Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Sprostosti. Hoď si slučku, ak žiješ v predpoklade, že váš boh zničí ľudstvo ako také. Prírodné katastrofy sú tu od nepamäti, iba naša informovanosť o nich vďaka technika stúpla, diali sa aj v minulosti, akurát že nedotknutí sa o nich ani nedopočuli. Čiže kydy. Stavanie chrámu Židmi je iba balast. Kedysi dávno bolo znamenie šelmy materinské znamienko, neskôr jazvy a teraz sú to podľa moderných výkladov čipy, ktoré má mimochodom na celom svete koľko ľudí? 100? 200? Toto je prosím pekne konšpirovanie v plnej paráde a efektivite, prispôsobovať si všetko tak, aby nám to sedelo do tej našej vymyslenej pravdy, že áno...
-
tehla
ok.seth82 napísal:Sprostosti.
Si mierne vyvynutejšia opica, nemaš dušu, chcipneš a zhniješ. A teraz už neotravuj
-
seth82
Darca
tehla: už som zvyknutý na tvoje primitívne osobné výpady a že sa na inteligentnú diskusiu okrem konštruovania somarín nezmôžeš. Ty si ten z tých posledných na tomto fóre a na tomto svete, od koho by som prijímal rozkazy a odporúčania, ešte aj obyčajný kus planktónu kdesi v Sargasovom mori má v mojich očiach vyššiu názorovú váhu, ako ty. Spokojný? A teraz máš aj niečo konštruktívne k tým katastrofám a znameniu šelmy? Alebo si si prišiel iba kopnúť?
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Ako veriaci by si mal snad vediet, ze zjavenie Jana nema len jeden vyklad, ale ma x vykladov, to len na stracenie je najlepsi o apokalypse, pre mna su vsetky irelevantne, ale to len tak na margo toho.Ked tak vezmeš samotna Biblia je „konšpiračnou teoriou“. Konkretne Kniha zjavení sv.Jána – apokalypsa. Znamenia doby su už tu: prirodne katastrofy, stavanie chramu židmi, znamenie šelmy na ruku alebo na čelo (čipy) atd atd. – všetko do bodky sa plni. Vyzera to tak, že tie časy nie su zas až tak ďaleko
-
Janio
Zablokovaný
Nemám setha veľmi rád... Ale sa láskavo zobuď! Keď si myslíš, že ťa nejaký teploško ucapkal a ženu spravil z rebra je to tvoj no-brain nie náš! Radšej byť "vyvynutejšia opica" ako sprostá ovca. Pretože ty nechcípneš a tvoje telo nezhnije... A o tvojej apatickej "duši" by som pomlčal. (Ak nevieš dokázať, že človek má dušu)Si mierne vyvynutejšia opica, nemaš dušu, chcipneš a zhniješ. A teraz už neotravuj
A nelep tu dristy z engimi, že duša váži 21 gramov etc. THX
BTW - Ber do rúk šlabikár a neotravuj už...
Od tehlu nečakajte žiadne racionálne argumenty, iba takéto primitívne kopnutie a žiadna ďalšia riadna diskusia.
no moment. ja som sa zapojila do diskusie v bode, ked hughito chcel nejaky zarak. nesla som priamo dokazovat boha.seth82 napísal:kathleen: Po stý krát sa spýtam - ak naozaj dôjde dajme tomu k zázraku, AK ho schváli celá komunita, AK, ho aj schváli celý svet, AKO, opakujem AKO ten zázrak bude priamo dokazovať existenciu boha, alebo hocijakej inej nadprirodzenej entity? Bez otázky na to, kto určuje, že kedy sa udeje zázrak, pripusťme, že sa nejaký udial a urobíme tak radosť veriacim - AKO to potvrdzuje prítomnosť boha? Snažím sa odpoveď na tieto moje dotazy dopátrať už dlho, ale žiadny veriaci mi akosi nevie odpovedať.
//Na margo Dänikena - ako autor sci-fi a špekulatívnej literatúry je fakt dobrý. Čítal som od neho asi 7-8 kníh (mama je veľkým fanúšikom), ale aby tomu človek dokázal veriť, musel by som brať dosť dobré drogy...
boh sa neda dokazat, boh sa da verit. zazrak len moze naznacit, ze vyssia entita existuje. (cize existencia boha by bola jednym z moznych vysvetleni zazraku.) viera je o rozhodnuti. mozes sa pokusit zit predpoklad, ze boh je. a co z toho vyplynie pre tvoj zivot. alebo mozes zostat racionalny skeptik a zit predpoklad, ze nic take nie je. je to tvoje ROZHODNUTIE. uznavam, ze dost extremne a tazke, hlavne pre racionalistov. je to nieco ako logicky skok. jednoduchsi ludia s tym maju mensi problem.
ps: jeden student matematiky/teologie mi spominal, ze vedci sa pokusaju vyjadrit boha cislami. neviem si to predstavit, ale nove poznatky by mozno niekoho zaujali.
