Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
lekoklatik
VIP
-
mastermind
VIP
precitaj si tuto temu celu, alebo aspon jej cast a uvidis, ze sa tu diskutovalo aj o tom.Hacket napísal:je to zaujímave.síce som veriaci resp. pokrstený je tisickamy vedeckými objavmi dokázane že zem Boh nestvoril.a vývoj človeka je tiež dokázany
To co mas zrejme na mysli ty je kreacionizmus a to je nabozensky fanatizmus.
-
Grond
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
ak ste sledovali stvrtkove televizne noviny na jojke hovorili tam o udajnom zjaveni krista co na to vravite ? pravda ale sikovna video montaz ?
(viac na http://televizia.joj.sk/tv-archiv.html zhruba 17 minute sa o tom hovori)
na nete som o tom hladal viac no nejako som nenasiel ani nejako v inych mediach sa o tom nehovori
(viac na http://televizia.joj.sk/tv-archiv.html zhruba 17 minute sa o tom hovori)
na nete som o tom hladal viac no nejako som nenasiel ani nejako v inych mediach sa o tom nehovori
-
pinacolada
Guru wannabe
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
lekoklatik
VIP
-
axxis
Addict
koniec koncov preco nie?lekoklatik napísal:to som nepovedal.
Jednoducho kto v boha verí nech verí. Ale nech sa ma nesnaží rozosmiať tým, že s bohom v srdci je život ľahší
Su ludia, ktori sami seba presviedcaju ako sa maju nahovno a maju z toho depresie a su ludia, ktori veria, ze ak maju boha v srdci tak im je lepsie. Ak im to pomaha prekonavat stresove situacie preco im to brat?
-
Stoporko
VIP
môžem ti z vlastnej skúsenosti oponovať. Mnohým ľuďom slúžim ako bútľavá vŕba a ak porovnám ako svoje problémy prežívajú ľudia, ktorí majú Boha v srdci a ľudia bez neho, je tam diametrálny rozdiel. Základom života ľudí veriacich v Ježiša a žijúcich s ním, je NÁDEJ. Nech sa potentí čokoľvek, nech je deň akokoľvek čierny, stále máme nádej, že bude lepšie. A s týmto vedomím sa žije oveľa lahšie.lekoklatik napísal:to som nepovedal.
Jednoducho kto v boha verí nech verí. Ale nech sa ma nesnaží rozosmiať tým, že s bohom v srdci je život ľahší
-
lekoklatik
VIP
Ale nádej nieje boh. Nádej nám nedáva boh. Sami si vytvárame. Obyčajná sugescia. Boh je len symbol, ktorý je pre niekoho tak silný že pri všetkom čo robí s vierou v Boha prakticky robí pre Boha. Snaží sa mu vyhovieť, uspokojiť ho, odvďačiť sa mu. A preto robí všetko najlepšie ako len vie. Ja v boha neverím. A predsa mám krásne dni. Predovšetkým mám každý deň taký, aký ho mať kcem. I keď by ma niekto strelil do nohy. To Neznamená že mám pokazený deň. Viera v Boha je jednoducho pre mnohých posilňujúca. Ale prečo ma o tomto kce niekto presviedčať? Keď ťa napr. strelím do nohy a ty budeš veriť v Boha že ti pomáha a že to tak malo byť, je to rovnaké akoby si myslel na balík peňazí ktoré dostaneš keď prežiješ. To bol príklad. Verím v to v čo kcem. Verím v to, čo je mi najlepšie, najjednoduchšie. Čo pomôže hlavne mne. Som človek. Čiže sebec. Vždy kcem robiť to čo bude vyhovovať mne.Stoporko napísal:môžem ti z vlastnej skúsenosti oponovať. Mnohým ľuďom slúžim ako bútľavá vŕba a ak porovnám ako svoje problémy prežívajú ľudia, ktorí majú Boha v srdci a ľudia bez neho, je tam diametrálny rozdiel. Základom života ľudí veriacich v Ježiša a žijúcich s ním, je NÁDEJ. Nech sa potentí čokoľvek, nech je deň akokoľvek čierny, stále máme nádej, že bude lepšie. A s týmto vedomím sa žije oveľa lahšie.
Ja ich neodsudzujem. Len sa im smejem. Prečo? Lebo ma to baví. Bavia ma oni. A tie ich rituály a všetky ostatné veci. Ich pevná "viera". Pretvarovanie sa na niekoho, kým niesú.axXis napísal:koniec koncov preco nie?
