BlueRay vs. DVD - WTF!
BlueRay vs. DVD - WTF!
Čaute.
Potreboval by som poradiť od niekoho kto už niečo podobné riešil.
Pred nedávnom som sa stal majiteľom celkom pekného LEDkového FullHD televízoru Panasonic a otvára sa možnosť k nemu dokúpiť nejaký ten prehrávač či rekordér.
Moja predstava je asi nasledovná:
- BlueRay kvôli maximálnemu využitiu potenciálu FullHD
- Rekordér, najlepšie aj so zabudovaným diskom
Lenže k môjmu zdeseniu zisťujem, že žiadný BlueRay rekordér s HDD neviem nájisť. Alebo teda aspoň sa mi nedarí vygoogliť.
Tak teraz neviem prečo. Všetko mi to ponúka len DVD rekordéry. Keby bola aspoň možnosť DVD rekordéru s BR prehrávaním ale ani to nie.
Ďalšia moja otázka smeruje k DVD prehrávačom s tzv. Upscalingom. Vraj bežný prehrávač dokáže obyčajné DVD upscalovať na 1080p. Je tá kvalita zrovnateľná s filmom v 1080p na BR disku?
Je mi jasné že asi nie - ale tak, či sa mi oplatí kupovať takýto prehrávač ak mám doma obyčajný DVD ktorý upscaling nevie... . Bude to výrazná zmena? Pocítim to?
Čo myslíte?
Potreboval by som poradiť od niekoho kto už niečo podobné riešil.
Pred nedávnom som sa stal majiteľom celkom pekného LEDkového FullHD televízoru Panasonic a otvára sa možnosť k nemu dokúpiť nejaký ten prehrávač či rekordér.
Moja predstava je asi nasledovná:
- BlueRay kvôli maximálnemu využitiu potenciálu FullHD
- Rekordér, najlepšie aj so zabudovaným diskom
Lenže k môjmu zdeseniu zisťujem, že žiadný BlueRay rekordér s HDD neviem nájisť. Alebo teda aspoň sa mi nedarí vygoogliť.
Tak teraz neviem prečo. Všetko mi to ponúka len DVD rekordéry. Keby bola aspoň možnosť DVD rekordéru s BR prehrávaním ale ani to nie.
Ďalšia moja otázka smeruje k DVD prehrávačom s tzv. Upscalingom. Vraj bežný prehrávač dokáže obyčajné DVD upscalovať na 1080p. Je tá kvalita zrovnateľná s filmom v 1080p na BR disku?
Je mi jasné že asi nie - ale tak, či sa mi oplatí kupovať takýto prehrávač ak mám doma obyčajný DVD ktorý upscaling nevie... . Bude to výrazná zmena? Pocítim to?
Čo myslíte?
-
Ryan Giggs
VIP
Re: BlueRay vs. DVD - WTF!
Upscaling nema nic spolocne so zvysenim kvality. Jeto len zmena rozlisenia. Ziadne zazracne zariadenie ktore urobi z horsej kvality lepsiu neexistuje. To by bolo ako vynajst perpetum mobile. To je len kvoli tomu, aby mal TV lahsiu robotu tonativne zobrazit.
Kedze to DVD pustas na TV, ktory ma full hd rozlisenie, tak uz samotny tv ti to dvd upscaluje na 1080p. Inak by ti to nevedel zobrazit.
Neviem ako si hladal, ale blu ray prehravacov s nahravanim su mraky.
Kedze to DVD pustas na TV, ktory ma full hd rozlisenie, tak uz samotny tv ti to dvd upscaluje na 1080p. Inak by ti to nevedel zobrazit.
Neviem ako si hladal, ale blu ray prehravacov s nahravanim su mraky.
Mozes mi prosim Ta skusit poslat linku na nejaky SK shop alebo centrum?Ryan Giggs napísal: Neviem ako si hladal, ale blu ray prehravacov s nahravanim su mraky.
Dik.
Poskladaj si htpc alebo si kup obyvackovy prehravac a BR mechaniku pripoj externe
Btw, ani tu neni treba, aj tak si vacsinu filmov stiahnes...
Btw, ani tu neni treba, aj tak si vacsinu filmov stiahnes...
Ono je celkom dolezite ako posielas signal do tv? Ci ma vobec to nahravanie nejaky zmysel. Ci co chces konkretne nahravat?
-
Ryan Giggs
VIP
Googlil si nejako divne, nech zadam akukolvek frazu, hned mi to najde. Neviem naco riesit obchod, maju to v kazdom elektre. Len si vybrat podla toho aky tuner potrebujes.
Len tak namatkovo s T a C tunerom: http://dvd-blu-ray-prehravace-rekordery ... 3god6ncAzQ, iba s T tunerom: http://dvd-blu-ray-prehravace-rekordery ... lg-hr825t/, takisto su so satelitnym tunerom, dvomi T tunermi atd. Moznosti je vela. Stacisi len vybrat podla potrieb a financii.
Len tak namatkovo s T a C tunerom: http://dvd-blu-ray-prehravace-rekordery ... 3god6ncAzQ, iba s T tunerom: http://dvd-blu-ray-prehravace-rekordery ... lg-hr825t/, takisto su so satelitnym tunerom, dvomi T tunermi atd. Moznosti je vela. Stacisi len vybrat podla potrieb a financii.
nooooo ale hlavne, že heureka eviduje daný tovar ako "prehrávač". Dokonca ešte aj keď si vyselektujem, že ma zaujímajú rekordéry tak ich tam vybehne len 8 s tým, že všetky sú DVD... .
Ok. Mas pravdu, treba to inak hladat.
Ok. Mas pravdu, treba to inak hladat.
-
Ryan Giggs
VIP
Prehravac to je, eviduju to dobre. Nevidim v tom problem. Suhlasim ale ze nejaku selekciu tych s hdd urobit mohli. Kazdopadne heureka nie je jediny portal na svete a hladat sa da roznymi sposobmi.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mensie OT k heureke:
Takto som tam hladal autoradia a vo vysledku mi dalo 2 kusy, pricom viem ze tam mali minimalne 20, ktore vyhovovali podmienkam.
Hold, nie u kazdeho produktu maju spravne vyplnene vsetky parametre a potom to triedenie nejde ako ma.
Takze na vyhladavanie na heureke podla parametrov rozhodne nespoliehat.
Takto som tam hladal autoradia a vo vysledku mi dalo 2 kusy, pricom viem ze tam mali minimalne 20, ktore vyhovovali podmienkam.
Hold, nie u kazdeho produktu maju spravne vyplnene vsetky parametre a potom to triedenie nejde ako ma.
Takze na vyhladavanie na heureke podla parametrov rozhodne nespoliehat.