Biofeedback

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
vojtk
Medium Star
Medium Star

Biofeedback

Príspevok od používateľa vojtk »

Caute vsetci. Poculi ste uz o biofeedback -u?

Je to zariadenie, ktore snima mozgove vlny, srdecnu cinnost a pod. a potom udaje odosiela do pocitaca (pracuje vlastne podobne ako EEG). V sucasnosti uz su vyvinute ineraktivne porgramy, vdaka ktorym su udaje zo senzorov spracovane a je mozne ich rôzne vyuzit. V praxi to vyzera tak, ze pomocou vlastnej mysle môzete (v urcitej miere) ovladat pocitac.

Cele sa to vyuziva hlavne v psychoterapii, ci uz pri liecbe rôznych poruch, alebo aj u zdravych ludi pri zlepsovani schopnosti vlastneho vedomia (napr. koncentracie a pod). Koho by to zaujimalo, nech skusi napr(alebo nech zagoogli):

Kód: Vybrať všetko

http://www.zzz.sk/?clanok=1346
Cela technologia sa da pouzit aj na zabavu...nasiel som napr:

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/ocz-nia-d97853.htm
.

Stretli ste sa uz s tym(ci uz niekde u psychologa/psychiatra alebo kôli zabave)? ak ano, zaujimali by ma vase nazory a skusenosti.
Deafboy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kupim, uvidime

Príspevok od používateľa Deafboy »

Som maniak co sa mozgovych vln tyka, som dlhodobym pouzivatelom Hemi-Sync a toto zariadenie musim mat aj keby traktory padali. Poobzeram sa po viacerych alternativach ak su dostupne a o kompatibilite pod linuxom.. ale jednoznacne kupujem. Potom sa mozem podelit o zazitky :P
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Ja som mal moznost vyskusat si biofeedback na sebe na hodine psyhologickych praktik (studujem psychologiu). Sice islo len o dve jednoduche cvicenia- na koncenraciu a relaxaciu, no aj tak to bolo strasne zaujimave. ..
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

"o chvilu tu bude mat kazdy terorista v hlave cip, ktorym bude ovladat bomby a hadzat ich na biely dom" ...
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

linux

Tak som to prave kupil, prist by to malo max do 48 hod.
Co sa linuxovych driverov tyka, vyrobca odpoveda takticky a neutralne (rozumej - nechce o linuxe ani pocut), to znamena ze budem muset poupratovat HDD a nahodit znova windows...

Moc som ho nepouzival, ked tak len na Cam Space, co je tiez revolucna technologia v ovladani hier. Umoznuje ovladat rozne hry pomocou akehokolvek predmetu (za podmienky ze mate webkameru a miestnost v ktorej ste je dostatocne osvetlena) Podpora hier v CamSpace je riesena pomocou akychsi addonov, ktore sa automaticky dali stahovat z centralneho repozitara, a dalej sa updateovali.

kazdopadne zaujimavejsie ako pouzit to na hry by pre mna bolo vyuzitie vramci psychickeho treningu alebo pri ovladani kompletneho desktopu. Na linuxe v spojeni s Compiz Fusion by to bolo bozske.. doslova.
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Celkom ma tá NIA zaujala, tu je viac info keby nikto hľadal:

http://www.extrahardware.cz/ovladejte-h ... e-actuator
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Minulý rok som to videl na Discovery a čumel, že čo to je?!
Má to pre bežných ľudí nejaké opodstatnenie? Na hranie hier mi to nepríde vhodné, keďže sa musím plne sústrediť na to čo chcem vykonať.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ked sa naucis neni treba

Ak sa to naucis ovladat, nieje nutne byt plne sustredeny. Ked kracas po ulici, tiez sa nesustredis na kazdy jeden pohyb nohy zvlast, proste ides. Mysilim ze s tymto je to podobne, kedze ovladanie prebieha z vacsej casti pomocou mimickych svalov ako prostrednictvom mozgovych vln... (ale cital som mnoho rozporuplnych nazorov, vyjadreni a recenzii).
Uvidime.. uz sa neviem dockat kedy to pride :D
Napísať odpoveď