Budujem a nebojujem?

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
ShanDo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Budujem a nebojujem?

Príspevok od používateľa ShanDo »

viete mi niekto poradit vhodnu strategicku hru, kde hlavne staviam, rozvijam ekonomiku a podobne, ale nie su tam ziadne boje? (taky Caesar IV je fajn, ale musim mat vojakov, a vobec sa mi z niecim takym nechce zabat, chcem len budovat a rozvijat mesto povedzme)
radsej nieco antickejsie, ale z historickych dob (Sim city napriklad velmi nemusim)
existuje nieco podobne?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No v historickych dobach to vzdy bolo o bojovani :) To by ta hra musela ist trochu proti tej historii. Najlepsie tomu, co popisujes zodpoveda prave simcity, neviem ktore si hral, ale mne sa 3000ka pozdava najviac. Ma grafiku, ktora neurazi a zaroven sa pri tom da dobre zabavit bez toho, aby si hodinu pocital, ci sa nejaku stavbu oplati postavit.
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

neviem ci sa tam bojovalo alebo nie ale mohol by si sa pozriet na anno 1701, anno 1602, anno 1503
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Možno čiastočne aj Settlers.. a za určitých okolností by sa dala nasimulovať aj bezbojová Civilization.. tj. minimálny počet oponentov.. resp. rýchlo ich zničiť a nechať iba jedno mesto s jednou jednotkou.. obkľúčiť ich a môžeš sa ďalej rozvíjať.. ja som to robil takto. ;)

Inak ako spomínal Gothar.. v každej takejto historickej hre máš vojenské jednotky, je už len na Tebe, ako si ktorú hru prispôsobíš. :)
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Ako napísal brm, Civ je vynikajúci. Aj taký Caesar III/IV ujde.
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Glory of the roman empire....mam to v kompe ale nrhal som to lebo to neslo spustit....

Ak čakáte vojnové výpravy alebo boje, asi budete sklamaní. Glory of the Roman Empire sa totiž sústredí predovšetkým na výstavbu a hospodársky rozvoj a vojenské konflikty sú len symbolické. Nečakajte žiadne majestátne pochody rímskych légií alebo dobíjanie miest.

http://www.sector.sk/preview/22997/glor ... empire.htm
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Industry Giant 2, je to fajn zabaca, zacinas v roku 1900 a vyvijas sa cez roky iba budovanim firiem a predavanim veci, je tam aj treba logika napriklad, najprv potrebujes postavit Lumber Camp na tazbu dreva, hned na to potrebujes postavit nieaky zavod co to drevo spracujte na dosky, dalej musis postavit dalsiu firmu ktora z tych dosiek vyraba vyrobku, potom postavit sklad kde sa to bude uskladovat pricom sklad musi byt blizko obchodu a firmy ktora dovaza do skladu veci, ak sa to neda zrealizovat tak sa da zakupit nieaky dopravny prostriedok ktory to z jedneho skladu bude vozit do druheho, je to sranda na dlhy cas pretoze 1hodina = 1rok v hre pricom hra je az do roku 2020
Gothar
Moderátor
Moderátor

-=wolf=- napísal:Industry Giant 2, je to fajn zabaca, zacinas v roku 1900 a vyvijas sa cez roky iba budovanim firiem a predavanim veci, je tam aj treba logika napriklad, najprv potrebujes postavit Lumber Camp na tazbu dreva, hned na to potrebujes postavit nieaky zavod co to drevo spracujte na dosky, dalej musis postavit dalsiu firmu ktora z tych dosiek vyraba vyrobku, potom postavit sklad kde sa to bude uskladovat pricom sklad musi byt blizko obchodu a firmy ktora dovaza do skladu veci, ak sa to neda zrealizovat tak sa da zakupit nieaky dopravny prostriedok ktory to z jedneho skladu bude vozit do druheho, je to sranda na dlhy cas pretoze 1hodina = 1rok v hre pricom hra je az do roku 2020
No IG bolo velmi jednoduche, to by som potom odporucil skor Transport Tycoon DeLuxe, ten vysiel aj v uprave pre windows a vyssie rozlisenia. Pripadne potom OpenTTD, pre ktory existuje vela rozsireni a stale ho hra vela ludi online.
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

Ceasar III ked si tam zvolis vhodnu mapu tak nemas zaidnu voj. aktivitu..
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ja som takto hraval settlers 2, nenastavil som si protivnika takze to bolo nekonecne hranie bez boja
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

poradil by som ti CivCity rome
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pripadne Pharaoh s datadiskami..
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

jj pharaoh - omnoho lepsia gameska ako Caesar, vzdy sa dalo volit medzi vojenskymi misiami, alebo mierovymi ale narocnejsimi na postup.

