Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Pantinela napísal: - pápež je naozaj len človek, ale nech boli aj v minulosti pápeži všeliakí a narobili aj zlé veci, v otázkach viery sa nikdy nemýlili
o rly o rly?
desiatky, inkvizicia, kriziacke vypravy, schyzma joooooooj (vtedy sa nemylili rovno traja naraz) 8)
uz len samotna myslienka, ze je papez ex cathedra neomylny je sialena, predstav si, ze sa rano zobudi, prepne ho, vystrci sa von z okna a zakrici, ze veselenie sa pred svatbou je podla cirkvi O.K. a teraz ho vsetci katolici musia akceptovat, lebo papa su neomylny
- cirkev neodmieta všetky formy antikoncepcie
Pantinela napísal: - to s tým celibátom neviem posúdiť, ale predpokladám, že keď sa muž dobrovoľne rozhodne stať sa kňazom, tak vie do čoho ide a vie, čo musí obetovať
evanielikom je to ocividne na kkte 8)
Pantinela napísal: - a sex len za účelom plodenia detí tiež nie je celkom pravda
bol som na omsi kde knaz zanietene hovoril o tom, ze spravny krestan by mal mat sex iba 2krat za zivot a to za ucelom plodenia deti 8)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

mať sex len dva krát za život :blee: pokiaľ mi je známe, tak nič také sa v Biblii nevyskytuje a ani katilíci to "nemajú v osnovách" - to keď nejakému farárovi prepne od pretlaku semena, lebo už roky nemá s kým, tak...

ad Pápež ako neomylná osoba a predstaviteľ Krista - Ježiš sa musí v hrobe obracať :D Také bludy ako mnohí z nich púšťajú z úst (zavedenie celibátu, čítanie preslovov ktoré im píšu iní...) a dokonca to rúhačstvo: pope je predstaviteľ Krista na zemi - lol...a že nebudeš mať Boha okrem Hospodina...

Katolíkov mám rád, no dokým im bude vládnuť pápež, dovtedy budú chodiť len v bludnom kruhu - čo raz pápež vyhlási, už nesmie odvolať, lebo by neplatilo, že má vždy pravdu...
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Rímsky biskup vtedy, keď hovorí ex cathedra ... mocou božskej pomoci ... je neomylný a preto takéto rozhodnutia rímskeho biskupa sú samé sebou a nie zo schválenia Cirkvi neopraviteľné.' To znamená, že ak pápež dajaké učenie viery a mravov vyhlásil ex cathedra, nikto to už nemôže opraviť, pozmeniť. Učenie pápeža ex cathedra má isté podmienky:
1. Pápež je neomylný len v učení viery a mravov.
2. Vtedy je neomylný, keď učí ako najvyšší učiteľ a pastier Cirkvi všeobecnej (keď chce použiť túto svoju najvyššiu moc v učení).
3. Je potrebné, aby ako najvyšší učiteľ Cirkvi chcel zaviazať celú všeobecnú Cirkev (nie napr. len svoju rímsku diecézu).
4. Pápež musí chcieť vyhlásiť učenie viery a mravov s konečnou platnosťou (definovať). Ako vidíme, nesprávne si vysvetľujú pápežskú neomylnosť tí, čo si myslia, alebo hovoria, že pápež sa v ničom a nikdy nemôže mýliť, alebo dokonca ani zhrešiť. To Cirkev nikde neučí.“

Toľko učené slová z lexikonu. Aby im však porozumeli aj obyčajní laici, pokúsim sa podať ich čo najzrozumiteľnejšie.
Neomylnosť pápeža neznamená, že je neomylná pravda to, čo pápež prehlási počas audiencie, zahraničnej cesty, pri rozhovore s osobnosťami, či radovými veriacimi, alebo pri hocakej inej príležitosti. Neznamená to teda, že keď sa pápež ráno zobudí a pozrie von oknom a povie, že dnes bude pekne, tak pekne naozaj bude, lebo pápež je neomylý.