Su ludia, ktori sami seba presviedcaju ako sa maju nahovno a maju z toho depresie a su ludia, ktori veria, ze ak maju boha v srdci tak im je lepsie. Ak im to pomaha prekonavat stresove situacie preco im to brat?
A co,ak sa nepretvaruju,co ak naozaj uprimne veria v boha a v to,ze im pomaha?Tak ako ty veris vo svoj ateizmus-oni tak mozu verit vo svojho boha a na nic sa nemusia hrat?Nad tym si nerozmyslal?
Nedokazes tolerovat ludi,len preto,ze maju iny nazor na vec?Je treba sa im smiat a poukazovat na ich ubohost?
To ze je niekto iny ako Ty, to este neznamena,ze je horsi...
Nedokazes tolerovat ludi,len preto,ze maju iny nazor na vec?Je treba sa im smiat a poukazovat na ich ubohost?
-
lekoklatik
VIP
To že sa na niekom smejem, neznamená že si o ňom myslím že je niečo menej ako ja. Ak ma niekto presviedča krvopotne o nejakej veci s ktorou som ja už dávno vysporiadaný a použije preto všetky možné prostriedky, vtedy je pre mňa úbohý. Kde som písal že som ateista?dudo02 napísal:A co,ak sa nepretvaruju,co ak naozaj uprimne veria v boha a v to,ze im pomaha?Tak ako ty veris vo svoj ateizmus-oni tak mozu verit vo svojho boha a na nic sa nemusia hrat?Nad tym si nerozmyslal?
Budem sa smiať aj naďalej. Komu to vadí nech mu to vadí. Mňa to netrápi. Pretvarovanie. Ty si nejaký veľký optimista by som povedal. To je jedno.
Tvoja veta:
Je treba sa im smiať a poukazovať na ich úbohosť.
Do mňa sa tu ideš natláčať a sám ich považuješ za úbohých. čo vlastne odo mňa očakávaš? Že ti padnem k nohám. že si začne vážiť všetkých ľudí? tak potom good luck dude
Ja od teba neocakavam nic-Hmm..-to sa pozname dobre,aby si vedel koho ja povazujem za uboheho a koho nie...lekoklatik napísal:To že sa na niekom smejem, neznamená že si o ňom myslím že je niečo menej ako ja. Ak ma niekto presviedča krvopotne o nejakej veci s ktorou som ja už dávno vysporiadaný a použije preto všetky možné prostriedky, vtedy je pre mňa úbohý. Kde som písal že som ateista?
Budem sa smiať aj naďalej. Komu to vadí nech mu to vadí. Mňa to netrápi. Pretvarovanie. Ty si nejaký veľký optimista by som povedal. To je jedno.
Tvoja veta:
Je treba sa im smiať a poukazovať na ich úbohosť.
Do mňa sa tu ideš natláčať a sám ich považuješ za úbohých. čo vlastne odo mňa očakávaš? Že ti padnem k nohám. že si začne vážiť všetkých ľudí? tak potom good luck dude
Skusim otazku-veris v boha?Skus strucne a jasne.Kde som písal že som ateista?
A ak si myslis,ze tolerovat niekoho,kto ma iny nazor na vec(napr.nabozenstvo)je prilisny optimizmus-budis.Imho-si mimo kamarat.Zivot ta nauci
-
lekoklatik
VIP
Neverím v boha. Automaticky som ateista? Kamarát neraď ma prosím do žiadnej duchovnej skupiny. Ja proste som. Nič iné neriešimdudo02 napísal:Skusim otazku-veris v boha?Skus strucne a jasne.
A ak si myslis,ze tolerovat niekoho,kto ma iny nazor na vec(napr.nabozenstvo)je prilisny optimizmus-budis.Imho-si mimo kamarat.Zivot ta nauci..
optimista si pre mňa preto, lebo máš pocit že pár ľudí tu skutočne verí a všetko robí nezištne len pre pána. Sme ľudia. Každý jeden človek je sebec. I keď neuvedomelo. Každý jeden dobrý skutok pre druhého je dobrý i pre nás.
