Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Steju »

Strapaty, viem že moje otázky ignoruješ, lebo na ne nemáš rozumnú odpoveď, ale:

uvedomuješ si vôbec, ako trápne tu tvoje príspevky vyzerajú? Každý jeden je úplne bezpredmetný, ako napísal kali520, "pouzivas argumenty ktore sa nedaju akceptovat" inak povedané, môžem tu začať písať presne také príspevky ako ty, ale slovo boh nahradím slovami čarovný jednorožec, plus k tomu pridám, že vy to ako neveriaci v jednorožca nemôžete pochopiť, a bude to mať presne takú istú hodnotu, ako všetko čo píšeš ty. Uvedomuješ si to? Rozumieš tomu? Dokážeš pochopiť, prečo je to tak? Alebo nie, a zase ma budeš ignorovať?

Tie nezmysly o ateistických vraždách tu boli vysvetlené znova a znova, no keď to niekto nedokáže pochopiť ani na tretíkrát, asi mu nie je pomoci... (ako vravel jeden môj učiteľ, chytrému stačí vysvetliť raz, pomalšiemu dvakrát, debilovi trikrát, a viac to už nemá zmysel...)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Jozef Koval napísal:Prečo tu porovnávaš kresťanstvo so sektou?
Neporovnavam. Len mi na zaklade daneho porovnania vychadza scientologizmus velmi blizky Laveyovemu satanizmu a pytam sa ci ma niekto podobny/rozdielny nazor.
harrison314 napísal:4. Hitler nebol ateista ale krestan
Hitler bol asi taky krestan ako Fico. Ako dieta bol v tomto smere vychovavany a prijal par sviatosti. Ak toto staci na oznacenie za krestana tak je potom krestan aj seth, audiotrack (ak si dobre pamatam) a ini, ktori v tejto teme zastupuju ateistov.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Steju
neignorujem ta len sa snazim reagovat na zaujimave postrehy a otazky ... na vsetky nestiham...
mas pravdu viera je iracionalna ... keby bola racionalna nebola by to viera ale fakt....
to ci moje prispevky vyzeraju trapne mi je jedno ... nepisem ich pre efekt... alebo pre uznanie ... je to len moj nazor postoj presvedcenie ... ak som pre niekoho trapny, zijem vo fikcii je to jeho vec jeho nazor respektujem-nesuhlasim.

keby som zil vo fikcii carovneho jednorozca nikoho by to tak netankovalo ako ked som krestan...
tema je tu ale: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera...
nie vedecke fakty, teorie, skutocnosti, vedecke prace, racionalny sposob zivota, vsetko co sa da dokazat...
niekedy mam pocit ze si spravny clovek len v nespravnej diskusnej teme (alebo si tu liecis nejake komplexi s krestanmi ?)

cize ked sa bavime o bohu ktory sa pochopit neda ... vzdy to bude v iracionalnej rovine ...
takisto ak sa budeme bavit o PI tak ho nedokazes vypocitat pomocou racionalnych cisel... ale 2(pi)r plati ako aj (pi)rxr

tak isto ak sa bavime o nabozenstve (co je nauka o bohu)... ake chces dokazy???
mne na vieru netreba dokaz ... pre mna je dokaz moj zivot a posobenie boha v mojom zivote ... mozes to pripisovat comu chces .... ja viem ze ho zmenil boh ... dokaz ja ho nepotrebujem ... a nepotrebujem presviedcat ani teba ... neveris tomu je to tvoja vec .... mozes verit comu chces.

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 13:06)
javatar
tak dufam ze seth, audiotrack su lepsi krestania ....

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 13:18)
Steju
pred 200 rokmi by si ani ty neveril v nejake rengenove luce alebo ze je zem gulata... uvedomujes ako je clovek strasne obmedzeny ... ake je jeho dokazovanie faktov obmedzene ... to ze niecomu neveris je tvoja vec, ale vysmievat sa ludom ktory v to veria je ubohe a detinske...
najsmutnejsie bude ak ty veriaci maju pravdu ... aspon pre teba...
ak pravdu nemaju ich elektrochemicke pochody prestanu ako aj u ateistov a nic sa nedeje..
pre mna byt veriacim nie je ziadna zataz nijako ma to neobmedzuje... uvedomujem si ze kazde obmedzenie ma chrani ... a doterajsi zivot mi to potvrdzuje
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

cize ked sa bavime o bohu ktory sa pochopit neda ... vzdy to bude v iracionalnej rovine ...
takisto ak sa budeme bavit o PI tak ho nedokazes vypocitat pomocou racionalnych cisel... ale 2(pi)r plati ako aj (pi)rxr
pi sa da vypocitat pomocou racionalnych cisel http://en.wikipedia.org/wiki/Leibniz_formula_for_%CF%80

Iracionalne pri cislach znamena daco ine ako pri bohu a dokazoch.

