Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

jamess
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

SRneC napísal:no imho turinske platno, klince a kresby na stenach sa nasli...
a samozrejme biblia ale tu ty nejako neuznavas
myslis mozaiky rimanov kde je zobrazeny ako cierny pastier v porovnani s turinskym platnom kde je zobrazeny ako cisty black metlak a klince ktore sa bezne nachadzali v hroboch aj inych ukamenovanych ludi?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

v egypte sa pocas WWII v roku 1944 nasli dokumenty (evanielium podla filipa a evanielium podla marii magdaleny) dokazujuce okrem ineho aj fakt, ze jezis zil!!! za tym okrem ineho sa ale skryva niekolko faktov, ktore sa sucasnym ani minulym cirkevnym hodnostarom nepacia/cili :idea: okrem ineho, z tohoto zdroja cerpal aj dan brown.
zdroj: "brozuru" s menovanymi evanieliami a rozhohor s jednym z renomovanych historikov v tomto obore (meno si zial nepamatam) bol svojho casu vysielani na CT2.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ano mas pravdu bolo v nich pisane nieco aj o tom ze jezis mal zenu deti a nevem co este ... nemate niketo o tom blizsie info?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

eMPiko napísal:Ja o Kristovi nepochybujem, len sa pytam, aky nasli dokaz,
napr ti hore su uvedeni vo viacerych pisomnostiach

//VIACERYCH, to je 2 a viacej, Biblia je 1 pisomnost
a myslel som viac menej dobovych dokazoch
ako niekto uviedol do K- cheopsa a faraonov, ti maju velke hrobky, sochy a ine pamatihodnosti z doby v ktorej zili
ak sa nemylim, tak nenasli jezisov hrob ani jeho meno vytesane v obelisku starom 2000 rokov

a nezvratny dokaz nasli az teraz, tak ho sem hodte a zamyslim sa nad sebou

//este odporucam citat prispevky ostatnych uzivatelov pozorne(jsie)
tak ku Biblii doplnim zidovskeho/rimskeho dejepisca Jozefa. Beries aj ranostredoveku literaturu? - augustin a spol.

inak zil podla teba Sigharta Gantama (neviem ci je dobry spelling) zvany neskor Budha? Podla mna hej... a kolko je o nom pisomnosti...

ale nechcem aby to znelo ofenzivne, peace, je dobre ze mas otazky.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ja sa nehadam o existencii Jezisa Krista, mne sa len nepaci, ze tu prezentovali dokaz o tom ze zil.
Berem tvojich dejepiscov a berem aj tie evanjelia, v ktorych su podrobnosti z Kristovho zivota.
Len som bol zvedavy a krija mi dal odpoved, to je vsetko, ale tu sa pravidelne chodi hecovat par jedincov, takze radsej uz som ticho
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

SRneC napísal:kua tak to potom ktovie ci bol aj CEZAR alebo Alexander Velky! :o

//ked pochybuje o kristovi tak preco nie o cezarovi? Ci cezar po sebe nechal obciansky a kristus len bibliu?
myslim, ze je znacny rozdiel medzi viacerymy(mnohymy aj vedecky vyvratenymy-napr turinske platno, kde je jezisova tvar zobrazena ako malba, nie plasticky, klince? vzhladom na pocet ukrizovanych v rime, je to vazne dokaz ktory vsetko "potvrdzuje" alebo mas hodnovernu vzorku kristovej DNA s ktorou mozes nebodaj porovnavat zbitky DNA s kazdej sady klincov ktoru najdes v hrobe?) pochybnymi dokazmy a hodnovernymy historickymy pramenmi ktore veci na tu dobu dokumentovali vcelku dobre(samozrejme s davkou subjektivity, kedze dejiny vzdy pisali a budu pisat vytazi) a bibliu ako taku ako hodnoverny dokaz tiez nepovazujem, vzhladom na jej mnohonasobne prepracovanie a celkovy obsah ktory je vzdy znacne nadneseny a obrazny, celkovo samotnu existenciu krista ako takeho bez akychkolvek schopnosti a zazrakov nevyvracam existovat mohol, tak isto ako akykolvek iny clovek, ako ja a ty, mohol byt dobrosrdecny, pomahat ako sa dalo, ba dokazal by som pochopit aj smrt za myslienku v ktoru veril, no s vynimkou vsetkych zazrakov a vstania z mrtvych, to uz odporuje mojmu svetonazoru, kludne existovat mohol, niekto to nakoniec zacat musel, ide len o to ako si to napisal a na tvoj prispevok mi proste nedalo nereagovat, proste bullshit jak vysity
eMPiko
Addict
Addict

