Branná povinnosť v čase vojny

Diskusie na politické témy...
vonjose
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Branná povinnosť v čase vojny

Príspevok od používateľa vonjose »

Už celý deň do mňa hustí spolubývajúci s týmto článkom:
http://panobcan.sk/nepremeskajte-30-1-2 ... -do-vojny/

Čo si o tom myslíte? Šli by ste "brániť vlasť" v čase vojny?

Ja osobne nemám záujem sa nechať zastreliť, či zobrať dakomu život, kvôli konfliktom politikov. Čo mi ale hrozí v prípade nedodržania brannej povinnosti?
Muffi
Addict
Addict

Re: Branná povinnosť v čase vojny

Príspevok od používateľa Muffi »

Nejako sa tu množia tie vojnové témy. Inak ja som asi pred pol rokom debatoval s jednou známou, ktorá mala silné reči o zrovnoprávnení žien. Tak som načrtol presne túto tému, či by bola za to, že v čase vojny aj ženy vezmú pušky do rúk a už bola ticho :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

1. Slovensko je v NATO a ma profesionalnu armadu, v pripade konfliktu je velky predpoklad, ze namiesto brancov pojdu do vojny vojaci NATO.
2. Pochybujem, ze by branci isli bojovat na Ukrajinu, skor je ta moznost v pripade napadnutia Slovenska, ale to je dost nepravdepodobne vzhladom na clenstvo v NATO a EU.
3. Ak by sa aj zacalo povolavat, tak v prvom rade pojdu ti, co maju za sebou zakladnu vojensku sluzbu.
4. K uplatneniu brannej povinnosti sa uchylila iba Ukrajina a aj to len preto, ze sa tam objavili ruske vojska a za Ukrajinu nemal kto bojovat.
PS: ta stranka vyzera ako zberna emailov, skusil som to vyplnit s 10 minutovym emailom a nic neprislo. Preco nedaju ten formular rovno na stranku?
Elka3no
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Elka3no »

Ahojte, taktiez som zaznamenal tento clanok, skusil som si to s 10minutemail a neprislo. Neskor som pouzil centrum na teke domace spamovanie a tam mi to uz prislo.... V kazdom pripade som si to vypisal a asi to aj pojdem poslat. Mozno som paranoidny, ale mam sa rad.

Z osobneho presvedcenia citim, ze v pripade vypuknutia vojny sme na zlej strane. Nemienim strielat do "bratov".
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

Dobra tema. Tak zalezi ako kedy.. Ak by bolo SVK alebo NATO bez vyprovokovania napadnute, tak by som siel. Ale pokial ide o konflikt na Ukrajine - Rusko sice ani zdaleka nie je sväte, ale voci konaniu zapadu a ukrajinskej vlady mam velmi velke vyhrady takze ak by sa to vyostrilo tak by ma na front nedotiahli ani parom volov, a odhovaral by som aj ludi z okruhu mojich znamych. Zanechat zdravy rozum a zomriet pre neschopnost politikov - to veru nie.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ten web je skladaný z článkov publikovaných na rôznych bludweboch, zvedavec, parlamentnilisty, etc.

V každom prípade čo sa týka toho vyhlásenia - pozor na to, kde to budete posielať, pretože pre niektorých je veta "okresný úrad v sídle kraja" zjavne nepochopiteľná. Teda - ak bývate v okrese Spišská Nová Ves, musíte to poslať na okresný úrad Košice (oddelenie: odbor krízového riadenia), kde je sídlo kraja, nie na okresný úrad SNV.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Všetko nasvedčuje tomu že je to hoax a nič nebude, SR sa nemá čím brániť aj tak. Viacej vojenskej techniky je v rukách súkromníkov než armády.
"Brániť" "moju" " vlasť" nemienim, vlastne asi pôjdem zrušiť trvalý pobyt. :D
Elka3no napísal:Z osobneho presvedcenia citim, ze v pripade vypuknutia vojny sme na zlej strane. Nemienim strielat do "bratov".
Ja z osobného presvedčenia by som do ivanov strieľal z radosťou, moji bratia to nie sú a nikdy nebudú.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Ak si schopný strielat do ludí s radosťou, tak asi nebude niečo v poriadku.

Elka3no: A k tomu, že vo vojne by sme boli na zlej strane.... máme prax sa vždy pred porážkou prehupnúť na správnu stranu :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

V prípade ich agresie, ale z toho sa už nevykecám, že ? :D

Slovanské národy navzájom nie sú nijakí bratia, nikdy neexistovala žiadna jednota ani žiadne historické vzťahy ktoré by nejaké bratstvo definovalo.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

