Brigáda na Chmeli

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
1C3
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa 1C3 »

Mas uplu pravdu....Takych 4000-5000 sk keby si tam mesiac a zarabas priklad 5 mesacne tak za mesiac mas 20 000 ale to by si bol narobeny ako kon..A som sa chcel spytat ako je to so stravou alebo socialnymi zariadeniamy?
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

My sme bývali na klasickej ubytovni, jedlo nám nosili na pole -> desiata, obed, olovrant ... večera a raňajky boli už zase na ubytovni...
Nebol to žiadny luxus, ale narozdiel od jednej skupiny v inej obci sme aspoň mali normálne WC...

Inak sú to Česi, takže očakávaj príval knedlíkov...
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

tez sa podelim so skusenostou: ubytovne clekom v pohode, ide o to aky si anrocny.ja velmi nie tak sa dalo akozee spina vsade :) ale tak nie zas daka hrozna, prepadnute postele kousek, ale nic hrozne
strava: my sme mali celkom v pohode vsetko ti donesu stravu 5x denne , mne nasa aj celkom chutila ale niekotri mali aj take ze stale to iste a humusi dobre :)..ze salama stale bola raz upecena, raz vyprazana, raz na chlebe atd. :....alee tak ak ides so skolou tak sa nestresuj, tam ide aj tak o zazitky viac ako o zarobok..aj ked najlepsie je to skopit
1C3
Medium Professional
Medium Professional

S tymi knedlikmy mas pravdu (knedlo vepro zeli) :D ..Boli sme stym oboznameny ze bude viacmenej knedla..Aideme nabuduci piatok a neviem ci pojdeme v noci z piatka na sobotu...alebo rano v piatok...A je tam eleketrika??v tej chatke??Lebo chcel by som pocuvat telefon je to tam povolene popri robote?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Páni, na chmely som bol. Strávil som mesiac a pol v Stekníku, je to neďaleko už spomínaných Liběšic.
Všimol som si že tu píšete o jedle. Takže perly u nás.
Takže u nás to bolo.
Pondelok: UHO s knedlikom
Utorok: UHO s ryžou /ryža - malta, stavebný materiál/
Streda: UHO so zemiakmi. /zemiaky - časť rozvarená, časť nedovarená, zvyšok nejedlý/
Štvrtok: Bezpečnostné mäso so zemiakmi, alebo ryžou, alebo knedlou./mäso zvané bezpečnostné, resp. nepriestrelná vesta, resp. restovaná vyradená pneumatika z traktora/
Piatok: Hráškový prívarok. /po vychladnutí a stuhnutí sa s tým dali rozbýjať orechy/
Sobota: rôzne
Nedeľa: kadečo
Pondelok : polievka CTD / co týden dal/+ bežný jedálny lístok

A ešte čo je UHO? No predsa univerzálna hnedá omáčka.
eaten
Light Professional
Light Professional

hej ja osm pocul otych knedlikoch z pomletych rozkov, vajec :)...a my sme mali segedinsky gulas, rizoto, zemiaky s masom (shcvalne ne maso so zemiakmi :D) , ale davali nam normalne natierky, rozky.caj ....akoze celkom chutne jedlo..asi sme boli z tych stastnejsich.. ja som sa najedol stale dobre :)

/erytrocyt :D:D looool tak tento komentar nemal chybu :D:D:D:D K+ som sa szamsial dobre :) CTD :D
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Dobre jedlo...Ale ja som neni moc taky ze by som vyberal zjem co bude...heh ze knedle este tri dni ich znesiem ale uz potom to bude problem zoberiem si stanglu klobasy a ideme horcica cibula najem sa a idem robit:)ALE ved uvdim ako to bude prebiehat:)
G!ta
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa G!ta »

erytrocyt s tym CDT si ma fakt pobavil :D UHO som poznal velmi dobre :D ale CDT to je ina kapacita :D .... noo a My sme boli v Libesicach ;) k ubytku ... mali sme normalne zachody aj sprchy (len ked jeden mal pustenu teplu vodu druhemu slia zimna a naopak :D niekedy aj vriaca :D ale haluz ) noo a ku jedlu ... ja som jeden z tych chudsich :D a tak si ma ten ujo (nazvali sme ho Ujo Knedla) oblubil a daval mi toho az tak ze som nevladal jest :D ale mali sme aj vpoho zemiaky , aj v poho rezne, aj zemiakove knedle aj obycajne knedle a mali sme aj cestoviny ... ja si stravu velmi pochvalujem bola velmi dobra :) az na tu CDT :D lebo polievku sme mali kazdy den tu istu az na to ze z inym druhom cestovin :D raz pismenka, raz gulicky :D raz rezance (bolo to velmi pestre) tak taak :) som zvedaf kde sa dostanem teraz ale najradsej by som siel do Libesic :D tam capuju 5 druhov piva a su tam 4 krcmy :D ;)
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

