Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa MIRV »

O.K., videl si už opicu, ktorá vyrobila auto? Opica vie len jednu miliardinu vecí, čo vie človek, takže toto pokladám za trochu nevhodný príspevok, s tými predkami. Hlavný rozdiel medzi zviera´tom a človekom okrem toho že človek má dušu a zviera nie, je to, že človek má slobodnú vôľu. Opica sa viac-menej riadi pudom, človek racionálne zmýšľa.
duša - nedokázaná, nepotrebná hypotéza na popis skutočnosti
slobodná vôľa - nedokázaná, nepotrebná hypotéza na popis skutočnosti
Taktiež, mal by si rozlišovať formálnych a naozajstných kresťanov. Formálni sú často horší ako ateisti, tí bežne nenávidia homosexuálov. Naozajstní kresťania tým homosexuálom pomáhajú.
"no true scotsman fallacy", teda logický klam
Najväčšie veci urobili kresťania a tento fakt nikto nevyvrati, či chce, či nechce.
tak ho skús aspoň dokázať :lol:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

hwip vobec si nepochopil co som sa pytal, ako je mozne ze nachadzame fosilie nasich homo druhov predkov ? ked veris, ze ludi stvoril boh, co ti nasi priami predkovia? na co ich boh vobec stvoril ? a preco vyhynuli ? ...to sa parkrat pomylil a potom vytvoril ludi? a to iste aj s dinosaurami...
ty nepotrebujes chodit na zachod, spat, nemas chut na sex, nemas strach, nepotrebujes komunikovat s inymi ludmi...a podobne ? clovek sa podla teba neriadi pudmi? myslim, ze ked sa pozries na smerovanie ludstva, tak dospejes k presnemu opaku...neustale potreba mat viac, chciet viac, lepsie naplnat svoje pudy a potreby...
a racionalita ma byt dokaz "duse" a existencie boha ??? niektore racionalne strategie maju ludia a niektore zvierata velmi podobne alebo dokonca spolocne, to ze clovek ma tieto racionalne strategie na kvalitativne vyssej urovni nie je predsa dokaz jedinecnosti cloveka ale presny opak...dokaz evolucie, ze si v sebe nesieme aj schopnosti nasich predkov, ktore sa evoluciou a casom zdokonalovali...rovnako ako pudy, emocie a velmi vela anatomickych struktur, ktore mame s nizsimi zivocichmi totozne...

tiez by ma zaujimalo ako naozajstny krestan pomaha homosexualom :D

a tvoje tvrdenie, ze "najvacsie veci urobili krestania"...mozem akurat okomentovat, ze toto tvrdenie je rovnake ako ked ten maly chlapec v reklame hovori "moj tatino je najlepsi na svete"...
apo87
Expert
Expert

Príspevok od používateľa apo87 »

ephramko napísal: v tom pripade si ta vazim...a si katolik ? riadis sa nazormi vatikanu ?
nie ja som evanjelik :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

ephramko: schopnosti svojich predkov si v sebe nenesieme geneticky, evolúcia neráta s prenášaním jednotlivých vlastností na nasledujúcu generáciu. Schopnosti sme sa naučili uchovávať(písomne, hovorovo atď..) a nasledujúca generácia sa ich môže naučiť a rozvíjať.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

pokial chapes slovo schopnost iba ako vysledok ucenia...ok...tak si teda premen slovo schopnost na slovo danost v tom co som napisal...chytanie za slovicka...

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2011, 1:38)
ked tu mal hojko na prveho aprila takuto tematiku, tak som prave teraz objavil obrazok, ktory by do toho zapadol a aj do tejto temy... :smt033
Prílohy
280d70c9b59229.gif
(772.24 KiB) 188 stiahnutí
dcdf39aa5444a4.jpg
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozefitko »

ten obrazok je maximalne trapny uz nevedia z coho si robit prču...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Z náboženských symbolov sa nemôže robiť sranda ? :)
apo87
Expert
Expert

Príspevok od používateľa apo87 »

a prečo by sa z nich mala robiť sranda??
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Respektíve: prečo sa z moslimských symbolov prdel robiť nesmie, no z židovských a kresťanských áno?
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

mas pocit ze z moslimskych symbolov si nikto srandu nerobi?
na druhej strane v korane je explicitne zakazane vytvarat podoby mohameda, preto su moslimovia taki butthurt ohladom toho... prave krestania, ako nabozensky zalozeni ludia by tomu mali najviac chapat, ci nie? :P
hughito
Redeemer
Redeemer

Stoporko napísal:Respektíve: prečo sa z moslimských symbolov prdel robiť nesmie, no z židovských a kresťanských áno?
Ja si robím srandu aj z nich, mne toto adresovať nemusíš.

