Bývanie s rodičmi, jedným rodičom - odpudivé?
Re: Bývanie s rodičmi, jedným rodičom - odpudivé?
Ono je to ale dosť podstatná vec...
-
loveparademan
Medium Expert
Bál som sa že sa neozvešbaldorex napísal:Ono je to ale dosť podstatná vec...
Mne sú financie jasné a z tohoto pohľadu ťa chápem.
Ale pochop aj ty, že pre partnerku je bývanie so svokrou dosť zásadná vec a nie nepodstatná hovadina ako si naivne myslíš.
A stále si mi neodpovedal na otázku, takže predpokladám že som trafil klinček po hlavičke
.
Ale pochop aj ty, že pre partnerku je bývanie so svokrou dosť zásadná vec a nie nepodstatná hovadina ako si naivne myslíš.
A stále si mi neodpovedal na otázku, takže predpokladám že som trafil klinček po hlavičke
-
loveparademan
Medium Expert
Šup, šup na stránku 2 úplne dole, dozvieš sa ako zásadne sa mi jedná o bývanie nastávajúcej so svokrou.baldorex napísal:
Jedine že by si sa niečím trafil po hlavičke
ja ozaj neviem co riesis vlastne, o byvanie teda nejde, tak o co ti teda ide?
ved nemusis hned pri prvom zoznameni zo seba vykaslat "ahoj, ja som loveparademan a byvam v dome s mamou"...
sam si pisal ze dom je rozdeleny, tak si mozes nosit baby domov bez toho ze by sa vobec stretli s tvojou mamou. ak ti teda bezne len tak nechodi do bytu. ak ano tak jej proste povedz ze dnes vecer nechces byt vyrusovany. tiez jej povedz ze ti nema nosit rano buchty s kakaom. ked sa ta baba opyta ze s kym byvas v dome, tak povies normalne pravdu, ze s mamou, ale obaja zijete v oddelenych bytoch. to nebude ziadnej babe nikdy vadit podla mna.
ja som istu chvilu byval s babkou, v byte a neraz som tam doniesol babu v noci. rano babka zaklopala na dvere a ja som ju poslal prec. nikdy to nebol problem. ono ked to pekne podas, tak to moze vyzniet pozitivne pre teba (tak vies, uz som chcel ist byvat do vlastneho, ale babka je sama a predsalen uz starne, tak je lepsie ked ma niekoho nablizku. ty by si povedal ze mama je sama a na dome je vzdy co robit, tak si to nechcel nechat na nu samu)
podla mna tu riesis nieco co neni realne problem.
ved nemusis hned pri prvom zoznameni zo seba vykaslat "ahoj, ja som loveparademan a byvam v dome s mamou"...
sam si pisal ze dom je rozdeleny, tak si mozes nosit baby domov bez toho ze by sa vobec stretli s tvojou mamou. ak ti teda bezne len tak nechodi do bytu. ak ano tak jej proste povedz ze dnes vecer nechces byt vyrusovany. tiez jej povedz ze ti nema nosit rano buchty s kakaom. ked sa ta baba opyta ze s kym byvas v dome, tak povies normalne pravdu, ze s mamou, ale obaja zijete v oddelenych bytoch. to nebude ziadnej babe nikdy vadit podla mna.
ja som istu chvilu byval s babkou, v byte a neraz som tam doniesol babu v noci. rano babka zaklopala na dvere a ja som ju poslal prec. nikdy to nebol problem. ono ked to pekne podas, tak to moze vyzniet pozitivne pre teba (tak vies, uz som chcel ist byvat do vlastneho, ale babka je sama a predsalen uz starne, tak je lepsie ked ma niekoho nablizku. ty by si povedal ze mama je sama a na dome je vzdy co robit, tak si to nechcel nechat na nu samu)
podla mna tu riesis nieco co neni realne problem.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
uz len kvoli tomu zaklopaniu by som sa citil blbo
problem by som fakt nevidel len vtedy, ak je ten dom skutocne spraveny na 2 byty - tj. hlavne 2x kuchyna/jedalen/obyvacka. proste na taky styl, ze za ziadnych okolnosti nebude mat tvoja mama potrebu liezt za tebou do tvojej casti.
