Bateria v notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
dodo65
Medium Expert
Medium Expert

Bateria v notebooku

Príspevok od používateľa dodo65 »

Zdravim.Chcem sa opytat ci moze odist bateria v notebooku zo dna na den.Mam notas 1 3/4 roka a vcera som pripojil nabijacku a nechce nabijat bateriu.Skusil som aj druhu nabijacku a nic.Diky za odpoved.
trizzo
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Bateria v notebooku

Príspevok od používateľa trizzo »

Ano moze, stava sa to. Ak je to v zaruke, odporucam servis navstivit.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No ale rataj s tym, ze bohuzial servis ti ju uz zarucne neopravi ;) na baterku je 1rok zaruka.
trizzo
VIP
VIP

@Soviet: Suhlas, ale minimalne si bude isty, ze nie je problem s notebookom, ale so samotnou baterkou.
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

ono je pekne ze tam napisu ze 1 rok, ale zo zakona by to mali byt 2 roky. Alebo nie?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Toto som nasiel na jednom webe:
"Neviem z akých zdrojov ste prišli na to že záruka na batériu je 6 mesiacov. Podľa mňa ste predajca a preto takáto informácia , ale to platí len pre podnikateľov a nie pre obyčajných spotrebiteľov.
pýtate sa nás, aká je záručná doba na batérie pre notebook.
Pokiaľ si spotrebiteľ kúpi notebook pre svoju osobnú potrebu a nie za účelom podnikania, jeho vzťah k predávajúcemu sa riadi ustanoveniami Občianskeho zákonníka. Na základe § 620 tohto zákona, záručná doba za vady, ktoré sa vyskytnú po prevzatí veci, je 24 mesiacov. Predávajúci v žiadnom prípade nemôže dĺžku trvania záručnej doby skrátiť a v zákone nie je uvedená žiadna výnimka, na základe ktorej by bola dĺžka záručnej doby na batérie skrátená. Za vadu však nemožno považovať, ak vyplýva už z povahy veci, že jej životnosť (funkcia) je obmedzená na kratší čas použitia (napríklad pri vreckovej batérii). V tomto prípade záruka kupujúcemu zabezpečuje, že môže vec kedykoľvek v záručnej dobe použiť, avšak len po dobu, ktorá vyplýva z povahy veci alebo technickej normy alebo ktorá je na nej vyznačená ako doba životnosti (funkcie). Pokiaľ predávajúci odmietne vybaviť spotrebiteľovi ustanoveným spôsobom reklamáciu, uplatnenú v lehote 24 mesiacov od zakúpenia výrobku, spotrebiteľ môže dať podnet na vykonanie kontroly na miestne príslušný inšpektorát SOI podľa sídla predávajúceho.
Pokiaľ je notebook zakúpený za účelom podnikania, kupujúci nie je spotrebiteľom a jeho vzťah k predávajúcemu sa riadi ustanoveniami Obchodného zákonníka, kde dĺžka záručnej doby nie je pevne ustanovená, ale závisí od vzájomnej dohody medzi kupujúcim a predávajúcim.
S pozdravom RNDr. Nadežda Machútová ústredná riaditeľka SOI"
trizzo
VIP
VIP

To stanovisko je oficialne? Ak ano, tak v takom pripade je mozne bateriu reklamovat, samozrejme za podmienky, ze NTB nebol kupovany na podnikanie (teda je evidovany ako majetok spolocnosti). Neviem, ako je to v pripade zivnostnika, mozno to plati len vtedy, pokial NTB nebol kupovany na fakturu od predajcu.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nieje to oficialne stanovisko..Bolo to v nejakom komentari pri clanku co sa tyka baterii na notebookoch a ich reklamacii..Cize ta slecna pracuje v tej SOI a napisala tam, ako by sa veci mali mat :)
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Mne na Acery odisla baterka pehom pol roka... teraz ju mam vybratu a adapter napojeny stale,..
Skusal som to aj reklamovat ale odpoved z aceru bola ta ze je to spotrebny material,ze nevyreklamujem nic,.. tak som to ani neriesil kedze mam aj iny NB ktory nosim,...Co som pozeral baterky tak na Acer stoji 103eur :(
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ak mas iny notebook tak ja by som ho dookola posielal na reklamaciu koli baterii a podla mna by ich to casom prestalo bavit. A tiez by som im skopiroval ten text ktory tu kolega hore napisal.
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Ceasar tak NB ma stal 1000e tak hore dole ho nechcem posielat... ten NB mam doma na stalom mieste nenosim ho nikde kedze nato mam druhy starsi NB... takze baterku neriesim aj ked viem ze by som nepochodil..
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Noo tak pri tej cene by som spravil este vacsi bordel. Mas od nich pisomne vyjadrenie o tom ze ti nezoberu reklamaciu? ak ano, tak posli kopiu na soi :)
pripadne ak mas znameho pravnika tak ho popros aby im v tvojom mene napisal nejaky vyhraznejsi oficialny list :)
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Pisomne vyjadrenie nemam,volal som osobne do servisu dvihol tam nejaky cech a on sam mi povedal Na bateriu je poskytovana zaruka 6 mesiacov.. Bateria je spotrebny material s obmedzenou zivotnostou..potom som volal kamosovi do predajne,kde som kupil NB tak mi povedal nech ho prinesiem a skusia to oni vyreklamovat..ale na rovinu mi povedal ze sanca nebude velka...tak som ho ani nedaval na reklamacku...
Mal som ho pol roka a baterka vydrzi max 30min ked sa z NB nic nerobi ze je iba zapnuty... akonahle spustim bezne programy ako icq,mozillu baterka vydrzi 15min pri plnom nabity,..
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja by som si vyziadal pisomne vyjadrenie na tych 6 mesiacov a postupoval tak ako som uz pisal.
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Tak uz nemozem nic vyziadat ked uz ma pomaly rok,..
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

baterie vseobecne sa beru ako spotrebny tovar, ja viem tak, ze na kapacitu (vydrz) baterie je zaruka 6 mesiacov a na bateriu ako celok (zacne sa rozpadavat, a pod...) je zaruka 1 rok
Napísať odpoveď