Byvanie s rodicmi alebo sam a.k.a. podnajom alebo hypoteka?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: využila ma ?

Príspevok od používateľa Bushido »

qwerty-xyz napísal:prehlad ma kazdy kto nie je debil, ....

autorovi: nauc sa nebyt somarik, psik, ktory je na voditku a urobi vsetko co zena chce. Bud borcom a frajerom, ktory bude zeny vyuzivat a zneuzivat .... ci uz v skole alebo v laske, ze taky nechces byt ? tak budes za psicka a debilka vacsinu svojho casu. bud si proste chudacik, alebo si chlap. Nauc sa byt svina v niektorych veciach, ... :!:
Ja nie som ani sviňa, ani psíček. Moje dievča ma nezneužíva a váži si ma. Za to ju rešpektujem, som jej verný a venujem jej svoj čas.
Nie je nič zlé na tom, že si jej pomohol. To by ľudia mali robiť automaticky. Problém je, že si za svoju dobrotu niečo čakal na revanš, takže to nebola nezištná pomoc. Nahnevalo ťa, že za tvoju pomoc sa na teba vykašlala, ale spýtaj sa sám seba: Je ti niečo dlžná? Spravila chybu a raz si nájde podobný typ, ako je ona a vráti jej to, ale to je iný príbeh. Musíš sám nájsť hranicu, kedy ťa ľudia začnu zneužívať, ale pochybného qwertyho rady, že buď frajer a borec, ktorý ženy využíva a zneužíva sa príliš nevyplatia. Pozri sa na neho aký je on frajer a 3/4 fóra ho nemusí a dovolím si povedať, že aj 3/4 jeho okolia. Zamysli sa hlavne nad sebou čo robíš zle.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

uplink pekne zhrnuta zenska logika... no kto chce s vlkmi zit, musi s nimi vyt. Ziadna zena ti neda zadarmo, bud zaplatis zene dovcu, alebo si kupis auto... No mozes ju namiesto 5000€ dovce poslat samu za 300€ do Bulharska, kupit si auto a za zvysne si zadovazit milenku :lol:
Zeny to maju s bonusom, najde si chlapa, ktory ju zivi a dalsieho, ktory ju rozmaznava...
Muzi musia zivit zenu, decka a este co to investovat do milenky...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Byvanie s rodicmi alebo sam a.k.a. podnajom alebo hypoteka?

Príspevok od používateľa uplink »

Ako poznám kvantum žien, ktoré vy*rtkal nejaký chudák a potom ostala sama so synom/dcérou. Ale ako seriózne, stále je to jej chyba. Byť s chlapom, ktorý ma opustí? To je tak low. Proste ak niekomu neverím na 99%, tak s ním jednoducho dieťa nemám, ak s ním chcem mať dieťa tak tak, aby som nebol v prdeli, keď ma daná osoba opustí. Tá matematika je tam tak jednoduchá a primitívna a nik ju nechce vidieť.

Ja to riešim tak. Som mohol už s toľkými babami bývať. Načo? Načo bývať s babou a platiť podnájom na polku? To je pre socanov a najivných debilov. Chlap by si mal platiť vlastné bývanie, vlastné energie, mal mať dosť peňazí a popri tom mať ako peta ženu. A nie že si teraz muž a žena zoberie hypo na 30 rokov a budú dúfať že to tomu druhému ne*ebne.

Ako toľko známych čo mám báb/chalanov že sú sami a majú na krku hypo, že to nezrátam ani na všetkých prstoch čo mám na tele. Proste akt totálnej stupidity a nulovej logiky.

A Bohu žiaľ poznám aj tých a nie som na nich 2x hrdý, čo opustili svoju manželku aj s dieťaťom, alebo nechali druhú polovičku s hypotékou na krku a zdrhli...celé zle.

