Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pinhead - je mi jasné, že sú mnohé právne systémy aj morálne hodnoty staršie ako ŽIDOVSKÝ starý zákon alebo kresťanstvo... (napr. sumerské texty alebo ako si ty vravel, chamurapi). No narážal som svojou otázkou na to, že v každej spoločnosti, kde funguje istá morálka, je táto podmienená a úzko previazaná s majoritným náboženstvom danej spoločnosti (môžme začať u našich chlpatých praľudí... kult venuše...) teda ja tvrdím, že morálka vychádza z náboženstva, resp. najprv bolo náboženstvo a až potom morálka, keďže človek je vo svojej podstate brutálne egoistické zviera vybavené dokonalými vražednými vlastnosťami (napr. mozgom).

dudo - v podstate sa zhodujeme - ľudia už po veľmi krátkom čase prišli na to, že v skupine je im výhodnejšie a s tým prišla potreba aj prvých pravidiel spoločnosti. No tieto pravidlá si nevymysleli len tak, aby im to bolo ľahšie prijateľné a umožnilo im prekonať odpor ich ega, museli si to zaobaliť do obalu náboženstva... - kostrbato napísané, snáď chápeš
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

tehla napísal:Kali, dobrý žart . Forum jediného muža, ktorý sa nazval J.W. Pohan a výplody jeho zmätenej mysle..To su podľa teba „fakty“? Ale no tak..
Tehla ja som uz ale pisal ze sa jedna o knihu Bena Klassena Nature´s Eternal Religion/Večné Náboženstvo Prírody, na tom fore je len jej preklad.

Mam to ako chapat ze bud poriadne moje prispevky necitas alebo ignorujes.

Kazdopadne faktom ostava to ze novy zakon napisali zidia, jezis bol zid, apostoly boli zida (to je vseobecne uznavany fakt), tym narazam aj na tu naurinu nekonkretnu poznamku.

tehla napísal:Praveže nie je rovnake, v skutočnosti je to protiklad voči dnešnej vláde a médiám....
V tomto sa nehadam ano moze to tak byt. Ale ja tu stale upozornujem nato za akym ucelom bolo krestanstvo vytvorene a o otom je pisane v tych kapitolach na ktore som odkazal. O tom preco je to dnes s krestanstvom tak ako je som opat pisal v tych dlhych prispevkoch na ktore som ta tiez odkazal.
tehla napísal:Uveril si, lebo si ma videl? Šťastní sú tí, čo nevidia, a predsa veria. /Ján 20:29/ a o tom je moja viera
Pozri ja som jeden cas veril, ked som byval mladsi. Teraz to lutujem lebo som to povazoval za stratu casu. Ty si ver ked chces, nebudem ta obracat, preco uz som pisal, nemyslim i ze tvoja viera by pre nasu spolocnost bola zla. Ja ta len varujem ze aby si to raz nelutoval ze premrhas cas napiklad zbytocnym chodenim do kostola.
tehla napísal:Lebo títo židia, čo sú pri moci, sú tí židia, ktorí sa neriadia zákonmi kresťanstva, ale zákonmi talmudu, ideológie založenej na tom, že majú panovať svetu a zotročiť ho a všetci ostatni su „goimovia“ alias dobytok.
Takze zidia v tej dobe neboli rasisti ani nic podobne co su dnes? Talmud je len tretia kniha zidov ktora im urcuje ako maju zit a dava im vzorce ako znicit gojimov. Ich prva kniha bol stary zakon ktory ich zjednotil a vyvrcholilo to az do toho co tu mame dnes. Ked uz boli zjednoteny tak uz aj vtedy vedeli kto je ic nepriatel a proti komu maju bojovat.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Už neviem, ako to mám napísať, aby ste to konečne pochopili. Isteže boli rôzne zákonníky, ide o to AKÉ boli. Ak poznáte efektívnejší a lepší morálny systém, ako je kresťanstvo, sem s ním.
Čo sa tyka chamurapiho zakonníka:
hlavná zásada : „ oko za oko , zub za zub.”
Staroorientálne právo sa zakladalo a hájilo zásadu odvety: Zničil si život, dáš život za život, zavinil si niečo rukou, bude ti za trest odseknutá ruka, zpôsobil si škodu iným spôsobom, budeš potrestaný podľa zásady rovnakým spôsobom. .Chamurapiho zákonník právne potvrdzuje nerovnosť ľudí pred zákonom.
Teokratická koncepcia štátu je vyjadrená v prológu, kde Chammurapi zdôrazňuje všetky svoje tituly a poverenia, ktoré dostal od Bohov Taktiež v epilógu sa zdôrazňuje božský pôvod zákonníka. Chammurapi varuje všetkých, ktorý by v budúcnosti nedodržiavali tieto zákony a vytvárali si iné, pred pomstou bohov, ktorú tu na nich privoláva a taktiež žehná všetkým, ktorí budú jeho zákony zachovávať.
Významné štátne funkcie zastávali kňazi,
Dokazovanie – prostredníctvom ordálov – božích súdov ( vodou alebo ohňom )
pri výpovediach svedkov sa vyžadovala prísaha ( v tom zmysle, že, ak by klamali, tak na seba privolávajú boží trest )
Okrem toho, tí, čo chcete odstraniť kresťanstvo, pripravte sa na to, čo vás čaká. V konečnom dôsledku upadok moralnych hodnôt, alebo nahradenie inym moralnym systemom a potom už ani nadavať nebudete môcť a toto sa prave deje važeni:
Nizozemsko je země, která je proslulá svou tolerancí. I díky tomu přijala v druhé polovině dvacátého století přes milion přistěhovalců, z nich výraznou většinu muslimů. A jaký je výsledek? V tradičně tolerantní zemi se náhle začaly odehrávat politicky motivované atentáty.
Nápis „Nezabiješ“ (který se objevil v reakci na vraždu režiséra Theo van Gogha), byl místními muslimy označen za provokativní, policie ho na jejich stížnost odstranila a ještě zatkla novináře, který nápis hájil.