A stale nedpovedas na otazky? Si holubi sachista?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:94jakub
dusa nie je elektrina ...
Je. Môžeš dupať nohou koľko chceš, nič na tom nezmeníš.
strapaty napísal:A TEISTA ...cize bez boha ... vsetci komunisticky vodcovia boli ateisti ... cize kludne mozem tvrdit ze ateisti su masovy vrahovia.... ???? pozri sa aky je ateizmus chory??? kolko zabil ludi??? v podstate vsetci ateisti kedze neveria boha su potencionalny masovy vrahovia .... ???
Očividne nemáš schopnosť logického uvažovania a pochopenia písaného textu.
Boli to komunisti(aj keď komunizmus != totalita ale tak nechajme to tak pre tento prípad). To znamená, že ich ideológia bola komunistická, tak ako pre niekoho je kresťanská. Nebola žiadna ateistická ideológia, to je len tvoja predstava.
Choré je aj kresťanstvo. Hrá sa na morálne správne, pri tom ale tie ich morálne zákony existovali dávno pred tým a oni vymysleli vždy niečo zvrátené, čo bolo neskôr na popud z vonku zrušené. Neboli to ateisti, ktorí považovali čarodejníctvo za čiernu mágiu. Neboli to ateisti, ktorí takých ľudí upaľovali.
strapaty napísal:takto nejak komunikuju ateisti ked sa bavia s katolikmi aky su oni a co vsetko porobili v historiii... ale 99 percent krestanov s tym nema nic spolocne ... zopar chorych jedincov zneuzilo moc a v mene boha vrazdilo
Podľa tvojho retardovaného usudzovania: Stalin zabil milióny ľudí. Stalin bol ateista. Všetci ateisti sú masový vrahovia. Človek XY v mene Boha vyvraždil ľudí. Človek XY bol kresťan. Všetci kresťania sú masový vrahovia. Ty si kresťan -> si masový vrah. Tiež ti na tom niečo nesedí?

Brať mi nič nemusíš, ja ti to s radosťou dám, lebo to tak proste je. Schizofrenici(niektorí) majú aspoň dosť odvahy si chorobu priznať a liečiť sa. Niektorí si zasa postavia kostol a "rozprávajú" sa s Bohom.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty: a este podla tvojej logiky Boh neni krestan, lebo zabija 20% nenarodenych deti (http://sk.wikipedia.org/wiki/Prirodzen%C3%BD_potrat)
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

