"Bordel" z AA batérií

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

"Bordel" z AA batérií

Príspevok od používateľa Hensym »

Čaute, vo Februári som si kupoval myšku Gigabyte ECO600, mala v sebe dve AA Duracel baterky. Pred pár dňami odišla, dnes som sa ich rozhodol vymeniť, ale zistil som, že z jednej baterky niečo vytieklo. Kompletne to rozleptalo ten "papierový" mechanizmus na vyťahovanie bateriek, a dobre to poznačilo aj plasty v šuflíku na baterky a aj v celkom slušnej časti spodku myšky.

Zaujíma ma, čo tento bordel spôsobuje, a či je bezpečné to ďalej používať. Je to pre mňa španielska dedina, ale z detstva si pamätám, že ma učili, aby som sa unikajúcim baterkám vyhýbal, tak neviem. Vodou to moc čistiť nechcem, lebo ten dock na baterky má otvory, ktoré vedú priamo dovnútra, a nie je spôsob ako to nejak plnohodnotne vyčistiť.

Som paranoidný, alebo je myška v pohode a mám na to kašlať? Ď. :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: "Bordel" z AA batérií

Príspevok od používateľa hrban »

njn je to kyselina, obsahujúca tažké kovy určite to nejedz a hlavne to nečisti v gumených rukaviciach, mohlo by to začať leprať rukavice a tie by sa ti zapiekli na holej ruke:D ináč žiadne obavy, ak máš starý kartáč na zuby, prekefuj to, rob to pred domom, nech to nevdýchaš a si v kľude, ak by ti kúsok ostal aj na rukách tak to zmyješ, alebo to rob normálne nejakou handrou, určite popri tom nejedz ani nefajči, vlhko tomu neprospeje tak to rob nasucho... potom keď to budeš mať povačšine vonku kľudne môžeš aj vodou, ono to zas nie je silné, tá kyselina v malých množstvách kožu nerozleprá, hlavne tie kovy sú nebezpečné, dlho sa dostávajú von z organizmu ale to iba ak by si sa to rozhodol jesť alebo šňupať ten prášok
myšku ak pôjde používaj ďalej, žiadne obavy
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Presne tak, mechanicky očistiť starou kefkou, po odstránení hrubých nečistôt môžeš aj vodou.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Dík za rady. :)
Napísať odpoveď