Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa brm »

strapaty.. chodíš pravidelne do kostola? Chodíš aj na spoveď?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

chodi a nuti k tomu aj svoje deti, cim ich od malicka indoktrinuje
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

brm chodim ...
brm
Darca
Darca

A čo prosím Ťa robíš na spovedi?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Boh nevraždí on nás tu stvoril a nechcel aby bola smrť ale tým že Adam a Eva zjedli jablko zo stromu poznania si vybrali smrť Boh im jasne povedal že z toho nemôžu jesť ale tu je problém ľudí chceme všetko vedieť chceme byť ako Boh lebo mu neveríme a tu vznikla smrť neposluchnutím Boha.
Takže my trpíme kvôli tomu, že Eva bola sprostá a mala chuť na jablko? Ďedičný hriech sa tu už viac krát preberal a vždy sme prišli k tomu istému záveru, že je nespravodlivý. Čo protirečí tomu, že Boh je spravodlivý a milosrdný.

V Biblii je mnoho krát napísané ako Boh(nie diabol ale Boh) zavraždil ľudí a zvieratá, tak prečo tvrdíš, že Boh nezabíja? Spochybňuješ slovo Božie?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

strapaty napísal:aj nietch na sklonku zivota nieco zistil ... ked mu uz sila z ramien vyprchla ....a skoncil v hospici vo vlasnych srac....kach...
jedneho dna aj ty na to dojdes ... vstanes a ides kam chces .... ale pride cas ked vstanes a iny ta opasu a pojdes aj kam nechces
To si vazne taky slaby ze jedina tvoja reakcia na moj post sa tyka Nietzscheho ktory v skutocnosti tam je totalne nepodstatny, vlastne v tej vete ani nemusi byt aby davala zmysel.

A ten zybtok tvojej reakcii vobec nemam tusenie o com rozpravas, pride mi to ako keby si si zil vo vlastnom svete, rozdiel medzi tymto blbabolom a nejakym schizofrenickym vylevom neni velky.
neposle ta nikam ... zivot bez boha je peklo ... teraz tvojudusu klame este telo svojimi pozitkami ...
Mna moje telo vobec neklame pozitkami, nato aby sa dosiahla nejaka askeza vobec neni potrebneho boha, toho skor potrebuju slabi jedinci.

A problem je prave v tom ze vasa viera je produktom pozitkarstva, tu si ho odopierate aby ste ho mali po smrti, este ste aj pokrytecky. A ako dokaz uvadzam tvoje vlastne tvrdenie "takze po kratkom niekolko tisic rocnom utrpeni sa dockas vecnej blazenosti" co to ma byt vecna blazenost v tvojich ociach, lebo ja v tom mam jasno a rozhodne sa nejedna o nejake povrchne pozitky prameniace z pudov, ved nakoniec moslimovia v tom vidia ten svoj tucet panien ktorymi budu odmeneny a obavam sa ze ty (no minimalne henten Jozef Koval) to vidite podobne.
Jozef Koval napísal:Jediný sebaklam tu predvádzaš ty lebo nie si ochotný uznať že Boh existuje nie si ochotný sa odovzdať do Božích rúk veď on ťa stvoril a nebyť jeho neexistuješ. Veríš viac ľudským vysvetleniam ako Božej pravde a toto je cesta do pekla aj keď sa ti to zdá kruté Boh nám dal pravidlá a ak ich nerešpektujeme budeme naveky horieť v plameňoch.
Clovece ty si uz dobre mimo, odporucam ti ist do kostala sa za mna radsej pomodlit mozno to pomoze a ja budem usetreny takychto hluposti vyprodukovanych nejakym krestanskym fanatikom.