A čo sa týka toho sexu: je pravda, že podľa katolíckej cirkvi sex patrí až do manželstva, pretože ako kresťania by sme mali žiť podľa "desatora Božích prikázaní", kde sa hovorí: "Nezosmilníš"
A ak to skutočne ten kňaz povedal, tak to pán farár skutočne trošku prestrelil, tiež si neviem, predstaviť, že by som sa mohla milovať len 2x za život, prípadne len vtedy keď by sme chceli počať potomka. Milovanie dvoch ľudí je prejavom lásky a odovzdanosti jedného druhému a prejavy lásky do manželstva rozhodne patria. :wink:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Stoporko napísal:pope je predstaviteľ Krista na zemi - lol...a že nebudeš mať Boha okrem Hospodina...
Ehm, rúhačstvo? Rozumieš také, že predstaviteľ? Stoporko..

Ak niekto chce vytahovat akcie cirkvi verzus dogma o neomylnosti, poprosim aspon casovo relevantne - tzn. po jej vyhlaseni. Aj ked osobne povazujem dogmu za cisto politicke rozhodnutie.

JaJeNiektoIny: @Tutková: to je proste kravicka, ktora ma tu smolu, ze ma medialnu pozornost. Takych by sa naslo vsade, medzi katolikmi, evanjelikmi, ateistami ci agnostikmi neuveritelne mnozstvo.

Knaz by sa mal venovat podla cirkvi v prvom rade komunite. Ak by sa ozenil, nastupuje na prve miesto (logicky) rodina, co je ale na skodu komunity. Co asi malokto z vas vie, je to, ze knaz moze z povolania vystupit, a potom mu nic nebrani zalozit si rodinu.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

K tej inkvizícii, križiackym výpravám, alebo aj predávaniu odpustkov by si sa nechcela vyjadriť?

Pre tých, ktorí nevedia čo je to odpustok - cirkev predávala ľudom potvrdenie o tom, že budú spasení. Každý kto za to zaplatil bol podľa vás spasený. Nemyslíš si, že je to choré? A je mi jedno, že sa cirkev za to ospravedlnila, pretože to urobila až niekoľko storočí potom.

Kto vie, za čo sa bude ospravedlňovať o niekoľko sto rokov....

A som si stopercentne istý, že pápež tieto rozhodnutia podporoval. Či to bolo "ex cathedra", to neviem, ale myslím si, že mohlo byť - pretože pápež práve kázňou agitoval ľudí aby išli bojovať do križiackej výpravy.

// Ešte k tomu pápežovi - niektorí pápeži mali deti, aj keď mali byť v celibáte. Jeden pápež bol dokonca žena, ktorá otehotnela. Nie je pokrytectvo, že kážu o dobrých mravoch, ale oni konajú inak? Ako môže Boh dovoliť, aby takíto pokrytci boli pápežmi?
Pantinela
Star
Star

JaJeNiektoIny napísal:K tej inkvizícii, križiackym výpravám, alebo aj predávaniu odpustkov by si sa nechcela vyjadriť?
Nemám problém sa k tomu vyjadriť, prepáč, zabudla som. Inkvizícia a križiacke výpravy sú naozaj obrovskými čiernymi v miestami v dejinách cirkvi. To, že sa za to už mnohí predstavitelia cikrvi ospravedlnili, neznamená, že je to zabudnuté, ale je to viditeľný skutok toho, že si uvedomujeme, že to správne nebolo. Odpustky-to isté. Ak to aj bolo schválené pápežom "ex cathedra", pochybujem, že tu zrovna platí neomylnosť pápeža, pretože neboli splnené predchádzajúce podmienky.

