V prvom rade by som chcel poprosiť všetkých, ktorí majú nutkanie sem písať ako si za to môžu sami, tak im treba a že im nikto nedokáže pomôcť, aby si radšej zahryzli do prstov, zavreli túto tému a išli sa venovať niečomu inému.

V druhom rade chcem povedať, že som si prečítal aj iné témy s touto problematikou na fóre, avšak túto nezakladám preto, aby sme sem písali, čo si kto myslíme o týchto ľuďoch a vyriešili nula celé nič.

V treťom rade vopred hovorím, že som si vedomý toho, že je náročné pomôcť všetkým, a nemožné pomôcť tým, ktorí o to nestoja a zmierili sa so svojím životným štýlom.

Konečne prejdem k pointe. Ako niekto písal v inej téme, isté percento ľudí si celkom nemôže za to, kde sa ocitli a radi by sa plnohodnotne začlenili naspäť do spoločnosti a socializovali.
Rád by som teda nejako podal pomocnú ruku. Samozrejme nehovorím o charite a pravidelnej finančnej injekcii. Možno sa tam niekde nachádzajú ľudia, ktorí potrebujú výpomoc na jeden mesiac, nájsť robotu, ubytovať a prestravovať, kým dostanú prvú výplatu. Nevedel som kde začať, tak mi napadlo, že na hojku sa zdržuje zopár ľudí s vyšším IQ, ktorí dokážu poradiť.

Chcel by som Vás poprosiť na začiatok o informácie, či viete o nejakých ľuďoch, ktorí by chceli pracovať a odísť z ulice. Možno im len chýba zariadenie s internetom, kde by oveľa jenoduchšie našli prácu, možno niečo viac.

Ak tu je niekto z Trenčína, máte napríklad info o týchto ľuďoch, čo s nimi je teraz? V inom článku som čítal, že matka by rada išla pracovať aj ako upratovaťka, syn občas vypomáha ako lešenár. Podľa tohto už pracuje ako cestár.
https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok ... voch-ludi/

Pravdepodobne sa ľudia, ktorí chcú, z toho dostatnú skôr či neskôr sami. Ale prečo nepomôcť aj im, aby to bolo skôr?