No v prvom rade si stále neodpovedal na žiadnu z mojich otázok, v druhom:
strapaty napísal:Steju
neignorujem ta len sa snazim reagovat na zaujimave postrehy a otazky ... na vsetky nestiham...
mas pravdu viera je iracionalna ... keby bola racionalna nebola by to viera ale fakt....
Tak je to asi náhoda, že na ostatných si reagoval, a na mňa nie :| Neverím ti ani nos medzi očami, keď píšeš, že vieš, že viera je iracionálna. Vieš, čo je byť iracionálny? Ísť proti rozumu. Keby si úmyselne robil nerozumné veci, ktorými podriaďuješ celý svoj život, bola by to diagnóza. Naopak, ty si presvedčený, že sú to má zmysel, že je to rozumné. Prečo by si sa rozprával s bohom, keby si bol presvedčený, že je to nerozumné?
strapaty napísal:to ci moje prispevky vyzeraju trapne mi je jedno ... nepisem ich pre efekt... alebo pre uznanie ... je to len moj nazor postoj presvedcenie ... ak som pre niekoho trapny, zijem vo fikcii je to jeho vec jeho nazor respektujem-nesuhlasim.
Tu nejde o nejaké uznanie, alebo efekt, ide o to, že tvoje príspevky majú nulovú hodnotu. Vidím, že to stále vôbec nechápeš. :slap:
strapaty napísal:keby som zil vo fikcii carovneho jednorozca nikoho by to tak netankovalo ako ked som krestan...
Myslíš, že by to nikoho netankovalo? Naozaj? Na základe čoho? Práve naopak, až potom by ťa každý mohol pokladať za slaboduchého... a opäť dvojitý meter, všemocná kresťanská bytosť je v pohode, ale jednorožec nie... pritom v tom nie je žiadny rozdiel.
strapaty napísal:tema je tu ale: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera...
nie vedecke fakty, teorie, skutocnosti, vedecke prace, racionalny sposob zivota, vsetko co sa da dokazat...
niekedy mam pocit ze si spravny clovek len v nespravnej diskusnej teme (alebo si tu liecis nejake komplexi s krestanmi ?).
Nie, komplexy (píše sa s ypsilonom) nemám. Opäť mám pocit, že vôbec nevieš o čom sa tu bavíme - racionálny spôsob života, vedecké fakty a skutočnosť je predsa opakom náboženstva, a toto nie je jednostranná diskusia, na to je tu tehlova téma (do ktorej mu nikto nepíše). Takže nevidím jediný dôvod, prečo by sa to tu nemalo preberať tak, ako sa to preberá, práve naopak.
strapaty napísal:cize ked sa bavime o bohu ktory sa pochopit neda ... vzdy to bude v iracionalnej rovine ...
Prosím, nepleť do toho matematiku, lebo sa strápniš ešte viac. Platnosť π.r^2 je dôkaz. Kde máš ty dôkaz pre tvojho boha? Ahá ty vlastne dôkazy nepotrebuješ... ale veriť, že π je 3,1415926535 bez dôkazu by si neveril. Ďalšia vec je, že keď nikto nevie pochopiť boha, nevieš to ani ty. Ako potom určíš, čo by boh chcel aby si robil, a čo nie? Veď ho vlastne nechápeš.
strapaty napísal:tak isto ak sa bavime o nabozenstve (co je nauka o bohu)... ake chces dokazy???
mne na vieru netreba dokaz ... pre mna je dokaz moj zivot a posobenie boha v mojom zivote ... mozes to pripisovat comu chces .... ja viem ze ho zmenil boh ... dokaz ja ho nepotrebujem ... a nepotrebujem presviedcat ani teba
Tak mi vysvetli toto: http://www.hojko.com/post2074577.html#p2074577
pred 200 rokmi by si ani ty neveril v nejake rengenove luce alebo ze je zem gulata... uvedomujes ako je clovek strasne obmedzeny ... ake je jeho dokazovanie faktov obmedzene ... to ze niecomu neveris je tvoja vec, ale vysmievat sa ludom ktory v to veria je ubohe a detinske...
To, že Zem je "guľatá" sa vie už cez 2000 rokov... aj tvoje náboženstvo ale ale pričinilo k tomu, že väčšina ľudí žila v tomto blude oveľa dlhšie... nepripomína ti to niečo? Röntgenovým lúčom by som bez dôkazov neveril, máš pravdu. Naštastie, na rozdiel od nejakého boha o nich máme dôkazy :) Ďalej porovnávaš úplne zle, pri vede stále nachádzame nové dôkazy že to tak naozaj je, pri náboženstve že to tak naozaj nie je a nebolo. Haha, akú si myslíš, že máte práve vy kresťania šancu, že máte pravdu? O koľko väčšiu, ako ďalších 4200 náboženstiev? Nevidíš si ani pod vlastné nohy...

Nerobím si nádej, že odpovieš aspoň na polovicu týchto otázok tak, aby to dávalo zmysel. Píšem to skôr pre niekoho iného, koho by to mohlo zaujímať...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314
boh berie zivot a dava vsetkym ludom ... nie len 20 percentam ... ako jediny ma na to pravo ...
co je to Si holubi sachista?
derivacie integraly limiti su urcite racionalne relacie .. tak zalezi od odchylka ... aj 22:7=pi ak to zaokruhlis na 2 desatine miesta
tak ale cisto teoreticky mas pravdu ..

94jakub
nemal to byt utok na ateistou ... len niekedy ateisti diskutuju takymto sposobom ... aka je cirkev zla lebo ona pozabijala miliony nevinnych v kriziackych vypravach a na hranici ... ale v skutocnosti to bolo par jednotlivcol ktory mali moc a chceli jej mat este viac...