Nebojove ma pritahovali vzdy viac, bola to vyzva. Postavit pyramidy, postarat sa o prisun vsetkych potrebnych surovin, najma ak nebolo mozne surovinu tazit priamo na mape. Prestal som to hrat na jednej nenormalne velkej mape, kde som sa zlakol jednak jej rozlohy a jednak toho, ako chcem v tak nepriaznivych podmienkach vystavat tak nenormalne prosperujuce mesto.. Ale save myslim este mam, tak sa do toho niekedy este dam.

Dakujem za pripomenutie tejto hry, u mna sa spaja s hernou mladostou.. Nad touto som stravil dlheeeeeee hodiny...
Gothar
Moderátor
Moderátor

KoCi napísal:jj pharaoh - omnoho lepsia gameska ako Caesar, vzdy sa dalo volit medzi vojenskymi misiami, alebo mierovymi ale narocnejsimi na postup.

Nebojove ma pritahovali vzdy viac, bola to vyzva. Postavit pyramidy, postarat sa o prisun vsetkych potrebnych surovin, najma ak nebolo mozne surovinu tazit priamo na mape. Prestal som to hrat na jednej nenormalne velkej mape, kde som sa zlakol jednak jej rozlohy a jednak toho, ako chcem v tak nepriaznivych podmienkach vystavat tak nenormalne prosperujuce mesto.. Ale save myslim este mam, tak sa do toho niekedy este dam.

Dakujem za pripomenutie tejto hry, u mna sa spaja s hernou mladostou.. Nad touto som stravil dlheeeeeee hodiny...
No Pharaoh ma zo zaciatku velmi bavil, ale potom ma po niekolkych misiach zacalo iritovat, ze 2-3 hodiny staviam mesto a potom ma fartaon preveli do nejakej dediny a musim stavat vsetko znova :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

bud Glory of Roman empire, alebo ten Transport. aj vo verzii pre xp (nie open) je ho mozne graficky "vytuningovat" takze az na par detailov ani nepripomina povodny pre DOS.
pre patchnuty TTD som aj nieco pokreslil takze k nemu ma blizsie ako k open-u,ale to uz zalezi od konkretneho cloveka...
mozno by som snad odporucil dalsiu "tycoonoidnu" hru: Locomotion, ide o Tycoon transport na engine z Rollercoaster tycoon
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nerieste! Transport Tycoon Deluxe je to, co hladas! :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

p4ra.. len problém je, že on chce z dôb antických. :) pričom TT (a spol.) je myslím najskôr z roku 1900 (+/-).. ale človek si tam aspoň prejde všetkým.. od parných lokomotív, cez dieslové, elektrické.. následne monorail a vrcholom je maglev.

Inak podľa mňa z týchto klonov je jasná voľba openttd.. :) hrateľnosťou je o triedu inde než pôvodný TTD.. :)
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

nvm ci to dakto uz stihol spomenut, nechce sa mi citat AZ dve strany :-P
Ale tuto moznost budovania máš v oboch dieloch Strongholdu, building castle/city alebo ako to tam je, keď nebojuješ. A v Strongholde je to teda celkom pekne dotiahnuté.
ShanDo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ShanDo »

dakujem za tipy, hadam si daco vyberiem... mozno aj nieco z modernejsej doby, vsak hlavne aby bol dobry system
vzdy sa mi vsak lepsie pozera na stredoveke pripadne anticke mesto, neviem preco:)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

GothaR napísal:No Pharaoh ma zo zaciatku velmi bavil, ale potom ma po niekolkych misiach zacalo iritovat, ze 2-3 hodiny staviam mesto a potom ma fartaon preveli do nejakej dediny a musim stavat vsetko znova :)
Ono to je sice pravda ze stale zacinat od zaciatku, ale stale to bola ina vyzva, iny teren, a miestami sa mi spravilo az zle ze jak tuto vybuovat prosperujuce mesto. Berme to tak, ze ako uspesny zakladatel miest si povereny novymi a novymi mestami, ktore je potrebne zalozit. Inac by system misii stracal zmysel. Ale je moznost hrat aj mimo kampane (ak sa to tak da nazvat) a su tam aj mapy bez urceneho faktoru ktory treba splnit - tj hras, stavias, upravujes len pre svoje potesenie. Co by som tomu vytkol je, ze mi tam velmi chyba moznost nahodneho generovania map, pripadne mapeditora...
Napísať odpoveď