//autoeditácia príspevku (25 Mar 2011, 23:55)
si pleties hrusky s jablkami. ale ostatni ti to uz vysvetlili.tehla napísal:
Ked tak vezmeš samotna Biblia je „konšpiračnou teoriou“. Konkretne Kniha zjavení sv.Jána – apokalypsa. Znamenia doby su už tu: prirodne katastrofy, stavanie chramu židmi, znamenie šelmy na ruku alebo na čelo (čipy) atd atd. – všetko do bodky sa plni. Vyzera to tak, že tie časy nie su zas až tak ďaleko
-
uplink
VIP
Keď Vás prestane baviť istá nemenenovaná osoba, tak sa to dá vyriešiť funkciou ignore na fore
to len bokom.
A aby som nebol OT, tak diskutovať so sethom82, alebo hughitom na tému cirkev [veriaci, kresťania, etc.] vs. ostatní nemá zmysel. Vopred "prehratá" vojna s nimi z ich pohľadu. Aj keby sa pred nimi ukázal samotný Eliáš na ohnivom koči a spálil by pred nimi polovicu námestia, tak by povedali že je to prelud, alebo niečo čo o 20 rokov vysvetlí ich milovaná veda
Čas ktorý strávite písaním príspevkov voči týmto dvom exotom je lepšie investovať do inej zmysluplnejšej činnosti. Napríklad zahrať si piškvorky na hernom poli 1x1, alebo vyzabíjať pár rimanov v Assassins Creed Brotherhood
A aby som nebol OT, tak diskutovať so sethom82, alebo hughitom na tému cirkev [veriaci, kresťania, etc.] vs. ostatní nemá zmysel. Vopred "prehratá" vojna s nimi z ich pohľadu. Aj keby sa pred nimi ukázal samotný Eliáš na ohnivom koči a spálil by pred nimi polovicu námestia, tak by povedali že je to prelud, alebo niečo čo o 20 rokov vysvetlí ich milovaná veda
Čas ktorý strávite písaním príspevkov voči týmto dvom exotom je lepšie investovať do inej zmysluplnejšej činnosti. Napríklad zahrať si piškvorky na hernom poli 1x1, alebo vyzabíjať pár rimanov v Assassins Creed Brotherhood
tiez si vravim. ale mozno este prideme na nieco 
Nechceš si svoje stupídne príspevky rovno mazať, uplink ? Predsa len, si moderátor, tak by si mal dbať na riadny chod fóra a dodržiavanie pravidiel.
___
Vedci sa pokúšajú vyjadriť boha číslami..
Akí ? Kde ?
No a čo ten zázrak ? Je podivné, že s tu stále rozprávate o zázrakoch, rozoberáte ich zo všetkých strán, ale stále nie a nie sem žiadny dať.
Najviac úsilia v tomto smere vynaložil uplink, keď dokazoval nadprirodzeno stupídnym videom z youtube, kde akýsi akože mních posúval fľašky silou mysle.
___
Vedci sa pokúšajú vyjadriť boha číslami..
No a čo ten zázrak ? Je podivné, že s tu stále rozprávate o zázrakoch, rozoberáte ich zo všetkých strán, ale stále nie a nie sem žiadny dať.
Najviac úsilia v tomto smere vynaložil uplink, keď dokazoval nadprirodzeno stupídnym videom z youtube, kde akýsi akože mních posúval fľašky silou mysle.
ked sa stane niečo čo si písal ozvy sa rád začnem veriť v bohauplink napísal:Keď Vás prestane baviť istá nemenenovaná osoba, tak sa to dá vyriešiť funkciou ignore na foreto len bokom.
ked sa mi zjavi samotný Eliáš na ohnivom koči a spáli polovicu námestia, co mam urobit ???
A/ dalsie davku LSD si dam radsej az zajtra
B/ prehlasit sa za proroka a napisat svatu knihu, aby sa mohli ludia dalsie starocia o com hadat a mali dalsi dovod, preco zabijat inych ludi...
C/ volam 112 a necham sa hospitalizovat na psychiatrii
A/ dalsie davku LSD si dam radsej az zajtra
B/ prehlasit sa za proroka a napisat svatu knihu, aby sa mohli ludia dalsie starocia o com hadat a mali dalsi dovod, preco zabijat inych ludi...