JaJeNiektoIny napísal:// Ešte k tomu pápežovi - niektorí pápeži mali deti, aj keď mali byť v celibáte. Jeden pápež bol dokonca žena, ktorá otehotnela. Nie je pokrytectvo, že kážu o dobrých mravoch, ale oni konajú inak? Ako môže Boh dovoliť, aby takíto pokrytci boli pápežmi?
Máš pravdu, je to hanba, že takíto ľudia stáli na čele Cirkvi, ale aj pápež je človek, a ako som písala vyššie, to že je pápež, neznamená, že nedokáže hrešiť. Z histórie vieme, že poniektorí pápeži boli zvolení politicky, sami seba vyhlásili za pápeža, hrešili, boli pokryteckí atď. To, že oni jedno kázali a druhé robili, to je už niečo iné. Zhrešili ako ľudia. To že sa niekto stane pápežom automaticky neznamená, že je svätý, ale je pravda, že na čele Cirkvi by mal stať silný človek z vôle Boha a nie svetskej a politickej mocnosti.
A ako Boh môže dopustiť, aby takýto pokrytci boli pápežmi? Z rovnakého dôvodu ako môže dopustiť vojny, utrpenie a násilie... Boh nám dal slobodnú vôľu a preto nezasahuje do nášho konania pokiaľ sami nechceme...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Fabo napísal:Ehm, rúhačstvo? Rozumieš také, že predstaviteľ? Stoporko..
to, že je to rúhačstvo - stojím si za týmto: nikto nemá právo tvrdiť, že je predstaviteľ alebo zástupca Krista. Slovíčkárčenie o Zástupca a Predstaviteľ si nechajme... proste, predstaviteľ Krista si ty i ja (obaja sme Kresťania). KAŽDÝ Kresťan je nositeľom Kristovej myšlienky, či už viac alebo menej úspešne :oops: No pokiaľ je Pápež verejne prehlásený za typizovaného prestaviteľa Krista, niečo ako Uberkresťan, Nadkresťan, ktorý je dokonalý a úžasný a tvrdí o sebe, že tu predstavuje de fakto stelesnenie Ježiša, tak je to rúhačstvo jak remeň, či sa to miliónom katolíkov páči alebo nie. Proste NIKTO nesmie o sebe tvrdiť, že je verejný predstaviteľ Krista a z toho titulu viesť nejakú cirkev. Pokiaľ je naozaj Kresťan = patriaci Kristovi, Kristovec.

A nechcem vyrývať, no len taká technická otázka: prečo si pápeži menia mená na Ján Pavol II, Inocent III a podobne? Má to nejaký význam, Biblický základ, reálne opodstatnenie? Kto im to prikázal? V Biblii je pár prípadov, kedy sa niečo takéto odohralo (Šimon - Peter, Saul - Pavol..., no bolo to preto, že im to menovite prikázal Ježiš a dal im aj meno na aké sa majú premenovať :) ) Mal niektorý pope zjavenie, v ktorom mu bolo povedané, aby namiesto svojho občianskeho mena začal používať "krycie" meno? Fakt to nechcem písať v zlom, som len zvedavý a je mi to dosť čudné.
Pantinela
Star
Star

Stoporko napísal:A nechcem vyrývať, no len taká technická otázka: prečo si pápeži menia mená na Ján Pavol II, Inocent III a podobne? Má to nejaký význam, Biblický základ, reálne opodstatnenie? Kto im to prikázal? V Biblii je pár prípadov, kedy sa niečo takéto odohralo (Šimon - Peter, Saul - Pavol..., no bolo to preto, že im to menovite prikázal Ježiš a dal im aj meno na aké sa majú premenovať :) ) Mal niektorý pope zjavenie, v ktorom mu bolo povedané, aby namiesto svojho občianskeho mena začal používať "krycie" meno? Fakt to nechcem písať v zlom, som len zvedavý a je mi to dosť čudné.
Obyčaj zmeniť si meno siaha do 10. storočia. Nesúvisí to s nijakým článkom viery, hoci spočiatku sa odvolávalo na udalosť z evanjelia, pri ktorej Ježiš zveruje Šimonovi starostlivosť o stádo Božieho ľudu. Vtedy mu on sám zmenil meno, keď mu povedal: „Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva...”(Mt 16, 18 ).
Napriek tomu v prvých kresťanských storočiach, až do roku 532 si pápeži ponechávali vlastné mená, ako: Linus, Klétus, Klement, Alexander, Kalist, Kornélius, Fabián, Štefan a iní. V spomínanom roku bol zvolený na Petrov stolec pokorný kňaz Merkúr, ktorý vnímal svoje vlastné meno ako príliš pohanské, a preto sa rozhodol zmeniť ho a prijal meno Ján II. Po ňom istú dobu si pápeži prestali vyberať nové mená. S istotou zmenil svoje meno až pápež Ján XII., ktorý sa občianskym menom volal Ottaviano. V priebehu dejín nadobudol obyčaj prijať nové meno symbolický význam, súvisiaci s programovým vyhlásením nového Svätého Otca.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Pantinela napísal:Ak to aj bolo schválené pápežom "ex cathedra", pochybujem, že tu zrovna platí neomylnosť pápeža, pretože neboli splnené predchádzajúce podmienky.
Ak nie je neomylný pri kázaní, tak kedy potom je neomylný? Povedz príklad.

