Benchmark: Raid0 Sams. SpinPoint F3 a Seagate SV35.4 updated

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Benchmark: Raid0 Sams. SpinPoint F3 a Seagate SV35.4 updated

Príspevok od používateľa uplink »

čaute,

Tak ako som sľúbil, tak som obenchoval tieto dva disky:

SAMSUNG SpinPoint F3 500GB - HD502HJ [raid0 striped 64kb optimal]
SEAGATE SV35.4 1000GB - ST31000525SV [storage]

Obrázok

Zápis má tak isto konštantne okolo týchto hodnôt, len mi je trochu ľúto toho burstu, ale vynahradil to konštantnou rýchlosťou čítania 180 MB/s. Tak zase, raid0 za 86 evri :). Je mi jasné že dvoj Velociraptorom sa to proste nevyrovná, ale tka je to aspoň za 1/4 cenu, aj keď....

Obrázok

Tohto som objavil náhodou, mal obrovský index na drivebenchmark.net a oplatilo sa. Za 82 evri aj s daňou 1 tera, je celkom chladný [33 stupňov po formátovaní a je v jednej case s ďalšími dvomi samsungmi]. Ale tak uvidíme ako to bude so spoľahlivosťou...
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

no ako vidim tak ani nemusis smutit za tym velociraptorom toto je za tu cenu super zalezitost len aby vydrzal
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Hehe, hmm. Tak má nizučký burst rate oproti Velociraptorovi, ktorý je vitálny pre hry. Má dosť zlý seek time [3 násobný oproti Velociraptorovi, takmer]. A má dosť "skackavú" rýchlosť, Velociraptor sa držal o dosť lepšie. Ale...je to lacnejšie riešenie, avšak keď výjde nová revízia 10k rpm diskov, či už od Chladničkárov, alebo od WD, tak asi do nej pôjdem.

Dodatočné benchmarky:

- Crysis level load time 20 sekúnd [Velociraptor 15]
- Dawn of War 2 level load time 8 sekúnd [Velociraptor 3]
- Bioshock level load time 16 sekúnd [Velociraptor 8]
- Adobe Photoshop first run 7 sekúnd [Velociraptor 2]
- Adobe Illustrator first run 8 sekúnd [Velociraptor 2]
- 3D Studio Max first run 13 sekúnd [Velociraptor 4]
- Firefox first run 3 sekundy [Velociraptor instant run]
- Opera first run 5 sekúnd [Velociraptor instant run]
- MS Word first run 4 sekundy [Velociraptor 2]

mám z Velociraptora ešte asi 30 záznamov na first runy a level load timy, tak ich potom updatnem, nemám na novom stroji nič iné nainštalované, takže later :). Všetko testovanie prebieha na zdefragmentovanom disku, bez zaplnutých akýchkoľvek treťostranových aplikácií bežiacich na pozadí mimo MSE, ATi CCC a Daemon tools.

Hmm...takže tak...

P.S.: Rozdiel medzi first runom a ostatnými spusteniami je jednoduchý. Ďalšie spustenia má systém nacachovanú aplikáciu v RAM, alebo v SWAPe, takže ju spustí neporovnateľne rýchlejšie. Preto robím testy len na first run, ten má výpovednú hodnotu. Príklad. Word mi spustí teraz za 4 sekundy, na druhý krát instantne.
Napísať odpoveď