takisto to pekne napisal aj ColdRain - musi to byt aj dostatocne akusticky odizolovane
inak co by povedala mama keby si ju vysupoval z jej domu do nejakej garzonky?
problem by som fakt nevidel len vtedy, ak je ten dom skutocne spraveny na 2 byty - tj. hlavne 2x kuchyna/jedalen/obyvacka. proste na taky styl, ze za ziadnych okolnosti nebude mat tvoja mama potrebu liezt za tebou do tvojej casti.
takisto to pekne napisal aj ColdRain - musi to byt aj dostatocne akusticky odizolovane
inak co by povedala mama keby si ju vysupoval z jej domu do nejakej garzonky?
-
loveparademan
Medium Expert
Ešte raz a pre všetkých ktorý nevedia čo vlastne riešim.
Vôbec nemám žiadny záujem bývať s partnerkou s mamou v spoločnom byte alebo dome, alebo bývať s jej mamou/otcom.
Jednalo sa mi od začiatku o to, ako ženy vnímajú mužov ktorý bývajú s rodičmi/jedným rodičom. A či sa ženy dnes hneď na prvom rande nezdvihnú od stola
keď pri otázke kde bývaš/žiješ sám, odpoviem že žijem v dome s mamou. Moja ideálna predstava je taká, že ak mi žena o ktorú mám záujem, dá šancu a prvotne ma neodmietne hneď kvôli môjmu bývaniu s mamou, po dlhodobejšej známosti mám záujem si s ňou hladať/zariadiť spoločné bývanie bez akejkoľvek tretej strany, či už v byte, v meste, alebo v dome, s tým že pre mňa optimálne by bolo vo vlastnom dome, s tým že matka by sa vysťahovala do mnou zabezpečeného bývania.
//autoeditácia príspevku (29 Dec 2016, 10:38)
Vôbec nemám žiadny záujem bývať s partnerkou s mamou v spoločnom byte alebo dome, alebo bývať s jej mamou/otcom.
Jednalo sa mi od začiatku o to, ako ženy vnímajú mužov ktorý bývajú s rodičmi/jedným rodičom. A či sa ženy dnes hneď na prvom rande nezdvihnú od stola
keď pri otázke kde bývaš/žiješ sám, odpoviem že žijem v dome s mamou. Moja ideálna predstava je taká, že ak mi žena o ktorú mám záujem, dá šancu a prvotne ma neodmietne hneď kvôli môjmu bývaniu s mamou, po dlhodobejšej známosti mám záujem si s ňou hladať/zariadiť spoločné bývanie bez akejkoľvek tretej strany, či už v byte, v meste, alebo v dome, s tým že pre mňa optimálne by bolo vo vlastnom dome, s tým že matka by sa vysťahovala do mnou zabezpečeného bývania.
//autoeditácia príspevku (29 Dec 2016, 10:38)
Súhlasila, s dodatkom že nebude prekážkou k tomu aby som si mohol založiť rodinu.guess.whoo napísal:inak co by povedala mama keby si ju vysupoval z jej domu do nejakej garzonky
nemozes hadzat vsetky zeny do jedneho vreca, nejakej to mozno vadit bude, nejakej nie.
ale hlavne ako som uz pisal vyssie, nemusis hned v prvych dvoch sekundach prveho rande spomenut ze byvas s mamou. proste to nehovor az kym nebudes musiet.
ale hlavne ako som uz pisal vyssie, nemusis hned v prvych dvoch sekundach prveho rande spomenut ze byvas s mamou. proste to nehovor az kym nebudes musiet.
loveparademan napísal:Je to vôbec možné sa vyhnúť akémusi automatickému onálepkovaniu za neschopného mamahotel idiota z pohľadu dnešných mladých žien...
baldorex napísal:
Kto v tom dome upratuje, varí, žehlí, utiera prach? Výhradne ty?
