Kali520 napísal:Mna uz vazne nebavi sa opakovat. Dokazes ty vobec pochopit to ze ten ich boj proti krestanstvu a cirkvi je z mojej strany uplne pochopitelny a nevraciam ho?
Tak prečo napr. tu bojuješ s nimi? reč bola o tom, že si naznačoval, že Rímom mysleli rimsku rišu, nie rim ako sidlo kresťanskej viery. Keď už sme znova pritom ovladnuti kresťanstvom, už naposledy, vymysleli by si človeka, ktory proti nim rebeloval, ktory im cely novy zakon vyčital, aky su a ktoreho by nakoniec nechali zabiť, aby im to cely kresťansky svet mal za zle a ktoreho nasledovnici by sa stali ich historickymi nepriateľmi? Je tam priliš veľa veci, ktore nedavaju absolutne žiaden zmysel. Vymysleli by sami pre seba List hebrejom (pisal žid Pavol, ktory sa stal kresťanom):
Duch Svätý hovorí:
preto som zanevrel na toto pokolenie
a povedal som:
Ustavične blúdia v srdci!
Ale oni nepoznali moje cesty,
11 takže som prisahal v hneve:
Nevojdú do môjho odpočinku!
Lebo nie je možné, aby tí, čo už raz boli osvietení a okúsili nebeský dar, tí, čo sa stali účastníkmi Ducha Svätého 5 a okúsili utešenú reč Božiu i silu budúceho veku, 6 a potom predsa odpadli - aby tí boli znova privedení k pokániu, keď na svoju škodu znova križujú Syna Božieho a vystavujú Ho posmechu. 7 Veď zem, ktorá vpíja dážď, často na ňu padajúci, a plodí užitočnú bylinu tým, pre ktorých býva obrábaná, dostáva požehnanie od Boha; 8 ale tá, čo donáša tŕnie a bodľačie, je neúrodná, blízka kliatbe a jej konečným učením je, aby bola spálená.
par vyrokov Ježiša na ich adresu:
Keby bol Bôh vaším otcom, milovali by ste ma, lebo ja som vyšiel z Boha a prišiel som; lebo ani som neprišiel sám od seba, ale on ma poslal. Prečo neznáte mojej reči? Preto, že nemôžete počúvať moje Slovo. Vy ste z otca diabla a žiadosti svojho otca chcete plniť. On bol vrahom od počiatku a nestál v pravde, pretože niet v ňom pravdy. Keď hovorí lož, hovorí zo svojho vlastného, lebo je luhár a otec lži. Ale ja, pretože hovorím pravdu, neveríte mi.
Vám sa muselo najprv hovoriť Slovo Božie; ale keď ho odmietate a seba nesúdite za hodných večného života, hľa, obraciame sa k pohanom. Lebo nám tak prikázal Pán, keď povedal: Položil som ťa za svetlo národom, aby si bol spasením až do posledného kraja zeme. Keď to počuli pohania, radovali sa a oslavovali Slovo Pánovo, a uverili všetci, koľko ich bolo odriadených do večného života.
A Slovo Pánovo sa roznášalo po celej krajine. Ale Židia vzbúrili nábožné popredné ženy i predných mesta a vzbudili prenasledovanie na Pavla a na Barnabáša a vyhnali ich zo svojho kraja.
Jesto môj Otec, ktorý ma chváli, o ktorom vy hovoríte, že je to váš Bôh, a nepoznali ste ho, ale ja ho poznám. A keby som povedal, že ho nepoznám, bol by som vám podobným lhárom.
Tymto by si vytvorili opoziciu voči talmudu, ktoré je dedičstvom farizejov, ktorých Ježiš kritizoval. Nakoniec preto ho aj zabili a tí židia, ktorí Krista prijali sa odtrhli od židovského národa a stali sa kresťanmi. Kali, ty odmietaš vidieť tu polaritu židovskeho naroda vtedajšej doby.
Dnešné židovské náboženstvo nachádza svoje korene bez prestávky počas storočí vo farizejoch. Ich myšlienky a metódy je možné nájsť v ohromnom množstve literatúry. Talmud je najväčším reprezentantom tejto literatúry....
The Universal Jewish Encyclopedia (1943), pod hlavičkou „pharisees“
Kali520 napísal:To ze v stredoveku nakoniec krestanstvo prebral biely clovek len na zaklade nejakej vojenskej vyhry franskeho krala nad alamanmi ktory sa domnieval ze vyhral vdaka krestanskemu bohu a nakoniec toto ucenie zacali vyuzivat niektory prospechari v cirkvi a feudali je uz uplne ina kapitola.
