Zdravím,
stala sa mi taká vec že z ničoho nič mi vyplo pc a blikala LED zdroja. Nechcel sa zapať, musel som až zdroj vypínať a opäť zapnúť. Neviete čo sa mohlo stať ? nikdy som sa s tým ešte nestretol. Odchádza zdroj alebo ?
Vopred ďakujem za odpoveď prípadnú pomoc.
Blikanie LED zdroja
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Blikanie LED zdroja
Toto sa deje keď je v PC buďto skrat alebo preťažený zdroj (v podstate preťaženie zdroja je pre neho to isté ako skrat).
Skús povyberať komponenty (GPU, ramky, a ostatok, disky a procesor netreba), prečistiť to zubnou kefkou a nasadiť naspäť. Ak to bude robiť naďalej, tipol by som zdroj, ale je tam jedno veľké ale, nemusí to byť zákonite zdroj, môže odchádzať nejaký komponent. Na druhej strane zlý zdroj ti zas môže zničiť polku PC (dosku a GPU ak je napájaná externe)
Skús povyberať komponenty (GPU, ramky, a ostatok, disky a procesor netreba), prečistiť to zubnou kefkou a nasadiť naspäť. Ak to bude robiť naďalej, tipol by som zdroj, ale je tam jedno veľké ale, nemusí to byť zákonite zdroj, môže odchádzať nejaký komponent. Na druhej strane zlý zdroj ti zas môže zničiť polku PC (dosku a GPU ak je napájaná externe)
máš pravdu. je pravda, že stalo sa to počas silného dažďa, ale nespozoroval som žiadny výkyv v sieti, pretože lampa neblikla. a zdal sa mi aj nejaký hlasný. teraz keď som ho počúval tak v pohode.. pc bol očistený pred týždňom a stalo sa to počas hry resp pri väčšej záťaži.... možno to bola iba náhoda... uvidím či to urobí znova. zatiaľ dík.
-
hrban
Addict
sprav nejaký záťažový test kontroluj teploty a pozri či sa vypne pri záťaži. ak sú teploty OK a vypne sa, tak nestíha zdroj.
-
Runes
Addict
for fun hod kolko wattovi je ten zdroj
-
hrban
Addict
z toho nič nezistíš, ak nevieme aj celú zostavu a hlavne značku zdroja.
-
Runes
Addict
jj to mi je jasne ale keby zadelil hodnotu 300 tak je tam viac nez velka pravdepodobnost ze to nezvlada zdroj, len zjavne chalan neni az tak zbehli aby tu popisal vsetky creva, sice keby cez daky soft len hodil vypis HW to by stacilo