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 13:54)
harrison314
http://www.pouzimerozum.sk/2012/02/08/holubi-sachisti/
:DDD uz som nasiel toho holubieho sachistu ... tak z casti ano ... ale nie je to sposobene mojou neodbornostou ale nedokazatelnostou k danej teme ...
to je trochu rozdiel ... su ludia ktory ked nieco nevedia dokazat tak to jednoducho nie je ...napr. steju
aj ked to neviem dokazat tak len netvrdim ze je to fakt ... tvrdim ze je to moja viera ... ze tomu verim ... a ked niekto v nieco veri nemusi to mat racionalny zaklad...
moje deti veria ze im darceky nosi jezisko... ak je kristus boh a boh je laska a mi im tie darceky kupujeme lebo ich milujeme a chceme im urobit radost tak skutocne im nosi darceky jeziko skrz nas :D
deti nemaju na tu vieru racionalny zaklad nikdy ho nevideli ... raz budu aj oni milovat svoje deti a budu im chciet dopriat pocit tajomna a radosti a tiez zkrz nich bude nosit ich detom darceky jezisko...
aj ked uz budu chapat ze skutocnym darom je kristovo vykupenie .. a ucenie lasky ktore nam tu zanechal..

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 13:58)
Steju
niekedy rozmyslam ci ti vobec odpisat ... toto sa pise v biblii
Mt:7,6 Je zbytočné vysvetľovať Božie pravdy tým, ktorí nimi pohŕdajú. Nehádžte perly sviniam! Čo sa stane? Perly pošliapu a vás napadnú

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 14:00)
iracionalne je skor nelogicke...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal: derivacie integraly limiti su urcite racionalne relacie .. tak zalezi od odchylka ... aj 22:7=pi ak to zaokruhlis na 2 desatine miesta
tak ale cisto teoreticky mas pravdu ..
22/7 != pi
22/7 ~= pi
To je rozdiel. Preto sa veci, kde treba presnosť, nikdy nepočítajú s aproximáciou pi ale všade sa píše pi až do posledného prípadného približného vyčíslenia.
strapaty napísal:nemal to byt utok na ateistou ... len niekedy ateisti diskutuju takymto sposobom ... aka je cirkev zla lebo ona pozabijala miliony nevinnych v kriziackych vypravach a na hranici ... ale v skutocnosti to bolo par jednotlivcol ktory mali moc a chceli jej mat este viac...
Oháňaš sa tu dvojitým metrom ale v posledných príspevkoch si ho predviedol nespočetne krát. Prečo potom Stalinove zločiny prisudzuješ ateizmu? Snažíš sa za každú cenu si dokázať, že kresťanstvo je niečo viac? Ja nemám problém priznať, že mnoho ateistov spáchalo hrozné zločiny ale tiež viem, že ich spáchalo aj mnoho kresťanov.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

strapaty napísal: //autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 13:18)
Steju
ak pravdu nemaju ich elektrochemicke pochody prestanu ako aj u ateistov a nic sa nedeje..
pre mna byt veriacim nie je ziadna zataz nijako ma to neobmedzuje... uvedomujem si ze kazde obmedzenie ma chrani ... a doterajsi zivot mi to potvrdzuje
Suhlasim s tym, ze vysmievat sa ludom za vieru je detinske. Vysmievat sa ludom za hocico je detinske. Kazdy ma pravo verit v co chce. Ale dolezite je uvedomit si ze to ze niecomu clovek veri, alebo ze niecomu veria miliony, z toho pravdu nerobi. Napoak veda funguje, bez ohladu na to ci jej veris alebo nie. Dnes uz nikto (aspon trochu vzdelany) nepochybuje o tom, ze zem obieha okolo slnka a nie naopak. Ze hviezdy ktore pozorujeme na nocnej oblohe su v svojej podstate rovanke telesa ako je nase slnko, no Giordana Bruna za tieto nazory pred cca. 400 rokmi upalila inkvizicia. Lebo verili ze je to inac. Ludske poznanie je obmedzene a vedomosti ohladom sveta chabe. Ale vedci nehovoria "Neviem co to je tak to musi byt Boh a mame po probleme". Veda povie "neviem, ale podme to zistit", alebo "myslim si ze je to takto, podme to overit". Ale nikdy nie "neviem, ale je to tak ako zi myslim".
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

... pokial sa tvoje vnimanie obmedzuje len na uroven dokazov tak skutocne podla toho boh neexistuje ... akym sposobom by si ho ale chcel narvat do nejakeho labaku ked je vacsi ako vseetky vesmire ..silnejsi ako vsetka energia sveta... clovek ktory chce dokazat existenciu boha je ako bateria ktora sa snazi dokazat existenciu ciernej diery... je to taky nepomer ze ked len tusi ta bakteria ze nieco viac existuje ako jej potrava tak je topokrok tisicrocia ...

