Brno

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
makaveli
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

ja tu studujem a byvam teraz druhy semester a dost sa mi tu paci...
mesto je pekne, ovela krajsie ako bratislava, ci uz ako centrum ale aj celok, ani velke ani male, zaujimave historicky.. je tu kopa veci kde sa da zajst, aj cez tyzden aj cez vikend, na bvv byvaju dobre vystavy... sluzby na urovni... pekne baby, este teraz ked vyslo slnko a oteplilo sa, veru sa je na co pozerat.. vela studentov a mladych ludi, zije to tu.. je tu super mhd, oproti martinu kde byvam normalne (v mt ani nocaky nie su) a hlavne oproti martinu, tu neni problem hocico vybavit aj v sobotu a nedelu od rana do vecera... neviem kde ma vietor zaveje, lebo by som chcel neskor vyskusat zivot niekde dalej v zahranici, ale kebyze mam ostat po skole v cr/sr tak by som tu asi ostal...
a este aby som nezabududol, skola je na dost vysokej urovni (aspon co ja studujem informatiku) a nechcel by som studovat inde..
//este ot k tej prahe: kamarat mi raz vravel, ze este na zaciatku semestra, na nejakej uvodnej prednaske, ked prednasajuci zistil, ze je tam par slovakov, sa opytal: "takze aj slovaci, chteji byt inzeniri?" a bol oto vraj dost take narazajuce na to, ze co tam robia, preco nie su na slovensku a zaberaju tam miesto... s tymto som sa v brne osobne este nestretol, myslim ze nas tu maju radsej ako prazakov a beru nas tu ako bratov
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

makaveli napísal:...na bvv byvaju dobre vystavy...
no, napriklad minule bola vystava nejakych pohrebnych sluzieb. ono to nie je smiesne, ale ked sa spravi vystava, tak to uz je silna kava. kamaratka tam robila hostesku ci co, prisla na intrak a jeden sa jej pyta: tak co, uz si zistila ake trendy su teraz v pohrebnictve? musis ma poucit, ja sa momentalne vobec neorientujem :lol:
makaveli napísal:s tymto som sa v brne osobne este nestretol, myslim ze nas tu maju radsej ako prazakov a beru nas tu ako bratov
jj, to je pravda, moja latincinarka a anglictinar sa so slovakmi suverenne bavia po slovensky, jedn docent dokonca povedal, ze ked bude pocut jedno "zle" slovo od cechov na slovakov (rozumej urazky, rasisticke a podobne), tak student okamzite ide pred disciplinarnu komisiu a len tak lahko sa odtial nevyseka.
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

v Brne som bol viackrat paci sa mi to, byva tam sestra domonca sa mi aj paci doprava, rychlo som sa rozientoval s autom....
pekne mesto velmi pekne 8)
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

V Brne som bol akurat tak na velkothru obalovych materialov, takze som z neho videl bohuzial iba vystavisko a dialnicny obchvat :?
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

do Brna chodievam pravidelne . podla mna je to pekne mesto chodim tam rad. bol uz niekto z vas v Galerii Vankovka? to je taky hypermarket pri autobusovej stanici.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

matko888 napísal:do Brna chodievam pravidelne . podla mna je to pekne mesto chodim tam rad. bol uz niekto z vas v Galerii Vankovka? to je taky hypermarket pri autobusovej stanici.
jj, keby bol neobmedzeny rozpocet, to by boli nakupy :D
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

matko888 napísal:bol uz niekto z vas v Galerii Vankovka? to je taky hypermarket pri autobusovej stanici.
no, uz som tam bol velakrat, preco..? chodim tam nakupovat potraviny do intersparu, mam to cestou na intrak :) btw, hlavnym vchodom to ma asi blizsie ku vlakovej stanici ako ku zvonarke (autobusovej) :D inak celkom v pohode centrum, je to blizko ci uz aj do centra ale aj prijazdovkou do brna od blavy, kopa sluzieb a kopa obchodov vseho druhu
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ades napísal:jj, keby bol neobmedzeny rozpocet, to by boli nakupy :D
vsak? tam maju more veci , ja som si tam kupil kopacky tricko a ... dobry obchod
pato987
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pato987 »

do Brna idem buduci tyzden...na skolsky vylet :D
JodiBB
Medium Expert
Medium Expert

Brno (zivot,byvanie,praca)

Príspevok od používateľa JodiBB »

Zdravim.
Akurat koncim skolu tu na slovensku a od leta mam v plane sa s priatelkou odstahovat do brna.
Tam by som rad pracoval a priatelka tam este jeden rok ma dostudovat.
Zaujimalo by ma ci ma niekto skusenosti s hladanim bytu, prace atd v brne.
Skolu akurat koncim informatiku bakalara takze pracu v IT obore by som hladal.
No a najvacsim orieskom je byvanie. Nevieme totizto ci by sme si mohli dovolit utiahnut 1+1 alebo 1+kk byt sami dvaja vpodstate len z mojho platu + priatelkynho prispevku niakych cca 3000kc mesacne.

Nema niekto skusenosti alebo neocitol sa v podobnej situlacii v tomto meste??
Dik za vsetky reakcie.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Na zaciatok sa mozes zamestnat v IBM, tam beru take individua, ktore pocitace videli akurat na obrazku a to za nadpriemerny cesky plat. Co sa tyka bytu, tak ceny 1+1 pod 6000,- nenajdes, skor viac, za 6 je 1+kk (co je imho pre dvoch dobra bieda)
JodiBB
Medium Expert
Medium Expert

t0m4s3 napísal:Co sa tyka bytu, tak ceny 1+1 pod 6000,- nenajdes, skor viac, za 6 je 1+kk (co je imho pre dvoch dobra bieda)
Byt som ratal tak cca 8k.
Ak som spravne cital diskusiu tak ty tam zijes. Studujes alebo pracujes? Kde byvas?

