Bazén a staranie sa o neho...

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Bazén a staranie sa o neho...

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

zdravim , takze leto sa blizi, bazen pripraveny na pouzivanie...
Takze kupil som bazen(3,6m-sirka, 1m-vyska, tradicny "kruhac"),k nemu pieskovu filtraciu a teraz hlavna otazka, aku chemiu kupit?
Je mi jasne ze mam kupit ten plavak(skimmer) a k tomu
1. chlorove tablety
2. sada na meranie Ph
3. Pripravok na zvysenie Ph
4. Pripravok na znizenie Ph
co este treba?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

My sme prvé roky bazén tiež ošetrovali týmito špeciálnymi prípravkami a síce pomohli, ale nie veľmi. Nakoniec sa nám osvedčilo obyčajné Savo, na ktorom je napísané na bazény. Stačilo raz za týždeň ošetriť, samozrejme, filter sme používali pravidelne a vodička bola čistučká. :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

bolek napísal:My sme prvé roky bazén tiež ošetrovali týmito špeciálnymi prípravkami a síce pomohli, ale nie veľmi. Nakoniec sa nám osvedčilo obyčajné Savo, na ktorom je napísané na bazény. Stačilo raz za týždeň ošetriť, samozrejme, filter sme používali pravidelne a vodička bola čistučká. :)
presne tak, savo je na to najlepsie, nepotrebujes X inych drahych pripravkov :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Chlorove tabletky a filter. Ale ked po case budes mat na spodku nieco cierne a velmi jemne co nejde vytiahnut sietkou a ani cerpadlo filtra to nespravi, tak daj vediet.
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozi3 »

Prsne tak, chlórové tablety a filter by mali stačiť + možno ešte prípravok proti tvorbe rias sa oplatí, ale keď máš výkonnú pieskovú filtráciu, tak je to fajn, tá urobí veľa :) pretože klasické kartušové filtrácie stoja za hovno akurát to zbytočne žere elektrinu. Ešte zvyknem robiť to, že po každom kúpaní vodu v bazéne rozvírime, a všetká špina sa tak postupne nahromadí v strede bazéna, na dne. Potom to stačí vybrať sieťkou, alebo vycucnúť filtrom.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zdar, takze ozivim tuto temu s problemom, ako ste pisali nazbierali sa mi necistoty (cierne) v strede na spodku bazena, skusal som to rozvirit aby to filtracia zachytila, lenze este tam ostalo a neviem ako sa mam toho zbavit, kedze ten vysavac na to nemam a nechce sa mi vyhadzovat na to peniaze, hovorili ste tze by sa to dalo nejako cez filter vycucnut , ako?
a este dalsi problem mam zltkastu vodu a uz cely den sa ju snazim vratit do povodneho stavu no nejak sa nedari... uz som som skusal algicid (taka modra voda), savo no nic nepomohlo, v bazene mam aj chlorovu tabletu v plavaku, cely den sa bazen filtruje no stale je este taka zltkasta, cistil som aj filtraciu, teraz zase rozmyslam ze kupim chlor shock popriapde vymenim piesok vo filtracii( btw. ako casto sa ma ten piesok menit? ). Dakujem za kazdu radu

/edit:: voda je aj priezracna no len je zltkasta :?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Daju sa kupit take pripravky, ktore nalejes do vody a ono ti 'zgrupi' tie male spinky a kadejake castice, ktore nepovyberas.....a mali by sa nejak pozliepat do takych 'granul., alebo 'lupin' alebo ako to nazvat. A potom sa to da vybrat.
//jj presne, vlockovac sa tomu hovori....
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

chyba tam este vlockovac neviem naco je ale asi treba. ale najlepsie je filtrovat asi kyslikom

//autoeditácia príspevku ( 21 Jul 2009, 20:41 )
chyba tam este vlockovac neviem naco je ale asi treba. ale najlepsie je filtrovat asi kyslikom
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

PAuLi3 napísal:zdar, takze ozivim tuto temu s problemom, ako ste pisali nazbierali sa mi necistoty (cierne) v strede na spodku bazena, skusal som to rozvirit aby to filtracia zachytila, lenze este tam ostalo a neviem ako sa mam toho zbavit, kedze ten vysavac na to nemam a nechce sa mi vyhadzovat na to peniaze, hovorili ste tze by sa to dalo nejako cez filter vycucnut , ako?
tato spina je zo vzduchu a je to prach atd., kup aspon manualny vysavac, az take drahe to nie je, skor ci neskor by si ho aj tak potreboval, my mame zapusteny bazen 7x3,5x1,5 a vysavam denno denne hodinu a pol(netusim kde sa tolko spiny berie), uvazujeme nad kupou tzv. robotickeho vysavaca ktory to povysava sam ale je to sakra drahe

