bytové úžerníctvo
-
loveparademan
Medium Expert
bytové úžerníctvo
Zdravím, tento rok nejdem na intrak ale na byt na rok, majitel si žiada platbu už za celý september 80€ na hlavu, dokopy 400/mesiac pričom školský rok začína až 26. septembra.
Dobre vie že až vtedy sa chceme nasťahovať ale nechce nám platbu rozdeliť na alikvotnu časť iba za 4 dni, nechápem jeden jediný logický dôvod prečo. Podobný problém som mal pri odhlasovaní z intráku ked som musel zaplatiť 15€ za 10 dní ktoré som tam ani nebol, tiež mi vrátnička nechcela rozdeliť čiastku iba za dni ktoré som tam býval, argumentovala tým že proste to tak musí byť. Podľa mna je to nič viac než úžerníctvo, títo ludia zneužívajú že majú byt a študenti sa on bijú. Máte podobné skúsenosti s týmto aj vy? Keby ste nemohli zohnať už byt zaplatili by ste tých 80€ za nič alebo by ste radšej dochadzali? Piati už sme dohodnutý, oni sú rozhodnutý sa s tým zmieriť, sú od dalej ako ja,
sú radi že majú byt ale mne je každé € dobré nie som zrovna z najbohatšej familie takže ak to bude ako chce majiteľ tak to nepodpíšem je mi jedno že tam pôjdu zbytočne. Váš názor?
Dobre vie že až vtedy sa chceme nasťahovať ale nechce nám platbu rozdeliť na alikvotnu časť iba za 4 dni, nechápem jeden jediný logický dôvod prečo. Podobný problém som mal pri odhlasovaní z intráku ked som musel zaplatiť 15€ za 10 dní ktoré som tam ani nebol, tiež mi vrátnička nechcela rozdeliť čiastku iba za dni ktoré som tam býval, argumentovala tým že proste to tak musí byť. Podľa mna je to nič viac než úžerníctvo, títo ludia zneužívajú že majú byt a študenti sa on bijú. Máte podobné skúsenosti s týmto aj vy? Keby ste nemohli zohnať už byt zaplatili by ste tých 80€ za nič alebo by ste radšej dochadzali? Piati už sme dohodnutý, oni sú rozhodnutý sa s tým zmieriť, sú od dalej ako ja,
sú radi že majú byt ale mne je každé € dobré nie som zrovna z najbohatšej familie takže ak to bude ako chce majiteľ tak to nepodpíšem je mi jedno že tam pôjdu zbytočne. Váš názor?
Re: bytové úžerníctvo
plural nominativu muzskeho rodu vzoru chlap je s makkym i, tak isto aj pridavne meno k nemu sa viazuce
ked zaplatis za cely mesiac, tak sa tam mozes aj skor nastahovat
casto sa plati aj za prazdniny, aj ked tam nebyvas, z dovodu, ze to mate zarezervovane, ak je velky dopyt, ceny sa mozu zvysovat alebo sa mozu uplatnovat ine poziadavky, to je trh
ak ti to nevyhovuje, mozes si najst nieco ine
ked zaplatis za cely mesiac, tak sa tam mozes aj skor nastahovat
casto sa plati aj za prazdniny, aj ked tam nebyvas, z dovodu, ze to mate zarezervovane, ak je velky dopyt, ceny sa mozu zvysovat alebo sa mozu uplatnovat ine poziadavky, to je trh
ak ti to nevyhovuje, mozes si najst nieco ine
-
loveparademan
Medium Expert
nemám dôvod sa tam nasťahovať tak skoro, nakoľko brigádu tam nemám, ani frajerku a prerábam dom.
nie je to uzernictvo, proste take su podmienky, ak ti to nevyhovuje, smola, nech sa paci hladat si inde, je to krute ale je to tak, on ma byt, vie ze je onho zaujem, o byty zaujem vzdy bol a zrejme aj bude, ak to nevezmes ty, vezme to niekto iny a on to dobre vie, jemu je jedno komu ho dá, hlavne nech zaplati 
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2012, 20:18)
kamos si tiez takto plati byt, s majitelom sa vsak dohodol, ze pocas prazdnin mu bude platit iba polovicu, nakolko byt vypratal a je prazdny, nebyva tam, ma vsak onho zaujem aj po prazdninach, tak to berie ako rezervaciu
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2012, 20:18)
kamos si tiez takto plati byt, s majitelom sa vsak dohodol, ze pocas prazdnin mu bude platit iba polovicu, nakolko byt vypratal a je prazdny, nebyva tam, ma vsak onho zaujem aj po prazdninach, tak to berie ako rezervaciu
co tu cakas ze ti poradime, nechces nam sem hodit telefon na majitela aby sme mu dohovorili? :
take su normalne podmienky, studenti zvyknu platit aj za prazdniny ked tam nebyvaju, ak sa s majitelom dohodli na polke sumy to je len ich dobra vola..
