Bezpecnostna kamera

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
NIFO
Medium Expert
Medium Expert

Bezpecnostna kamera

Príspevok od používateľa NIFO »

Zdravim nevedel som kam tuto temu zaradit . Chcel by som namontovat na vonkajsi priestor priemyselnu kameru ... a to bud cez internet formou kamery ktora podporuje pripojenie na internet cez sim kartu a tu sa chcem zastavit lebo neviem ci taka kamera vobec existuje a preto sa to chcem spitat vas :) a ak nie ako by sa to dalo ? A dam do pozornosti ze nechcel by som aby to bolo nejake premakane a extra drahe :)

Dakujem ;)
baldorex
Addict
Addict

Re: Bezpecnostna kamera

Príspevok od používateľa baldorex »

Prečo tam má byť sim karta? Nestačí wifi?

Pozor na to, či v zábere nebude verejný priestor, alebo susedov pozemok.
Budeš mať problém s ochranu osobných údajov, kontroly na archív záznamu a podobne.
NIFO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa NIFO »

baldorex napísal:Prečo tam má byť sim karta? Nestačí wifi?

Pozor na to, či v zábere nebude verejný priestor, alebo susedov pozemok.
Budeš mať problém s ochranu osobných údajov, kontroly na archív záznamu a podobne.
Je to uzavrety dvor a nieje tam wifi tak preto sim karta
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

3G/4G kamery su velmi drahe, povacsine su to uz profesionalne riesenia. Neviem preci, ved najlacnejsie mobily sa predavaju po 15 eur, preco to pri kamere je taky narast, to neviem.

Pozri sem - https://www.apexis.sk/4g alebo http://anbash.cz/index.php/produkty-ip-kamery
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Dneska som si nasiel, ze nejaky debilko sa mi chcel vlamat do domu. Nastastie to skusal len sroubovakom.
Chcem tam dat nejaku kameru, ale nerad by som k tomu riesil nejake DVR alebo daco. Je to len nastrel ale neda sa nastavit ip kamera tak, nech uklada zaznam priamo na disk, ktory je pripojeny na rovnaky router ako ona? Mam Asus rt-18u
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Predpokladam, ze IP kamery maju sirsie moznosti ako analogove, ktore potrebuju DVRko. V tvojom pripade si pozri, ze ci ta IP kamera ma v sebe slot na pamatovu kartu, pripadne ci dokaze ukladat zaznam po sieti na sietovy disk. Predpokladam ale, kedze je to IP kamera, ze by s tym problem nemal byt.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ak mas wifi, mohol by som odporucit wifi kamerku dlink dcs-5000L. Strazi mi pivnicu a ma detekciu pohybu s posielanim obrazkov na mail, a vie ukladat obrazky na FTP. Kvalita obrazu nie je zla, prenasa dokonca aj zvuk, da sa cez web rozhranie otacat, a nie je draha. Do mobilu si mozes hodit appku "mydlink", cez ktoru mas pristup ku kamere odkialkolvek.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Otazne je, ze ci chce vnutornu alebo vonkajsiu kameru. Lebo toto je vnutorna. Mozno chce vonkajsiu, ktoru da niekde nad vchod, cim moze odplasit zlodeja este pred vlamanim.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pokial to myslis s bezpecnostou co i len trochu vazne, tak sa oblukom vyhni wifi kameram. To je najzranitelnejsie pasmo. Je to najjednoduchsia, ale zaroven najmenej bezpecna moznost. Druha najjednoduchsia moznost je vyuzitie PoE kamier, ku ktorym ti staci PoE switch/router a potom kameru pripojis jedinym ethernetovym kablom.
Tu mas napriklad aj nejake jednoduche sety: https://sk.partizanstore.eu/collections/ip-cameras
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Skusim ozivit, zhanam nejake lacne riesenie na kameru na monitorovanie vnutri v byte, nie je tam wifi, tak som rozmyslal nad niecim co by som strcil do zasuvky, kde by sa dala simka na 3g/4g internet a potom k tomu dokupit nejaku wifi ip kameru.

Uvazoval som aj nad fotopascou, no s 3g/4g modulom zacinaju niekde vyse 100€.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ked kamera so 4G modulom zacina cez 100 eur, tak aj tak moc neusetris. Lebo kupis kameru za 40 eur a k tomu "nieco co by si strcil do zasuvky", aby si mal internet, napriklad D-Link DWR-932 za 55 eur, tak sa napokon dostanes na sumu 95 eur, pricom pre ten router potrebujes este USB nabijacku.
Dendo2220
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dendo2220 »

Viem, že téma je staršia ale potreboval by som poradiť, ak je to možné. Zháňam kameru na terasu. Viac menej je krytá na kameru by nepršalo ani nesnežilo. Bola by v podstate oproti vchodovým dverám v rohu. Preto nepotrebujem nejaké extra vysoké IP. Našiel som v tomto porovnaní https://www.testmagazin.sk/kamery-na-dom kameru Dahua IPC-S42FP-Imou. Tú znaku, ale vôbec nepoznám. Čo som tak čítal, viem, že je to čínska firma. Pozeral som hodnotenia na Heureke, Alze, Mall...v celku pozitívne, tak len či náhodou niekto nemáte skúsenosť s tou značkou. Ak nič, tak asi siahnem po tej ďalšej Hikvision DS-HiWatch. Je aj lacnejšie a o tej značke je viac info.
Vďaka.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dahua je spicka medzi kamerami.
Napísať odpoveď