No a este musim zaregovat na problem dobra a zla lebo v tejto teme som to celkom jasne vysvetlil. Hold dobro a zlo neexistuje, co je dost dobry dokaz ze minimalne ten krestansky boh neexsituje a ked aj existuje tak urcite nechce od nas to co tu hlasia ostatne nabozenstva, odpoved by som hladal skor v prirodnych zakonoch.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Nemá veľmi zmysel strácať čas s takými prípadmi ako sú strapaty a Jozef Koval. V každom príspevku myšlienky úplne vycucané z prsta, ničím nepodporené a prezentované ako fakty... nemôžem si pomôcť, ale pripomína mi to istého predsedu vlády. Ale keď sa ich spýtate na obhájenie si ich rozprávok, skutek utek, že, strapaty a môj posledný príspevok v tejto téme? A aby som tu len tak netrepal do vetra, uvediem pár príkladov:
ano krst je znovuzrodenie sa v bohu... clovek sa druhy krat narodi pre zivot vecny...
ako diabol uvrhol ludstvo do hriechu tak kristus ludstvo spasil
ale ked tela nebude, ostane len samotna dusa... vo vecnej tme a prazdnote... naveky
Príspevky Jozefa Kovala ani nemá zmysel citovať, to by som ich musel odcitovať všetky a od začiatku do konca. Čo tým chcem povedať je to, že tu títo dvaja ľudia prezentujú tieto rozprávky jedine na základe toho, že je to napísané v jednej knihe, čo, ako vieme, je dosť slabý dôvod niečomu veriť. Aby som sa spýtal na rovinu, tak milí kresťania, z kadiaľ beriete takú istotu o tom, čo sa s človekom deje po smrti? Bol snáď niekto mŕtvy, a potom sa vrátil späť aby vám to porozprával? Alebo iba dúfate, že to tak je?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Este doplnim otazku od Steju, klinicka smrt sa zial nerata, to co ludia vidia bolo vedecky objasnene.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

brm
na spovedi clovek vyznavapred bohom a knazom svoje hriechy... moralne poklesky ... a zanedbavanie dobra.... preto lebo toto konanie lutuje a chce sa napravit .. v sviatosti zmierenia (spovedi) clovek dostava milost a silu ... obnovuje sa bezprostredny kontakt s bohom a maze sa prekazka medzi clovekom a bohom (hriech)
brm
Darca
Darca

strapaty.. oki.. a prečo žiješ tak hriešne, že sa musíš ísť vyspovedať a oľutovať svoje konania a pýtať si milosť? Prečo sa nedržíš tej myšlienky dobra, ktorú Vám on vnukuje?
strapaty napísal:ale on nam vnukuje myslienku dobra preto v neho verime a zijeme podla jeho prikazani.
Toto sa mi nepáči na katolíckom náboženstve.. pobožný človek si môže kľudne kradnúť, smilniť, vraždiť.. a v nedeľu príde do kostola, vyspovedá sa, oľutuje svoje hriechy, prežehná sa päť očenášov a tri zdravasmarie a je opäť čistý ako ľalia a keď ho v pondelok zrazí auto na prechode, pôjde do neba.
Prílohy
blogger-image--1870943334.jpg
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Steju napísal:Nemá veľmi zmysel strácať čas s takými prípadmi ako sú strapaty a Jozef Koval.
Mne strapaty príde ako fajn kresťan. Nie je arogantný a dá sa s ním diskutovať.
Na druhej strane Jozef Koval (aby som nezabudol Jozef Všetko najlepšie k meninám) mi príde ako totálny fanatik. Jeho argumenty sa mi na katolíka nehodia. Síce je veriaci ale mám pocit že odpoveďou na naše argumenty sú vyhrážky v zmysle "veď počkajte, po smrti sa budete škvariť v pekle" alebo "vám už niet pomoci"
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

javatar napísal:Pokusim sa vytvori paralelnu debatu:
http://www.r-factor.cz/clanky/Porovnani ... ologie.htm (udajne to napisal ateista)