C/ volam 112 a necham sa hospitalizovat na psychiatrii
1. to mi povedali 2 nezavisli matematici (jeden Cech, vyucujuci filozofie, zaroven student matiky na Uni v Olomouci a jeden Nemec, student matiky/teologie).hughito napísal:Nechceš si svoje stupídne príspevky rovno mazať, uplink ? Predsa len, si moderátor, tak by si mal dbať na riadny chod fóra a dodržiavanie pravidiel.
___
Vedci sa pokúšajú vyjadriť boha číslami..Akí ? Kde ?
2. zazrakov je dost, ale ty ziaden neuznas. keby si ho uznal, neuznal by si ho ako dokaz boha. a provokoval dalej
ked sa smejes z toho, o com nevies, smejes sa sam zo seba. mna zazraky nikdy nezaujimali, takze ti nepomozem.
-
audiotrack
VIP
zazrak je predsa len nieco co nevieme vysvetlit, ale nemusi mat zakonite astralny povod
-
Janio
Zablokovaný
kathleen mám chápať, ako zázrak, keď nejaká babka sa napije zo "zázračného" potoka a hneď na druhý deň je z nej úplne zdravý človek ? To mi, ako zázrak vôbec nepríde...
kathleen: Akože ja nepopieram, že sa to niekto pokúša spraviť, ale to sú už úplne od veci predstavy. Ako povedal Kapišinský (mimochodom aj vyštudovaný teológ), v dnešnej dobe "máme" už úplne deformované predstavy o bohu. Už si naozaj bárskto vymýšľa čo chce, boh sa upravuje, stále niekam posúva..je to už na smiech.
A keď sme už pri tých zázrakoch, a keď som už spomenul toho Kapišinského, prečítajte si tento rozhovor s ním, veľmi podnetný. Hlavne by si ho mali prečítať všetci uplinkovia a andersonovia.
Igor Kapišinský: Neverte na zázraky
A keď sme už pri tých zázrakoch, a keď som už spomenul toho Kapišinského, prečítajte si tento rozhovor s ním, veľmi podnetný. Hlavne by si ho mali prečítať všetci uplinkovia a andersonovia.
-
uplink
VIP
silmarill - dôkazy dokazujúce imanentnú existenciu na základe cyklického opakovania sa tých istých, alebo podobnyćh udalostí, javov, osôb a ich činov.
Tieto veci sa v ľudskej histórii neopakujú len pre ich náhodnú podobnosť v rámci numerológie, astronómie a astrológie resp. okultného [skrytého] vnímania podstaty života a bytia všeobecne.
Na teológii sme sa učili ako jedno z mnohých vysvetlení zázrakov zo zdrojov apologétov a cirkevných otcov, že zázraky neporušujú fyzikálne zákony, ale ich len vhodne využívajú. Tzn. že JC uzdravoval za pomoci povedzme chi [tai chi, qi gong, etc.] a iné. [víno v Káne galilejskej? sirup?
]. Alebo tie moc "absurdné" zázraky majú len obrazný charakter. Etc. Viacmenej aj pre toto nemá EV teológia takmer žiadnu váhu na poli tej jedinej a pravej cirkvi RKC
Evanjelici sú pre nich len "oddelení" bratia, a.k.a. kacíri čo pôjdu do očistca [Limboooooo
]
Tieto veci sa v ľudskej histórii neopakujú len pre ich náhodnú podobnosť v rámci numerológie, astronómie a astrológie resp. okultného [skrytého] vnímania podstaty života a bytia všeobecne.
Audio má pravdu...z časti. Aj prechod Izraelcov cez to rákosníkové more bolo možné práve vďaka prírodnému fenoménu, ktorý sa vyskytuje len v danej oblasti [nátlak silného severáku s extrémne nízkymi teplotami a takmer instantné mrznutie vody pod jeho náporom]. Na dne tohto mora boli naozaj nájdené archeológmi vozy a zbrane z tej dynastie čo vládla v Egypte, keď naháňali Izraelcov. Ale to len bokom...audiotrack napísal:zazrak je predsa len nieco co nevieme vysvetlit, ale nemusi mat zakonite astralny povod
Na teológii sme sa učili ako jedno z mnohých vysvetlení zázrakov zo zdrojov apologétov a cirkevných otcov, že zázraky neporušujú fyzikálne zákony, ale ich len vhodne využívajú. Tzn. že JC uzdravoval za pomoci povedzme chi [tai chi, qi gong, etc.] a iné. [víno v Káne galilejskej? sirup?
