Bezpečný upload a zdielanie.
Bezpečný upload a zdielanie.
Mám takúto otázku.
Existuje mnoho fór, ktoré zdieľajú warez. Filmy, hudba, software.
V poslednej dobe som sa dočítal o mnoho uploaderov, ktorých dopadla polícia. Zradili ich buď samotné fórum alebo servery na ktoré nahrávali svoj obsah. Boli to uploadéri za účelom zisku ale aj takí, ktorí to robili z nezištných dôvodov.
Ja sám som mál záujem nahrávať konkrétne hudbu a následne zdielať ale nakoniec som od toho upustil.
Zaujímalo by ma či existuje nejaká komunita či fórum, kde si takto ľudia vzájomné pomáhajú, kde verejne nezverejňujú svoje linky. Posielajú si ich osobne formou pošty alebo podobne.
Ďakujem.
Existuje mnoho fór, ktoré zdieľajú warez. Filmy, hudba, software.
V poslednej dobe som sa dočítal o mnoho uploaderov, ktorých dopadla polícia. Zradili ich buď samotné fórum alebo servery na ktoré nahrávali svoj obsah. Boli to uploadéri za účelom zisku ale aj takí, ktorí to robili z nezištných dôvodov.
Ja sám som mál záujem nahrávať konkrétne hudbu a následne zdielať ale nakoniec som od toho upustil.
Zaujímalo by ma či existuje nejaká komunita či fórum, kde si takto ľudia vzájomné pomáhajú, kde verejne nezverejňujú svoje linky. Posielajú si ich osobne formou pošty alebo podobne.
Ďakujem.
Re: Bezpečný upload a zdielanie.
Určite také niečo existuje... ale určite to tu nikto nezverejní... obzvlášť nejakému užívateľovi na verejnom fóre, ktorý má až jeden príspevok. Čo ak si Ty v skutočnosti nejaký policajt, ktorý má za úlohu infiltrovať sa do takýchto skupín?

No to je pravda. Ja by som si asi tiež sám sebe neverilbrm napísal:Určite také niečo existuje... ale určite to tu nikto nezverejní... obzvlášť nejakému užívateľovi na verejnom fóre, ktorý má až jeden príspevok. Čo ak si Ty v skutočnosti nejaký policajt, ktorý má za úlohu infiltrovať sa do takýchto skupín?
Sukromne FTPcka, torrenty. 
To prvé mi vlastne nič nehovorí a s torrentami mám malé skúsenosti. Neviem, kde by som mal hľadať nejaké dôveryhodné a pochybujem, že by som tam našiel všetko čo potrebujem ako na wareze.kinjeril napísal:Sukromne FTPcka, torrenty.
Nefunguje nahodou tak teraz mega?? Aha tak under reconstruction lebo kedysi osm cital ze ma tak fungovat byvaly megaupload. Ludia si upnu zahesluju a potom kto bude chciet das mu link a aj heslo.. ak sa mylim sorry
Áno, v podstate funguje. Ja môžem mať uložené súbory aj na iných serveroch a zašifrované a posielať linky. Len mne ide o to, že nebudem chodiť po forách a po celom internete a hľadať ľudí, ktorí by mali o to záujem.vesaK napísal:Nefunguje nahodou tak teraz mega?? Aha tak under reconstruction lebo kedysi osm cital ze ma tak fungovat byvaly megaupload. Ludia si upnu zahesluju a potom kto bude chciet das mu link a aj heslo.. ak sa mylim sorry
Takto to funguje na warez forách, len ako som už písal nie je to bezpečné lebo tie ich linky a odkazy na stiahnutie v podstate "svietia" a dostane sa k nim hocikto.
najlepsie su sukromne trackery, kam sa da dostat len cez pozvanky, zarucena anonymita, vysoke rychlosti, kvalitny obsah
Anonymitu aj rýchlosť beriem. Ale prehľadnosť a obsah ?beardie napísal:najlepsie su sukromne trackery, kam sa da dostat len cez pozvanky, zarucena anonymita, vysoke rychlosti, kvalitny obsah
hm, nie som odbornik ale:
keby si uploadoval cez niekolko anonym proxyserverov tak si myslim ze by to mala byt dostatocna
ochrana pred vystopovanim.
A naviac ako dalsi stupen ochrany, keby ta aj vypatrali, je zasifrovanie celeho disku silnou sifrou, tak priamy dokaz z HDD tvojho kompu nebude existovat. Hdd nebude obsahovat ziadne ciattelne data a ty povies ze o nicom vobec nic nevies a nech ti dokazu opak. /oni budu mat asi nejake tie tvoje data od providera ale to je podla mna na obzalobu malo, naviac aj tu komnikaciu mozes celu tu dobu sifrovat/
Zakladom je aby u teba doma nenasli ziaden dokazovy material vobec nic a ty aby si zatltkal nech sa ti budu vyhrazat cimkolvek.
keby si uploadoval cez niekolko anonym proxyserverov tak si myslim ze by to mala byt dostatocna
A naviac ako dalsi stupen ochrany, keby ta aj vypatrali, je zasifrovanie celeho disku silnou sifrou, tak priamy dokaz z HDD tvojho kompu nebude existovat. Hdd nebude obsahovat ziadne ciattelne data a ty povies ze o nicom vobec nic nevies a nech ti dokazu opak. /oni budu mat asi nejake tie tvoje data od providera ale to je podla mna na obzalobu malo, naviac aj tu komnikaciu mozes celu tu dobu sifrovat/
Zakladom je aby u teba doma nenasli ziaden dokazovy material vobec nic a ty aby si zatltkal nech sa ti budu vyhrazat cimkolvek.
