Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Pozri Jožko ja mám ale silno v paži posmrtný život. Ja nepotrebujem nič také ako je posmrtný život. To len veriaci si takto robia dobrý pocit že po smrti niekam pôjdu. Už ma pochop ja som si istý že nič také neexistuje.
Ako ma do kelu môže niekto ako "boh" hneď spraviť nemým. Veď keď ho nezaujíma smrť dieťaťa ako ho môže zaujímať moja nadávka. Čo je viac. Daj mne pokoj z tvojim bohom. A ty si premňa za mňa ver v čo chceš.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Unkown napísal:Takže ty sa nechávaš riadiť nehmotným duchom bez vedomia? Prosím, povedz mi viac o tom, ako vytvoril všetko, keď nemá vedomie. :lol:
Boh má vedomie a je nekonečne a nepochopiteľne inteligentný a všemocný. Bohu nieje nič nemožné. Veď duša je nehmotná ale vedomie jej zostáva keď budeš mŕtvy budeš vnímať všetko tak ako do teraz. Je tam len jeden rozdiel duša už nie je pokúšaná od diabla a preto si všetko každý uvedomí aký bol hlúpy že veril tým nezmyslom ktoré sa hovorili na Boha. Ale je tam aj to že po smrti sa už duša nedokáže zachrániť od pekla ak zomrieš bez Boha a v ťažkých hriechoch tam sa už z toho nevymodlíš ideš rovno do pekla a nieje to vyhrážanie keby to niekto tak pochopil. Boh nám dáva na záchranu našich duší prostriedky tu na zemi a to je biblia spoveď a eucharistia a ak tie prostriedky nevyužijeme tu na zemi nebude nám pomoci. Už sa teším na tých ktorí nebudú vedieť pochopiť to čo som napísal a preto ma označia za fanatika.

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 20:18)
Unkown napísal:

A sme doma...On dokázal myslieť a tvoriť bez vedomia...To je zase debata :nono:
Ty si ma nepochopil ja som chcel povedať že Boh je nehmotný duch s vedomím ale Boh nieje iba vedomie ako si ty napísal.

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 20:23)
vladenko007 napísal:Pozri Jožko ja mám ale silno v paži posmrtný život. Ja nepotrebujem nič také ako je posmrtný život. To len veriaci si takto robia dobrý pocit že po smrti niekam pôjdu. Už ma pochop ja som si istý že nič také neexistuje.
Ako ma do kelu môže niekto ako "boh" hneď spraviť nemým. Veď keď ho nezaujíma smrť dieťaťa ako ho môže zaujímať moja nadávka. Čo je viac. Daj mne pokoj z tvojim bohom. A ty si premňa za mňa ver v čo chceš.
Ok veď mne je jedno v čo veríš ale len krátko ty nepotrebuješ posmrtný život. Nie nepotrebuješ kým žiješ ale keď budeš umierať tak ho potrebovať budeš teraz to hovoríš lebo si mladý a čaká ťa možno ešte dosť dlhý život ale aj na teba príde smrť a si si istý že v tom presvedčení zostaneš aj na smrteľnej posteli? Jasne že nie teraz z teba hovorí pýcha ale raz si to možno uvedomíš. Čo je to za zmysel sa snažiť čo najlepšie prežiť pár rokov života a na večný život kašľať? Veď to je proti logike.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Ty si ma nepochopil ja som chcel povedať že Boh je nehmotný duch s vedomím ale Boh nieje iba vedomie ako si ty napísal.
Fajn, opäť sa vraciame k tomu, čo som sa pýtal už dávno. Ale nebudem sa opakovať, som si istý, že by si to opäť zahovoril niečim, čo by bolo v rozpore s piatimi inými postmi od teba.

Vďaka za príjemnú zábavu :wink:
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Tvoje výroky Jozef, by som moc z logikou nespajal.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Je tam len jeden rozdiel duša už nie je pokúšaná od diabla a preto si všetko každý uvedomí aký bol hlúpy že veril tým nezmyslom ktoré sa hovorili na Boha.
Všetky "pokušenia", ktoré zažívaš, vznikajú na základe tvojho podvedomia a hormónov. Tak funguje ľudské telo. Ak ťa "pokúša" diabol, tak to znamená, že pomohol Bohu vytvoriť túto časť človeka? Ak Boh stvoril človeka podľa svojho obrazu, zažíva tieto "pokušenia" aj on?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