Fall napísal:myslim, ze je znacny rozdiel medzi viacerymy(mnohymy aj vedecky vyvratenymy-napr turinske platno, kde je jezisova tvar zobrazena ako malba, nie plasticky, klince? vzhladom na pocet ukrizovanych v rime, je to vazne dokaz ktory vsetko "potvrdzuje" alebo mas hodnovernu vzorku kristovej DNA s ktorou mozes nebodaj porovnavat zbitky DNA s kazdej sady klincov ktoru najdes v hrobe?) pochybnymi dokazmy a hodnovernymy historickymy pramenmi ktore veci na tu dobu dokumentovali vcelku dobre(samozrejme s davkou subjektivity, kedze dejiny vzdy pisali a budu pisat vytazi) a bibliu ako taku ako hodnoverny dokaz tiez nepovazujem, vzhladom na jej mnohonasobne prepracovanie a celkovy obsah ktory je vzdy znacne nadneseny a obrazny, celkovo samotnu existenciu krista ako takeho bez akychkolvek schopnosti a zazrakov nevyvracam existovat mohol, tak isto ako akykolvek iny clovek, ako ja a ty, mohol byt dobrosrdecny, pomahat ako sa dalo, ba dokazal by som pochopit aj smrt za myslienku v ktoru veril, no s vynimkou vsetkych zazrakov a vstania z mrtvych, to uz odporuje mojmu svetonazoru, kludne existovat mohol, niekto to nakoniec zacat musel, ide len o to ako si to napisal a na tvoj prispevok mi proste nedalo nereagovat, proste bullshit jak vysity
moja rec, keby som mohol k+
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

fall pozri si toto:
Přestože výsledkům analýzy DNA ve vzorcích Turínského plátna je v knize věnováno jen několik stran (příloha A, s. 117–119), přispěl titul k přitažlivosti knížky do té míry, že si tyto výsledky samostatný komentář zaslouží. Použité metody amplifikace pomocí polymerázové řetězové reakce (o metodě PCR viz Vesmír 77, 444, 1998/8 ) a předkládané nálezy prokazují přítomnost celistvých úseků X a Y chromozomálních molekul DNA obsahujících sekvence genu pro amelogenin a úseku beta-globinového genu z chromozomu 11. Výsledky jsou interpretovány v tom smyslu, že izolovaná DNA pochází od osoby mužského pohlaví a zdrojem DNA je lidská krev. Produkty PCR amelogeninového genu jsou u molekuly DNA chromozomu Y dlouhé 788 nukleotidů a u molekuly chromozomu X 977 nukleotidů. Jsou tedy poměrně dlouhé a svědčí o dobře zachovalé DNA. V současnosti se pro určení pohlaví z archeologického materiálu používají především takové systémy PCR, které jsou účinné i v případě, že je izolovaná DNA již rozpadlá a téměř neobsahuje celistvé úseky potřebné délky, tj. zhruba 1000 nukleotidů. Získaný produkt detekce beta-globinového genu byl 268 nukleotidů dlouhý a odpovídal srovnávané sekvenci HUMHBB221.

Cize jezisovu DNA mame a k tomu je zname ze mal krvnu skupinu AB negativ. Viac info o jeho DNA najdete TU.

EDIT Tak podla teba koho krv by mala byt na turinskom platne? Aaa vies co nechaj tak. Nechcem sa hadat.
Fall
Medium Star
Medium Star