A prečo sa "nesmie" ? Lebo sú to momentálne väčší fanatici. Keby som si v nejakom stredoveku robil posmech z Ježiša či kríža, takisto skončím na hranici.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hughito - nebolo to adresované nikomu osobne :) Lenže dnes už nie je stredovek, nikto nikoho neupaľuje! Pokiaľ sú moslimovia podľa teba fanatici, tak prečo im robíme ústupky, čím ich de facto nepriamo podporujeme? (viď napr. Chamberlajnova politika - môcť, tak toho idiota osobne prefackám, až bude fialový)

Virus - áno, mám súkromný pocit, že v dnešnej dobe je robenie si srandy z arabáčov a ich náboženstva akosi "tabu." Či už v médiách ale aj v súkromí. Schválne, kedy mal posledne napr. Shooty nejakú karikatúru na tému islamu? A možno sa pohybujem po zlých stránkach, no aj na demotivational obrázkoch je humoru na tému islam akosi málo, prakticky nič. No humorom na tému kresťanstva, židovstva, prípadne aj ateizmu je všade plno. WHY???
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Sa pozrite ako skončil Theo van Gogh a ako je na tom Salman Rushdie, aby ste pochopili, že fanatickí moslimovia NEMAJÚ zmysel pre humor.
hughito
Redeemer
Redeemer

Mňa sa to nepýtaj - ja som tolerantný človek, ale voči náboženským (aj iným) dogmám a rôznym iracionalizmom mám averziu. Byť po mojom, žiadne ústupky by sa nekonali, žiadne zavádzanie uplatňovanie práva šária ani nič podobné. Je mi to vyslovene proti srsti.

K tomu ďalšiemu - áno, máš pravdu, ale koľko nájdeš zdrojov, kde sa robí sranda z hinduizmu ? Tiež asi moc nie. Proste, judaizmus a kresťanstvo sú naše, takže, idú najviac na paškál.

Hnus: Náboženskí fanatici 18 rokov zadržiavali a znásilňovali dievča :arrow: http://krimi.cas.sk/clanok/196889/naboz ... ievca.html
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Spojme toto:
hughito napísal:Michael Shermer: Výbava na vystopovanie výmyslov

Perfektné video, 10 bodov - 10 postupov, ako viesť uvažovanie pri diskusii o rôznych javoch a hypotézach.

ZDROJ.
a toto:
hughito napísal:Hnus: Náboženskí fanatici 18 rokov zadržiavali a znásilňovali dievča :arrow: http://krimi.cas.sk/clanok/196889/naboz ... ievca.html
-> Konkretne bod 1. -> Ako spolahlivy je zdroj tohoto tvrdenia? ;-)

have a nice day :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Za prvé: neuvádzal som žiadne tvrdenie (ani som nerobil žiadne závery vyplývajúce z toho linku), ktoré by som podopieral tým linkom.

Za druhé: link je čisto informačný, zdroj je sita, kto chce, môže hľadať viac informácií a detailov.

Za tretie: v uvedenom linku sa nejedná o žiadne nadprirodzené javy ani zázraky, jedná sa o udalosti, ktoré sa dejú a stávajú, sú reálne.

Takže, trošku mimo mísu javatar, ale nevadí.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ale no tak, vtipky o moslimoch su na internete porovnatelne rozsirene ako o krestanstve...a ze media o moslimoch v zlom nehovoria? nezda sa mi...ked si pozriete akykolvek starsi americky film dajme tomu z 80.-90.rokov s tou klasickou dejovou liniou typu "zli teroristi chcu urobit nieco zle a jeden akcny hrdina im v tom zabrani", tak vzdy boli ti teroristi zobrazovani ako Rusi alebo Nemci...
dnes je kazdy terorista v takomto akcnom filme alebo serialy zarucene moslim...

je pravdou, ze na internete vtipov spojenych s hinduizmom je pomenej, to je ale sposobene tym, ze krajiny, kde toto nabozenstvo dominuje patria medzi chudobnejsie a cize aj pripojenie na internet ma menej ludi...a taketo vtipy o nejakych nabozenstvach vacsinou nevytvaraju cudzinci, ale miestna spolocnost, ktora je denne v kontakte s tym urcitym nabozenstvom... napr. Slovaci nezvyknu zartovat o hinduizme, lebo vacsina Slovakov o hinduizme nevie nic...preto tvoria zarty o tom, co poznaju a v cim su denne v kontakte...s krestanstvom...
Prílohy
humor1.gif
(23.76 KiB) 123 stiahnutí
muslim xtremists.jpg
muslim xtremists.jpg (13.04 KiB) 3410 zobrazení
buddhaclassiclight.gif
(11.23 KiB) 120 stiahnutí
funny-pictures-religion-fail-420x315.jpg
we_vishnu_a_merry_christmas.jpg
we_vishnu_a_merry_christmas.jpg (47.01 KiB) 3407 zobrazení
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ephramko: nerobil som žiadny výskum o rozšírenosti :) Napísal som, že na humorných stránkach, kde sa pohybujem skoro denne (napr. http://demotywatory.com/ alebo wwwsme.sk) sú v oblasti religiózneho humoru preferované iné náboženstvá a islam je taktne zamlčaný, resp. je minoritou (čo som dával funny obrázky do tejto témy, tak sú zväčša odtiaľ - a boli to pics o ateizme a kresťanstve). Vravím, možno len chodím na zlé stránky. Tak isto mi aj v dennej tlači akosi chýbajú narážky a vtipy na islamskú komunitu, pričom na kresťanskú a inú sa vtipkovalo a vtipkuje.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

tak vies, tazko bude na Slovensku vznikat vela vtipkov o moslimoch, ked u nas islam nie je ani oficialne uznanou cirkvou...a v Bratislave ked nahodou vidis niekoho zahaleneho, tak ma diplomaticku znacku na aute...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:Za prvé...
Ale no, ved sa nedurdi (tie smajliky su tam tam na to aby si pochopil ze to nie je utok). Ja len ze ked sa jedna o negativne vplyvy nabozenstva tak tvoj miera tvojho skepticizmu pekne klesa a postujes tu taketo veci len aby si si kopol :) . A ani toto neber ako utok :)
Napísať odpoveď