bojove umenie vhodne na sebaobranu
Re: bojove umenie vhodne na sebaobranu
kybelvody: ked rovnako stavani a rovnako stari, tak podla mna bude odchadzat po vlastnych ten co robi thajsky box, sam mam za sebou cca osem rokov karate, pravidelnych treningov 2-3krat tyzdenne, zacinal som na prvom stupni zs, potom som si dal pauzu a zacal sa neskor venovat krav mage a ked to mam porovnat, tak za prveho pol roka mi dala krav maga viac ako karate za osem rokov, sposob treningu vychodnych a zapadnych bojovych(pokladajme aj thajsky box za vychodny bojovy sport, vzhladom na sposob treningu a technik atd) "veci"(rozumej umeni, sportov a systemov) je diametralne odlisny po vsetkych strankach, z coho vyplyva aj nasledny vysledok a efektivnost, za vsetko hovori napr takmer uplna absencia sparingov na karate/aikido zcoho vyplyva nasledna psychicka nepripravenost bojovnika pre realny konflikt, ine je ked sa robi technika v idealnych podmienkas s kamaratom ktory vie co chces spravit a viac menej sa nebrani a ine je ked to mas urobit ked na teba reve krcmovy frajer ci mas problem, tak isto by sok nastal zrejme pri prvej poriadnej rane, nedajboh ked by zacala tiect krv...ina situacia by nastala keby sme porovnavali povedzme 28 rocnych bojovnikov jedneho od 20 trenujuceho karate/aikido atd a druheho rok trenujuceho thajsky box, tam by to bolo uz na uvazenie(ista psychicka vyspelost, skusenosti, rozvaha...), ale najpodstatnejsou vecou celeho problemu je to, ze po cely cas kym by bojovnik trenujuci karate/aikido/... dosiahol istu uroven skusenosti a schopnosti prenesenia nadrilovanych technik by vzdy vyhral ten co robi thajsky box a osem rokov je podla mna pomerne dlha doba, ktoru ma dneska malo kto
Mal som možnosť sparovať s chlapíkom ,čo sa venuje aikidu asi 5-6 rokov.Bola to hrôza chlapec nestíhal nič,/kryť sa ,blokovať ,uhýbať/stále sa otáčal chrbtom ,prerušoval boj /skrátka nevládal/.A jeho údery a kopy ?
P.S. Ja neosočujem aikido,ja hovorím ako to v skutočnosti je !!!
A že nie som sám, môžte sa presvedčiť tu
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Tak toto ti neverim, akido sa urcite nucia pre zabavu. Povedal by som ze je najlepsie na obranu takze urcite ak by chcel by si si ani neprdoligorovic napísal:Mal som možnosť sparovať s chlapíkom ,čo sa venuje aikidu asi 5-6 rokov.Bola to hrôza chlapec nestíhal nič,/kryť sa ,blokovať ,uhýbať/stále sa otáčal chrbtom ,prerušoval boj /skrátka nevládal/.A jeho údery a kopy ?![]()
![]()
To si kde nato prisiel??To je to iste ako keby som sa spytal ktory film je najlepsi na svete..Janio napísal: Tak toto ti neverim, akido sa urcite nucia pre zabavu. Povedal by som ze je najlepsie na obranu takze urcite ak by chcel by si si ani neprdol
Chacha,že keby chcel .Janio napísal: Tak toto ti neverim, akido sa urcite nucia pre zabavu. Povedal by som ze je najlepsie na obranu takze urcite ak by chcel by si si ani neprdol
keby to bolo take genialne tak vsetky vojenske zlozky na svete nerobia nic ine ako, ze cvicia aikido a ked uz ani v samotnom japonsku to aikido tie vojenske a policajny zlozky necvicia tak to asi o niecom vypoveda, zato, ze vo videu na youtube lietaju ludia ako handrove babiky a niekto ti povedal, ze je to zarucene naj tak to fakt naj byt nemusi...videl si uz vobec zblizka nejaky nasilny konflikt? alebo aspon tu boxersku rukavicu...? zrejme nieJanio napísal: Tak toto ti neverim, akido sa urcite nucia pre zabavu. Povedal by som ze je najlepsie na obranu takze urcite ak by chcel by si si ani neprdol
ColdRain:ako si písal,že ten čo robí thajský box resp. muay thai je omnoho lepší ako ten co robí hocijaké čínske karate, aikido atd...ja osobne chodím na Wing Chun cca 7-8 mesiacov pričom tréningy mám 2 x tyzdenne a kamarát ktorý chodí na thajský box asi tak dlho ako a má 4 tréningy tyzdenne tak nie je vobec odo mna nejaky lepsí ani nič, ked sme išli spolu trénovať tak sa dá povedať že on stále útočil skúšal ma udrieť, kopnúť a ja sa zvacsa jeho utoky blokoval a vzdy ked isiel na 2. utok tak som sa k nemu dostal na taku blizku ze uz mi nerobilo ziaden problem ho zrazit k zemi alebo urobit na nom nejaku paku, a co si moze potom dovolit ? 