Scientologia mi tu pride velmi velmi podobna satanistickemu nabozenstvu ako ho popisal Lavey vo svojej satanovej biblii. Cital ju niekto a pride mu to tiez tak (tusim stoporko ju cital ale tak zaujmali by ma aj ine nazory) ?
Prečo tu porovnávaš kresťanstvo so sektou?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Toto sa mi nepáči na katolíckom náboženstve.. pobožný človek si môže kľudne kradnúť, smilniť, vraždiť.. a v nedeľu príde do kostola, vyspovedá sa, oľutuje svoje hriechy, prežehná sa päť očenášov a tri zdravasmarie a je opäť čistý ako ľalia a keď ho v pondelok zrazí auto na prechode, pôjde do neba.

nie je to tak celkom jednoduche ... opovazlive spoliehanie sa na bozie milosrdenstvo je hriech proti duchu svatemu ... neodpustitelny hriech ...
kazdy musi na hriech zanevriet a zanechat ho ... alebo sa aspon o to snazit ...
ked ukradnes musis vratit .... ak nie spoved je neplatna .... a tak je to z kazdym hriechom ..
kazdy clovek ma nejaku slabost ktorej vzdy podlahne ... ja som sa snazil napriklad 18 prestat fajcit ... uz konecne 2 roky nefajcim ... ale aj to bol jeden z pravidelnych hriechov
som dost prchky... ked vybuchnem (hnev ) uz som v tom ....
cize nemyslim si ze uprimny krestan(nie na oko) chodi az s takymi tazkymi hriechmi na spoved....
pri kazdom hriechu treba zjednat napravu .... ked sa z niekym povadis udobrit sa ...
Steju
King
King

vladenko007 napísal:
Na druhej strane Jozef Koval (aby som nezabudol Jozef Všetko najlepšie k meninám) mi príde ako totálny fanatik. Jeho argumenty sa mi na katolíka nehodia. Síce je veriaci ale mám pocit že odpoveďou na naše argumenty sú vyhrážky v zmysle "veď počkajte, po smrti sa budete škvariť v pekle" alebo "vám už niet pomoci"
Súhlasím, až na to, že obaja majú spoločnú jednu vlastnosť - ignorujú nepohodlné otázky. Preto sa nikam v diskusii neposunieme a ani sme sa posledných 10 strán neposunuli, pretože oni si stále budú mlieť svoje, namiesto toho aby plnohodnotne diskutovali (tj napr. odpovedali na položené otázky). Proste štýl vopcháme si prsty do uší a budme si spievať "la la la boh je úžasný, boh je láska"... Ako tuto ujo strapaty, donekonečna bude mlieť o tom, čo boh robil, čo robí a čo bude robiť, namiesto toho aby vysvetlil, z kade berie istotu, že to tak je... tým pádom všetky tie rozprávky stoja na základoch z papiera...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

kali520 napísal:To si vazne taky slaby ze jedina tvoja reakcia na moj post sa tyka Nietzscheho ktory v skutocnosti tam je totalne nepodstatny, vlastne v tej vete ani nemusi byt aby davala zmysel.

A ten zybtok tvojej reakcii vobec nemam tusenie o com rozpravas, pride mi to ako keby si si zil vo vlastnom svete, rozdiel medzi tymto blbabolom a nejakym schizofrenickym vylevom neni velky rozdiel.
Mna moje telo vobec neklame pozitkami, nato aby sa dosiahla nejaka askeza vobec neni potrebneho boha, toho skor potrebuju slabi jedinci.

A problem je prave v tom ze vasa viera je produktom pozitkarstva, tu si ho odopierate aby ste ho mali po smrti, este ste aj pokrytecky. A ako dokaz uvadzam tvoje vlastne tvrdenie "takze po kratkom niekolko tisic rocnom utrpeni sa dockas vecnej blazenosti" co to ma byt vecna blazenost v tvojich ociach, lebo ja v tom mam jasno a rozhodne sa nejedna o nejake povrchne pozitky prameniace z pudov, ved nakoniec moslimovia v tom vidia ten svoj tucet panien ktorymi budu odmeneny a obavam sa ze ty (no minimalne henten Jozef Koval) to vidite podobne.
Clovece ty si uz dobre mimo, odporucam ti ist do kostala sa za mna radsej pomodlit mozno to pomoze a ja budem usetreny takychto hluposti vyprodukovanych nejakym krestanskym fanatikom.