ale
každý sa hrá na sladkého, dobrého, milého, ale keď príde do tuhého, všetko je inak. Optimista si pre mňa preto, lebo prehliadaš ľudskú svinskosť. Život ťa naučí
-
Stoporko
VIP
legoklatik: pokiaľ považuješ príspevky kresťanov v tejto téme ako snahu o presviedčanie, tak mi je to ľúto. Skús sa zamyslieť nad rozdielom pojmov Diskusia a Presviedčanie.
na margo toho či sú kresťania pokrytci: áno, osobne sa priznám ku mnohým pádom. Keď vidím človeka neprávom obvineného, niekedy radšej skopím zrak a idem ďalej. Keď vidím žobráka na ulici, nedám mu bundu keď mu je zima, niekedy mu nedám ani jedlo, hoci to Ježiš povedal. A predsa sa hlásim ku Kresťanstvu. Som pokrytec?
Nádej. Ty svoju nádej zakladáš na sebe. Ja svoju zakladám na Bohu. Prosím, odpusti si svoje urážky, ja teba neurážam. Len čas ukáže, kto staval na pevnejších základoch
//autoeditácia príspevku ( 24 Jun 2008, 17:09 )
Či niekto robí a žije nezištne len pre Boha - nikto okrem dotyčného a Boha nemôže posúdiť. Sám sa mnohokrát pristihnem pri myšlienke: tá babka je v kostole určite len aby potom mohla pindať... no je to pravda? Ako to môžem vedieť?
Keď príde do tuhého...ľudia ktorí v niečo veria obstoja, lebo ich viera im dáva vnútornú silu a motiváciu.
a áno, ľudia sú svine, no nie všetci
Povedal by si o svojej mame, že je sviňa? Nie? A v čom je iná oproti mne? Alebo hocikomu z ulice?
na margo toho či sú kresťania pokrytci: áno, osobne sa priznám ku mnohým pádom. Keď vidím človeka neprávom obvineného, niekedy radšej skopím zrak a idem ďalej. Keď vidím žobráka na ulici, nedám mu bundu keď mu je zima, niekedy mu nedám ani jedlo, hoci to Ježiš povedal. A predsa sa hlásim ku Kresťanstvu. Som pokrytec?
Nádej. Ty svoju nádej zakladáš na sebe. Ja svoju zakladám na Bohu. Prosím, odpusti si svoje urážky, ja teba neurážam. Len čas ukáže, kto staval na pevnejších základoch
//autoeditácia príspevku ( 24 Jun 2008, 17:09 )
takže ty si podľa svojich slov zarytý pesimista a nihilista.lekoklatik napísal:
optimista si pre mňa preto, lebo máš pocit že pár ľudí tu skutočne verí a všetko robí nezištne len pre pána. Sme ľudia. Každý jeden človek je sebec. I keď neuvedomelo. Každý jeden dobrý skutok pre druhého je dobrý i pre nás.
ale
každý sa hrá na sladkého, dobrého, milého, ale keď príde do tuhého, všetko je inak. Optimista si pre mňa preto, lebo prehliadaš ľudskú svinskosť. Život ťa naučí
Či niekto robí a žije nezištne len pre Boha - nikto okrem dotyčného a Boha nemôže posúdiť. Sám sa mnohokrát pristihnem pri myšlienke: tá babka je v kostole určite len aby potom mohla pindať... no je to pravda? Ako to môžem vedieť?
Keď príde do tuhého...ľudia ktorí v niečo veria obstoja, lebo ich viera im dáva vnútornú silu a motiváciu.
a áno, ľudia sú svine, no nie všetci
-
lekoklatik
VIP
Moje posledné príspevky sú z môjho života. Uznávam že som to mal jasnejšie napísať. Ďakujem za upozornenie. Niekoľko krát sa mi dostalo do uší presviedčanie. Spustil som rehot. Pribehli ďalší na pomoc s božím slovom. A potom z toho bolo ho*no.Stoporko napísal:legoklatik: pokiaľ považuješ príspevky kresťanov v tejto téme ako snahu o presviedčanie, tak mi je to ľúto. Skús sa zamyslieť nad rozdielom pojmov Diskusia a Presviedčanie.![]()
Sebectvo som prirovnával k kresťanstvu? V tejto diskusii určite nie. Písal som o ľuďoch. Nie o kresťanoch. Neodsúdil som ťa za tvoje vierovyznanie. Nemám ti čo odpúšťať. Ak máš pocit že mám ja niečo odpúšťať tebe, tak je mi to ľúto. Nepotrebujem si nič dokazovať. Nepotrebujem stavať pevné základy. Nemienim sa totiž vyzbrojovať do hádky. Nepotrebujem čas nato, aby mi ukázal kto pravdu mal a kto nie. Moja pravda je mi predná. Ostatné názory prijímam. Urobím si z nich vlastný záver. Ver si v čo kceš. Či sa ti smiať budem, to nezmeníš. Včul priateľu
Skôr by som povedal že som realista čo sa týka ľudí. Sám viem že nie som sviňa. Sám sa napr. nepovažujem za sviňu. Prečo? Ťažko ti to vysvetliť. Nepoznáme sa.Stoporko napísal: takže ty si podľa svojich slov zarytý pesimista a nihilista.