pHysIQ napísal:fall pozri si toto:
Přestože výsledkům analýzy DNA ve vzorcích Turínského plátna je v knize věnováno jen několik stran (příloha A, s. 117–119), přispěl titul k přitažlivosti knížky do té míry, že si tyto výsledky samostatný komentář zaslouží. Použité metody amplifikace pomocí polymerázové řetězové reakce (o metodě PCR viz Vesmír 77, 444, 1998/8 ) a předkládané nálezy prokazují přítomnost celistvých úseků X a Y chromozomálních molekul DNA obsahujících sekvence genu pro amelogenin a úseku beta-globinového genu z chromozomu 11. Výsledky jsou interpretovány v tom smyslu, že izolovaná DNA pochází od osoby mužského pohlaví a zdrojem DNA je lidská krev. Produkty PCR amelogeninového genu jsou u molekuly DNA chromozomu Y dlouhé 788 nukleotidů a u molekuly chromozomu X 977 nukleotidů. Jsou tedy poměrně dlouhé a svědčí o dobře zachovalé DNA. V současnosti se pro určení pohlaví z archeologického materiálu používají především takové systémy PCR, které jsou účinné i v případě, že je izolovaná DNA již rozpadlá a téměř neobsahuje celistvé úseky potřebné délky, tj. zhruba 1000 nukleotidů. Získaný produkt detekce beta-globinového genu byl 268 nukleotidů dlouhý a odpovídal srovnávané sekvenci HUMHBB221.

Cize jezisovu DNA mame a k tomu je zname ze mal krvnu skupinu AB negativ. Viac info o jeho DNA najdete TU.
ako som pisal, ja nepopieram existenciu jezisa ako cloveka, len mi vadi ked sa zo mna snazi niekto robit hlupaka a urazat moju inteligenciu a este ktomu velmi ubohym sposobom... a teraz pohlad z druhej strany, na turinskom platne kludne moze byt vzorka DNA (krvi) vo velkosti postacujucej na analyzu-osoby muzskeho pohlavia, ide skor o to, ze nemas jednoznacny dokaz, ze sa jedna o jezisovu krv, co sa tyka turinskeho platna, neviem uz presne kde som videl dokument, kde ho skumali a dosli k zaveru, ze aby platno vyzeralo tak ako vyzera, musela by sa do neho obalit skor "kachlicka" s vypuklinamy ludskej tvare, teda akoby len odtlacit kopiu niecej tvare, v pripade, ze do platna/samozrejme ineho/ umiestnili model ludkej hlavy, vysledok, bol vzhladom na zaoblenost ludskej lebky a omnoho vacsi povrch lebky(kedze je skor gulata ako plocha) omnoho viac roztahanejsi
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa recberko »

eMPiko napísal:to som zvedavy, aky moze byt dokaz o tom ze pred 2000 rokmi zil jeden clovek, aj ked osobne si myslim ze zil, ale dokaz to bude pekne j*bnuty
no už ti na to síce odpovedali viacerý, ale ja len dodám, že nie je spomínaný len v biblii ale aj v iných písomnostich ktoré písali rimania ;-)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

recberko napísal:no už ti na to síce odpovedali viacerý, ale ja len dodám, že nie je spomínaný len v biblii ale aj v iných písomnostich ktoré písali rimania ;-)
a este k tej biblii ... Cely jezisov "pribeh" napisali 4 rozni ludia 4 evanielisti, cize su to v podstate 4 rozne pramene ...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

miki690 napísal:a este k tej biblii ... Cely jezisov "pribeh" napisali 4 rozni ludia 4 evanielisti, cize su to v podstate 4 rozne pramene ...
len tak pre uplnost - niektori od seba viac menej opisovali, resp. pouzivali svojich kolegov ako jeden zo svojich pramenov: najstarsi je tusim Marek... inak po "vedeckej stranke" mi prijde najlepsi Lukas :oops:
eMPiko
Addict
Addict

Nastudujte si, kedy Biblia vznikla a kolko krat bola pozmenena
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

eMPiko napísal:Nastudujte si, kedy Biblia vznikla a kolko krat bola pozmenena
ale evanielia tu boli davno predtym, a na nich je prave postavena biblia (novy zakon) :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ohladom vyvoja biblie-tu by asi vedel najviac poradit uplink... ak sa nemylim, tak dnesny evanjelicky, resp. ekumenicky preklad vychadza z dochovanych greckych pisomnosti(?) Co sa tyka roznych koncilov a pod...: Novy zakon je jednou z najpreverovanejsich knih sveta, boli uplatnene MNOHE kriteria ktore knihy v nom byt smu a ktore nie...nebolo to tu uz rozoberane? :oops:
Fall
Medium Star
Medium Star

