Bolave oci

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
eaten
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Bolave oci

Príspevok od používateľa eaten »

Zdravim,

poslednou dobou mam problem s ocami, a to taky, ze ked pozeram do ntb tak ma po chvili zacnu boliet oci. Ale nie je to palive ani rezave, ale skor bolest ako tlak alebo nieco take. Postupne sa to potom zmeni na to ze ma zacne boliet lava cast hlavy. Bolest hlavy vsak pride niekedy aj bez toho aby som pozeral do ntb. Teraz vecer napr. ked sa aj za tmy pozriem do mobilu tak ma zacnu boliet oci.
Neviete co by mi mohlo preventivne pomoct? Probem je ten ze potrebujem pracovat na ntb do prace. V pondelok sa chystam ku ocnej, ale ja som na taketo veci velmi zvedavy, a stale myslim na najhorsie. Tak ak neikto zazil alebo co, tak povedzte.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Bolave oci

Príspevok od používateľa Gothar »

Moze to byt iba kvoli zlemu kontrastu monitora a pozadia. Skus znizit jas monitora na minimum a stenu za nim nasviet lampou. Cielom je dosiahnut to, aby bol jas monitora priblizne rovnaky ako "jas" pozadia, vtedy je to pre oci najmensia zataz.
Niekde tu je aj tema o spravnom nastaveni monitora, skus pohladat, lebo tam sme to rozoberali viac.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To co pise Gothar a pridaj k tomu ibalgin alebo panadol, mne to vzdy pomohlo.
eaten
Light Professional
Light Professional

Diky, no moze to byt, ale uz sa mi to stalo aj cez den. Ibalgin si davam, lebo bez toho uz ani oci potom nemozem mat normalne otvorene. Ja osobne si myslim ze je koi tomu ze stale hladim do toho pocitaca, vela krat sa mi stalo ze ked som si siel vecerf umyt zuby, vsimol som si ze mam cervene oci, tak raz ta unava musela prepuknut v nieco taketo. Len som sa chcel spytat vas ako ste to riesili :).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak to vyzera na nieco vaznejsie. Nemas doma/v praci velmi suchy vzduch alebo neonove osvetlenie? Mna oci zvykli boliet pocas prvych 2ch tyzdnov po nastupe do prace, kde boli iba neony a oci si na to museli zvyknut. Neprospel tomu ani suchy vzduch, ale uz je to v pohode.
Pri LCD a spravnom nastaveni jasu by si nemal unavu citit ani po 12 hodinach.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ja som mal problem s cervenymi ocami. ktore ma palili.. ale to len ked som mal viac soferovania. kupil som si kvalitne okuliare (slnecne) a cez den ich mam na ociach skoro stale aj ked nesvieti slnko. ludia sa mi smeju, ze stale nosim tie okuliare, ale len ja viem ako mi pomahaju. tebe by som odporucil vysetrenie u ocneho lekara a poradit sa s lekarom, ako najlepsie chranit oci a co pouzivat aby si predchadzal tymto neprijemnym priznakom. do BB to daleko nemas, kedze si z Brezna a tam mas 4 rozne ocne ambulancie.. chod tam, oci mas len jedne, tak si ich vaz :)

a co sa tyka tych tabletiek. ludia, obdivujem vas. ja viem, ze tabletky su na to aby sa jedli... ale preco vseci ibalgin? ja osobne uzivam tabletky, len ked to je nutne, ale ibalgin uz nikdy. asi 8 rokov dozadu som niekde pocul, ze ked zapalis v tej dobre este brufen, tak ze to hori ako pneumatika. nuz tak zapalil som a odvtedy som brufen/ibalgin do ust nevozil a ani nevlozim. a ked castejsie uzivate ibalgin, tak telo po nejakom case zacne byt imunne voci nemu a je potrebne si dat silnejsiu verziu ibalginu alebo dve tabletky. kazdy v tom okamihu mysli na to, aby ho presla bolest. no ked sa zamyslite hlbsie, tak vasa pecen ma s ibalginom nemale problemy. je to vo vseobecnosti svinstvo, vsetky farmaceutika.
eaten
Light Professional
Light Professional

ved tak problemy so zrakom ako tak nemam, vidim dobre, nie rozmazane, akurat ma bolia. A ako som pisal k ocnej sa chystam :), akurat to u mna just najviac prepukne v piatok vecer :D. Ale diky, no dufam to nic naozaj vazne nebude.

Btw. ten jas mi pomaha dik :))
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skus si kupit umele slzy do oci, su to kvapky, ktore ked si kvapnes, tak ti oci budu nadmerne slzit, cim sa vyplavuje viac necistot, viecko sa lahsie sucha atd... Za 2 eura to kupis a vydrzi to mesiac, dva, aj tri, zalezi od pouzivania. Znacky su rozne, trebars Hypotears, Hydro neviem co, Lacrysin... Daj si pozor, aby si si nekupil Visine alebo nieco podobne z reklamy, tam kde ukazuju pekne bielka. To nie su umele slzy, to su kvapky, ktore ti stiahnu cievy v oku, teda asi ako ked mas zapchaty nos, streknes si kvapky ci sprej do nosa a o par minut mozes lepsie dychat, obdobne pracuje aj Visine a sice oci budu pekne biele, ale je to len docastny efekt a tvoje problemy sa vratia. Takze rozhodne odporucam skusit umele slzy a ak nepomoze, tak urcite ist na ocne.
eaten
Light Professional
Light Professional

No tak včera som navštívil očnú. Výsledok bol taký, že mam suché oči, malú slzivosť (ako spomínal hojko). Avšak nevedela mi povedať prečo ma z toho bolí hlava, ale že to môže byť z tých očí alebo aj z toho, že som trochu prechladnutý. Dala mi aj papier ku kŕčnej, ale že tam nemusím a môžem ísť, podla toho ako zaberú lieky, alebo teda ak chcem ísť hneď tak môžem. Predpísala mi gél do očí + kvapky Hypnomelóza. Uvidím ako to zabere. Lebo momentálne ma pobolieva jedno oko, druhé už nie.
ramon000
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ramon000 »

Prosím vás skúšal niekto z vás reviophtal, dosť som o tom v poslednom čase čítal, tak či to ozaj pomáha, lebo som bol na operácii očí a sem tam ma dosť bolia.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

kasli na to co davaju v tv myslim reklamu a kup si hypromelozu. z ocam mam problem od narodenia. merala ti ocna ocny tlak?. pozor nato vtedy bolieva hlava. inak mozes mat aj zapal prinosovych dutin. to je tiez svina na bolest. na lieky ser. iba ak je to fakt potrebne. skus si dutiny nahrievat takou tou lampou. ale hlavne daj si u ocnej spravit test na glaukom
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ramon000 napísal:Prosím vás skúšal niekto z vás reviophtal, dosť som o tom v poslednom čase čítal, tak či to ozaj pomáha, lebo som bol na operácii očí a sem tam ma dosť bolia.
-najucinejsia latka v danom pripravku je LUTEIN. Je ho uzivam uz mnoho rokov dennodenne a pozitivne vysledky su jednoznacne. Zlepsil mi zrakovu ostrost a vyrazne znizil unavu oci. Musis sa ale pripravit na to, ze to treba brat dlhodobo a vo vysokom davkovani,ja kupujem pripravky priamo z Usa kde to vychadza vyhodnejsie. Urcite odporucam, aj ke je pravda ze to pomaha iba su urcitymi zrakovymi problemami, nie je to ziaden vseliek..
Napísať odpoveď