ano je to aj tema pre neveriacich ... ale ty zjavne vobec nechapes co slovo viera vyjadruje ... ty take slovo ani nemas vo svojom slovniku ... ty poznas len pojem fakt ... ale slovo viera nechapes... nechapes ako moze byt niekto presvedceny co predtym nedokazal nepotvrdil... tomu sa hovori materializmus .. neexistuje nic okrem hmoty(energie)
fakticky aj ateisti veria v boha aj ked to velakrat inac nazyvaju ... boh ako stvoritel je prvopociatocna energia z ktorej vsetko vzniklo ...je povodca vsetkeho ... a nikdy nezanikne .... jediny rozdiel medzi krestanom a ateistom je ze krestan veri ze ta energia ma vedomie a robi veci cielene(osoba) ateista tvrdi ze to vzniklo vsetko len tak ... ale to je len 1 bozia osoba .... otec stvoritel ...
2 . je syn vykupitel a 3. duch posvatitel...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:boh ako stvoritel je prvopociatocna energia z ktorej vsetko vzniklo ...je povodca vsetkeho ... a nikdy nezanikne
Boh alebo iná inteligentná bytosť mohla pred Veľkým treskom existovať ale vznikom singularity zanikla akákoľvek informácia o časopriestore, čím Boh(pred Veľkým treskom) prestal existovať.
strapaty napísal:jediny rozdiel medzi krestanom a ateistom je ze krestan veri ze ta energia ma vedomie a robi veci cielene(osoba) ateista tvrdi ze to vzniklo vsetko len tak
Dve slová, Occamova britva.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub
neprisudzujem stalinisticke zlociny ateizmu je to rovnaka blbost ako prisudzovat upalovanie bosoriek a kriziacke vypravy krestanskemu uceniu ... mal to byt len priklad utocenia ateistov na krestanov len v opacnom garde...

miki690
ale nabozenstvo nie je vedecka disciplina... zaobera sa jedinej nauke, nauke o bohu ... to je jej hlavny ciel .. to ze sa pismo venuje aj inym veciam je fakt ... ale rozhodujuci je vyznam pre dusu ...
napr. stvorenie sveta .... aj keby boh ukazal presne ako svet stvoril ... ako by to prosim ta vysvetlili ti proroci tym pastierom ktory nevedeli ani pisat???? cize obraz 7 dni ako 7 etap....
cirkev sa nezaoberatym ci to boo 7x24 hodin alebo len sedem etap ... dvolezite je ze vsetko co existuje je od boha a on to stvoril .. to je cielom genezis... (tym ze je vsemohuci kludne to mohol stvorit vsekto aj za 7 sekund :D aj z vsetkymi fosiliami nech sa vedci nenudia :D ) cize ako krestan viem ze boh je vsade aj jeho dielo ... ako racionalny clovek si jednotlive tvrdenia ludi overujem.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

strapaty napísal:... pokial sa tvoje vnimanie obmedzuje len na uroven dokazov tak skutocne podla toho boh neexistuje ... akym sposobom by si ho ale chcel narvat do nejakeho labaku ked je vacsi ako vseetky vesmire ..silnejsi ako vsetka energia sveta... .
netreba ho narvať do labáku, stači sledovať nepriamo jeho interakciu s týmto svetom. Rovnako ako sme nenarvali vesmír do labáku, a vieme o ňom dosť faktov. Žiaľ, jeho interakcia je nulová. Žiadne zázraky neboli potvrdené modernou technikou, vždy to bolo iba vyprávanie ľudí, ktoré sa navyše neskôr aj vedecky vyvrátilo (rôzne plačúce sochy, krvácajúce stigmy a podobne)

Keď ťa viera naplňa, tak je to pekné. Ale nevidím rozdiel medzi náboženstvom (je jedno akým) a napríklad vierou, že existujú ufóni alebo v lochneskú príšeru či big foota. Všetko sú to rozprávky.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub
co ak je boh aj nad casopriestorom ... co ak je v nemennej podobe vo vsetkych casoch sucasne ako aj vo vsetkych relativnych realitach casopriestorov.. a zaroven je sucastou nasho vsemiru ... aj nasho priestoru ???
jednoduchsie ak stvoril vsetko tak stvoril aj cas (cize pohyb hmoty v priestore ..)
ale toto je pre mna asi moc zlozite filozofovanie .. a pre moj zivot nepotrebne a nepodstatne ..