No a este musim zaregovat na problem dobra a zla lebo v tejto teme som to celkom jasne vysvetlil. Hold dobro a zlo neexistuje, co je dost dobry dokaz ze minimalne ten krestansky boh neexsituje a ked aj existuje tak urcite nechce od nas to co tu hlasia ostatne nabozenstva, odpoved by som hladal skor v prirodnych zakonoch.
Polož si otázku inak. Kto je väčší fanatik. Ja? Lebo hovorím o Bohu? Alebo ty lebo nechceš priznať jeho existenciu a snažíš sa ho hocijako vyvrátiť? Ja som aspoň hrdý nato že šírim Boha a aspoň trochu sa snažím aby ho mohli spoznať aj ostatní neveriaci. Lenže vy si to nechcete ani priznať lebo nemáte RACIONÁLNE vysvetlenie. Lenže Boh sa racionálne vysvetliť nedá. Viera je o tom že veríš a nechceš nato dôkazy. Ak by si veril a chcel spoznať Boha ukázal by ti svoju lásku. Nechápem prečo ho odmietate to preto že vás miluje? Boli by ste radšej keby vás za takú neposlušnosť trestal? Ach jaj a nezabudni zase napísať že som fanatik lebo inak reagovať nevieš.

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2014, 19:41)
vladenko007 napísal:
Ok beriem tvoj názor je mi ľúto že to takto cítiš ale v pohode veď ja nie som ani z ďaleka dokonalý. Ja sa vôbec nevyhrážam ale ty ako bývali kresťan by si mal vedieť že to takto je. Veď s vami sa normálne nedá. Hocičo tu môže veriaci napísať vy to úplne prekrútite na racionálne vysvetlenia a dôkazy. Lenže Boha nejde dokázať Boh chce aby sme v neho verili a dôverovali mu aj bez dôkazov síce on veľa krát dokazuje svoju prítomnosť len nie tak ako by ste vy neveriaci chceli a preto to neberiete. Viera je o viere a nie dôkazoch.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Jozef Koval napísal:
Prečo tu porovnávaš kresťanstvo so sektou?
Sekta nemusi zakonite znamenat nieco zle, i ked to slovo v nas evokuje taky vyznam. Podobne ako kritika, ale kritika moze byt aj pozitivna, pochvalna. Sekta je iba ucenie, ktore nema dostatok clenov aby bolo v danej krajne uznane ako cirkev. U nas je to tusim 20000. V madarsku je scientologia napriklad uznana ako cirkev. U nas je iba sektou, kym krestanstvo je cirkvou. Ale len preto ze maju rozne pocty privrzencov a statut v republike na tom nevidim nic, preco by sa nemohli porovnat. Aj nabozenstvo, aj sekta su zalozene za ucelom duchovneho rozvoja a ucenia.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:Takže my trpíme kvôli tomu, že Eva bola sprostá a mala chuť na jablko? Ďedičný hriech sa tu už viac krát preberal a vždy sme prišli k tomu istému záveru, že je nespravodlivý. Čo protirečí tomu, že Boh je spravodlivý a milosrdný.

V Biblii je mnoho krát napísané ako Boh(nie diabol ale Boh) zavraždil ľudí a zvieratá, tak prečo tvrdíš, že Boh nezabíja? Spochybňuješ slovo Božie?
Áno preto trpíme ale dedičný hriech sa dá zmyť krstom. A Boh nezabíja kedy to už konečne pochopíš? Smrť je len prechod do iného sveta buď neba alebo pekla. A kedy už konečne pochopíš že za zlo nemôže Boh ale diabol? Toto je presne diablov zámer robiť zlo a všetko hádzať na Boha a takí ako ty tomu hneď uveria. Lenže Boh nám chce len dobre my si sami robíme zle tým že nežijeme s Bohom a tým pádom sme bezbranní proti pokúšaniu diabla.

