Vesper napísal:To SRneC: Hovoríš o zložitosti a možnostiach... Teraz som si kúpil gitarový multiefekt BOSS GT-8 tak ak dojdeš do BB tak uvidíš že gitara má možností o ktorých sa ti ani nesnívalo
Upraví všemožne zvuk, ale podstata je vždy tá istá (stále tie isté struny na tom istom dreve) - týmto nechcem žnevážiť gitaru a jej nespočetné použiteľné variácie.
Zato také bubeníkové paličky raz udrú na bubon, niekedy na činel, inokedy na kravský zvonec ... Síce to produkuje menej použiteĺných tónov než gitara (tá môže mať aj 4 oktávy), no sú materiálom a prevedením rozmanité .
fikus-kukis napísal:Upraví všemožne zvuk, ale podstata je vždy tá istá (stále tie isté struny na tom istom dreve) - týmto nechcem žnevážiť gitaru a jej nespočetné použiteľné variácie.
Zato také bubeníkové paličky raz udrú na bubon, niekedy na činel, inokedy na kravský zvonec ... Síce to produkuje menej použiteĺných tónov než gitara (tá môže mať aj 4 oktávy), no sú materiálom a prevedením rozmanité .
a gitary nie su ?skala typov dreva od grafitu,cez plexisklo az po vsemozne typy dreva o ktorych bezny clovek ani nepocul v kombinacii s roznymi typmy krkov a to este v kombinacie s roznymi hrubkami,znackami a typmi strun a to v kombinacii s rozmanitostou snimacov a vysledok je nekonecno na nekonecnu.a to sa bavime len o gitare.ked k tomu pridas nekonecne moznosti roznych efektov a krabiciek a rozmanistost aparatov
Samozrejme ze mojou vasnou vzdy ostane gitara ... materialy, styly, krabicky to je jasne ze to nieje len tak na okraj ale ma to velku rolu... ja som len vravel ze bicie su zlozitejsi nastroj co sa tyka hardveru a za tym si stojim ... gitara je predsa len jednoduchsia no imho aj tak najkrajsi nastroj
je tu este niekto kto si mysli ze gitara je po hardverovej stranke zlozitejsia ako bicie?
srnec: skoro vsetky power, progressive a speed metalove skupinky maju aj vacsie zostavy bicih, alebo aj taky nicko z iron maiden, ale nejde o to ake to je obrovske, niekde som tusim zahliadol aj 360° sustavu bicich ktora sa musela otvorit aby sa do nej hrac dostal, ale o to co sa natom zahra, takysto spickovy gitaristi maju take rackove zostavy ze to s dialky vyzera ako vianocny stromcek kolko je ta naukladanych roznych prempov a vsetkeho mozneho a krasne to blika, ale taky angus young ovladol svet aj stym, ked isiel z gitary priamo do stacku, cize hardwareova narocnost je velmi diskutabilna a koniec koncov je uplne nepodstatna
boze majstri hudobnici...dobre na rytmicaku mozte hrat...mozte hrat na rytmicaku aj cely zivot ak chcete hrat senzus...ale pre realne vyuzitie v praktickom zivote ..teda v hudbe ...tak rytmicak nestaci... to je to iste ako keby ste na gitare najskor hrali neviem aky dlhy cas len na jednej strune...aj ja poznam ludi ktory chodia na bicie ale ze by sa rok ucili len na rytmicaku tak o tom neviem:) akoze tak neberiem ze akoze zle...vsak niekto hrava len na rytmicak kopak a hajtku tak v poho:)
taak vcera som bol first time na bicich konecnee a poviem vam je to nieco uzastne:)) ten pocit ked sedite za bicimi mat e vrukach palicky a tak uplne super kamos mi riekol ze mam sluch takze sa tomu budem venovat moc ma to bavi -a dik ostatnym za rady
Hem ako vidim tema zapada prachom tak by ju trebalo znovu ozivit
Mno uz je to nejaky ten patek co chodim a je to fakt super moc ma to bavi ..
Teraz na vianoce si chcel kupit bicie (len ne moc drahe) zvazujem tieto http://www.muziker.sk/default.aspx?Basi ... od_id;6431
vraj su za ten peniaz paradne bicie a ucitel mi poradil myslim ze tieto http://www.shop.muzikus.sk/index.php?ma ... 4ec9c851a8
ktore su podla vas better? Cineli a spol tym sa budem zaoberat neskor
Inak nino chodim tiez do PB na bicie na doporucenie jedneho kamarata... kto ta uci?
Z tychto dvoch znaciek by som si vybral jednoznacne Ludwgiy. S Basixami som hral jeden koncert a mal som pocit ze sa to podomnou rozpadne ... Tomholdery tenke a boli uplne vylockane, k tomu vsetkemu este prevozne blany na celej suprave ma uplne dorazili... Kazdopadne po preblaneni by to mohli byt vpohode bicie, no byt tebou dosetrim 2tis a kupim Sonory 1007micky.
hm tie sonory nevypadaju zle... ako pozeram stoja 20 000 .. (19 990) To az taky rozdiel penazny nieje.. no uvidim.. este musim zvazit celkovu cenu no rodicov som upozornil ze to bude nieco okolo 24 k aj s plechmy.. teda dufam.. teoreticky kebyze zoberiem tie sonory (za 20K) tak za 4K asi nekupim hightku + aspon jeden plech ci hej? (zo zaciatku mi staci hatka + jeden cinel ostatne su dokupim postupne aby to nebola taka palka )
No s cinelmi to mas tazsie, buduci tyzden idem kupovat bicie aj s cinelmi a kedze je moj ropocet obmedzeny do tych 18tis rozhodol som sa pre Sonory 507 s cinelami Zildijan Planet Z. Aj ked na fore bubenici.com mi poradili ine cinely, drahsie si dovolit nemozem a na vyber mam teda medzi Headlinermi a Planetkami, Headlinery mi pridu strasne tiche, zo zaciatku celkom fajn ale po 2och rokoch to uz je nic moc ... Bicie si v priebehu roka preblanim, s tou investiciou pocitaj aj ty (cca 2tis navyse s tym ze neratam novu blanu na kopak ktoru vsak netreba hned vymienat). Dalsia vec ze k sade sa dodava iba 4 dielna sada HW (stojan na hihat, rytmicak, 1 cinel a slapka) tj stojan ci uz na ride alebo crash cinel si musim kupit (sibenicovy +1500sk) Dalej nejake puzdro na cinely atd takze bicie + cinely nie su ani zdaleka konecnou cenou co do toho musis vrazit takze mysli aj na to.
caute
s bicimi len zacinam ale strasne ma to bavi a planujem si aj nejaku zostavu kupit....poradte pls ci nove, alebo pouzivane a s cim mate aku taku skusenost na zaciatok by som sa chcel vtesnat do ceny tak
12 000 sk