Pantinela, vyzeráš, že sa celkom dobre vyznáš v katolíckej viere. Čo si myslíš o tom, ako sa zmenil Boh v Novom Zákone oproti Starému Zákonu?

// BTW, si mníška? Len zo zvedavosti.
Pantinela
Star
Star

JaJeNiektoIny napísal:Ak nie je neomylný pri kázaní, tak kedy potom je neomylný? Povedz príklad.

Pantinela, vyzeráš, že sa celkom dobre vyznáš v katolíckej viere. Čo si myslíš o tom, ako sa zmenil Boh v Novom Zákone oproti Starému Zákonu?

// BTW, si mníška? Len zo zvedavosti.
Asi sme sa celkom nepochopili, ale priznávam, že občas sa vyjadrujem ako hotentot :D Nemyslela som kázanie ako napr. v kostole počas kázne. Neviem to teraz lepšie vyjadriť, potom doplním.
Ešte čo sa týka tej neomylnosti:
Pápež hovorí "ex cathedra" => hovorí neomylne. Táto implikácia platí.
Pápež hovorí neomylne => hovorí "ex cathedra". Táto implikácia neplatí.
Dôkaz: Stačí uviesť jeden príklad: vyhlasovanie svätých. Tento výkon je neomylný a nie je to vyhlásenie "ex cathedra".

Čo sa týka tej tvojej otázky ako sa zmenil Boh, tak tomu cekom nerozumiem ako si to myslel... :?:

a k tej poslednej otázke, trošku to dám do jednej kopy aj s ostatnými, ktorých sa mi dostalo:
- nie, nie som mníška a myslím, že ani nebudem :)
- nie nikdy som nemala problém s alkoholom ani drogami a nikdy ma žiadna cirkev, či sekta neťahala z problémov
- nie, Svedkovia Jehovovi tiež nie je moja šálka kávy
- nie, naozaj nie som lesbička :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

k tej "formulke" sex 2x za zivot: knaz ta k tomu nemzoe nutit, ale ak chce ma spravny krestan 2 deti, tak by mal mat sex naozaj len 2x, teda ak sa mu na prvykrat podari dieta splodit... krestanske ucenie totiz neuznava akukolvek formu antikoncepcie... jedina ticho akceptovana je metoda plodnych a neplodnych dni...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Tolko rozpravok po kope.Odporucam film Zeitgeist tam je cele krestanstvo vysvetlene na zaklade faktov.Kto videl chape kto nevidel hlupo veri ;-)
Pantinela
Star
Star

Dieg0 napísal:Tolko rozpravok po kope.Odporucam film Zeitgeist tam je cele krestanstvo vysvetlene na zaklade faktov.Kto videl chape kto nevidel hlupo veri ;-)
No ja som ten film kedysi videla, začiatok ešte celkom fajn, ale potom to bolo už len také... no čo ja viem, dosť mi to pripomínalo da Vinciho kód :D V prvej časti sú ešte uvedené nejaké zistenia, ktoré sú podložené ešte akým-takým starším výskumom, ale to ostatné; to sú tvrdenia, ktoré sú postavené buď na vode, prípadne na veľmi vratkých nohách. Ale nech si každý verí tomu čo chce, mne to však nebráni si o ňom myslieť svoje.

//autoeditácia príspevku ( 15 Feb 2009, 11:21 )
jackb napísal:k tej "formulke" sex 2x za zivot: knaz ta k tomu nemzoe nutit, ale ak chce ma spravny krestan 2 deti, tak by mal mat sex naozaj len 2x, teda ak sa mu na prvykrat podari dieta splodit... krestanske ucenie totiz neuznava akukolvek formu antikoncepcie... jedina ticho akceptovana je metoda plodnych a neplodnych dni...
Manželstvo je zväzok dvoch bytostí, ktoré sa stávajú jedným telom. Všetko je založené na vzájomnej láske, tolerancii a napĺňaní svojich potrieb. Základnou potrebou, ktorú dal Boh mužovi a žene je sexuálny život (žiaden katolík nemôže poprieť, že má sexuálne potreby a túžby). Metóda plodných a neplodných dní nie je len ticho akceptovaná, akceptujú sa takzvané prirodzené metódy zabraňujúce počatiu, ako je napr. pohlavný styk v neplodných dňoch ženy, symptotermálna metóda či Billingsova ovulačná metóda.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

JaJeNiektoIny napísal:K tej inkvizícii, križiackym výpravám, alebo aj predávaniu odpustkov by si sa nechcela vyjadriť?