G!ta - Rybářsky klub, Zámek, tá stará a ešte ? ...
Inak pozdrav Pepu (nám nosil jedlo, inak hospůdský od rybáře....)
A s vodou taktiež -> ak som mal teplú, tak som z vedľajšej sprchy počul vreskot, že je ľadová...a naopak :D
K jedlu: zjedol som asi všetko, čo prišlo...iná možnosť nebola... :)

1C3 - u nás elektrina v pohode fungovala, dokonca aj televízor tam mali...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

G!ta, je to CTD, nie CDT :)
K tej pondelkovej CTD polievke.
Nedal sa presne identifikovať názov tej polievky, resp. aspoň zloženie.
Bolo v nej komplet všetko čo sme v polievkach mali za predchádzajúci týždeň.
K ubytovaniu sa nevyjadrujem. Radšej nie. Aj krava sestry mojej babky od Sabinova žije luxusnejšie ako sme žili my. Pripájam fotky. Neskôr keď zoženiem pripojím ďalšie.
P41NK1LL3R: vošiel som po smene do sprchy. Opláchol som sa teplou vodou. Vodu zastavil. Namydlil sa, umyl vlasy. Vodu som pustil opäť, ani tatranská bystrina v januári nie je tak ľadová ako bolo toto. Kamarát poviem ti, aj ľadový medveď by pod tou sprchou pitchoval.
Ale inak bolo skvele, zážitkov tony, skvelý ľudia, chvíle smútku, chvíle radosti, chvíle opitózy. Rád na to spomínam.
G!ta: Do Liběšic sme si chodili na nákupy do toho obchodíku, kde mali aj videopožičovňu. Určite si to videl, mal tam asi 15 kaziet, rok výroby typu Rambo II, Star Trek a pod. Keď som to zbadal, šikol som :D Do Liběšic sme chodili preto, lebo v Stekníku nebol obchod, len krčma. A občas bolo treba sa najesť, v pive je málo vitamínov :)
Edo Shinoda: Česi žerú knedel snáď aj k buchtám. Knedlík sme mali pri každej príležitosti. A ako inak z rožkov a žemlí. Taký knedel si bratu ešte nevidel. Ako dalo sa to zjesť, no nikdy sme nejak dlho neštudovali, z čoho je, pretože ak by sme sa dopracovali k receptúre toho knedla, nikto by to nejedol. A občas sa trebalo najesť.

A ešte záchody. No. Tak to bola kapitola sama o sebe. Kamarát Erik, ktorý tam bol so mnou na ten hajzel nikdy nešiel. Vždy keď to na neho prišlo, vybehol do chmeľnice, urobil dierku, tam sa vysral, a hovno prikryl hlinou. A nazval to mína. A vážne sa stalo, že pár ľudí na takú jeho mínu stúpilo :)
Prílohy
tetusky_obedarky.jpg
pitna_voda.jpg
umyvarky ala stajňa.jpg
eaten
Light Professional
Light Professional

erytrocyt> tak to viem buchty..housky :D:D...co ako sa to pise :)....a ani ma nenapadlo uploadnut nejake fotky tak tu nejake mate Srbeč/Milý myslim sa to volalo :)

no a tie polia :D ako vesmir ... nekonecneeeee :D
Prílohy
Housky.kluci date si jeste housky?
Housky.kluci date si jeste housky?
Jedloo
Jedloo
Ehm tu je dokonca vidno koniec vesmiru
Ehm tu je dokonca vidno koniec vesmiru
Luxusne vozidlo do prace :) Chavdar
Luxusne vozidlo do prace :) Chavdar
V modernom penzione
V modernom penzione
S jasnobielou vanou
S jasnobielou vanou
Moderne vybavena kupelna
Moderne vybavena kupelna
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Inak napíšem vám takú zaujímavosť. Keď je chmeľ už veľký, a strhávate ho, má takú zvláštnu vôňu. A keď sa jej nadýchate, a zapálite cigaretu, tá cigareta je sladká. Ako cukrík. Občas boli dni, keď som stiahol dva škatuľky.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Chcel som sa spytat ako tam asi vyzeraju tie polia alebo nejaka foto, z tej hore moc neviem rozlustit co je co.....A stou cigaretou je to naozaj?
eaten
Light Professional
Light Professional