//edit: K tomu IBM. Aky plat ponukaju? Tak priemerne, viem ze zalezi od pozicie. A ake su tam tak celkovo priemerne platy?
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Na zaciatok sa mozes zamestnat v IBM, tam beru take individua, ktore pocitace videli akurat na obrazku a to za nadpriemerny cesky plat
pocul som, ze uz do IBM neberu tak ako predtym.. uz to vraj dost selektuju
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

makaveli napísal:pocul som, ze uz do IBM neberu tak ako predtym.. uz to vraj dost selektuju
Tak to si iba pocul. Cim viac, tym menej selektuju, na zaciatku si vyberali dost, teraz uz nie je dostatok ludi, takze zoberu prakticky kohokolvek kto vie povedat po anglicky dve vety.

JodiBB > Studoval som, uz tri roky pracujem. Byvam v prenajme. K IBM - zalezi na tom ako sa dokazes "predat". Na nejaku 1st level technicku poziciu 20-25k + priplatky za 3smennu prevadzku (urobia cca 25% za mesiac, v pripade, ze tie smeny budes mat). 2nd level pozicia 25-35k, dost zalezi aj na agenture cez, ktoru tam pojdes, priamy kontrakt s IBM nedostanes, to az casom ak oni budu chciet.
JodiBB
Medium Expert
Medium Expert

t0m4s3 napísal:Na nejaku 1st level technicku poziciu 20-25k + priplatky za 3smennu prevadzku (urobia cca 25% za mesiac, v pripade, ze tie smeny budes mat). 2nd level pozicia 25-35k, dost zalezi aj na agenture cez, ktoru tam pojdes, priamy kontrakt s IBM nedostanes, to az casom ak oni budu chciet.
Takze myslis ze by sa to dal vykryt byt a strava s tym platom?
Nevieme totizto ci tu budeme zvladat platit. Inak narocny niesme, a ani prachy nerozbijeme len tak na nic. (nefajcime, nepijeme).
Jedna sa nam o to ci zvladneme tahat jednoizbovy byt alebo mame ist radsej k niekomu do podnajmu do jednej izby.
Priatelka ma buduci rok este mesiac skolu a potom uz 6mesiacov prax z coho dufam aspon niaku bude mat platenu.
A prachy niake nasetrene mame ako poistku keby sa nieco udialo.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

no ja momentalne studujem v brne, zatial len prvy rocnik, ale je tu fajne :-P vsetky vyhody tu uz popisali ludia vyssie cize nebudem zbytocne prepisovat to iste :-)
heLLhole
Expert
Expert

Príspevok od používateľa heLLhole »

no ja som bol raz v brne na invexe :) ..a chcel by som sem ist aj na vysku ak sa podari
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

JodiBB napísal:Takze myslis ze by sa to dal vykryt byt a strava s tym platom?
Nevieme totizto ci tu budeme zvladat platit. Inak narocny niesme, a ani prachy nerozbijeme len tak na nic. (nefajcime, nepijeme).
Jedna sa nam o to ci zvladneme tahat jednoizbovy byt alebo mame ist radsej k niekomu do podnajmu do jednej izby.
Priatelka ma buduci rok este mesiac skolu a potom uz 6mesiacov prax z coho dufam aspon niaku bude mat platenu.
A prachy niake nasetrene mame ako poistku keby sa nieco udialo.
Preco sa ma pytas ci je to v pohode? Myslim, ze pocitat vies. 2+kk zozenies za nejakych 9-10 aj s energiami. Priatelka ti da aspon 2, takze na tebe je tych 7-8. Ak sa uskromnite tak aj menej. Pri plate 20k ti ostava min 12tisic na "vyzitie" a s tym sa da nielen vyzit, ale si aj slusne uzit. A to som pocital tu spodnu hranicu, ak budes mat Bc. a preukazes nejaky skill tak 2nd level pozicia bude pre teba ako stvorena.
JodiBB
Medium Expert
Medium Expert

t0m4s3 napísal:Preco sa ma pytas ci je to v pohode? Myslim, ze pocitat vies. 2+kk zozenies za nejakych 9-10 aj s energiami. Priatelka ti da aspon 2, takze na tebe je tych 7-8. Ak sa uskromnite tak aj menej. Pri plate 20k ti ostava min 12tisic na "vyzitie" a s tym sa da nielen vyzit, ale si aj slusne uzit. A to som pocital tu spodnu hranicu, ak budes mat Bc. a preukazes nejaky skill tak 2nd level pozicia bude pre teba ako stvorena.
No myslel som skor tak ci je realne najst si pracu cca za 15-20k a viac. Pocitat viem, len neviem ako je to tam s platom. Viem akurat o tom IBM o ktorom si napisal. Dostal som este ponuku na niakeho testera aplikacii za 18k.
Byt nam staci 1+1 alebo 1+kk a co som videl inzeraty tak sa pohybuju okolo 8k.

Kazdopadne dik za info ;)
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

len pozeram ze kolkych hojko userov brno spaja....co keby sme dali nejake stretko? :-)

ja osobne tu studujem druhy semester na masarni, ppc skola, okrem svojho odboru mozes studovat prakticky cokolvek, a alterna, fleda, stara pekarna, to je svata trojica! brutalne koncerty, brutalny ludia, brutalna pohoda...no i ked som tu uz takmer (s prizmurenymi ocami) rok, stale mi tak trochu chyba presov...no uz som pomaly na nho chyta aj brno v mojom osobnom meritku :-)
Napísať odpoveď