edit by t0m4s3: tema vznikla ako oddelny offtopic z inej temy
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Ja teda neviem, ale v dnesnej dobe bez hypo, pokial nemas tatka z dobrych kruhov, alebo sam tam niesi, zabudaj... Neviem co je podla teba lepsie, ci platit podnajom, z ktoreho ta moze bez slova kedykolvek majitel vykopnut na ulicu, alebo ist do hypo/uveru a splacat... Keby si chcel setrit, tak to mas to iste, akurat ze budes 20 rockov zit z ruky do ust... Kamarat zaraba cez 2000€ + diety a zobral si uver na stavbu domu. A nieje to typ, ktory by peniaze len tak rozhadzoval, dokonca ma vlasty byt, auto, priatelku... a dajme tomu, nech ma 1000€ naklady na zivot, co uz viacmenej prehanam, 2x do roka ide na dovcu za 2500€ a napriek tomu nebude teraz 5 ci 10 rokov si vsetko toto poctivo odopierat, aby bol sebestacny. Podla mna naco setrit, ked splacanie je viac menej to iste, tiez musis na tu splatku setrit, akurat nemusis na peniaze cakat 10 rokov...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

uplink: V com je nulova logika, ze ak sa dvaja rozhodnu byt spolu, tak si vezmu spolocnu hypoteku???
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Lebo lepsie je platit s polovickou 650€ podnajom nez platit 550€ hypo. Logika :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:uplink: V com je nulova logika, ze ak sa dvaja rozhodnu byt spolu, tak si vezmu spolocnu hypoteku???
odpovedal si si v otázke hojko. Keď sa dvaja rozhodnú byť spolu. Pokiaľ sa nenaklonuješ a nepreoperuješ svoje druhé ja na ženu, tak je prítomná veľmi vysoká šanca že počas tých 30-40 rokov Ťa Tvoja druhá polovička nakope do zadku. Ako som písal, prípadov poznám až až.

kayko - hypotéka je len prejavom a modelom ľudskej argoancie, ktorá považuje všetko za samozrejmé [granted]. Neviem, ale ako si môže byť človek istý že zvládne najbližších 131 400 - 175 200 dní neochorieť na 30-60 dní v kuse? Alebo sa mu niečo nestane? Toto je obdivuhodné, extrémne. Ja osobne by som na to nemal gule vziať si hypo do veku 60-70 rokov, ako si berie drvivá väčšina ľudí, keďže vidím ako moc pracovne efektívni a chcení sú 50-60 roční ľudia na dnešnom pracovnom trhu. Je to arogantné a namyslené brať si hypo na dlhšie ako do 40 max 50ky. A to som práve vylúčil väčšinu ľudí. Je jasné že keď si niekto vezme hypo na 10 rokov, tak to neriešim, lebo taký človek má trochu inú pozíciu a je oveľa väčšia šanca že ostane zdravý počas jednej dekády, ako počas troch, či štyroch.

Mám extrémne blízkeho kamaráta, je veterinár [veľké zvieratká, najmä kravy], makal na živnosť a mal viac ako slušné zárobky. Robil vo fachu 20 rokov týmto štýlom. Keď mal 50 rokov, tak mu to začalo pokulhávať, platby, všetko. V 53och mal 1-2 roky nezaplatených faktúr, čiže musel živnosť uzavrieť a ísť do štátnej správy, kde zarábal 1/3 - 1/4, je tam po dnes, má 56. Aj toto je realita. Si vezmi že by splácal hypo, ak by to bolo aj len 200-300 eur mesačne. Z toho platu čo má v štátnej správe to nie je šanca utiahnuť, proste 0 šanca. Čo by spravil? Predal by byt na ktorý spláca hypo, aby ju mohol doplatiť? Alebo čo by spravil?

A to ani neochorel, ani neoslepol, ani nie je paralyzovaný, ani nič hrozné. Jednoducho zvrat osudu a krutá realita.

P.S.: A áno, je lepšie platiť podnájom do 30-35ky, kým sa v rodine uvoľní nejaký byt, možno aj viac, ako ako idiot splácať do 60-70ky hypo ;) toľko ku Vašej logike. Samozrejme je pár prípadov, kedy v rodine nikto nič nemá a človek je odkázaný na hypo a takému prajem len veľa šťastia. Avšak všetky prípady čo poznám, do jedného, tak je miesto u rodičov, možnosť lacného podnájmu, avšak nie. Lebo ja som samostatný [k*kot] a budem si platiť hypo na byt, leasing na auto a dokážem tak [neviem komu] že som samostatný. A eventuélne ešte baba s ktorou žijem ma zlomí na 3-4 izbový byt, namiesto 2 izbového, ktorý by bohate stačil na tú hypo, lebo chce mať dieťa a tak sa predĺži hypo o 5-10 rokov. Gratulujem ku zdravému rozumu, všetkým čo to takto vyriešili. Stali ste sa práve doživotnými otrokmi! :smt006

Ináč mi rozum zastáva, že toto musím vysvetľovať ľuďom s VŠ, resp. so slušným iQ a dobrými životnými skúsenosťami. To ste fakt takí zaslepení svojou aroganciou, alebo Vám to len jednoducho nemyslí?

