Notebook

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

NuSuey napísal:ako to myslis? ze nabijavas baterku na 50% to je pre nu najlepsie? fuha
Ale je, mam o tom nastudovane dost vela. Nove baterky netrpia pamatovym efektov, pri skladovani sa maju nabit tak na polovicu aby sa mali z coho samovolne vybijat a samozrejme sa nemsu nikdy vybit uplne na nulu.
Vajda65: 45 W bude asi maximalny vykon, ale ked ides na baterku tak tie karty vedia setrit, vtedy je vykon na nic, ale baterka drzi. To je to iste ako s mobilnymi procesormi, ktore si podla potreby menia frekvenciu.
Aspon ja teraz uvazujem v rovine maximalnej spotreby, teda ked sa energia setri aj stmavenim displeja.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

rozmyslam ze nad takymi vecami si vrasky nebudem robit :P
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

Ja co mam asus tak v biose mam funkciu kalibrovania baterie a ide mi na jedno nabitie 2 hod 48 min
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

GothaR napísal:Ale je, mam o tom nastudovane dost vela. Nove baterky netrpia pamatovym efektov, pri skladovani sa maju nabit tak na polovicu aby sa mali z coho samovolne vybijat a samozrejme sa nemsu nikdy vybit uplne na nulu.
Vajda65: 45 W bude asi maximalny vykon, ale ked ides na baterku tak tie karty vedia setrit, vtedy je vykon na nic, ale baterka drzi. To je to iste ako s mobilnymi procesormi, ktore si podla potreby menia frekvenciu.
Aspon ja teraz uvazujem v rovine maximalnej spotreby, teda ked sa energia setri aj stmavenim displeja.
akým softíkom zabezpečuješ to nabíjanie na 50%, presne toto teraz riešim ako udržať batériu čo najdlhšie fit, ked budem pripojený na sieť.
Problém je v tom, že ked potrebuješ ale náhle odísť a odpojiť notebook tak ho máš nabitý iba na 50% nie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

vajda65 napísal:akým softíkom zabezpečuješ to nabíjanie na 50%, presne toto teraz riešim ako udržať batériu čo najdlhšie fit, ked budem pripojený na sieť.
Problém je v tom, že ked potrebuješ ale náhle odísť a odpojiť notebook tak ho máš nabitý iba na 50% nie.
No vola sa to Compal Smart Battery. Da sa tam nastavit aj 70%, co je take nieco medzi, ale tak 50% staci na vyse hodinu prace, to sa este da. Ked viem, ze niekam idem tak to nastavim na plne som rdy :)
Link

Kód: Vybrať všetko

http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2793&OSFullName=Windows*+XP+Professional&lang=eng&strOSs=44&submit=Go%21#UTL
Ospravedlnujem sa za dlzku, ale do tagu url to nebralo :?
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

díky za ten softík, to s tou batériou tiež riešim takže čo radíš 50% alebo 70% plného stavu? Alebo to je jedno?
Nie je plne nabitá a je tam interval na to aby sa predišlo uplnému vybitiu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

vajda65 napísal:díky za ten softík, to s tou batériou tiež riešim takže čo radíš 50% alebo 70% plného stavu? Alebo to je jedno?
Ja mam radsej 50%, velmi ho neodpajam od siete a nahle uz vobec nie, takze pre mna je to vyhodnejsie takto.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja si plánujem teraz kúpiť notebook a keď tak pozerám na príspevky spred roka napadlo ma, či by ste mi nemohli poradiť nejaké novinky, nejaké dobré notebooky za rozumnú cenu (tak okol 16000). Ďakujem
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

vajda65 napísal:díky za ten softík, to s tou batériou tiež riešim takže čo radíš 50% alebo 70% plného stavu? Alebo to je jedno?
Batéria vydrží istý počet nabíjacích cyklov. A je jedno, či sa nabíja z 95% na 100% alebo z 10% na 100%. Vždy ide o jeden nabíjací cyklus. Preto je lepšie batériu vybrať, ak sa dá ak si ptipojeny na sieť.

dodo
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

bolek napísal:Ja si plánujem teraz kúpiť notebook a keď tak pozerám na príspevky spred roka napadlo ma, či by ste mi nemohli poradiť nejaké novinky, nejaké dobré notebooky za rozumnú cenu (tak okol 16000). Ďakujem
daj aspon nejake poziadavky na co budes note pouzivat co by mal obsahovat co zvladnut atd. Neviem ci je to moc rozumne kupovat NB za taku cenu.... moj nazor

dodo
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

No tak vybrala som si zatial tieto dva, tak by ste mi mohli poradit, ktory je poda vas lepsi
http://www.alza.sk/notebook-hp-compaq-nx7300-d72467.htm
http://www.alza.sk/notebook-hp-530--d75534.htm
Chcela by som ho vyuzivat len na nejake veci ohladom skoly - stahovanie prednasok, balik office, net, chat a pod. A nechapem, preco sa ti to zda take strasne, ved nemozme si vsetci kupovat len notebooky za 40 000, naco by boli potom tie lacnejsie? :roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

bolek napísal:No tak vybrala som si zatial tieto dva, tak by ste mi mohli poradit, ktory je poda vas lepsi
Chcela by som ho vyuzivat len na nejake veci ohladom skoly - stahovanie prednasok, balik office, net, chat a pod. A nechapem, preco sa ti to zda take strasne, ved nemozme si vsetci kupovat len notebooky za 40 000, naco by boli potom tie lacnejsie? :roll:
No su velmi podobne, ten prvy je bez OS, takze mozes usetrit. A ako pozeram, tak ma aj o hodinu dlhsiu vydrz a je lahsi. Cize davam hlas prvemu (HP COMPAQ nx7300)
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

bolek napísal:No tak vybrala som si zatial tieto dva, tak by ste mi mohli poradit, ktory je poda vas lepsi
tiez rozmyslam ze kupim MOZNO nieco takeho.. predsalen .. o rok by som mal dostat notebook z roboty, cize mi postaci nieco normalneho.. na robotu, respektive ak uz tak si tam spustim nejaku staru OLDIES adventurku :D

ScumVM rulez :P

hlavne si pojdem ale zistit ci dana grafika je podporovana v ubuntu ..
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:No su velmi podobne, ten prvy je bez OS, takze mozes usetrit. A ako pozeram, tak ma aj o hodinu dlhsiu vydrz a je lahsi. Cize davam hlas prvemu (HP COMPAQ nx7300)
Díkes GothaR. Ešte som našla jeden, ale batéria vydrží len 1,5 hodiny, čo sa mi zdá veľmi málo, takže ešte uvidíme.
Napísať odpoveď