Pre tých, ktorí nevedia čo je to odpustok - cirkev predávala ľudom potvrdenie o tom, že budú spasení. Každý kto za to zaplatil bol podľa vás spasený. Nemyslíš si, že je to choré? A je mi jedno, že sa cirkev za to ospravedlnila, pretože to urobila až niekoľko storočí potom.

Kto vie, za čo sa bude ospravedlňovať o niekoľko sto rokov....

A som si stopercentne istý, že pápež tieto rozhodnutia podporoval. Či to bolo "ex cathedra", to neviem, ale myslím si, že mohlo byť - pretože pápež práve kázňou agitoval ľudí aby išli bojovať do križiackej výpravy.

// Ešte k tomu pápežovi - niektorí pápeži mali deti, aj keď mali byť v celibáte. Jeden pápež bol dokonca žena, ktorá otehotnela. Nie je pokrytectvo, že kážu o dobrých mravoch, ale oni konajú inak? Ako môže Boh dovoliť, aby takíto pokrytci boli pápežmi?
Cirkev sa tymto obvineniam nebrani, je to pravda, ale je to minulost. dnesna cirkev je dost ina ako cirkev v stredoveku. Toto co si tu napisal o nicom nesvedci, je to akoby si chcel tvrid ze nemci zu vsetci stale fasisti, lebo dakedy boli. K tym papezom ... JE to pokrytectvo prveho stupna tu niet o com pochybovat ved aj v samotnej biblii je vela takychto pripadov ako priklad toho co by ludia nemali robit. Ale "ako mpze boh toto dopustit" je trochu cudna . Boh predsa neovlada ludi a ako by mohol o tomto rozhodovat ? Cirkev je zdruzenie LUDI, co maju spolocne nazory na boha, vieru a vsetko okolo toho. Nieje to gang, ktoreho boss je Boh .

A teraz k zopar inym nadhodenym otazkam
ad. Knazi sa nemozu zenit
Podla mna je to blbost, ako moze hovorit knaz o rodine , ked sam nevie ake to je byt otcom ? Podla mna je spravne tak ako to je v grécko-katolíckej cirkvi
ad. Zeny nemozu byt knazmi.
No tak na toto sa neda odpovedat velmi v skratke lebo to vypliva z viacerych veci, ktore v dnesnom liberalne orientovanom svete pridu pomerne vela ludom nepochopitelne, ale pokusim sa aspon trochu naznacit co je podstatou. Zaklad tohoto pravidla je postaveny na myslienke ze muz sa nerovna zene a zena sa nerovna muzovi. Teda zena nemoze vo funkcii plnohodnotne nahradit muza tak isto ako muz nedokaze nahradit zenu. Tak ako v rodine muz nikdy nenahradi matku a zena nenahradi otca. Zena sa s muzom nemoze porovnavat ale musia sa navzajom doplnat. Muz ma byt otcom bud klasickym alebo duchovnym a tak isto zena ma byt matkou tak isto bu duchovnou alebo klasickou, a tak isto ako je u beznej rodiny normalne ze matka ma inu funkciu ako otec tak aj u duchovnej rodiny a.k.a. cirkvi je normalne ze knazi maju inu funkciu ako reholne sestry.
ad. Knazi robia chyby
Uz som tu raz na tuto temu dal jeden priklad a myslim ze celkom trefny tak to zopakujem. Knazov mozeme prirovnat k ucitelom matematiky. Nie kazdy je dobry ucitel , nie kazdy dokaze naucit ako sa co pocita, a nie kazdy pocita bezchybne. Skoro vsetci matikari sa obcas pomylia ale to este neznamena ze od matikara, ktory sa pomyli sa neda nic naucit. Dokonca ak clovek chce tak sa dokaze naucit nieco aj od toho uplne zleho matikara, ktory nevie poriadne vysvetlit ucivo, ale ked je ucitel dobry a dokaze ucivo vysvetlit tak aj cela matematika sa uci lahsie a je zabavnejsia. (knaz<=>ucitel, viera<=>matika, cirkev<=>skola, omsa<=>hodina matematiky, papez<=>riaditel )
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:k tej "formulke" sex 2x za zivot: knaz ta k tomu nemzoe nutit, ale ak chce ma spravny krestan 2 deti, tak by mal mat sex naozaj len 2x, teda ak sa mu na prvykrat podari dieta splodit... krestanske ucenie totiz neuznava akukolvek formu antikoncepcie... jedina ticho akceptovana je metoda plodnych a neplodnych dni...
Môžeš mi tu napísať kde sa v kresťasnkom učení vraví o tom, aby bol sex len za účelom plodenia detí. A kde sa v Biblii zakazuje antikoncepcia?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ja som nikdy netvrdil, ze je to m Pisme. V KKC o tom urcite nieco je. Zabranovanie pocatia umelym sposobom sa hodnoti ako hriesne, opytaj sa na to knaza. U "prisposobyvej" populacie je mnohodetnost znakom toho ze manzelia maju tolko potomkov kolko im Boh da. Poznam dost rodin ktore toto potvrdzuju...
Pantinela
Star
Star