a áno, ľudia sú svine, no nie všetciPovedal by si o svojej mame, že je sviňa? Nie? A v čom je iná oproti mne? Alebo hocikomu z ulice?
Nemám kde obstáť. Zadeľ mi jeden príklad v ktorom by som mal "obstáť". Motivovanie je dôležité. Motivácia nás ženie dopredu. Ale stále nie boh. Boh nieje motivácia. Aspoň pre mňa nie. Naša diskusia nemá konca. Ty vieš svoje, ja viem svoje. Ale som rád že sú tu aj taký ako ty. Ak dovolíš, pridám si ťa medzi priateľov.
Povedal by som na moju mamu že je sviňa. Prečo? Ak si to zaslúži, prečo nie? Preto lebo je to moja mama? Hmm. Toto nikdy nepochopím. Prepáč
Ano,si ateista.
Ja poukazujem na to,ze ty hadzes vsetko do jedneho vreca.
Ze ci on robi nieco pre boha-o tom som nepisal..
Ja neprehliadam ludsku svinskost a som si vedomy toho,ze niektory ludia su svine.Par ich poznam osobne.Avsak snazim sa spravat k cloveku,ako k cloveku a nie ako ku svini-nech uz veri v boha,alebo nie..Casom aj tak zistim,ci ten clovek je"moj",alebo je to svina..
A Ty to podla mna robis opacne-Ty cloveka odsudis na zaklade viery,je pre teba slaboch,menejceny,pokrytec..A toto podla mna nie je dobre..Lebo potom uz vlastne nemas moznost zistit,aky ten clovek v skutocnosti je...
K tomuto nazoru si sa ako dopracoval?Ja som pisal o tom,ze clovek moze uprimne verit v boha a v to,ze mu pomaha..optimista si pre mňa preto, lebo máš pocit že pár ľudí tu skutočne verí a všetko robí nezištne len pre pána
Ja neprehliadam ludsku svinskost a som si vedomy toho,ze niektory ludia su svine.Par ich poznam osobne.Avsak snazim sa spravat k cloveku,ako k cloveku a nie ako ku svini-nech uz veri v boha,alebo nie..Casom aj tak zistim,ci ten clovek je"moj",alebo je to svina..
A Ty to podla mna robis opacne-Ty cloveka odsudis na zaklade viery,je pre teba slaboch,menejceny,pokrytec..A toto podla mna nie je dobre..Lebo potom uz vlastne nemas moznost zistit,aky ten clovek v skutocnosti je...
-
lekoklatik
VIP
dudo už 2-krát si ma obvinil z toho o čom nemáš ani poňatia. Ja ľudí neodsudzujem. Už to píšem po 2-krát. Ja sa na ľuďoch smejem. Či už kvôli viere, alebo kvôli niečomu inému. Človek je človek. Nič viac, nić menej. Dokonca nerozlišujem dobrých a zlých. Nemám dokonca potrebu niekoho presviedčať či mi má veriť alebo nie. Žijem pre seba a pre pár ľudí na ktorých mi záleží. Ostatní ma nezaujímajú. Či už veria v to alebo v to.dudo02 napísal:Ano,si ateista.
K tomuto nazoru si sa ako dopracoval?Ja som pisal o tom,ze clovek moze uprimne verit v boha a v to,ze mu pomaha..
Nie som ateista. To že neverím v boha neznamená nič.
v tvojom ďalšom príspevku píš o bohu, nie o cirkvi.
Nehádžem všetkých do jedného vreca. Ja dokonca nemám žiadne vrecia. Nedelím si ľudí do skupiniek. Ale ani ich nehádžem do jedného vreca.