Bobble - flaše na vodu s filtrom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
DanielDevil
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Bobble - flaše na vodu s filtrom

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Zdravím, celkom ma zaujala táto novinka a myslím že to vyskúšam. PET fľaše veľa nevydržia. Coca-Colu, Fantu, Sprite a pod. v poslednej dobe obmedzujem. Často chlórová voda z vodovodu však nie je bohviečo. Cena 12 €/0,55l al. 14 €/1l, filter by mal vydržať 300 naplnení, myslím že do školy a na tréningy to využijem :) Má ju už niekto?

http://www.waterbobble.com/
Fľaša Bobble je revolučný produkt ktorého výroba i konzumácia je šetrná k životnému prostrediu. Bobble je kompaktná recyklovaná a recyklovateľná fľaša na vodu, ktorá neobsahuje BPA. Telo fľaše je mäkké, pružné, zaisťujúce jednoduché stlačenie a užívanie. Názov Bobble vznikol spojením slov bottle (fľaša) a bubble (bublina). Práve organický tvar bubliny sa stal v tomto prípade inšpiráciou pre svetovú ikonu, súčasného dizajnéra a umelca Karima Rashida, ktorý fľašu navrhol. Filter obsahuje aktívny uhlík, ktorý má kladný elektrický náboj, čo mu umožňuje na seba viazať chemikálie a nečistoty. Pri prietoku vody filtrom sú negatívne nabité ióny nečistôt priťahované ku kladne nabitej uhlíkovej drti. Podľa testov jeho kvalita prevyšuje úroveň medzinárodného štandardu NFS 42 pre redukciu chlóru vo vode a jeho zápachu. Uhlíkový filter vyžaduje veľmi malú údržbu a patrí pravdepodobne k najprirodzejnejším a najsilnejším doteraz známym chemickým filtrom. Životnosť takéhoto filtra je približne 150 litrov čo zodpovedá zhruba dvom mesiacom pri bežnom užívaní.
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Bobble - flaše na vodu s filtrom

Príspevok od používateľa hughito »

No ja by som si počkal na názor odborníkov, či je to vlastne kóšer po chemickej stránke, alebo niečo na úrovni Bionic náramku.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Nechce sa mi v tej stránke rýpať - vie mi niekto povedať, aké parametre má voda po filtrácii? Akú úroveň mineralizácie, atď. ?
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Pokiaľ nežiješ v Nigérii a nepiješ vodu z kaluže, tak mi filtrovanie nečistôt príde dosť zbytočné a minerály to neodfiltruje. Chlórovanú vodu môžeš nechať chvíľu odstáť, nepotrebuješ filter.
spermia
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spermia »

vyskusaj britu alebo oasu, vydrzi dlhsie a nacapovat si mozes do flasky tiez... ibaze by si potreboval plnit na mieste..
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

My pouzivame Brittu. Mozem odporucit. Filter drzi mesiac a myslim ze stoji asi 20€ za 4 filtre
Napísať odpoveď