-
Janio
Zablokovaný
Citizen: Nie je umenim silu zneužívať, ale ju správne využiť. A prečo sa mu asi nechlo ? pretože si to vymyslel....
Igorovic: Myslím že ak niekto vie hocijake umenie už je na tom lepšie ako ten kto nevie nič. A pochybujem že by po 6 rokoch nevel nič spraviť a by bol z toho nervozny.
ColdRain: Nevravím že je najlepšie no určite sa ho neučia len tak, môj bratranec akido ovláda a vždy keď som zautočil tak útok odrazil, alebo blokoval. Videl som na vlastne oči že to bojove umenie je dobré tak neverím žeby ho pán igorovic sundal
Igorovic: Myslím že ak niekto vie hocijake umenie už je na tom lepšie ako ten kto nevie nič. A pochybujem že by po 6 rokoch nevel nič spraviť a by bol z toho nervozny.
ColdRain: Nevravím že je najlepšie no určite sa ho neučia len tak, môj bratranec akido ovláda a vždy keď som zautočil tak útok odrazil, alebo blokoval. Videl som na vlastne oči že to bojove umenie je dobré tak neverím žeby ho pán igorovic sundal
Vidiet na vlastné oči a skúsit je velký rozdiel.
ARES : u koho sa Wing chun učíš ? A karate je JPN resp.Okinawa
Čínania majú wushu/kung fu/.
ARES : u koho sa Wing chun učíš ? A karate je JPN resp.Okinawa
Čínania majú wushu/kung fu/.
ares: o WT som sa tu uz zmienoval a dal som ho do kopy prave stymi vecami vhodnymi na obranu ako KM, systema a pod, cize ten wing-tsun ti neberiem, ten ma vazne nieco do seba, ale napr oproti krav mage ma furt istu nevyhodu vtom, ze ma pravidla 
Sorry...asi som to prehliadol ze si sa o tom zmienoval, Krav Maga je lepsia pretoze pokial viem tak to pouziva izraelska armada a to je rozdiel ked to ma vyuzitie v armade alebo ako sport... 
igorovic : Tréningy mám v PN, ucitelov ti nebudem hovorit lebo to nema vyznam ked si neni z PN, (ak nahodou si, tak potom ti poviem) on vacsinou vedie seminare
http://rlwingchun.sk/profily.php?id=5
igorovic : Tréningy mám v PN, ucitelov ti nebudem hovorit lebo to nema vyznam ked si neni z PN, (ak nahodou si, tak potom ti poviem) on vacsinou vedie seminare
Ty si pisal ze je najlepsie.tak teda preco ju spravne nevyuzil.Ty ho poznas osobne?Ked ho napadne na ulici niekto tiez bude uvazovat ze hops tak teda nie je spravne aby som mu ublizil necham sa otlkat...decke reci.Janio napísal:Citizen: Nie je umenim silu zneužívať, ale ju správne využiť. A prečo sa mu asi nechlo ? pretože si to vymyslel....
//autoeditácia príspevku (02 Máj 2010, 16:46)
Janio napísal: Tak toto ti neverim, akido sa urcite nucia pre zabavu. Povedal by som ze je najlepsie na obranu takze urcite ak by chcel by si si ani neprdol
Myslím,že RL ma(mal)školu aj v Poprade.Jeden známy tam chodil.Ares011 napísal:Sorry...asi som to prehliadol ze si sa o tom zmienoval, Krav Maga je lepsia pretoze pokial viem tak to pouziva izraelska armada a to je rozdiel ked to ma vyuzitie v armade alebo ako sport...
igorovic : Tréningy mám v PN, ucitelov ti nebudem hovorit lebo to nema vyznam ked si neni z PN, (ak nahodou si, tak potom ti poviem) on vacsinou vedie seminarehttp://rlwingchun.sk/profily.php?id=5
-
Janio
Zablokovaný
Citizen> Boze, nie nepoznam ho v zivote som nevidel vlastneho bratranca omg, si nesvoj pravny, alebo co ze mas take mudre otazky ?
