Baterka v notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
even18
Amateur
Amateur

Baterka v notebooku

Príspevok od používateľa even18 »

Zdravim chcem sa spytat..prave som si kupil notebook a dost casto a nom robim ked ho mam napojny na siet...co je pre baterku lepsie...ked je v notebooku...alebo je lepsie ju vyberat ked som napojeny na siet..alebo je to vlastne jedno???..diky
caesar1987
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

nevyberaj ju.. len by si poskodil kontakty ak by si ju stale vyberal.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

no jedno to urcite nieje ked si doma a si stale pripojeny na siet tak len nicis tu baterku ze ju stale dobijas.. takze ked si doma a mas to na sieti urcite by som ju vyberal robim to aj ja tak ked som doma nevidim zmysel tam ma baterku..
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

za tie roky by to mohli mat vyrobcovia vymyslene aby ked sa baterka dobije, spinacom sa okruh vypne tak aby elektrina nesla do baterky, takze ja nevidim problem.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Gadelat napísal:za tie roky by to mohli mat vyrobcovia vymyslene aby ked sa baterka dobije, spinacom sa okruh vypne tak aby elektrina nesla do baterky, takze ja nevidim problem.
mohli by, ale nie vsetci to maju tak spravene, takze pokial nemas taky NB co dokaze nedobijat baterku tak ju radsej vyberaj
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Kto to nema tak spravene? :) Podla mna to vobec neskodi to su povesti ludi takisto ako ze mobil nesmie byt dlhsie na nabijacke ako je nabity a ze ked je nova bateria musi byt na nabijacke 48 hodin, ze by sa mal mobil vypnut ked sa nabija a podobne blbosti. Keby sa furt bateria nabijala tak to schyta v inej podobe ako ze sa len zmensi po nejakej dobe kapacita :lol:
even18
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa even18 »

mohli by, ale nie vsetci to maju tak spravene, takze pokial nemas taky NB co dokaze nedobijat baterku tak ju radsej vyberaj
tak ja mam notas HP...a jak mam vediet ci to tak ma spravene???[/code]
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

Remove the battery if the notebook will be plugged into AC power continuously (via a wall adapter or docking station) for more than 2 weeks.

citovane z -> http://h20239.www2.hp.com/techcenter/ba ... ry_max.htm
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja mam niekedy aj 2 mesiace stale notebook na napajani a potom na beterke a nic sa mi nestalo..
neviem ani co by sa mohlo stat.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Notebook mam od januara, vacsinu casu je na napajani (desktop replacement), baterku nevyberam, ked bol novy, baterka vydrzala asi 2.5 hodiny, teraz ani nie hodinu. Notebook je Sony VAIO FZ31S.

Baterku som nevyberal kvoli pripadu vypadku elektriny, nemozem si dovolit, aby sa mi vypol pocitac, no vediet, ze to bude mat taky vplyv na baterku, kupil by som radsej zalozny zdroj a baterku vyberal. Teraz kvoli tomu rozmyslam o kupe baterky s vyssou kapacitou na cesty, ale neviem, ci to ma vyznam, ten notebook strasne vela zerie, lepsie by som spravil, keby som kupil 13.1"
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ja baterku vobec nevyberam, ale ked ntb vypnem, odpajam adapter... za ten rok som nepostrehol daky ubytok kapacity. Akurat ju trapim tym, ze tak raz za tri dni klesne kapacita pod 95% a zacne dobijat, tak to riesim tak, ze ju vymlatim uplne a necham dobijat.
ale zasa na aceri aspire one (mininotebook/netbook) ked sa baterka nabije, este aj ikonka napajania sa zmeni a da jasne najavo, ze ide len zo siete :)
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:Notebook mam od januara, vacsinu casu je na napajani (desktop replacement), baterku nevyberam, ked bol novy, baterka vydrzala asi 2.5 hodiny, teraz ani nie hodinu. Notebook je Sony VAIO FZ31S.
Je to preto, lebo si tam naistaloval uz vsetky mozne aj nemozne programy, ovladace atd. Kazdy proces vyuziva procesor, ramku, nejaky ten dasi HW a potom ti to len papa baterku :)

Skus si pred tym ako ides na napajanie z baterky vypnut veci, ktore nepotrebujes na baterke a hned ti vydrzi dlhsie :)
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

tak to by nebolo pekne keby sme vsetci u nas vo firme mali vyberat baterky ked si davame NB na dokovaciu stanicu nie ? ... podla mna riadna blbost...
My tu mame aj HPcka aj Dell NB a kazdy sa automaticky prepne na napajanie zo stanice a baterku dobije , nestaram sa ci sa opotrebuje za par rokov pretoze potom ju vymenim :D
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

vy si neuvedomujete jednu vec ktora je dost podstatna ...
mam NB a v nom baterku ...
napojim komp na siet a baterka sa nabije na 100% a prepne sa na napajanie cisto zo siete ...
vypnem komp odpojim siet adapter ...
na druhy den komp zapnem a som v tom ze baterka ze stale na 100% lenze to tak nie je pretoze baterka sa vybija aj sama ... nejake to percento padne za urcitu dobu (skuste nabit mobil naplno a potom ho vypnite a nechajte ho len tak vypnuty niekolko tyzdnov a baterka bude uplne na nule ...)
cize komp zase zapne napajanie a nabije baterku na 100% a potom zase odpoji baterku lebo je dobita na 100% a el. cerpa zo siete ...
takto to budete robit dlhsiu dobu a potom ked odpojite komp od adaptera a pustite ho len na baterku tak vam klesne vydrz minimalne o polovicu ...

Preto je vhodne robit tak ze ked mate NB a pracujete na nom ked je pripojeny na siet vybrat baterku ked sa nabije na 100% (mozete vyberat aj za chodu) nemusite ani vypinat win ...
a nechate komp napajany zo siete ...
raz za cas pripojite baterku a vybijete ju tak na 40% a date nabit na 100% ... obcas vybite baterku az na 0% a nabite na 100% ...

ja to robim tak ze ked som doma mam NB zapojeny do siete a baterka je von ak sa nenabija ...
a ked som von idem vyhradne na baterku ...

Baterka ako kazda bateria ma len urcity pocet nabiti ... potom zacne stracat kapacitu ... preto je lepsie ju vybrat ...

2 caesar1987 ty vkladas baterku do kompu nasilu ze sa ti pritom nicia kontakty ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zamknuté