manualny vysavac jednoducho pripojis bud do skimera alebo do hadice ktora ide zo skimmera das T-ckovy ventil a vysavas do filtracie
PAuLi3 napísal: a este dalsi problem mam zltkastu vodu a uz cely den sa ju snazim vratit do povodneho stavu no nejak sa nedari... uz som som skusal algicid (taka modra voda), savo no nic nepomohlo, v bazene mam aj chlorovu tabletu v plavaku, cely den sa bazen filtruje no stale je este taka zltkasta, cistil som aj filtraciu, teraz zase rozmyslam ze kupim chlor shock popriapde vymenim piesok vo filtracii( btw. ako casto sa ma ten piesok menit? ). Dakujem za kazdu radu
mi sme mali problemy s vodou po napusteni bazena, taky univerzalny postup:
1. preper piesok vo filtracii
2. skontroluj obsah chloru a hodnotu pH
3. ak je v poriadku tak pridaj chlor shock, pockaj 24 hodin
4. ak ta farba nezmizne tak pridaj vlockovac (dolezite je minimalne 24 hodin po chlor soku!!!), vlockovac by mal vyzrazat vsetky micro necistoty do vacsich ktore zachyti filtracia

Piesok by ti mal vydrzat celu sezonu

Inac odporucam pouzivat trojzlozkove chlorove tablety(chlor trio, chlor triplex, atd.) obsahuju chlor na dezinfekciu, vlockovac na micro necistoty a este nieco proti tvorbe rias

mate tam pitnu alebo studnicnu vodu?

my sme mali/mame problem s pH a s tym suvisiacou celkovou alkalitou vody, kedze mame vodu zo studne tak je velmi tvrda a ma velmi vysoku alkalitu, kedze je vysoka alkalita je vysoke aj pH(okolo 8 ) a mozem tam davat x kg ph minusu a za 24 hodin je povodne pH naspat
dnes som kupil kyselinu chlorovodikovu ta by vraj mala pomoct znizit alkalitu, uvidim ked to tam vyskusam dat, voda je inac krasna cista, keby to nemeriam tak o ziadnej zlej alkalite ani neviem
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mame vodu zo studne, ph a chlor je v ok , dnes pojdem sksuit kupit ten chlor shock a uvidim co to spravi

PS: inac uz som raz taktuo vodu mal cca pred mesiacom, ale som tam naliala asi 1/2 litra sava prime (nie ten na bazeny) a do 3-4 hodin bola voda zase krasne priezracna, teraz som sksuil dat to davo original aj na bazeny, nechal som to filtrovat a potom bola ta voda zltkasta
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

no ja som savo este nedaval tak neviem
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no tak problem vyrieseny, vodicka je uz cista, pomohol chlor shock
jabura1
Novice
Novice

Re: Bazén a staranie sa o neho...

Príspevok od používateľa jabura1 »

Ahoj, ja mam maly bazen iba 2X3 metre a je bez filtracie, dala som studnicnu vodu a chlorsok a voda mi uplne zhnedla co s nou aby sa vratila do povodneho stavu poradte?
PH bolo v pohode asi 6,8 ale tvrdost som neskontrolovala voda je zelezita...
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

bez filtracie, asi len vymenit vodu :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ja som predvcerom vecer meral chlor, bol nizky, tak som tam dal ten Chlor shock (uplne prvy krat, hned po napusteni bazena) .. potom mi este do vecera pisalo ze chlor je vysoky, ked som na dalsi den rano zmeral znovu, stale pisalo ze je vysoky, nasledne som zmeral znovu poobede a chlor bol zase moc nizky ... wtf? Nakoniec som do plavaku dal 4 tie 3v1 tablety, tak uvidime co to spravi ..
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tie tablety myslis, chlor triplex? 4 sa mi zda prilis vela, ked si vezmeme, ze 6 (?) tabliet stoji okolo 27€, ja mam v plavaku vzdy len jednu tabletu a cele balenie mi vydrzi na jednu sezonu.
btw s tym meranim chloru a pH treba to robit viackrat, idealne je si zadovazit digitalny merac, aby si zbytocne neminal tablety/pasiky na meranie. Tester stoji do 20€
DEVZYO1G
Addict
Addict

Neviem co presne je to zac, nejake 3v1, isiel som podla navodu, na moj bazen tam je napisane presne ze 4 tablety na tyzden .. (11 davok = 11 tyzdnov, co si myslim ze je jedna sezona ..)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ale tie tablety by tam mali ísť po jednom, nie? A postupne...keď sa jedna rozpustí, tak dať druhú, atď...
DEVZYO1G
Addict
Addict

ono problem je ze dal som ich tam predvcerom, a stale su v celku, vobec sa nerozpustaju (Teda hej, ale naozaj iba trochu) ..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...asi si ich dal veľa...keby tam bola jedna, oveľa radostnejšie by sa rozpúšťala...
Napísať odpoveď