BOL Jezis Kristus ZID?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
vladopt
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vladopt »

Boh je vacsi, milosrdnejsi a spravodlivejsi, nez ako sa ho niektori snazia vykreslit. Je Bohom vsetkych narodov sveta a ziadny narod nie je vyvoleny. Co znamenaju slova Judejec a judejci,ktore su odvodene od slova Judea. Judea je nazov geografickej oblasti v historickej Palestine. Judejci boli obyvatelia jedejskych vrchov, ktore boli obyvane v polovici 9.str. p.n.l. Nebol to v ziadnom pripade nazov etnickej, narodnostnej alebo nabozenskej skupiny. Je to podobny nazov ako napriklad zahoraci, ktori su obyvatelia Zahoria. Tento nazov nema ziadny etnicky ci nabozensky vyznam. Co znamenaju slova judaista a judaisti alebo zid a zidia ako nositelia nabozenskej viery, dnes pozname pod nazvom judaizmus alebo zidovstvo.

1.Podle vzpominanych faktov je samozrejme,ze Jezis Kristus bol judejcom, a v ziadnom pripade nebol zidom.
2.Slova zid a zidovstvo neboli v dobe Jezisa Krista este vobec zname, v ziadnej podobe.
3.To ze nazov zid, zidia alebo judaista, judaisti maju rovnaky vyznam ako judejec a judejci, je do povedomia ludi zamerne vstepovane.

Jezis Kristus teda bol bezpochyby Palestincom z Judeje, ci palestinsky judejec, rovnako ako dnes oznacime slovenskeho zahoraka!
vladopt
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Judejskych vrchov
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

mmt pls,z tvojho vykladu mi vychadza,ze Judejes niece Zid,teda ani Zahorak nieje Slovak..teda aspon ja som to tak pochopil :roll:
btw: otazka znie: Bol Jezis Krsitus zid/Zid? :wink:
vladopt
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:mmt pls,z tvojho vykladu mi vychadza,ze Judejes niece Zid,teda ani Zahorak nieje Slovak..teda aspon ja som to tak pochopil :roll:
btw: otazka znie: Bol Jezis Krsitus zid/Zid? :wink:
Prosim Ta pis zrozumitelne teda bez slovnych skratiek.Mas zle chapanie alebo nevies dobre citat precitaj si bod jedna!
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

uplink napísal:Je niekolko tisic viac dokazov ze bol Jezis Kristus ako to ze bol Alexander Velky. Hlavne ze seci veria ze Alex bol, ale o Jezisovi pochybuju...

nezda sa Vam to ani trosku divne? :? Mne to pride trapne...

[dokazy su: spisy, knihy, napisy...etc]
Dokonca aj fotky v novom case :lol:
Napr. jezis na madagaskare alebo jezis ako sa opaluje hore bez.Alebo minule titulka jezis pristihnuty pri nevere :lol:
Jak to asi ma niekto vediet ci bol zid? Mno kedze fotrofci boli zidia tak aj on.
Jednoduche a logicke :P
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ja tu nebudem písať omáčky: Jude=Žid
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

zalezi na tom :?: :)
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D!eSel_78 »

bol zid.a staci si precitat da vinciho kod a mate jasno co bol jezis :)
jackb
Redeemer
Redeemer

punkermen napísal:bol zid.a staci si precitat da vinciho kod a mate jasno co bol jezis :)
hej,Da Vinciho Kode je ten najlepsi zdroj historickych informacii :roll: omg...ako vie kniha zatemit mozog aj v 21.storoci :roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:hej,Da Vinciho Kode je ten najlepsi zdroj historickych informacii :roll: omg...ako vie kniha zatemit mozog aj v 21.storoci :roll:
aj tebe mohla napr. biblia :idea:
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Ethaniel napísal:este mam taku mensiu otazky, to zid myslis ako povod alebo vyznanie? ked ako povod tak to je podla toho ci verite ze boh bol jeho otec alebo nie. a ak ako vyznanie tak urcite bol, pretoze cely zivot vyrastal v zidovskom prostredi, a urcite nebol ani ateista ani hinduista ani nic ine, takze mohol byt iba zid :wink:
myslim povod
Martin44 napísal:Dokonca aj fotky v novom case :lol:
Napr. jezis na madagaskare alebo jezis ako sa opaluje hore bez.Alebo minule titulka jezis pristihnuty pri nevere :lol:
Jak to asi ma niekto vediet ci bol zid? Mno kedze fotrofci boli zidia tak aj on.
Jednoduche a logicke :P
Nebol pocaty z ducha svateho ? :roll: potom ma nejaky ghost povod :)