K tomu nemám viac čo dodať majte sa.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jozef Koval napísal:Boh má vedomie a je nekonečne a nepochopiteľne inteligentný a všemocný. Bohu nieje nič nemožné.
keby taky bol, tak by nepokusal, lebo aj tak vo vsetkej svojej osvietenosti vie, ako to dopadne, nemusi si nic dokazovat, lebo pozna odpoved na vsetko
nehovoriac, ze je to hnusny bezcitny vrah, ze ano ;-)
Jozef Koval napísal:K tomu nemám viac čo dodať majte sa.
Jozefove tretie zastavenie
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

beardie napísal:dusa nie je, vsetko su to len elektricke impulzy a chemia, nic viac
ak je to pravda ako je mozne ze sa este niktoremu s tych uzasnych vedcov nepodarilo zavest elektrinu a chemicke procesi do mrtveho tela a ozivit ho ???
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Dúfam že nemá deti. Aby sa moje deti nemuseli stretnúť s takými ľuďmi ako je on :-D
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie napísal:nie, tvrdia to vedci a ich zavery su preukazatelne vernejsie ako ze si to povedal ty :)
cize dokazali stvorit dusu .... alebo ozivit mrtvu hmotu<<>??
beardie
Redeemer
Redeemer

strapaty napísal:ak je to pravda ako je mozne ze sa este niktoremu s tych uzasnych vedcov nepodarilo zavest elektrinu a chemicke procesi do mrtveho tela a ozivit ho ???
lebo je to asi trochu komplexnejsie ako pichnut baterky do auticka na dialkove :slap:
strapaty napísal:cize dokazali stvorit dusu .... alebo ozivit mrtvu hmotu<<>??
nie, ale vedeli zreprodukovat niektore signaly
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:ak je to pravda ako je mozne ze sa este niktoremu s tych uzasnych vedcov nepodarilo zavest elektrinu a chemicke procesi do mrtveho tela a ozivit ho ???
Neviem, či sa k tebe dostalo ale tkanivo bez prísunu kyslíku odumiera. Mŕtve tkanivo sa nedá oživiť.

Mozog je však príliš zložitý na to aby sme ho vedeli replikovať. Nie to ešte s vytvorenými synapsiami. A ak by si chcel niekoho oživiť, musel by si dopredu poznať kompletnú štruktúru jeho mozgu.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

strapatý čo myslíš prečo ľudia po porážke alebo po dlhoročnej kóme sa preberú a musia sa zas učiť rozprávať chodiť? To iba dokazuje že bol poškodený mozok ktorý všetko riadi. Ak to je podľa teba duša tak to nedáva zmysel.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

vladenko007 napísal:strapatý čo myslíš prečo ľudia po porážke alebo po dlhoročnej kóme sa preberú a musia sa zas učiť rozprávať chodiť? To iba dokazuje že bol poškodený mozok ktorý všetko riadi. Ak to je podľa teba duša tak to nedáva zmysel.
dusa s mozgom a s nervaminema nic spolocne ....
a taketo nieco ultra komplikovane vzniklo samovolne ....vyvojom... samo od seba.... jasne ... to je uzasna logika ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nie, stvoril to "boh," ktorý musí byť ešte komplikovanejší a zložitejší..ahm, to nám prinieslo zjednodušenie do našej problematiky.. :roll:
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Hej, máš pravdu... Je to zložité, komplikované... Poďme to zjednodušiť, urobil to Boh.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

chlapci vidim ze vam to dneska skutocne palli :D..... ci ine vysvetlenie<<>>???
beardie
Redeemer
Redeemer

Iné vysvetlenie je jednoduché: duša nie je, je to len súbor elektrických impulzov a chemických reakcií
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

strapaty napísal: ak je to pravda ako je mozne ze sa este niktoremu s tych uzasnych vedcov nepodarilo zavest elektrinu a chemicke procesi do mrtveho tela a ozivit ho ???
Ako uz bolo ppovedane, ludsky mozog nieje uplne trivialna zalezitost. V prvom rade ked zomrie clovek tak je to z nejakehodovodu. Nieco tu smrt sposobilo. Pricinu musis najskor odstranit a az potom za mozes snazit ozivovat. Dalzim problemom je samozrejme to ze kratko po smrti zacinaju mozgove bunky odumierat. Ozivit odumredtu bunku nebude len otazka elektrickych impulzov.

Navyse z ozivovanim organizmov boli rozne pokusy a nebolo by najhumannejsie ich robit na ludoch.
- len pre silnejsie povahy

edit: Chcem poukazat na fakt, ze ozivit mrtveho sme nedokazali z uplne inych dovodov ako z toho, ze jeho dusa uz je v inom svete
strapaty napísal: a taketo nieco ultra komplikovane vzniklo samovolne ....vyvojom... samo od seba.... jasne ... to je uzasna logika ...
Poznas mechanizmus evolucie ? Myslim, ze nie uplne, lebo evolucia dava perfektny zmysel aj bez vstupu akejkolvek nadprirodzenej entity.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

ja neviem ..nie som nejaky extra matematik ani biolog ... ale geneticky kod

skus si pozriet pravdepodobnost takeho vzniku zivota ...http://myslenkyocemkoli.blogspot.sk/201 ... ivota.html
Napísať odpoveď