No najlepšie by bolo keby sa v tom vôbec nezačali vŕtať. Sú rôzne spôsoby ako to vykryť. Ale podotýkam, že sa nechystám uploadovať vo veľkom ani za účelom zisku. Len v rámci dobrých úmyslov a výpomoci.gogo956 napísal:hm, nie som odbornik ale:
Možno robím z komára somára ale človek nikdy nevie.
Každopádne ďakujem za názor.
skus pouzit najprv TOR siet a cez nu sa napojit este na aspon jeden dalsi anonym proxy server.
Uspech nie je isty, pretoze prenos dat bude mimoriadne pomali ale to je cena za bezpecie. V kazdom pripade si kvalitne zasifruj hdd co najskor, mysli na to ze ak ti tam policajti najdu nejaky warez a podobne, tak z toho mozu byt velmi neprijemne opletacky, aj keby si nic nezdielal. Ja napr. nemam ziadne nezakonne data,vsetko legalne, iba udaje ktore suvisia s mojim sukromim,bankovymi uctami a pod, a mohli by byt teoreticky zneuzitelne a preto mam hdd zakodovany mnohonasobne roznymi postupmi a napriek tomu je system rychli a nestoji ma ziadnu namahu naviac.
Uspech nie je isty, pretoze prenos dat bude mimoriadne pomali ale to je cena za bezpecie. V kazdom pripade si kvalitne zasifruj hdd co najskor, mysli na to ze ak ti tam policajti najdu nejaky warez a podobne, tak z toho mozu byt velmi neprijemne opletacky, aj keby si nic nezdielal. Ja napr. nemam ziadne nezakonne data,vsetko legalne, iba udaje ktore suvisia s mojim sukromim,bankovymi uctami a pod, a mohli by byt teoreticky zneuzitelne a preto mam hdd zakodovany mnohonasobne roznymi postupmi a napriek tomu je system rychli a nestoji ma ziadnu namahu naviac.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
1) Cim viac Proxy, tym pomalsi net.
2) Asi si necital co sa stalo chalanovi v GB ze? Nechcel policii odsifrovat HDD tak ho supli do vazenia alebo ho dokonca poslali do USA.
Nbeoj sa ze na teba pridu kym ta niekto nenahlasi. Tych uploaderov po slovensku je naozaj velmi vela.
2) Asi si necital co sa stalo chalanovi v GB ze? Nechcel policii odsifrovat HDD tak ho supli do vazenia alebo ho dokonca poslali do USA.
Nbeoj sa ze na teba pridu kym ta niekto nenahlasi. Tych uploaderov po slovensku je naozaj velmi vela.
Michaelo
v Gb plati zakon,ze si povinny spristupnit sifrovany hdd policii, u nas ziaden taky zakon pokial viem neexistuje. Nehovoriac o tom, ze hdd sa da sifrovat takym sposobom, ze nikto okrem majitela nevie ze obsahuje este nejake ine udaje okrem tych co su normalne k dispozicii
v Gb plati zakon,ze si povinny spristupnit sifrovany hdd policii, u nas ziaden taky zakon pokial viem neexistuje. Nehovoriac o tom, ze hdd sa da sifrovat takym sposobom, ze nikto okrem majitela nevie ze obsahuje este nejake ine udaje okrem tych co su normalne k dispozicii
A môžem vedieť či vy niečo nahrávate a zdieľate? Poprípade odkiaľ sťahujete nejaké filmy a hudbu ale pokiaľ viem tak download nie je protizákonný pokiaľ je pre súkromné účely okrem software.
-
Space5800
Medium Professional
Algren: zdielam akurat tak cez dropbox, ale nič nelegálne. Sťahujem cez torrenty (tpb)
Menšie veci, väčšinou pre kamarátov nahrávam cez DropBox ..
pozri sa, to je tak: realna sanca ze sa o tvoje uploadovanie zacne zaujimat policia je male.
Otazkou uz len zostava, ci to to riziko stoji za to, alebo ani nie. A pokial ide o download-tak rovnako ako sa da uploadovat anonymne tak sa da aj stahovat bez toho ze by ci zanechal niekde svoje indentifikacne udaje.
Otazkou uz len zostava, ci to to riziko stoji za to, alebo ani nie. A pokial ide o download-tak rovnako ako sa da uploadovat anonymne tak sa da aj stahovat bez toho ze by ci zanechal niekde svoje indentifikacne udaje.
Na dropbox mám aj ja veci, to je dobrá vec. A torrenty sú mi tiež známe ale čo sa týka cs/sk vecí to sú väčšinou uzavreté spoločnosti nie?Space5800 napísal:Algren: zdielam akurat tak cez dropbox, ale nič nelegálne. Sťahujem cez torrenty (tpb)
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Osobne som na lamkách a cocám od nich
Ale v poslednej dobe len seriály.