

Teoreticky, ale v praxi nie, sám revolut na to upozorňuje že je to proti jeho podmienkam a zablokuje daný účet.
Logicky, keď si nabijem revolut kreditnou kartou a následne si z revolut tie peniaze pošlem na svoj účet v inej banke, revolut z toho nič nemá.

Keď si nabijem účet kreditnou kartou a potom cez revolut platím bežne v obchodoch, tak je to ok, na tom už niečo zarobia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

baldorex napísal: 31 júl 2024, 12:25 Teoreticky, ale v praxi nie, sám revolut na to upozorňuje že je to proti jeho podmienkam a zablokuje daný účet.
Logicky, keď si nabijem revolut kreditnou kartou a následne si z revolut tie peniaze pošlem na svoj účet v inej banke, revolut z toho nič nemá.

Keď si nabijem účet kreditnou kartou a potom cez revolut platím bežne v obchodoch, tak je to ok, na tom už niečo zarobia.
skôr som myslel investicne spolocnosti /IBKR napr/. Tam mas svoj ucet a nikoho nezaujima ako často si z neho či naň posielas peniaze.
Napísať odpoveď