Ano a to bol začiatok dnešnej našej kresťanskej civilizacie. Kresťanstvo zjednotilo bielych ľudi.
Kali520 napísal:Pochop ze v tej dobe fuedalizmus ktory symbolizoval krestanstvo ako take neposkytol zidom ziadne pravo, ale ti sa nakoniec z toho aj tak dokazali vimanit a to preto lebo krestanstvo a feudalizmus nezjednocovalo, nedokazalo zidov potlacit natrvalo.
Kresťanstvo židov dokazalo potlačať 1000 rokov. Prečo ho nedokaže potlačať dnes? Pretože biely sa nevedia zjednotiť (aspoň zatiaľ), dokonca dnes ani nepoznaju svojho nepriateľa, lebo su oblbovani z každej strany.
Kali520 napísal:Chcem tym povedat len to ze ked zidia bojuju proti krestanom nemusi to hned znamenat ze ho oni nevtvorili na svoje ucely, koniec koncov komunizmus dopadol rovnako.
Ano, viem, čo chceš povedať Kali, mnoho veci by davalo logiku aj z tvojho pohľadu, ale veľa veci zase nie – vid. čo som napisal vyššie. A tieto veci boli zásadné a mnohokrat osudne pre židovsky narod. Jednoducho, v tomto mame iny nazor, už to nechajme tak, lebo obidvaja sa len opakujeme.
Kali520 napísal:Lebo zidia miluju symboli a radi realitu zakryvaju do tajomstiev a zahad. To ze tam maju podla krestanstva nejaky satansky symbol nemusi ihned znamenat ze ten symbol je satansky z ich hladiska. Pre mna je to len symbol nejaky obrazok vzorec atd... nic konkretne.
sionisti miluju symboly, nakoniec aj kabala ma magicky podton. slay nech sa rehoce ďalej, len aby ho ten smiech raz neprešiel (mimochodom zda sa, že si vypustil krakena

)
Kali520 napísal:Krestania a hlavne biely krestania ano, ale nie krestanske ucenie ktore tuto myslenku boja uplne zavrhuje napr tvoja citat s pokorou ale aj mnohe ine kazne z vrchu nastav druhe lice, kto do teba kamenom ty do neho chlebom, nepriatel je tvoj priatel, chudobny skoncia v nebi bohaty v pekle atd atd...
Tam nejde o to, že zavrhuje myšlienku boja, ved tam aj oslovuje človeka bojovnik, ale o charakter. Ide o to, aby si sa nepovyšoval, ale ani neponižoval, ani v boji. (lebo kto sa povyšuje, bude ponížený a v pokore je naozajstna sila, nie v pyche).
Zase Ježiš hovoril zrejme o kresťanskej spoločnosti, o tom, kto je vlastne náš blížny by sa dalo tiež polemizovať.
Kali520 napísal:ak nejake zjednotenie prebiehalo tak bolo len na zaklade nabozenstva nikdy nie rasy.
Ano. Naboženstvo je zakladnym jednotiacim (ale aj rozdeľujucim) prvkom v spoločnosti. Aj cela kresťanska civilizacia vyrastla a rozrastala sa na naboženskych zakladoch.
"Každá zasadená rastlina , ktoru nesadil môj nebeský Otec, bude vykorenená. Nechajte ich; sú slepými vodcami slepých. A keď slepý povedie slepého, obidvaja padnú do jamy."
Kali520 napísal:No takze uznavas ze dovod vojny bolo nabozenstvo.
Dovodom bolo narušenie jednoty kresťanov.
Ešte k tomu članku, čo si dal do politiky:
Takový postoj by nás odvrátil od reálných, konkrétních otázek: myšlení má vždy stát ve službě činu, nemá degenerovat k jakési metafyzické hře idejí. (Toto varování adresuji především mým italským přátelům.)
Zabuda na to, že „italský prátelé“ mu tuto kresťansku civilizaciu vybojovali a zďaleka neboli nečinní.
Aj Ježiš hovoril, že viera bez činov je mrtva viera. Kresťania boli ľudia činu, inak by neovladli svet – to je najväčši postrach diabla – biely kresťan (s mečom v ruke, nie sediaci a nečinný), preto sa ho snaži všemožne zdegenerovať a ohlupnuť. Pochop, nepriateľ bielych ľudi a nepriateľ kresťanstva je ten isty. Inak, ak sa mam vyjadriť k tomu zaveru, tak suhlasim, v principialnych veciach sa my dvaja v podstate zhodujeme, takže nevidim dôvod, aby sme sa naťahovali o viere.