Toto su obrazky poli a rastliny :)
Prílohy
070511_101741.jpg
070511_101709.jpg
070506_174258.jpg
G!ta
Amateur
Amateur

Caute troska mi nevidalo casu napisat ;) ale niekto sa tu pytal ze ktore 4 krcmy som myslel ... tak jedna pri tej jednote (nebola to jednota ... cesy to volaju inak) druha ponize kostola tak hlavna ... tretia u rybara ... a pizzeria :) noo a prilozim tu teda aj ja par fotiek .. auta s jednom ... uja knedlu a ako vyzerala ubytovna :)
Prílohy
ubytovna ... part5
ubytovna ... part5
ubytovna ... part4
ubytovna ... part4
ubytovna ... part3
ubytovna ... part3
ubytovna ... part2
ubytovna ... part2
ubytovna ... par1
ubytovna ... par1
babosedy ;) na tych sme chodili do roboty ...
babosedy ;) na tych sme chodili do roboty ...
auto ktorym nam vozili jest ... ;)
auto ktorym nam vozili jest ... ;)
G!ta
Amateur
Amateur

nooo a sorry za spam :)) ale povolilo to iba 7 priloh takze uja knedlu dam sem ;)
Prílohy
DSCN4091.JPG
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

G!ta ja som propagoval Rybára... tam robil aj ten "Ujo knedľa" - Pepa...
Inak vcelku pekné spomienky pri týchto fotkách...
Pepa je legenda... :)
scorupa
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa scorupa »

taze ja som tez jeden z ucastnikov chmelovej brigady v Libesicach, mne sa veeelmi pacilo bol by som tam aj mesjac :D strava sa tez celkom dala len te zemakove knedle od uja knedlu hmmm nooo dakujem uz si neprosim :D ale este budem mat lebo o dva tyzdne idem zas sak G!ta :-P deme spolu :P noo a dalsie "dobre" jedlo bola vecera tzv MZD (mix zo dna) ktoru som nastastie nejedaval...len ked davali nejake tje rozky s pastetou alebo taaak :-) ...ranajky sa mi pacili :) vacsinou bolo nejake sladke pecivo a taka ta fajna kava s mlieckom :) a polievky no ako spominal kolega G!ta, stacilo vymenit cestoviny a hned sa zmenila chut celej poljevky :D no a najlepsie bolo po robote v krcme na pifku, ked sme kukali hokej Slovensko-Cesko s nasimi ceskymi kamaratmi ktori ked sme na konci zapasu po vyhre spjevali hymnu slovenskej republiky nas skoro pozabijali, a potom cez dedinu s hymnou ciki caky ciki cak :D :D - proste moj najkrajsi sportovy zazitok...tak kto ide na chmel drzte sa :) odporuuucam Libesice :) je to peeecka :)
scorupa
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa scorupa »

este daake fotos:-)
Prílohy
kto si tuto vrbu nepamata tak ani nebol v Libesiciach :-P
kto si tuto vrbu nepamata tak ani nebol v Libesiciach :-P
nasa ubytovna :-)
nasa ubytovna :-)
nekonecne pole krasnych chmelovych porastov :-P
nekonecne pole krasnych chmelovych porastov :-P
ason njekto/njeco malo rad chmel :D
ason njekto/njeco malo rad chmel :D
toto bola kvalitka :-)
toto bola kvalitka :-)
G!ta
Amateur
Amateur

hosi ... taka otazka na vsetkych co boli na chmeli :) predstavte si situaciu ze by ste tam mali ist este raz, predsa len otukany ako to tam chodi atd ... co by ste si urcite zobrali, co vam chybalo a dolezita otazka aku vychytavku by ste si pripravili na tu robotu .... proste nenapadol vas nejaky zlepsovak ? nieco lepsie ako rucne trhanie ? mna napadli jedine nejake noznice na travu ... ale z toho asi bude este viac ruka boliet co ako ?
Napísať odpoveď