//edit: Pouzivaj tacidlo "Uprav". kinjeril
jackb
Redeemer
Redeemer

krija napísal:aj tebe mohla napr. biblia :idea:
ok,ak najdes o Jezisovom povode inu autenticku knihu OK... :roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:ok,ak najdes o Jezisovom povode inu autenticku knihu OK... :roll:
nie som veriaci, ale prečítal som toho o ježišovi dosť. sami dobre viete, že nepoškvrnené počatie neprichádza do úvahy. ak nejde o umelé oplodnenie, alebo prvotnú verziu B.Beckera /bývalý tenista/, ktorý mal vraj len orálny sex s ruskou modelkou /mimochodom škaredou jak sviňa/ Angelou Ermakovovou :arrow: majú spolu dcéru.

mária, matka ježiša prišla do betlehema porodiť svojho prvorodeného, jediného syna. nebola vydatá. podľa niektorých historických prameňov, to bolo v tej dobe možné, len z dvoch dôvodov:
1. bola prostitútka :arrow: tomuto neverím
2. mohlo ísť v jej prípade o znásilnenie. podľa jedného historika, meno si žiaľ nepamätám, je pravdepodobné, že to bolo rímskym vojakom. rimania prišli na dnešné územie izraela okolo roku 60 pred n.l.
3. prvé dva body platia za predpokladu, že prípadným biologickým otcom ježiša nebol jozef :idea:
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

krija napísal:Mária, matka ježiša prišla do bethlema porodiť svojho prvorodeného, jediného syna. nebolo vydatá. podľa niektorých historických prameňov, to bolo v tej dobe možné, len z dvoch dôvodov:
1. bola prostitútka :arrow: tomuto neverím
2. mohlo ísť v jej prípade o znásilnenie. podľa jedného historika, meno si žiaľ nepamätám, je pravdepodobné, že to bolo rímskym vojakom. rimania prišli na dnešné územie izraela okolo roku 60 pred n.l.
3. prvé dva body platia za predpokladu, že prípadným biologickým otcom ježiša nebol jozef :idea:
Tak kde si uz ziskal take informacie ?? Vsak jedine o Magdalene sa hovorilo ako o kurv**** , Svata Maria matka Bozia ako prostitutka ? :) vsak to je Davinci kod 2
jackb
Redeemer
Redeemer

LumberJack napísal:Tak kde si uz ziskal take informacie ?? Vsak jedine o Magdalene sa hovorilo ako o kurv**** , Svata Maria matka Bozia ako prostitutka ? :) vsak to je Davinci kod 2
jj,moze konkurovat Danovi Brownovi :wink: :lol:
ked nieje veriaci tak je jasne ze neverina na Neposkvrnene pocatie... a uz vobec nie na Zmrtvych vstanie...
ale aj keby ten bullshit co popisal bola pravda nemenilo by to nic na veci ze Jezis bol Zid
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a presne v tomto je problém ľudí, ktorí v niečo veria a pri tom nehľadia ani do prava, ani do ľava. vám niekto namaľuje čiaru, a idete po nej. ale pravda môže byť aj niekde inde.
ale vás iný názor ani nezaujíma a to je chyba.
PS: chcel som len napísať, čo som o ježišovi čítal, ale nemusí byť pravda ani v tom čo som písal vyššie. lebo pravdu o ježišovi sa už asi nedozvieme. ale ja nezomriem zaslepený.
jackb
Redeemer
Redeemer

krija napísal:a presne v tomto je problém ľudí, ktorí v niečo veria a pri tom nehľadia ani do prava, ani do ľava. vám niekto namaľuje čiaru, a idete po nej. ale pravda môže byť aj niekde inde.
ale vás iný názor ani nezaujíma a to je chyba.
PS: chcel som len napísať, čo som o ježišovi čítal, ale nemusí byť pravda ani v tom čo som písal vyššie. lebo pravdu o ježišovi sa už asi nedozvieme. ale ja nezomriem zaslepený.
problemy s vierou ries v teme o viere,ale tu je otazka Bol Jezis Krsitus Zid?
btw: preco ta trapi moja "zaslepenost"?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:problemy s vierou ries v teme o viere,ale tu je otazka Bol Jezis Krsitus Zid?
1. ja som tu vyjadril svoj názor k téme, či bol žid.
2. netrápi
jackb
Redeemer
Redeemer

krija napísal:2. netrápi
tak preco to riesis?! :smt067
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

jackb napísal:problemy s vierou ries v teme o viere,ale tu je otazka Bol Jezis Krsitus Zid?
]

Keby sme sa bavili len o tom ci bol zid tak tu mohol drbnut zakladatel temy anketu a nemuseli by ste tento krestansky bullshit sem pisat....
Takto sa aspon rozvija diskusia niekam dalej.
Napísať odpoveď