Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

BzuCo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

jackb napísal:kto si ma podamanit koho? Cirkev ludi? V stredoveku mozno hej,ale dnes si nepodmanuje nik nikoho,aspon ja ako katolik to nepocitujem...
a nauc sa gramatiku :wink:
V podstate suhlasim. V dnesnej dobe si skazena moralka tohto sveta postupne podmanuje cirkev. Myslim, ze cirkev ako krestansku vseobecne bez rozdielu na denominacie.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Ak existuje Boh tak určite je Thrash Metalista 8)
vvTF
Expert
Expert

re

Príspevok od používateľa vvTF »

hmm tato diskusia sa vyvunla presne do tych smerov ako som ocakaval :(
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: re

Príspevok od používateľa BzuCo »

vvTF napísal:hmm tato diskusia sa vyvunla presne do tych smerov ako som ocakaval :(
A cakal si vari nieco racionalne a vedecke?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

dajte si otazku: co bolo prve?? VAJCE ci SLIEPKA????????? :smt047 :smt047 :aasmile27: :new18:
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

ako prve boli prvé mikroorganizmy - bunky
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vendo napísal:dajte si otazku: co bolo prve?? VAJCE ci SLIEPKA????????? :smt047 :smt047 :aasmile27: :new18:
Boh,ktory vymyslel a spustil BigBang :arrow: ...mikrooganizmy :arrow: ...vajce :arrow: sliepka...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

to je uplne jednoducha otazka.. jasne ze prva bola sliepka.. ide ale o to ze prvy sliepka sa nevyliehla z vajca, ehm.. :)
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

pred par dnami bol na dvojke zaujmavy dokument o tom ze ako sa mohli dostat mikroorganizmy na nasu planetu a to kometami, ze komety obsahuju nejake tie informacie a mozu obsahovat aj geneticke informacie - organicke a je uz len otazka casu ci sa ta geneticka organicka informacia ujme a ci vzniknu z toho mikroorganizmy a pod. proste nove organicke formy zivota
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

maiso napísal:Cirkev-najstarsia mafia na svete !!!
jasne
ako sa hovori pomoz si clovece aj Boh ti pomoze. z toho vypliva, ze ak je Boh tak na teba y vysoka kasle.
a k cirkvi ani nechcite vediet co si myslim :x
Totim
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Totim »

Decká, mám taký pocit, že väčšina z vás nikdy s cirkvou nič nemala - hlavne, že máte veľa rečí (ktoré rešpektujem - je to váš názor, ale ako môžte komentovať niečo, čo vôbec nepoznáte a neviete ako funguje...?). To či Ježiš existoval, je úplne primitívna otázka - kto z vás nevie odpoveď, tak choďte si prečítať nemenované týždenníky (vid. ako napr. účastník fóra Fanta), namiesto toho, aby ste sa poobzerali okolo seba
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Ja hovorím jedno. Všetci veriaci veríme v jedného Boha. Len každé náboženstvo si ho ctí inak.
/vynímajúc náboženstvá ktoré majú viac bohov.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

eritrocit napísal:Ja hovorím jedno. Všetci veriaci veríme v jedného Boha. Len každé náboženstvo si ho ctí inak.
/vynímajúc náboženstvá ktoré majú viac bohov.
to nehovoris len ty ale napriklad aj ucenie krestanskej cirkvi :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Vesper napísal:to nehovoris len ty ale napriklad aj ucenie krestanskej cirkvi :wink:
No vidíš, tak napr. to som nevedel. Podľa mňa, ak by sme sa tohoto držali všetci, tak by nikdy neboli náboženské konflikty a vojny.
Je to smutné...
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

No necital som celu diskusiu, na poslednych cca 9 stran uz naozaj nemam nervy :) .

Na zaciatok by som chcel len, aby ste sa niektori vratili na 2 ci tretiu stranu(neviem presne kde, niekde na zaciatku) kde pisal prispevok uplink. Hovoril priblizne o tom, ze sa viera nema nikomu vnucovat. S tym suhlasim, no niektori si to tu zjavne k srdcu nezobrali. Ked niekto veri, musi verit z vlastnej vole, nie preto, ze ho k tomu vychovavali ale preto, ze ho niekto o tom presvedcil. Ak niekto veri, ja to respektujem, no pochybujem, ze niekto zacal verit kvoli tomu, ze mu to niekto povedal. Ak ano, pre mna to ani nie je prava viera. Ta musi vychadzat zo srdca a nie z mozgu, a ak nas niekto presvedci, ze by sme mali v daco verit, to podla mna vychadza prave z mozgu.

No k teme. Ja som neveriaci. Som pokrsteny, mam prve svate prijimanie a tam som skoncil. Zacal som pouzivat vlastny rozum a tym koncila moja viera v Boha, ktora niekdy nebola vlastne mojou vierou, ale vierou mojho okolia, starych rodicov a podobne. Ale stale mam velku skupinu silne veriacich ludi v rodine, preto o tejto teme som uz zazil vela diskusii. Mam v rodine aj ludi co neveria rovnako ako ja. A vsetci sa respektuju, diskutujeme ale nikto nenapada verziu toho druheho. To je podla mna to, co vela ludom chyba. Ci verim, ci nie, respektovat ostatnych ludi a ich nazory, to je to najdolezitejsie.