Stoporko napísal:ohladom vyvoja biblie-tu by asi vedel najviac poradit uplink... ak sa nemylim, tak dnesny evanjelicky, resp. ekumenicky preklad vychadza z dochovanych greckych pisomnosti(?) Co sa tyka roznych koncilov a pod...: Novy zakon je jednou z najpreverovanejsich knih sveta, boli uplatnene MNOHE kriteria ktore knihy v nom byt smu a ktore nie...nebolo to tu uz rozoberane? :oops:
hej myslim, ze sa to tu uz rozoberalo mnoho krat, nie som si presne isty kde, ale tato tema je dost dlha nato aby sa to tu rozoberalo aj viac krat :wink: :)
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Podľa mňa je kresťanstvo výmysel, ktroé si vymysleli ľudia, aby si tak odôvodnili vznik sveta a vývoj na ňom. Je to slabosť každého kto v to verí, pretože sa obáva svojho vlastného myslenia čo ak boh nie je?- túto otázku si musí klásť v podvedomí alebo vedomí každý človek.
Tý čo sa považujú resp. sú silno veriaci odmietajú akúkoľvek úvahu o tom, že práve ten boh náš kresťanský /predpokladám, že sa tu predovšetkým bavíme o kresťanstve/ neexistujú a pritom nevedia poskytnuť jasné relevantné dôkazy o tom že ich boh naozaj existuje.

Ja by som rád položil tu na tomto fore a v tejto téme silno veriacím, ktorí sú presvedčení o byti boha, zopár otázok:

1. Vysvetlite mi prosím ako je možné, že podľa biblie boli prvými ľudmi na tejto zemi Adam a Eva, a historia hovorí, že dávno pred n. l. existovali expresívne povodané neandertálci a existujäú rôzne vykopávky ktoré to dokazujú, že človek sa vyvíjal postupne / Homo habilis, homo erectus, homo sapiens , homo sapiens sapiens - predpokladám že latinské názvy si vie každý preložiť, preto to ja neurobím pretože je to všeobecne známe/.

2. Podľa biblie sa boh ozval svojím ovečkam niekedy pred smrťou Ježiša, prečo ked na svete je toľko zla to neurobí aj teraz - mali sme tu 1. a 2. svetovú vojnu /miliony vojna a to nezachádzam do minulosti nejako podrobne./ PS: viem, že pre veriacich táto otázka znamená, že sa rúham, ak som veriacich nou urazil ospravedlňujem sa.

3. Prednedávnom išiel film / nespomeniem si teraz /, o tom, že ježiš žil a mal rodinu a deti , prečo potom cirkev sa postarala o to aby takéto záznamy riadne zmyzli z povrchu zemského - Ježiš žil okolo 33 rokov a nijaké relevantné dôkazy o jeho zázrakoch neexistujú - všetko je podľa mna len výplod fantázie ľudí, ktorí už od dávna sa usilovali ovládať myslenie iných a žiaľ sa im to darí aj v súčasnosti.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

J.O.S.E napísal:Podľa mňa je kresťanstvo výmysel, ktroé si vymysleli ľudia, aby si tak odôvodnili vznik sveta a vývoj na ňom. Je to slabosť každého kto v to verí, pretože sa obáva svojho vlastného myslenia
Ja verim, to znamena, ze sa obavam svojho myslenia? Verim vsak len v Boh ako nieco vyssie, co ma na svedomi vzink vesmiru. Energia nevznika ani nezanika tak potom ako?

1. Biblia je pisana v obrazoch a Adam a Eva su zrejme jednym z nich. Nemozes to brat doslovne a ak sa nemylim, tak ziadny krestan to neberie ako nejaky fakt. Minimalne by z naslednym krizenim deti vzinkalni sami kreteni a postihovia.

2. Boh sa ma ozvat znova az pred sudnym dnom. O tom, ze sa ozve pred WW1,2...mozno nejakou dalsou nebolo ani slovo.

3. Bla, bla, bla. Podla mna mal Jezis zenu a bola to bohyna Ulanathe, s ktorou mali syna Mahatmu a Adolfa. Kecy o tom, ze Jezis mal zenu nemaju o nic vacsiu hodnotu ako reci o tom, ze ziadnu nemal.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

axXis napísal: 1. Biblia je pisana v obrazoch a Adam a Eva su zrejme jednym z nich. Nemozes to brat doslovne a ak sa nemylim, tak ziadny krestan to neberie ako nejaky fakt. Minimalne by z naslednym krizenim deti vzinkalni sami kreteni a postihovia.
Keď pozerám na niektorých ľudí tak začínam veriť že na počiatku boli fakt len dvaja .... :P
Napísať odpoveď