Andi_Cibula napísal:každú chvíľu "máš chvíllu čas ?" "šiel by si mi kúpiť toto ?" "potreboval by som toto a toto".
Ano, tohoto sa najviac obavam.
wladas napísal:Prva vec co ma napadla je ze by ste pravdepodobne mali spalnu presne nad ich spalnou. Creepy.
Tak toto mi naozaj nepripada ako problem.
brm napísal:
Osobne by som do toho nešiel.. nedávno som riešil podobný problém.. mama mi hľadala byt v našom bloku prípadne v susedstve, ale ja som odmietol a šiel som radšej pre naše vlastné dobro na iné sídlisko. Teraz som dosť ďaleko od ich kontroly, ale zároveň dosť blízko, aby som im mohol prísť pomôcť alebo aby som sa mohol prísť cez víkend najesť.

Ano, presne tak som to vyriesil aj ja, prenajal som si maly byt o par ulic dalej a uplne mi to vyhovuje momentalne. Obcas ich chodim "vyzierat" a oni u mna skoro vobec nie su.
Ale tak zas, asi by mi vyhovovalo hocico hocikde v porovnani s byvanim v detskej izbe, ako som zil dovtedy
NHISPVM napísal:keď si chceš založiť svoju rodinu...
No prave keby som niekedy v buducnosti rodinu chcel, tak blizkost rodicov by bolo super, rano vstat, poslat decko o poschodie nizsie a potom by mi ho len vecer doniesli
audiotrack napísal:Ako bolo spomenuté, viem si živo predstaviť ako by ma každý deň otravovali že potrebujú niekde zaviezť, že potrebujú niečo doma opraviť a podobne
U mna je to opacne. Ja ich dost vyuzivam uz teraz. Otec je vcelku sikovny, vie dost veci porobit, takze ked treba, volam jeho. Auto nemam, maju oni, cize ked treba niekam odviezt, tiez si ho poziciavam dost cast.
ako vraví brm - najideálnejšie je byť celkom poblízku (ak by trebalo pomôcť rodičom a opačne) ale zase dosť ďaleko nato aby sa starali, radili atď...
Ano, s tymto suhlasim, najradsej by som mal byt niekde par minut od nich. Lenze to je problem najst taky byt.
Ono celkovo sa hrozim kupovania bytu, lebo nikdy neviem, aki debili tam na okolo byvaju. Napriklad teraz co mam prenajaty byt, je to taky terasovy panelak, 12 poschodi a uz od pohladu je tam viac sociek ako u nas v rodicovskom panelaku.
Chcel som napriklad pouzit pivnicu a prenajimatel a aj spravca ma od toho odhovarali, ze vraj tu sa dost kradne. No super, to mam mat bicykel + iny bordel doma a ma mi to zaberat miesto?
To u nas nie je (klop klop na drevo, ne ze sa nam tam zajtra nastahuje nejaky Dezider s 20 bratrancami

). U nas su vsetko normalny ludia, otec je domovnik dlhsie ako som ja na svete, takze vsetkych pozname.
Taktiez ako domovnik ma otec k dispozicii na prizemi celu velku miestnost, kde by som si napriklad ja mohol zriadit mini pracovnu firmy, kedze som si nieco maleho zalozil a nemusel by som mat "pracovny bordel" doma v byte - to som tam mal este ked som tam s nimi byval. Teraz to mam v byte a vadi mi to celkom dost, ze nemam oddelenu vlastne pracovnu cast od normalnej.
Po financnej stranke je to o par tisic lacnejsie nez ako sa tie byty realne predavaju, cize cisto teoreticky ak by som do toho siel, vzdy to potom o rok/dva/tri mozem predat a ak ceny zostanu podobne/rovnake, tak na tom bud trosku zarobim, alebo minimalne nic neprerobim.
Ale dakujem za nazory

Stale sa rozhodujem, kedze je to predsa len kopec penazi a vela prace s tym.