cafte potrebujem urobit nieco take aby tlacitko na odoslanie formulara bolo mozne stlacit (enabled) len po zaskrtnuti checkbox-u ,
nieco ako byva na linencnych formularoch , malo by to ist cez javascript nie? nechem tym zatazovat php
dik
button enabled , pomocou javacript?
Je to zo stránky: http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... ptterm.htm
Upravil som to o funkciu zablokuj() submit tlačidlo. Lebo tam to je zle urobené. Ale maj na pamäti, že kto má vypnutú javu, tak tomu to nefunguje. Preto si to ošetri aj PHPčkom.
Upravil som to o funkciu zablokuj() submit tlačidlo. Lebo tam to je zle urobené. Ale maj na pamäti, že kto má vypnutú javu, tak tomu to nefunguje. Preto si to ošetri aj PHPčkom.
Kód: Vybrať všetko
<html>
<head>
<script>
function agreesubmit(el)
{
var checkobj = el
if(document.all||document.getElementById)
{
for(i=0;i<checkobj.form.length;i++)
{
var tempobj=checkobj.form.elements[i]
if(tempobj.type.toLowerCase()=="submit")
tempobj.disabled=!checkobj.checked
}
}
}
function zablokuj()
{
document.formular.odoslat.disabled=true;
}
window.onload = zablokuj;
</script>
</head>
<body>
<form action="odoslat.php" method="post" name="formular">
<textarea cols="50" rows="5">Podmienky
1) Bla bla bla
2) Bla bla bla
3) Bla bla bla</textarea><br>
<input type="checkbox" name="podmienky" onclick="agreesubmit(this);" value="1"><b>Suhlasim s vyssie uvedenymi podmienkami</b><br>
<input type="submit" name="odoslat" value="OK">
</form>
</body>
</html>-
programator
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
JavaScript nie je len na web. Je to skriptovací jazyk, takže sa dá použiť aj v iných programoch (tuším je aj v OpenOffice, Flash, Adobe Acrobat, ja ho používam v jednej mojej aplikácii...)programator napísal:Rozdiel je teda dost podstatny... javascript mas cisto na web a java je na server/desktop (robusne) aplikacie....