jackb napísal:Ja som nikdy netvrdil, ze je to m Pisme. V KKC o tom urcite nieco je. Zabranovanie pocatia umelym sposobom sa hodnoti ako hriesne, opytaj sa na to knaza. U "prisposobyvej" populacie je mnohodetnost znakom toho ze manzelia maju tolko potomkov kolko im Boh da. Poznam dost rodin ktore toto potvrdzuju...
Možno, ale určite sa nájde aj dosť rodín, kde rodičia viac detí jednoducho chceli, ale k tej antikoncepcii: prirodzené metódy možno nie sú čo sa týka percentuálneho vyjadrenia úplne top a je potrebné urobiť aj niečo viac než zobrať si ráno tabletku, ale tiež to nie je úplne na zahodenie...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:Ja som nikdy netvrdil, ze je to m Pisme. V KKC o tom urcite nieco je. Zabranovanie pocatia umelym sposobom sa hodnoti ako hriesne, opytaj sa na to knaza. U "prisposobyvej" populacie je mnohodetnost znakom toho ze manzelia maju tolko potomkov kolko im Boh da. Poznam dost rodin ktore toto potvrdzuju...
KKC? Tej skratke nerozumiem. Čiže v Biblii to nie je, je tak? Prečo sa umelá antikoncepcia u katolíkov hodnotí ako hriešna, ale v iných cirkvách nie? Od čoho to odvodzujú? Z môjho poznania Biblie mi to príde prudko nelogické...
jozotom
Light Star
Light Star

Posledné udalosti biblických proroctiev

Príspevok od používateľa jozotom »

Dokumentárny film, ktorý odhaľuje úžasné biblické predpovede o posledných udalostiach našej Zeme. Prezentuje Doug Batchelor.

http://en.sevenload.com/videos/mtE77jY-Doba-Konca
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Som neveriaci, vzdy som Ježiša Krista bral ako človeka ktory skutocne kracal po tejto zemi, svojim konanim inspiroval mnozstvo ludi a tym chceli dat svojmu zivutu zmysel a snahu byt lepsim. A prave to si myslim, ze je podstata nabozenstva. Ale stale je to pre mna len obycajny clovek, ktory ludi zaujal na tolko, ze po svojej smrti jeho ucenie pretrvalo v ludoch, ktorý ho nasledovali a az oni si ho zidealizovali a povysili ho na boha. Podla mna byt veriacim neznamena chodit do kostola, nepracovat v nedelu, slavit sviatky, byt pokrsteny atd. ale zit takym zivotnym stylom, ako zil Ježiš...jednoducho konat dobro...a to, ze sa staci pomodlit a vsetko je odpustene, kazdy moj hriech mi pripada maximalne smiesne.
Napísať odpoveď