P.S.2.: Ten príklad že zarába borec 2000+ eur mesačne, to je 1% Slovenska, ak nie menej. A čo má spraviť ten zvyšok čo hrdlačí za 350-600 eur mesačne? Ako má vyriešiť otázku s hypo? Majú tak akurát prachy na lacný podnájom/izbu a musia sa riadiť presne tým, čo som napísal.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Predal by byt na ktorý spláca hypo, aby ju mohol doplatiť?
Ano, presne to je jedno z rieseni.
Dalsie riesenie je byt financne gramotny a mat aspon nejaku rezervu.

Nedokazes pochopit, ze nie vsetci ludia funguju presne tak ako ty pises. Mnou pocinajuc - platim rovnake peniaze za hypo na vacsi byt ako by som si mohol dovolit prenajom, pricom peniaze (zozaciatku iba ciastocne, postupne sa umoruje stale vacsia a vacsia suma) idu do mojho bytu a nie prenajimatelovi. Tvoje neustale narazky na hypo nemaju opodstatnenie, ide skor o rozdiel byvat samostane alebo s rodicmi? Pokial prides o pracu je uplne jedno ci nezvladas splacat podnajom alebo hypo (vlastne tu ma dokonca hypo vyhodu, pretoze urcite peniaze si nesplachol do hajzlu [podnajom] ale su v hypoteke)

Zostat s rodinou nepripada do uvahy z dvoch dovodov: 1) odstahoval som sa z rodneho mesta (velmi casty pripad vsade vo svete, nielen na Slovensku) 2) nedokazem si predstavit byvat s priatelkou a nedajboze este s prip. deckom v rodinnom dome s rodicmi, by sme sa museli asi uslapat

Ale inak bavi ma citat ako ty rozdavas rady o hypotekach, pricom nemas ani paru o com pises. Ostatne, ako o vela inych veciach.

edit: vykrik do tmy mi bohate staci, ani som neocakaval, ze to pochopis
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 - a niečo k veci? Lebo to čo si napísal je len výkrik do tmy, bez štipky zábezpeky. Sa mi páči že sa ma vždy snažíš verejne zd*bať a akurát failneš. Zatiaľ čo ja predložím reálne argumenty, plán, etc. s tým že priznám fakt že napríklad v tomto prípade pre niekoho iná možnosť nie je, Ty jednoducho napíšeš klasický časopisový dríst, ktorým ma chceš zhodiť a strápniť. Avšak to nejde. Musel by si napísať reálny spôsob ako zostať zdravý, alebo splácať hypotéku právnicky ošetrenú a to tak, že pokiaľ bude môcť druhá osoba splácať hypo, tak ju splácať bude. Avšak túto vložku som nenašiel u nikoho, lebo ľudia si proste veria, že áno. Každé iné riešenie ako to čo si napísal by bolo viac ku téme ako ten prázdny balast, ktorý každý pozná a je to hop, alebo trop. Ty si napísal existenčné dôvody pre hypotéku, ja píšem praktické riešenia, ktoré sú aplikovateľné do existencie samotnej ;)

A samozrejme Tvoj prípade je luxus, ktorý si si Ty zobral na krk a vedome si sa vrhol do priepasti otroctva, ja Ti to nezazlievam, len potom nesmú ľudia plakať. Priateľku nepotrebuješ, dieťa nepotrebuješ, je to luxus, za ktorý platíš. Ty hypotékou a možno leasingom. To sú tie dva odlišné prístupy k životu.

Zatiaľ čo ja som žil počas mojej mladosti pre ostatných, Ty si si možno užíval život, etc. žil pre seba. A teraz žiješ pre priateľku/rodinu. A ja teraz žijem pre seba. Mám k dispozícii dva a pol izbový byt, keby som chcel byť moc samostatný, starám sa o mamu, ktorá je sama, ona o mňa. Máme krásny byt, v ktorom nebýva moc často.