ak nechces tak to pusti ale moc si tym nepomozes
take su normalne podmienky, studenti zvyknu platit aj za prazdniny ked tam nebyvaju, ak sa s majitelom dohodli na polke sumy to je len ich dobra vola..
ak nechces tak to pusti ale moc si tym nepomozes
-
loveparademan
Medium Expert
Phase: číslo na majiteľa zatiaľ nemám keby som mal už by som mu dohovoril
, iba sa pýtam či by ste to brali s vedomím že majiteľ na Vás takýmto spôsobom zarába, podľa mna je to úžerníctvo, i ked legálne má na to právo, je to ber alebo neber ale neni to fér
podla nazvu temy som cakal nieco ine ako ufnukaneho studenta, ktoremu sa nechce platit najom
.
.
s bytom je to ako uz bolo spomenute - normalne tak ako to je.
to ze ty chces byvat od 26. nikoho zaujima, byt sa prenajima na vacsie obdobie (mesiac) vyhodne pre majitela , nie na dni...
hold dakedy natrafis na "normalneho" cloveka s ktorym sa da dohodnut, vacsinou vsak nie...
a ten intrak... na normalnych intrakoch si podas ziadost o vratenie preplatku a oni ti ju po schvaleny (cca administrativa trva mesiac) vratia...
v podstate iba opakujem co je tu napisane
to ze ty chces byvat od 26. nikoho zaujima, byt sa prenajima na vacsie obdobie (mesiac) vyhodne pre majitela , nie na dni...
hold dakedy natrafis na "normalneho" cloveka s ktorym sa da dohodnut, vacsinou vsak nie...
a ten intrak... na normalnych intrakoch si podas ziadost o vratenie preplatku a oni ti ju po schvaleny (cca administrativa trva mesiac) vratia...
v podstate iba opakujem co je tu napisane
Predstav si, že by si bol na mieste majiteľa bytu. Dal by si svoj byt do prenájmu niekomu, kto ti bude platiť len, keď tam bude alebo niekomu, kto platí počas celej doby trvania nájomnej zmluvy? Popravde by bol blbý, keby ti na niečo také pristúpil, keďže očividne nemá problém tam za teba (alebo celú partiu) dosadiť niekoho iného...
-
loveparademan
Medium Expert
nemá problém tam dosadiť iných bo bytov je málo a študentov veľa to je jediné jeho šťastie, v opačnom prípade by bol rád keby dal ten byt niekomu do prenájmu . Z nás bude mať zisk 9 mesiacov x400=3600€ za tú dobu čo tam budeme, čo poznám niektorých ludí, ja viem mali šťastie, všetcia natrafili na zhovievavych majitelov s ktorými našli spoločnú reč a nemali s týmto problém, neplatili za žiadne prázdniny nič nazvyš.
ber to aj z pozicie toho majtela. myslis ze by dokazal prenajat niekomu byt s tym ze 25teho sa ma vystahovat lebo tam budete byvat vy? takto by platil najomne za ten mesiac on a urcite to nerobi preto aby sa studenti mali dobre ale robi to preto aby si ten byt na seba zarabil a on ho nemusel dotovat. Druha moznost ako to ten majtel moze spravit ze ti da o 10e vyssie najomne a potom nebude mat problem zaplatit ten jeden mesiac za teba a na oko vyzerat ako velky grant.
druha vec je ze ked uz to budes platit od prveho dna tak by si mal moznost sa tam nastahovat hocikedy pocas toho mesiaca a to ze sa tam budes stahovat az 26 je len tvoja chyba...ako keby si si kupil tyzdenny skipas/dialnicnu znamku/... a povedal ze to budes vyuzivat len 3 dni. tiez je to vsetkym ukradnute a je to len a len tvoj problem
druha vec je ze ked uz to budes platit od prveho dna tak by si mal moznost sa tam nastahovat hocikedy pocas toho mesiaca a to ze sa tam budes stahovat az 26 je len tvoja chyba...ako keby si si kupil tyzdenny skipas/dialnicnu znamku/... a povedal ze to budes vyuzivat len 3 dni. tiez je to vsetkym ukradnute a je to len a len tvoj problem
Ak nemas peniaze tak si najdi brigadu. To, naco sa tu ty stazujes, je uplne smiesne. Nechapem ako ta to vobec moze napadnut sa na nieco take stazovat. Zober si, ze mam kupeny byt a odidem na 2 mesiace do zahranicia. Myslis si ze nemusim platit najom, rozhlas, vodu, elektriku? Skus ist na BSS povedat, ze si tam nebol, ze nejdes platit, co ti povedia
Majitel ti nebude prenajimat byt iba ked sa ti to hodi 
3600€ urcite nebude "zisk" ...loveparademan napísal:nemá problém tam dosadiť iných bo bytov je málo a študentov veľa to je jediné jeho šťastie, v opačnom prípade by bol rád keby dal ten byt niekomu do prenájmu . Z nás bude mať zisk 9 mesiacov x400=3600€ za tú dobu čo tam budeme, čo poznám niektorých ludí, ja viem mali šťastie, všetcia natrafili na zhovievavych majitelov s ktorými našli spoločnú reč a nemali s týmto problém, neplatili za žiadne prázdniny nič nazvyš.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
lol tema, ak sa ti podmienky nepacia, najdi si iny byt. prerabas dom a nemas 80E? ked je to vela, tak chod na internat.