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2014, 19:52)
audiotrack napísal: Sekta nemusi zakonite znamenat nieco zle, i ked to slovo v nas evokuje taky vyznam. Podobne ako kritika, ale kritika moze byt aj pozitivna, pochvalna. Sekta je iba ucenie, ktore nema dostatok clenov aby bolo v danej krajne uznane ako cirkev. U nas je to tusim 20000. V madarsku je scientologia napriklad uznana ako cirkev. U nas je iba sektou, kym krestanstvo je cirkvou. Ale len preto ze maju rozne pocty privrzencov a statut v republike na tom nevidim nic, preco by sa nemohli porovnat. Aj nabozenstvo, aj sekta su zalozene za ucelom duchovneho rozvoja a ucenia.
Lenže kresťanskú cirkev založil Ježiš Boží syn kým sekty vymýšľajú nejakí fanatici.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Alebo ty lebo nechceš priznať jeho existenciu a snažíš sa ho hocijako vyvrátiť? Ja som aspoň hrdý nato že šírim Boha a aspoň trochu sa snažím aby ho mohli spoznať aj ostatní neveriaci. Lenže vy si to nechcete ani priznať lebo nemáte RACIONÁLNE vysvetlenie.
Vážne? My tu nič nevyvraciame. Vyvracať sa dajú len poskytnuté tvrdenia a argumenty, lenže od teba sme sa doteraz žiadnych nedočkali. Nie je čo vyvracať. Tvoje bláboly sú ako kecy schizofrenika o imaginárnom kamarátovi.
Jozef Koval napísal:Viera je o tom že veríš a nechceš nato dôkazy.
Nesúhlasím. Verím, že vesmír vznikol Veľkým treskom. Verím, že odmocnina dva je iracionálne číslo. Verím, že sa Zem točí okolo Slnka. Ale to nič neznamená. Chcem dôkazy aby som dokázal, že moje tvrdenia sú správne.
Aj Einstein veril v teóriu relativity(vtedy to určite tak nenazval ale vedel, že "tam niečo je"), no keby zostal pri viere, tak by ju nikdy nedokázal.
Jozef Koval napísal:Lenže kresťanskú cirkev založil Ježiš Boží syn kým sekty vymýšľajú nejakí fanatici.
Fanatik ako fanatik. Nie je to jedno? O tých dnešných fanatikoch je aspoň dostatok dôkazov, že existujú.
Steju
King
King

94jakub napísal:Nesúhlasím
To máš ako so strapatym. Ten tu pred X stranami napísal "nepotrebujem dôkazy aby som veril", čo je samozrejme jasné klamstvo. Čo tým v skutočnosti chcel povedať, je to že aby veril v boha nepotrebuje dôkazy, na iné veci áno. Opäť je tu obrovsky rozdielny dvojitý meter. Prečo by boh mal byť nejaká výnimka, ktorej môžeme iracionálne veriť, a na ostatné veci treba dôkazy? A keby aj na vieru v boha nebolo treba dôkazy, prečo veriť práve v kresťanského boha? Na vieru v indických, starorímskych alebo nórskych bohov predsa tiež nebude treba žiadne dôkazy, tak na základe čoho sa niekto rozhodne, že bude práve kresťan, keď nie na základe dôkazov? Žeby indoktrináciou?

Pýtam sa len tak, keďže viem, že milí kresťania sa neobťažujú odpovedať na moje "citlivé" otázky :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Jozef Koval napísal: Lenže kresťanskú cirkev založil Ježiš Boží syn kým sekty vymýšľajú nejakí fanatici.
Ako vieš že Ježíš keď toto zakladal nebol taký istý fanatik ako ty?
Napísať odpoveď