Zabíjení nevěrných žen v islámských komunitách je už i v Holandsku obvyklou praxí.

Místní imámové volají po zavedení islámského práva Šaría do právního systému Nizozemska, veřejně si pochvalují atentáty na Pima Fortuyna a Theo van Gogha a otevřeně říkají, že by si přáli, aby se to stalo i jiným, jmenovitě panu Wildersovi. A kdo je označován za netolerantního xenofoba? Geert Wilders, který prý muslimy zbytečně provokuje.

http://cadil.blog.idnes.cz/c/112398/Xen ... lders.html

Pro milovníky politické korektnosti jejímž důsledkem může být postupná islamizace Evropy, pár postřehů, které mám uloženy ve folderu islám:
-Radikální muslimská skupina vyzvala k plnému začlenění islámského zákona šaría v celé Británii.

-Choudary řekl, že podle zákona šaría by ve Velké Británii ti, co zcizoloží, měli být ukamenováni, a dodal, že „každý, kdo se opije, by měl dostat veřejně 40 ran holí“.

-Extremistická skupina Islam4UK prohlásila na svých webových stránkách, že „má už dost demokracie a lidských zákonů a hříšnosti britské kultury“ a vyzvala muslimy z celé Británie, aby se přišli zúčastnit pochodu nazvaného „Pochod pro šaríu“.

-je vedená kampaň (Anjemem Choudarym), který požaduje, aby všechny ženy ve Velké Británii nosily burku.
ďalšia vec, už spominana v teme politika-sionizmus, nove moralne pravidla prijate židmi: "možme zabiť každeho, kto poruši jedno z našich 7-prikázaní a nebude to vražda", resp. nie je to zlé
Comprende? alebo ešte stale nechapete?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Stoporko napísal:dudo - v podstate sa zhodujeme - ľudia už po veľmi krátkom čase prišli na to, že v skupine je im výhodnejšie a s tým prišla potreba aj prvých pravidiel spoločnosti. No tieto pravidlá si nevymysleli len tak, aby im to bolo ľahšie prijateľné a umožnilo im prekonať odpor ich ega, museli si to zaobaliť do obalu náboženstva... - kostrbato napísané, snáď chápeš
Jj,viem o com pises.Asi tam zohrava dolezitu ulohu autorita boha.Ludia prisli na to,ze pokial ma clovek strach z niecoho,tak sa ovela lahsie da manipulovat.Ci uz nanho vplivame dobre,alebo zle.Preto podla mna ustanovili boha tvorcom moralky,napisali o pekle a nebi...Aby ti moralni mali motivaciu a nemoralni strach.A funguje to.
Problem nastava ak sa stretnu dve moralne odlisne spolocenstva.Kazde z nich je presvedcene o spravnosti svojej moralky.Vtedy su ludia schopny v mene svojho boha zabijat,ako sme to mohli vidiet velakrat v historii.Je to odvratena strana nabozenstva,ked paradoxne namiesto cinenia dobra,sa pacha zlo.
Preto rozumiem ateistom ak nadavaju na boha-pretoze viera dokaze sfanatizovat cloveka.
Ale chapem aj veriacich-pretoze viera dokaze cloveka naplnit a spravit stastnym.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dudo k+
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

