begbeee napísal:A čo myslíš pod tou nútenou politikou, ktorú musíme zastávať?
Hlavne, čo ma teraz trápi je tá nešťastná utečenecká kríza. Zatiaľ však ide mimo nás, chvála Bohu, čiže reálne sa nás zatiaľ veľmi nedotýka. No tá snaha, ktorá tu bola z EU o ich prerozdeľovaní všade, to už bol náznak diktátu a niečo také mi príde divné v demokratickom spoločenstve, najmä, keď my na tom nenesieme vôbec žiadnu zodpovednosť. A potom je tu agresívna politika voči Rusku a to už nie je sranda. Pichať do osieho hniezda, sankcionovať a snažiť sa Rusov vychovávať? Tudy cesta nevede podľa mňa a to nehovoriac o tom, že naozaj ak by došlo k nejakému konfliktu, tak budeme v epicentre diania. Toto sú také dve veci, s ktorými sa nestotožňujem a na ktorých sa nám tá jednota, ktorá tu panovala, akosi začala lámať.
aacid napísal:ja to beriem tak ze cim viac budeme ziskavat na ekonomickej sile, tym viac aj budeme moct kecat do politiky EU. realne teraz sme tam kde sme lebo tam patrime, sme zaprdena krajina, ktora moze byt rada ze je v EU a zije z nej. preco nemame inu moznost ako byt pekne tichucko a prikyvovat. to sa ale casom moze zmenit. ked nebudeme iba brat ale aj davat, tak budeme moct aj otvarat usta.
Toto si napísal veľmi múdro a je to snáď jediná rozumná cesta pre Slovensko. Nejako sa snažiť upevňovať svoju pozíciu, ukázať, že sme plnohodnotní členovia, skrátka prispieť k blahu únie a potom, ak bude niečo proti našej vôli, sa snažiť presadiť si svoje, prípadne vyjednávať prijateľnejšie riešenia.