Chlapec ty dostanes riadnu facku od zivota ked sa dostanes mimo skolu, evidentne este zijes v oblakoch a nevies ako to funguje v normalnom zivote inac by si nebol schopny vypotit takuto temu.
To ze sa plati za cely mesiac je uplne normalne, ked sa ti nepacia podmienky tak si zozen novy byt.
To ze sa plati za cely mesiac je uplne normalne, ked sa ti nepacia podmienky tak si zozen novy byt.
sme dosli...ako vzdy nikto nema peniaze samozrejme, ale preraba DOM ... cloveku sa uz ani smiat nechce, proste dalsi trtko ktory caka, ze mu budu padat z neba pecene holuby do huby, no strasne, ze si musis zacvakat mesiac a nebudes tam, chudacik nas, povedz mame...strasne by som si chcel vypocut ako mu to vysvetlis po telefone, urcite by sa z nejakeho studenta z hornej dolnej posral az za usami...
-
loveparademan
Medium Expert
mulatt: ja som nemyslel že mám kupeny byt a odídem na 2 mesiace... to je iné, ja vravím že majiteľ nám to nechce dať od doby od ktorej tam budeme oktober-jún, alebo rozratať september na 4-5 dni ktore tam budeme
meffisto: myslel som zisk z nás študentov, koľko mu zostane po zaplateni energii a neviem čoho všetkého už neviem
zelovoc: intrák som nedostal tento rok keby hej isto by som išiel tam je to o polovicu lacnejšie
hypper: možno som idealista, ale nepovedal by som že neviem ako to funguje v normalnom živote
ColdRain: nemusíš mi hned nadávať, nečakám že mi budú padať do huby pečené holuby, radšej by som chcel počuť ako mi to vysvetlí on, alebo nech mi rovno povie ked sa ti nepáči neber čo aj očakávam že mi povie
meffisto: myslel som zisk z nás študentov, koľko mu zostane po zaplateni energii a neviem čoho všetkého už neviem
zelovoc: intrák som nedostal tento rok keby hej isto by som išiel tam je to o polovicu lacnejšie
hypper: možno som idealista, ale nepovedal by som že neviem ako to funguje v normalnom živote
ColdRain: nemusíš mi hned nadávať, nečakám že mi budú padať do huby pečené holuby, radšej by som chcel počuť ako mi to vysvetlí on, alebo nech mi rovno povie ked sa ti nepáči neber čo aj očakávam že mi povie
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nemyl si zisk s obratom. Z tych 3600 po zaplateni energii a dani mu ostane tak 1800-2000 v zavislosti od ceny energii. To za 9 mesiacov az taka vyhra nie je.
A preco by ti to mal davat od doby ktoru chces ty? Odkedy sa byty prenajimaju na 4 dni? By som sa na vas vysral a prenajal to rovno od zaciatku augusta a mozes ist byvat na vsivavy intrak
A preco by ti to mal davat od doby ktoru chces ty? Odkedy sa byty prenajimaju na 4 dni? By som sa na vas vysral a prenajal to rovno od zaciatku augusta a mozes ist byvat na vsivavy intrak
-
RBG
Medium Expert
Necakal som ufnukaneho studenta ked som isiel otvarat tuto temu...
Ak sa ti nepaci, najdi si ubytovnu alebo kludne chod byvat aj do Pentagonu alebo Modreho Domu
Ak sa ti nepaci, najdi si ubytovnu alebo kludne chod byvat aj do Pentagonu alebo Modreho Domu
Náš názor? Ako na čo, že nemáš peniaze? Tak si nájdi niečo, na čo peniaze máš. Ja tiež nemôžem prísť v BA natankovať s tým, že vedľa v Rakúsku majú benzín lacnejší a teda mne sa viac platiť nechce