kali520 napísal: Kazdopadne faktom ostava to ze novy zakon napisali zidia, jezis bol zid, apostoly boli zida (to je vseobecne uznavany fakt), tym narazam aj na tu naurinu nekonkretnu poznamku.
No ale ak chces poukazat na fakt, ze NZ je pisany zidmi (skor zidokrestanmi) tak na to sem nemusis davat protizidovske pseudotraktaty o tom, ze NZ sluzi na vyhladenie bielej rasy, pretoze to popri faktoch ani neprebehlo...
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Kali520 napísal:Tehla ja som uz ale pisal ze sa jedna o knihu Bena Klassena Nature´s Eternal Religion/Večné Náboženstvo Prírody, na tom fore je len jej preklad.
A vieš o tom, že ide o reverenda Pohana z „hnutia kreativity“, jeho zakladateľom bol Ben Klassen, ktorý vraj neskôr spáchal samovraždu. Klassen založil vlastnú cirkev a stal sa jej najvyšším kňazom (Pontifex Maximus). Oficiálne sa založenie slovenskej organizácie datuje na rok 2003. Organizácia začala s názvom Svetová Cirkev Tvorcov, čo bol preklad názvu organizácie World Church Of The Creator....Dosť psycho..
Kali520 napísal:Mam to ako chapat ze bud poriadne moje prispevky necitas alebo ignorujes.
Tvoje príspevky čítam a ani náhodou neignorujem :wink:
Kali520 napísal:V tomto sa nehadam ano moze to tak byt. Ale ja tu stale upozornujem nato za akym ucelom bolo krestanstvo vytvorene a o otom je pisane v tych kapitolach na ktore som odkazal. O tom preco je to dnes s krestanstvom tak ako je som opat pisal v tych dlhych prispevkoch na ktore som ta tiez odkazal.
Ano, viem, že na to stale upozorňuješ, ale nie je to tak. Okrem toho židia neboli taki hlupi, aby si vytvorili nepriateľa a protiklad proti svojmu vlastnému učeniu. Jednoducho je to nezmysel. Ježiš Kristus im proste ukazal aki su a preto ho dodnes nenavidia.

"Svet nemá dôvod nenávidieť vás, ale mňa nenávidí, lebo svedčím o tom, že jeho skutky sú zlé. "/Ján 7:7/

Kali520 napísal:Pozri ja som jeden cas veril, ked som byval mladsi.
a prečo si prestal?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

hughito, nepozeral som to, ale podla nazvu co maju liecitelia a astrologovia spolocne s nabozenstvom?
hughito
Redeemer
Redeemer

piton napísal:hughito, nepozeral som to, ale podla nazvu co maju liecitelia a astrologovia spolocne s nabozenstvom?
Má to veľa spoločného, jedná sa o vieru v zázraky, ako to tu prezentoval napr. lubos či tehla.

V hentej krátke 3/4 hodinovej diskusii sú pacienti, liečiteľ a astrológ a traja vedci - doktori zo SISYFOSu (http://www.sysifos.cz).

Úsudok nech si spraví každý sám.
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

Ten diel som pozeral. Podľa mňa su "ľudový liečitelia" podvodníci tak isto ako celá cirkev ... :roll:
piton
King
King

hughito napísal:Má to veľa spoločného, jedná sa o vieru v zázraky, ako to tu prezentoval napr. lubos či tehla.

V hentej krátke 3/4 hodinovej diskusii sú pacienti, liečiteľ a astrológ a traja vedci - doktori zo SISYFOSu (http://www.sysifos.cz).