Evanjelici sú pre nich len "oddelení" bratia, a.k.a. kacíri čo pôjdu do očistca [Limboooooo
-
seth82
Darca
kathleen: Citujem: "boh sa neda dokazat, boh sa da verit" - podľa tejto teórie sa dá veriť fakt v hocičo
Lochnessku, Sithov, dinosaury a aj Vesmírni Lidi. Aj tak nechápem, ako by bola existencia boha jedným z vysvetlení zázraku. Ja sa nepokúšam žiť v predpoklade, že nejaká rozprávková bytosť žije iba preto, lebo sa môžem pokúsiť žiť v predpoklade, že žije. Na toto mi moja logika vraví nie.
Ináč ja ti číslami vyjadrím hocičo, binárny dríst mi ešte z dávnych štúdií informatiky ako tak ide.
Na záver - poznám celkom pekný počet matikárov z našej fakulty, aby som pochválil našu školu, patrí k top na svete, nedávno sa zapojili do skúmania stavebných materiálov, ktoré by bez ujmy prežili zemetrasenia (protip: University of Leeds earthquake vs. Google) a nik z nich sa mi boha nepokúšal vyjadrovať cez čísla. Majú totiž čo robiť.
uplink: Áno, tvoje ingorantstvo sme tu už videli na jednom z tvojich screenov, polovicu fóra máš poskrývanú, presne tú polovicu, ktorú si tu pourážal, pričom na ňu nemáš žiadnu relevantnú reakciu. Chváľ sa tým ďalej, je to proste elita.
Ak by sa predo mnou ukázal sám Eliáš, uveril by som. Netrep. Na zvyšok tvojej silenej irónie nebudem reagovať, už dávnejšie som naznačil, že je maximálne trápna. Hlavne ak na to nemáš skillz.
ZOMG, ty trepeš také somariny, že to až pekné nie je. Vieš nejako historicky dokázať prechod cez more? A čo, že boli najdené zvyšky vozov? Pokiaľ viem, tak antické more bolo aj na Slovensku, možno našli Atlantídu. Samozrejme si to vysvetľuješ bájkou z biblie. Na teológii vás vymleli riadne, ty si toho priamym dôkazom.
Ináč ja ti číslami vyjadrím hocičo, binárny dríst mi ešte z dávnych štúdií informatiky ako tak ide.
Na záver - poznám celkom pekný počet matikárov z našej fakulty, aby som pochválil našu školu, patrí k top na svete, nedávno sa zapojili do skúmania stavebných materiálov, ktoré by bez ujmy prežili zemetrasenia (protip: University of Leeds earthquake vs. Google) a nik z nich sa mi boha nepokúšal vyjadrovať cez čísla. Majú totiž čo robiť.
uplink: Áno, tvoje ingorantstvo sme tu už videli na jednom z tvojich screenov, polovicu fóra máš poskrývanú, presne tú polovicu, ktorú si tu pourážal, pričom na ňu nemáš žiadnu relevantnú reakciu. Chváľ sa tým ďalej, je to proste elita.
Ak by sa predo mnou ukázal sám Eliáš, uveril by som. Netrep. Na zvyšok tvojej silenej irónie nebudem reagovať, už dávnejšie som naznačil, že je maximálne trápna. Hlavne ak na to nemáš skillz.
ZOMG, ty trepeš také somariny, že to až pekné nie je. Vieš nejako historicky dokázať prechod cez more? A čo, že boli najdené zvyšky vozov? Pokiaľ viem, tak antické more bolo aj na Slovensku, možno našli Atlantídu. Samozrejme si to vysvetľuješ bájkou z biblie. Na teológii vás vymleli riadne, ty si toho priamym dôkazom.
pekny clanok. dala by som ho citat v kostoloch miesto pastierskych listovhughito napísal:kathleen: Akože ja nepopieram, že sa to niekto pokúša spraviť, ale to sú už úplne od veci predstavy. Ako povedal Kapišinský (mimochodom aj vyštudovaný teológ), v dnešnej dobe "máme" už úplne deformované predstavy o bohu. Už si naozaj bárskto vymýšľa čo chce, boh sa upravuje, stále niekam posúva..je to už na smiech.
A keď sme už pri tých zázrakoch, a keď som už spomenul toho Kapišinského, prečítajte si tento rozhovor s ním, veľmi podnetný. Hlavne by si ho mali prečítať všetci uplinkovia a andersonovia.![]()
Áno, pekný a to sú odpovede veriaceho človeka, ale s takýmito veriacimi ja problém nemám, lebo sú kritický a rozumní.