A urcite bude akido lespsie na obranu ked je nato aj zamerane ako nejaky ine bojove ktore je zamerane na utok.
A neze sa necha zmlatit, ale urcite by nezkopal tak ze by sa chudak prebral az v nemocnili, pretoze ked ovlada nejake bojovie umenie ma velku zodpovednost a to sa povazuje uz viac menej ako zbran. A ak sa jedna o debilka ako je Igorovic tak urcibe by nestalo zato si posediet v base par mesiacov za ublizenie na zdravy
A urcite bude akido lespsie na obranu ked je nato aj zamerane ako nejaky ine bojove ktore je zamerane na utok.
A neze sa necha zmlatit, ale urcite by nezkopal tak ze by sa chudak prebral az v nemocnili, pretoze ked ovlada nejake bojovie umenie ma velku zodpovednost a to sa povazuje uz viac menej ako zbran. A ak sa jedna o debilka ako je Igorovic tak urcibe by nestalo zato si posediet v base par mesiacov za ublizenie na zdravy
A ak sa jedna o debilka ako je Igorovic tak urcibe by nestalo zato si posediet v base par mesiacov za ublizenie na zdravy
dohodneme sa bud cez PM alebo skype /moj nick master borovicka/,aby sme tu nespamovali .Takze sa tesim ,na veceru bude aikido
Poprosim o podrobny opis vasej bitky neskor.
LOL
Teraz v sobotu prebehli Majstrovstvá Slovenska vo Wushu, bola tam SANDA aj QINDA, naši chalani skoro všetko vyhrali.
Prehrali sme len jeden zápas a aj to kontumačne, lebo kámoš sa zobudil nezdravý a po prvom kole, ktoré síce vyhral, odpadol fyzicky.
http://www.wushuslovakia.sk/SACWS/shlavnas.html
Jedinými súpermi boli kick-boxeri z Nitry, jeden tam bol dokonca 3. na ME, ale prehral, oni totižto nevedia reagovať na hody, ktoré sa učíme na SANDE.
Bolo to dosť tvrdé čo som počul,plno krvi, budú aj videá. Ja som sa nezúčastnil, lebo som bol za prvé v Prahe a za druhé by pre mňa nebola váhová kategória.
+ video http://www.vimeo.com/11424994
Teraz v sobotu prebehli Majstrovstvá Slovenska vo Wushu, bola tam SANDA aj QINDA, naši chalani skoro všetko vyhrali.
Prehrali sme len jeden zápas a aj to kontumačne, lebo kámoš sa zobudil nezdravý a po prvom kole, ktoré síce vyhral, odpadol fyzicky.
http://www.wushuslovakia.sk/SACWS/shlavnas.html
Jedinými súpermi boli kick-boxeri z Nitry, jeden tam bol dokonca 3. na ME, ale prehral, oni totižto nevedia reagovať na hody, ktoré sa učíme na SANDE.
Bolo to dosť tvrdé čo som počul,plno krvi, budú aj videá. Ja som sa nezúčastnil, lebo som bol za prvé v Prahe a za druhé by pre mňa nebola váhová kategória.
+ video http://www.vimeo.com/11424994
sa ucis to wushu?ake to je?
Nie, ja robím SANDU = čínsky box.
-
vendo
Guru
wow, neviem o co v tom sporte ide ale to video bolo prinajmensom divne
ako sa to skoruje? lebo bavili ma len prve tri minuty a tam ten "kick-boxer" podla mna jednoznacne vyhraval, jedine co ten druhy spravil je ze ho zvalil na zem, ale valat na zem thaicov/boxerov naozaj nieje tazke a hlavne ked po pade je to prerusene takze tu neexistuje obava z uderu/paky, co je zase pre mna divne
ako sa to skoruje? lebo bavili ma len prve tri minuty a tam ten "kick-boxer" podla mna jednoznacne vyhraval, jedine co ten druhy spravil je ze ho zvalil na zem, ale valat na zem thaicov/boxerov naozaj nieje tazke a hlavne ked po pade je to prerusene takze tu neexistuje obava z uderu/paky, co je zase pre mna divne