Loveparademan - tak ako to niekto napisal nadomnou, ide o to ako to predas. Ked si najdes normalnu babu (nenormalnu by si urcite aj tak nechcel), tak jej to povies tak, ze byvas vo svojom, ze ti to tak vyhovuje zatial, lebo mas svoj klud a pokoj, zijes si sam a v pripade nudze pomozes ty mame, okolo domu a pod. Ale, ze ked nadide cas, so spravnou zenou sa urcite planujes osamostatnit uplne, kedze chapes, ze nikto nechce mat svokru za ritou. A ked vztah postupi tak otvorene povies, ako to chces realizovat, ze mama sa odlifruje prec.
Ked vies AKO to povedat, ani to neznie AZ tak zle. Ked sam o sebe nie si debil a nebude babe na tebe prekazat nieco ine, tak ta nezrusi na zaciatku ak to podas takto. Ze ty zijes sam, sam sa o seba staras a ktomu sa ty staras este o mamu, nie ona o teba.
Samozrejme, riziko toho, ze to baba "prekukne" resp. bude ta mat za mamin cecok aj tak je tam stale, ale tomu nepomozes.
Ked vies AKO to povedat, ani to neznie AZ tak zle. Ked sam o sebe nie si debil a nebude babe na tebe prekazat nieco ine, tak ta nezrusi na zaciatku ak to podas takto. Ze ty zijes sam, sam sa o seba staras a ktomu sa ty staras este o mamu, nie ona o teba.
Samozrejme, riziko toho, ze to baba "prekukne" resp. bude ta mat za mamin cecok aj tak je tam stale, ale tomu nepomozes.
-
loveparademan
Medium Expert
Každý robí všetko sám za seba. Spokojný?baldorex napísal:Kto v tom dome upratuje, varí, žehlí, utiera prach? Výhradne ty?
Super, si šikovný. Písal si že sú to v podstate 2 oddelené byty, každý má svoj vstup. Ma každý aj svoju kuchyňu a práčku?
Určite si varíš sám? Nechce sa mi veriť že mamina ti nenavarí...
Určite si varíš sám? Nechce sa mi veriť že mamina ti nenavarí...
netreba to dopredu prilis riesit, proste niektorej zene to vadit bude a niektorej nie. A neskor sa uvidi, ked to budete chciet brat vaznejsie, ci pojdete spolu do podnajmu /hypoteky/ alebo zostanete v dome.
Mam 26, skoncenu VS, pracujem a byvam s rodicmi v dome. A co je na tom? Urcite by ma nenapadlo ist byvat sam, len kvoli tomu co si o mne pomyslia zeny. Vlastne byvanie by som riesil az v pripade, ze by som mal stalu partnerku. Preco by som sa mal teraz zadlzovat a rozhadzovat peniaze ked to neni potrebne? Naopak takto je to financne vyhodnejsie, zatial nasetrim nejake prachy a neskor si mozno kupim/postavim nieco sam, bez hypoteky.
Markoff, predpokladam, ze asi momentalne nemas partnerku, tak good luck pri jej hladani v 50+-ke, ked uz (mozno) budes mat kupene/postavene vlastne byvanie 
-
yoggy
Da sa to vyriesit aj tak, ze ist niekde na "fusku" "von", odlozit 1000€ mesacne a do 5 rokov ma dom
(pokial uz ma pozemok)
no skoro tolko uz usetrim aj tu na Slovensku kedze nemam skoro ziadne vydaje + nejake uspory + dedicstvoyoggy napísal:Da sa to vyriesit aj tak, ze ist niekde na "fusku" "von", odlozit 1000€ mesacne a do 5 rokov ma dom(pokial uz ma pozemok)
hypo mozes zobrat ako investiciu, 15 % prvotny vklad a zbytok nech ti splacaju najomnici
to uz je o inom potom