Bolest zápästia

O športe...
Coaldog
Amateur
Amateur

Bolest zápästia

Príspevok od používateľa Coaldog »

Zdravím, nebudem tu písať žiadne omáčky, rovno prejdem k veci. Asi pred mesiacom ma pri každom cviku, námahe ktorá je nejako spojená so zápästím, začne strašne bolieť zápästie. Vedeli by ste mi povedať, či je táto bolesť normálna keď začínam s nejakou aktívnejšou činnosťou, alebo ako ju mám odstrániť? Nejaké info (predpokladám, že je potrebné), mám cca 65 kg, výška 174, a o mesiac budem mať 15.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Bolest zápästia

Príspevok od používateľa aughostino »

co takto zbehnut k doktorovi a povedat ze ta pri zatazi bolieva zapastie?

mozno by pomohla obycajna bandaz na zapastie, alebo elasticky obvaz, pises ze pri cviceni, pouzivas rukavice? boli by najvhodnejsie taketo: http://www.fitsport.sk/fitsport/eshop/1 ... ROFESIONAL aj s elastickym pasom na zapastie ktory si 2x omotas okolo zapastia a fixuje ti zapastie

a zacni viac cvicit predlaktia aby si zapastia zvykli na vacsiu zataz
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja by som si dala na to Fastum gel alebo niečo podobné a dala tomu oddych, kým to prejde a potom začať postupne zaťažovať. Ak to neprejde, zájsť za ortopédom, nech sa ti na to pozrie. Dobre si pozri, ako sa ktoré cviky cvičia, či máš správnu techniku. :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ak ide o syndrom karpalneho tunelu, tak to nie je moc vyhra.

Kazdopadne, pred cvicenim je velmi dolezite rozcvicit najma zapastia. Vela ludi to podcenuje, ale treba si uvedomit, ze zapastie je najcastejsie namahanym klbom pri silovom cviceni (posilovani trupu, ramien).
Takze, urcite by som ti odporucil dobru rozcvicku - stretching a potom lahke vahy.
Samozrejme, na zaciatok by to chcelo dat tomu oddychnut. 2-3 tyzdne bez zataze by tomu isto prospeli. Ak by sa vsak bolesti vratili, resp. nezmizli by, chod ku lekarovi.
Napísať odpoveď