GothaR napísal:1. Slovensko je v NATO a ma profesionalnu armadu, v pripade konfliktu je velky predpoklad, ze namiesto brancov pojdu do vojny vojaci NATO.
2. Pochybujem, ze by branci isli bojovat na Ukrajinu, skor je ta moznost v pripade napadnutia Slovenska, ale to je dost nepravdepodobne vzhladom na clenstvo v NATO a EU.
3. Ak by sa aj zacalo povolavat, tak v prvom rade pojdu ti, co maju za sebou zakladnu vojensku sluzbu.
4. K uplatneniu brannej povinnosti sa uchylila iba Ukrajina a aj to len preto, ze sa tam objavili ruske vojska a za Ukrajinu nemal kto bojovat.
PS: ta stranka vyzera ako zberna emailov, skusil som to vyplnit s 10 minutovym emailom a nic neprislo. Preco nedaju ten formular rovno na stranku?
netusim ci uz konecne MO dopripomienkovalo navrh zakona, ale perlicka od vysokeho dostojnika z Ministerstva: pre zakon o brannej povinnosti je problemom co urobit s aboslventmi vysokych skol. lebo ti, uz pri dosiahnuti titulu bakalar zasuhuju najnizsiu dostojnicku hodnost a s ich nasadenim v boji sa nepocita.
to by nas bolo porucikov ako maku :D
Solo_Kamen
King
King

Andi_Cibula napísal:V prípade ich agresie, ale z toho sa už nevykecám, že ? :D
Ani náhodou :smt059
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Keby nás náhodou povolali teda tých čo sme v zálohe tak tam kde sme boli na ZVS?
A do akého veku je možné povolať vojaka v zálohe?
Inak ja som mal celkom fajn vojenčinu. :D Bol som rok v Prešove na letisku pri Šebastovaj ako 1. technická letka. Takže vojenčina bola jeden neplatený výlet na 1 rok.
1 až 3 letka sme bývali priamo na letisku teda nie na základni dole. Pri rote hneď vedľa tenisový kurt a vedľa altánok z pinpongovým stolom. Občas sme si zahrali futbal medzi MI24, MI17 a MI2. :smt059
Až nato že som zbytočne premárnil 1 rok na vojenskú službu spomínam v dobrom. Starali sme sa o pilotov a občas nás aj zobrali na lety. :D
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

to co je za sprostost ? co sme v stredoveku aby ma niekto niekde povolaval ? nesiel by som nikde bojovat za ziadnych okolnosti... s radostou to prenecham vymletym blbeckom co si propagandou nechaju vymyt mozog...

my sme clenom NATO a EU, robime ekonomickych otrokov ich bankam a korporaciam tak ocakavam ze ked nahodou bude slovensko napadnute tak nas budu branit... a ked nie tak sa mozme rovno vzdat a cela branna povinnost bude ireleventna...
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

Nasiel som, ze ak sa chce niekto vyhnut brannej povinnosti, hrozi väzenie na 6 mesiacov az 3 roky, a ak by to bolo uz priamo pocas krizovej situacie, tak 1 - 5 rokov.
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

O nedôveryhodnosti stránky som bol presvedčený od začiatku, preto som to sem hádzal.
Ďakujem za názory a obzvlášť za:
L.O.L. napísal:Nasiel som, ze ak sa chce niekto vyhnut brannej povinnosti, hrozi väzenie na 6 mesiacov az 3 roky, a ak by to bolo uz priamo pocas krizovej situacie, tak 1 - 5 rokov.
Solo_Kamen
King
King

L.O.L. napísal:Nasiel som, ze ak sa chce niekto vyhnut brannej povinnosti, hrozi väzenie na 6 mesiacov az 3 roky, a ak by to bolo uz priamo pocas krizovej situacie, tak 1 - 5 rokov.
Stále lepšie ako nechať sa zabiť.

Inak, kamarát, ktorý chodí na vysokú školu do Košíc hovorí, že vela Ukraincov išlo študovať na Slovensko aby sa vyhli vojne.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

ak nastane vojna tak sa o nasu vlast vobec nebojim, mame predsa qwerty-ho :D
qwerty.jpg
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

tak to je uz nieco ine, tu nabehne na normandy sr-2 a nepriatel si moze piskat :)
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

Kdeze. Uplne postaci ked cesi zobudia Blanickych a my Sitnianskych rytierov... :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nikto nemusí narukovať ak Slovensko nebude napadnuté. Ísť do vojny do cudzieho štátu neprichádza v úvahu.
1. profesionálna armáda zabezpečí obranu Slovenska. S vysokou pravdepodobnosťou by Slovensko de iure padlo rýchlo (Bratislava je strašne nestrategické hlavné mesto) a de facto by Slovensko zrejme fungovalo na oklieštenom území v horách s centrom v BB ako počas SNP. Ak by hrozba prišla z Východu, tak by sme dal brániť pomerne malý front, ale tiež len s využitím hôr. Ak by prišla z juhu :D tak platí to o SNP.
2. Ak by sme boli napadnutým štátom, všetky štáty NATO sú POVINNÍ nás ísť brániť, neviem si predstaviť ale ako by to bolo ak by vo vojne boli 2 členské štáty, resp. ak by došlo k vojne európskych/svetových rozmerov, tak každý by hral na svojom piesočku.
3. ak všetko toto zlyhá do vojny budú povolaní ZÁLOŽNÍCI, t.j. ľudia, ktorí absolovali základnú vojenskú službu.
4. potom v prípade potreby budú povolaní BRANCI, t.j. ľudia, ktorí spadajú pod vojenskú povinnosť, ale neabsolvovali ZVJS.

Vojenskú službu upravuje článok ústavy č.25, ktorého prvý a druhý bod si ale vzájomne odporujú. Podrobnosti v zákone nepoznám.
5. tí s modrými knižkami nenerakujú nikdy
Napísať odpoveď