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 14:52)
audiotrack
ja v tom vidim rozdiel ... a to v ovoci ... co prinasa ludstu viera v ufonov a co prinasa ludstvu viera v krista.. ale kazdy ma pravo verit comu chce.... pripadne neverit ...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:94jakub
neprisudzujem stalinisticke zlociny ateizmu je to rovnaka blbost ako prisudzovat upalovanie bosoriek a kriziacke vypravy krestanskemu uceniu ... mal to byt len priklad utocenia ateistov na krestanov len v opacnom garde...
V tom kontexte to určite nebolo myslené ako príklad. Samozrejme, že je to hlúposť, tak ako neprisudzovať upaľovanie a križiacke výpravy kresťanstvu a cirkvi. Tieto ohavnosti vzišli z myšlienok kresťanstva, ktoré im dalo dobrú živnú pôdu. Tie činnosti boli priamo naviazané na kresťanstvo a cirkev, ktorá ich vykonávala. Zatiaľ čo zločiny Stalina a ostatných zmienených boli založené na totalite a komunistickej ideológii(aspoň to, čo z toho vzniklo).
Tiež tak ale odsudzujem aj militantný ateizmus, pod ktorým bolo určite zavraždených mnoho veriacich rôznych náboženstiev.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

strapaty napísal: audiotrack
ja v tom vidim rozdiel ... a to v ovoci ... co prinasa ludstu viera v ufonov a co prinasa ludstvu viera v krista.. ale kazdy ma pravo verit comu chce.... pripadne neverit ...
neviem čo im prináša taká a onaká viera, ale istotne im aj viera v ufo prináša ovocie. Taktiež sú skupiny ufologov čo veria, že boli unesení a vyliečení a podobne. A minimálne ich to naplňa na tomto svete počas života, baví ich naháňať sa za konšpiračnými teoriami. To je pre nich ovocie. Vy ste si z zvolili ovocie ktoré nikdy nikto nedosiahne, a ak hej, nebude môcť ostatným povedať ako chutí.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

strapaty napísal: miki690
ale nabozenstvo nie je vedecka disciplina... zaobera sa jedinej nauke, nauke o bohu ... to je jej hlavny ciel .. to ze sa pismo venuje aj inym veciam je fakt ... ale rozhodujuci je vyznam pre dusu ...
napr. stvorenie sveta .... aj keby boh ukazal presne ako svet stvoril ... ako by to prosim ta vysvetlili ti proroci tym pastierom ktory nevedeli ani pisat???? cize obraz 7 dni ako 7 etap....
cirkev sa nezaoberatym ci to boo 7x24 hodin alebo len sedem etap ... dvolezite je ze vsetko co existuje je od boha a on to stvoril .. to je cielom genezis... (tym ze je vsemohuci kludne to mohol stvorit vsekto aj za 7 sekund :D aj z vsetkymi fosiliami nech sa vedci nenudia :D ) cize ako krestan viem ze boh je vsade aj jeho dielo ... ako racionalny clovek si jednotlive tvrdenia ludi overujem.
ALe ja som netvrdil, ze biblia je brana doslovne (aj ked si trochu pogooglime, tak "young earth creationist" veria ze ano). Narazal som na to, ze si naznacoval, ze "liekom" na obmedzene poznanie ludi je Boh. Ja tvrdim presny opak. Tvrdim ze ta to moze len viac obmedzit, pokial si nim vyplnis miesta, ktorym nerozumies, bez toho aby si to dalej skumal.
strapaty napísal: audiotrack
Ludstvu neprinasa uzitocne absolutne nic ziadne z tycho "vierovyznani" maximalne pri najlepsom to prinasa osobny prospech jednotlivcom, v tom horsom pripade obmedzuje poznanie (akosom uz spominal vyssie). Z pohladu ludskej spolocnosti a ludstva ako zivocisneho druhu, neexistuje ziadna uzitocna vec, ktoru mame teraz, ale nemali by sme ju keby viera nebola.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

harrison314 napísal:Este doplnim otazku od Steju, klinicka smrt sa zial nerata, to co ludia vidia bolo vedecky objasnene.
Samozrejme bolo vedecky objasnené ako ľudia vidia smi seba ležať na posteli a potom ako uvidia Boha aj je aj vedecky objasnené aké slová hovoril Boh tomu človeku ach to sú také debilné tvrdenia veda je váš Boh budete škaredo prekvapený.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

prestan sa spravat ako buran
Napísať odpoveď