Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Keď už o spovedi... Citujem bibliu:
"...VYZNÁVAJTE HRIECHY JEDNI PRED DRUHÝMI..."
O nejakej spovedelnici a farároch tam nič nie je. Som veriaci a nehanbím sa za to, ale netreba si mýliť vieru a cirkev. Cirkev je iba najväčšia a najmocnejšia politická organizácia na svete, nič viac.
Snáď nebudem nudiť: Este keď som miništrovat, tak pred 10 timi rokmi, prišiel k nám farár - nový mladík, rovno po vysvätení. Veselý, ale zanietený a férový chlapík. Zdalo sa mu trápne, že tam chodia babky pešo a na bicykloch, či busom do kostola a on by sa mal, ako služobník boží vyvážať na aute. Tak farské auto predal, kúpil si bicykel a ostatné dal do farskej kasy. Preradili ho pre prílišnú horlivosť inde. Bol super, hovoril k mladým ako mladý, veď mal tak 25... Teraz má farnosť zo 50 farníkmi, niekde na kopaniciach na Orave, lebo tam vraj narobí najmenej škody... Kde sme potom?
"...VYZNÁVAJTE HRIECHY JEDNI PRED DRUHÝMI..."
O nejakej spovedelnici a farároch tam nič nie je. Som veriaci a nehanbím sa za to, ale netreba si mýliť vieru a cirkev. Cirkev je iba najväčšia a najmocnejšia politická organizácia na svete, nič viac.
Snáď nebudem nudiť: Este keď som miništrovat, tak pred 10 timi rokmi, prišiel k nám farár - nový mladík, rovno po vysvätení. Veselý, ale zanietený a férový chlapík. Zdalo sa mu trápne, že tam chodia babky pešo a na bicykloch, či busom do kostola a on by sa mal, ako služobník boží vyvážať na aute. Tak farské auto predal, kúpil si bicykel a ostatné dal do farskej kasy. Preradili ho pre prílišnú horlivosť inde. Bol super, hovoril k mladým ako mladý, veď mal tak 25... Teraz má farnosť zo 50 farníkmi, niekde na kopaniciach na Orave, lebo tam vraj narobí najmenej škody... Kde sme potom?
-
scortyak47
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
ja nemam žiadne neprijemne zažitky, ale keby mi toto spravil tak spravim presne to čo ty. neviem asi mame v BB stastie na knazov.drakeman napísal: v podstate som stastny aj ja a bez cirkvi. no mozem povedat ze nie vsetci farari su rovnaki. co je u nas v dedine, tak toho by som nevimenil za nic. ked moze velmi rad pomoze nie ako ten co tu bol pred tym. ked som bol may stupel prisiel som som v peknych kratasoch do kostola a on ma z tade surovo vyhodil. kktko. keby mi to urobil teraz tak tak ho nakopem do prdele a vyhodim jeho. no a co ma kamoska skusenosti (26): bola na spovedi a mala malu modlitebnu knicku. farar za nu prisiel a zobral jej hu a vyhodil von oknom. - ze je uz dospela a ma nosit vacsiu dalsi kokt. ja by som mu sobral jeho a vyhodil tiez von. ked je farara ma mat aspon 1m x 1m. toto ma vie fakt dozrat
ja som bez cirkvi tiez stastny... ziadne zvlastne aktivitny snimi nemam.. v nedelu idem do kostola... a nie kvoli knazovi, nie kvoli cirkvi, ale kvoli tomu, ze tam chodi normalny, bezny lud, kt spaja jedna vec... hodina je to najmenej...
mne je jedno ci si pokrsteny ci veris, alebo neveris... nehovorim, ze ked niekto umiera za cirkev tak je to spravna vec. to si kde nabral ? ludia, kt boli v cirkvi a zapricinili zlo mali k bohu daleko... hmmm ako prasa vzite Muheheheee no ked myslis...fatcat napísal: Chces povedat, ze zato, ze ludia umierali koli nim je dobre? A nie kazda vojna bola koli cirkvi, to je jasne, ale nebolo ich malo... Ale tu nejde len o vojny. Oni si vzdy zili ako prasa v zite a obycajny lud krkal od hladu. A ja som netvrdil, ze boh neexistuje !!! Mimochodom, aj ja som pokrsteny !!!
... no neviem aky hriech si spachal, ale to je jedno.. urcite za to nie si satan a nepojdes do pekla.. ak uprimne lutujes.. boh ti odpusti... ak ti niekto hovori opak tak klame. ja som nikdy neministroval. iba sedim vzadu na lavici.sv3stka napísal: Omyl, bol som v spolocenstve, som pokrsteny a mam aj 1sv. prijimanie. Ked som bol maly robil som dokonca ministranta... Podla vsetkeho som spravil najhorsi hriech, porusil som pravidla spolocenstva a pojdem do pekla... Co uz so mnou, so satanom.
K tej TV, musim s tebou suhlasit ale niekedy media vyplodia aj fakty. Len tak pre zaujimavost, preco cirkvy taja svoj majetok? Podla mna taka "svata" institucia nema co tajit...
a preco maju aj neveriaci platit dane na cirkvy? Sme krestansky stat, hlavne ze napr. v lekarni musim platit nekrestanske peniaze aby som prezil...
preco taja neviem.. ale som za, aby ho zverejnili.
to, aby neveriaci museli platit dan povazujem aj ja za nonsens. pravdepodobne to vychadza z ustavy... neviem presne.
to, ze platis nekrestanske peniaze v lekarni nie je problem krestanskeho statu, ale ministerstva zdravotnictva.
tvoj ujo asi dlho nebol v kostole... neprimal sviatost zmierenia atd... tym padom sa stava "nekatolikom" preto.. nemoze primat sviatosti atd...sv3stka napísal:A len tak ma este napadlo...
Pred nedavnom mi umrel ujo. Rodina chcela aby mal pohreb v kostole, problem bol v tom, ze nebohy ujo davno nebol na spovedi a farar nam teda kostol zamietol, aj ked za odmenu by sa nechal nahovorit.
Tak na aky sku.rveny kok0t mame tie poje.bane chramy ked si tam nemozem ani uctit neboztika!!
...dlho chodime s dzbanom po vodu, kym sa nerozbie... potom je uz neskoro nariekat... asi takto by som vystihol tento pripad...
aj ked mali by sme odpustat na druhej strane...
-
babyface4
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
ludia su rozny: mudry,hlupy,dobry,zly,zaostaly,labilny ale nehadz vsetkych do jedneho vrecaLes napísal:Mal som kamarata katolika. Vedel, ze ukradnut nieco je proti 10 prikazaniam, tak mne navrhol, aby som mu ja ukradol nieco z obchodu. On si myslel, ze takto sa to da spravne urobit a on by zostal pred bohom cisty....
skoda ze takych ludi s tvojim myslenim je malo. "vacsina" tam chodi preto ze musi, su nuteny - deti, nemaju doma co robit a aby mohli kelbetit. a k comu?Spoty napísal: v nedelu idem do kostola... a nie kvoli knazovi, nie kvoli cirkvi, ale kvoli tomu, ze tam chodi normalny, bezny lud, kt spaja jedna vec... hodina je to najmenej...