Úsudok nech si spraví každý sám.
ja sa pytam, co ma nabozenstvo spolocne s liecitelmi a astrologmi... odpoved je nic. Biblicke zazraky su trochu o inom, a tie ktore uznava RKC detto. To tvoje videjko s tym nema nic spolocne ;-)
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

A? V tejto teme sa rozoberali aj nazory jednotlivych stran na zazraky tak sem hughito hodil toto video. Nevidim v tom ziadny problem ci katastrofu logiky.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

piton: :aasmile10: čítal si túto tému aspoň 5 strán dozadu???? asi nie lebo keby hej tak zistíš že sa tu všeobecne rozoberali zázraky čiže nie len biblické ale aj tieto liečiteľské a nakoniec sa mi zdá že Stoporko aj týmito liečiteľmi argumentoval všeobecné zázraky (alebo tehla, alebo Lub0$, teraz presne neviem kto)....čiže má to dosť spoločné s vierou, náboženstvom...a nabudúce aspoň si prečítaj posledné strany témy nech si v obraze :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

LuksKe - "argumentoval" som nimi ja - slovo argumentoval je schválne v úvodzovkách. Tú diskusiu som nepozeral - v TV šiel Bond, James Bond :D k akému došli záveru? Prípadne nejaké zhrnutie základných argumentov?

Porovnávať zázraky opísané v Biblii a to, čo títo ľudia robia je trocha problém - Okrem zápiskov z Biblie nemáme o tých Biblických iný záznam, preto sa o nich napr. s Hughitom nemá význam baviť (sám to napísal). Tak som mu povedal, nech mi skúsi vysvetliť, ako liečia títo ľudia... a stále čakám... v našej rodine s nimi máme pomerne bohaté skúsenosti (Hughitovi som jednu opísal) a väčšina z nich je pozitívna. Či je to zázrak - vravím, závisí to od toho, čo si pod pojmom zázrak predstavíme... pre niekoho je zázrak láska matky k deťom, pre niekoho to, že tu napriek ľudskej hamyžnosti ešte stále existujeme, pre niekoho schopnosti uzdravovať...
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

LuksKE napísal:piton: :aasmile10: čítal si túto tému aspoň 5 strán dozadu???? asi nie lebo keby hej tak zistíš že sa tu všeobecne rozoberali zázraky čiže nie len biblické ale aj tieto liečiteľské a nakoniec sa mi zdá že Stoporko aj týmito liečiteľmi argumentoval všeobecné zázraky (alebo tehla, alebo Lub0$, teraz presne neviem kto)....čiže má to dosť spoločné s vierou, náboženstvom...a nabudúce aspoň si prečítaj posledné strany témy nech si v obraze :wink:
nie nie ani ja nejdem citat posledne strany,su to ubohe keci,aj tak vsetci veria iba koli sku**** strachu z bozej moci,ludia su ko*ot
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

peterkozel - ak mám použiť tvoju rétoriku, tak páľ do * :D alebo sa začni normálne vyjadrovať a prispej niečím rozumným (dôraz na slovo rozumným) do tejto diskusie... alebo si ešte len mentálne nevyspelý jedinec a sociopat s mániodepresívnymi sklonmi a dyslexiou...
piton
King
King

ok, ospravedlnujem sa ;-) aj sam som napisal, ze video som nepozeral, tuto diskusiu ma citat velmi nebavi a len z nazvu videa usudzujem, ze nema nic spolocne s nabozenstvom.
A ked uz tu davate videa, hodim aj ja nieco, cca 4 minutove, nie 3/4 hod.
http://tv.sme.sk/v/12979/preco-mnohi-kr ... rkvou.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Stoporko : Ja som ti odpovedal, čo si myslím o tvojich zázrakoch, ak to chceš mať vysvetlené odbornejším spôsobom, pozri si tú diskusiu, 45 minút ťa nezabije. Tí profesori a psychológovia sa vedia vyjadriť lepšie ako ja.
Navyše to máš okorené o názory, na ktorých stranách stojíš aj ty, je to priama konfrontácia, takže výsledok nech si každý posúdi sám.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak som mu povedal, nech mi skúsi vysvetliť, ako liečia títo ľudia... a stále čakám...
:) tému biblických zázrakov my dvaja radšej už nenačínajme... lebo sa to opäť stane mnohostranovou diskusiou ako o evolúcii :wink: (mne sa tá diskusia páčila, verím, že aj tebe)
Napísať odpoveď