Bateria - Notebook

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Indigo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Bateria - Notebook

Príspevok od používateľa Indigo »

Som si prave vsimol podobnu temu v sekcii o mobiloch.

No budem konkretny, hovorim o notebooku HP a baterka do toho modelu v orig. servise stoji 120 euro. Ked som to pozeral na ebay, tak som nasiel za 26-44 dolarov (rozne). Viete mi povedat, co vsetko hovori pre tak obrovsky rozdiel v cene?

Momentalne nemam baterku vobec ziadnu a notebook je stary, takze pochybujem, ze mu niecim ublizim. No ale ked sa zarucuju mat iste parametre, tak ich aj musia mat, alebo sa mylim?
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kolac »

moja osobna skusensot s baterkou cez ebay kupenou z hong kongu stala asi 1/3 ceny orig. baterie, kupovana ako brand new:

baterka zozaciatku sice drzala cca 2 hodiny ( ajtak nic moc nova drzi cca 4 ) ... to by este bolo OK, lenze bateria bola zle zresetovana to znamena ze cca po 10 minutach bol ukazovatel stavu na nule a nevedel som kolko ostava do konca a kedy sa vypne, nehovoriac o tom ze ak som ho po tych desiatich minutach vypol, uz som ho bez zdroja nezapol ( nakolko si myslel book ze je uz uplne vybita ) ... nebol to ziadny pofiderny notebook, jednalo sa o ibm thinkpad t23 :)
- ked som ju chcel reklamovat, povedali mi OK, ale prv nam ju zaslite nazad, no posielat nieco cez slovensku postu a este k tomu na kraj sveta, racej som to nechal tak ... nehovoriac o tom ze len posta trvala cca 3 tyzdne
- mimochodom program ktory sa staral o bateriu v booku mi ukazoval ze je bateria cca 7 rokov stará :) a vraj " brand new" ... to určite

takze mozno len moja zla skusenost, ale ja by som skor uvazoval o repasovani ( vymene clankov ) cez nejaku firmu, ktora sa tym zaobera, vyde to lacnejsie ako nova bateria.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

ja by som sa bál dať si do notebooku nejakú pochybnú poprípade aj neznačkovú batériu, vie to spraviť celkom bordel...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ja som kupil Baterku do eee 1000H 12000mAh Baterku a brat je velmi spokojny.
Notebook mu drzi okolo 15h na Baterke, nabije sa za cca 7h.
Ked beres od niekoho baterky tak vzdy pozeraj Referencie a vyrobcu.
ASUS bere vzdy od WellDone ... cize pozeraj od nich.
Napísať odpoveď