No, viaceri sa tu zhodli, ze cirkev nie je tym najlepsim predstavitelom viery. Tu sa zhodneme, je to banda ludi, ktora odnedavna zneuzivala svoje postavenie a robi to dodnes, bez nejakych naznakov zmeny k lepsiemu v buducnosti. Nejako to rozoberat zrejme nema zmysel.

Ja teda ako som spominal v Boha neverim. S tym suvisi ako si predstavujem vznik sveta. No som zastancom teorie Big bangu. samozrejme, ma to svoje nedostatky, ktore mozno budu v buducnosti zodpovedane, no stale je to pre mna akceptovatelnejsie, nez to, ze jedneho dna zahadna bytost spravila z nicoho nieco,teda svet. To akoze dovtedy, len tak Boh bol, a raz si zmyslel, ze stvori svet? A co bolo dovtedy? Nic? A co je nic? Ma to farbu, tvar? Z akej to bolo hmoty? A uprostred tohto nicoho bol Boh..a ten z tohto nicoho stvoril svet. Dobre, berem, ze teoria Darwina sa da spochybnit vzhladom na viacero chyb, ktore sa tam nachadzaju. Ale zase...z nicoho nic, len tak, z nicoho, nie ze z dajakej hmoty, lebo dovtedy predsa nic nebolo, ale len tak vznikol clovek a s nim cely svet. Tu ma napriklad zaujima, a co dinosauri? Tych vytvoril potom, ci predtym? Ci vytvoril iba ich kosti v zemi? No nechcem si z toho robit srandu, to urcite nie, len ja si nedokazem predstavit, ako proste a jednoducho vznikol svet, z nicoho. Len som chcel povedat, ze tak ako mozu veriaci spochybnovat teorie neveriacich, da sa to aj naopak. A tu uz sa musime respektovat ako som spominal, a nie sa hned nadapat, ako som uz a v tejto teme videl ze sa tak dialo:). Vzdy ma napadne ta uplne najzakladnejsia otazka...preco je vo svete toko utrpenia. Preco casto zomieraju nevinni. Nepaci sa mi, ked niekto povie, ze Boh si ich povolal, alebo nastal ich cas. To akoze niekto moze zit s tym, ze veri v Boha, modlit sa k nemu neviem 30 rokov, proste naozaj silne veriaci, ale nakoniec moze uplne zbytocne zomriet, pretoze "Boh si ho povolal"? Tak naco mu potom bola ta viera, ked zomrie zbytocne. Nemal by Boh ked vsetkych miluje, im poskytnut plnohodnotny zivot? Je to mozno otrepane, mozno ma zato aj zd*bete niektori, ale pre mna je to tak, ze ak by naozaj bol nad nami niekto, kto by mal taku ohromnu moc, ze stvoril cely svet, tak by nedopustil tolko veci co sa vo svete deju. Aj v mojom okoli mam ludi, ktori trpia. Napr. jeden prilad. Ten clovek, o ktorom hovorim je uzasny, pomaha neustale ludom, je velmi nesebecky, nikdy nehladi na sebe ale chce pomoct okoliu...a co ma z toho? Utrpenie. Preco mu to teda Boh robi, ak je? Proste ja som si povedal na zaklade mnohych veci, ze v Boha neverim. Ak by naozaj miloval vsetkych...tak su veci ktore by s aproste nemohli diat.
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

Jezis existoval,bol to kazatel SEKTY. :roll:
ANONYMKA17
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ANONYMKA17 »

Nikdy som neverila, neverím a nikdy ani nebudem veriť na také ... a už dupľom nie po prečítaní Da Vinciho kódu
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ANONYMKA17 napísal:Nikdy som neverila, neverím a nikdy ani nebudem veriť na také ... a už dupľom nie po prečítaní Da Vinciho kódu
to akoze taketo nazory v tebe zbudila rozpravka na dobru noc??? :o
mala by si si urobit v hlave novorocne upratovanie :roll:
ANONYMKA17
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ANONYMKA17 »

dawo napísal:to akoze taketo nazory v tebe zbudila rozpravka na dobru noc??? :o
mala by si si urobit v hlave novorocne upratovanie :roll:
tá kniha mi len potvrdila to, čo je na celej cirkvi pravda...môj názor
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

taurus666 napísal:Jezis existoval,bol to kazatel SEKTY. :roll:
...nic proti, ale ked uz, tak to bol potulny Zidovsky ucitel, syn tesara. Co sa tyka pojmu SEKTA - mozno o nom v podstate hovorit az po tom, ked boli do Krestanskej prvotej cirkvi zacleneni veriaci z nezidovskeho prostredia. Dovtedy to bola prevazne "divna" odnoz judaizmu.

...o tom, ci Jezis naozaj zil sa tu uz hadam nebude viest diskusia, toto bola len reakcia na jeho "profesiu."
Napísať odpoveď