Bolesti klbov

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Bolesti klbov

Príspevok od používateľa jorg22 »

Zacali ma asi pred mesiacom boliet a preskakovat klby. Predtym som s nimi nemal ziadne vecsie problemy. Boleli ma len trochu na kolenach pri byciklovani. No tento rok som sadol na bicykel a bolesti boli ovela silnejsie. Tak som sa objednal k lekarovy a pocas tohto obdobia som sa snazil nenamahat klby. Pred asi tyzdnom som bol u ortopeda. Povedal ze mam vlaknitu chrupavku a ze tam mam mierny zapal. Predpisal mi lieky na uvolnenie svalov, proti zapalu a hlavne Condrosulf. Este ma napisal na rehabilitacie a elektroliecbu, na tych som zatial nebol. Mam pocit ze sa mi to vyrazne zhorsuje, cim viac chodim tym viac mi preskakuje klb(taky pocit akoby sa vam v kolene nieco zaseklo a povoli to az pri spatnom pohybe).

Zaujimalo by ma ake mate skusenosti s bolestami klbov, co mozem robit a co nie. Mam 26 rokov a necakal som ze ma to chyti uz v tomto veku. Chcel by som vediet na kolko sa musim obmedzovat. Je naozaj neprijemne ked pri cest do roboty alebo do skoly mi preskoci ten klb asi 30 krat a to idem fakt pomaly.

Tiez by ma zaujimalo aky mate nazor na liecenie, najlepsie s nejakymi realnimi podkladmi nie len vymisli. Mne sa zda divne ze doktor mi predpisal iba Condrosulf a ten neobsahuje kolagen. Z mojich poznatkov na obnovenie chrupavky je potrebny prijem kolagenu. Dalej su teorie, ktore hovoria ze Condrosulf funguje iba ako placebo efekt pritom lekari ho oznacuju ako najlepsi liek na svete co sa tyka problemy s chrupavkami. Popri tom skusam kazdy den zjest lyzicu zelatiny(koli kolagenu), ktoru kupite v obchode. V zlozeni je napisane cista bravcova zelatina. Myslite ze mi to moze pomoct? Alebo racej pohladat nejake drahe doplnky vyzivy v lekarni(napr. Colafit)?

Aky mate nazor na elektroliecbu. Realne pomaha alebo iba otupuje nervy aby som necitil bolest?

Co sa tyka preskakovania klbu, cim to moze byt sposobene? Tym ze je vlaknita chrupavka alebo ta chrupavka je uz naozaj dost opotrebovana?

Na co su dobre pri tomto ochoreni lieky na uvolnenie svalstva(Dorsiflex)?

Ked som bol u doktora tak som sa chcel toto vsetko spytat este aj viac ale tak sa ten doktor ponahlal ze som to nestihol a polovicu si ani v tom strese nezapametal.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Bolesti klbov

Príspevok od používateľa gogo956 »

bezna zelatina ktoru kupis v obchode je telom v podstate nevyuzitelna, ty potrebujes uz enzymaticky nastiepenu-vyzivovy doplnok. Pomoct by ti mohli tiez pripravky na baze chondtroitin sulfatu a pod. ale v kazdom pripade to konzultuj so svojim lekarom.Ak sa klby a chrupavky prilis namahaju tak ich zivotnost ssa znizuje bez ohladu na to kolko mas rokov-poznam sportovcov ktori ich mali odrovnane v 20tke. Dorsiflex priamo nic nelieci,iba uvolnuje napatie a znizuje bolestivost. Treba brat na vedomie regeneracia chrupaviek je beh na dlhu trat ktora sa rata na obdobie mnohych a mnohych mesiacov ak nie rokov.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Z behania som mal problemy s bedrovymi klbmi. Dakedy az take, ze som sa nevladal postavit z postele - nevladal rozumej nevladal, bolest, slzy v ociach a otazka, ci ma niekto odnesie na pohotovost. Ortoped mi predpisal Condrosulf , bral som ho 2 mesiace, obmedzoval namahave aktivity a bolest ustupila. Teraz si davam raz do roka mesacnu kuru s klbovou vyzivou. Trosku "premazat" ;) Tiez som mal ako keby obmedzeny rozsah pohybu a nemohol som ist do urcitej polohy s nohou. Ked ma seklo, tak len pomaly vratit pohyb spat.
Tiez som bol dost skepticky, ked som mrel od bolestoli a ortoped mi dal lieky a predpisal plavanie, no pomohlo to.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

energy00: Dakujem za potvrdenie ze Condrosulf pomaha.

nedavno som bol na rehabilitaciach kde mi doktor povedal pozitivnu spravu. Zistil ze mam hypermobilitu. Takze je mozne ze klby mam vporiadku.

Hypermobilita je to ze mam nadmerne uvolnene svaly. Z jednej strany je to vyhoda ze som ohybnejsi ale zas ked tie svaly necvicim mozu sa mi uvolnit az natolko ako teraz. Svaly sa mi uvolnili na tolko ze mi to nedrzi koleno pokope a preto mi preskakuje.

Lieci sa to cvikmi co ma naucia na rehabilitaciach + mi predpisal PC vankus na sedenie a usecovy vankusi na cvicenie. Obe pomocky funguju na tom istom principe. Mikropohybmi si precvicujem svaly, ktore sa pri beznom pohybe nezapajaju.

Len jedna vec sa mi zda divna. Preco ortoped mi nepovedal o tej moznosti ze mozem mat hypermobilitu alebo nieco na ten styl? Kazdy doktor je specializovany len na svoj odbor a ostatne pre nich neexistuje? Mohol aspon povedat ako moznost, nie hned povedat ze su to klby. Na rehabilitacnom mi povedal ze z tohto sa vobec neda usudit ci su to klby.
Napísať odpoveď