Mám to z časti lepšie, z časti horšie ako Ty, je to relatívne.

Povedzme že Ty ak chceš bývať s priateľkou, tak je hypo/podnájom naozaj jedno z mála riešení a ak veríš svojej priateľke a ona verí Tebe, tak je hypo "dobré" riešenie. Samozrejme potom doplatiť hypo z dedičstva. Avšak väčšina ľudí má kopec iných možností a to bývať v niečom čo patrí rodine, bývať v niečom, na čo sa stačí udobriť s rodičmi, alebo proste si len nedokazovať že "na to mám" a byť "samostatný".

Na túto našu "samostatnosť" potom dopláca naša priateľka a aj naše deti obvykle, aspoň čo chodím po klientoch, tak to všade vidím. Či už finančná insuficencia, alebo nedostatok času pre oba elementy. Ale tak, niekto to nazýva realita, ja dobrovoľné otroctvo.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

uplink spoliehat sa na to, ze sa ti v rodine uvolni byt, ked dnesny dochodcovia poberaju penziu, ktora mala byt uz tvoja je utopia
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kayko - a stalo sa mi a ani som to nechcel a pravdu povediac by som vymenil 10 takých bytov, alebo platil hypotéku, keby tu babka s dedkom mohli ostať čo i len o rok dlhšie, ale stalo sa. A stáva sa.

Navyše hypotéku si berú ľudia z jediného dôvodu, kvôli žene. A kvôli dieťaťu, lebo majú fixnú ideu že podstatou šťastia je rodina. Áno, môžu mať pravdu, ale prečo potom tá katastrofálna rozvodovosť?

Človek zabúda na jedno, podstatou šťastia je dobrý pocit. A opäť sme ad fontes, či Ti ho dá zviera, bylinka, les, šport, pc hry, pc, filmy, nejaké iné hobby, priateľka, rodina, etc. je jedno. Kvalitatívne bude to šťastie vždy na úrovni, akú mu pridelíš.

A preto raz a opäť píšem, stojí za to mať "skoro" rodinu a mať na krku hypo? Len aby si si mohol každý deň vrznúť?

Mne osobne to za tie nervy a damoklov meč do konca života nestojí, neviem ako Vám, ale Vám asi áno. Tak nech sa páči. Len potom nerozumiem tomu sťažovaniu. Človek vie do čoho ide, správne?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Preco odmietas moznost, ze nie kazdy ma hypo kvoli zene? Len preto, ze ty si takych ludi este nestretol? Ako je mozne, ze pre niekoho je hypo vyhodnejsia ako byvat v podnajme?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Podnájom je obvykle last stand, keď si sám, nebývaš sám, to je viacmenej klamstvo, lebo človek je tvor spoločenský a potrebuje niekoho. Bývajú obvykle ľudia z trucu vo vlastnej hypo a majú vlastný leasing, aby si niečo dokázali, nie je za tým skryté nič "rozumné", len nelogické. Samozrejme ak si s rodičmi na nože, je hypo/podnájom jediná možnosť a ak si s nimi riadne na nože a s celou rodinou, tak si v tom sám, a jediná možnosť je hypo na 1-2 izbový byt. Avšak to sú vzácne prípady. Nepoznám človeka čo by mal hypo/leasing a bol by z toho happy, resp. by to spravil z dlhej chvíľe a aby si dokázal že na to má.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

co teda miesto hypo navrhujes?
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Páni, autor sa len pýtal, či ho využila a vy už tu rozoberáte hypotéku na 30-40 rokov ...
prečo sa všetky témy zvrhávajú len do jedného konca.. ?? :?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kafiatko - lebo svet sa točí okolo peňazí, dobrého pocitu, bývania, sexu, hypotéky, samostatnosti, etc. Každá sociálne ladená téma má tendenciu ísť týmto smerom.

beardie - udobriť sa s rodičmi, vylúčiť všetky alternatívy pred tým, než si vezmem hypo. Bývanie s kamarátom/kamarátkou v ich už existujúcom byte za nejaký bakšiš, lacný podnájom, etc. Proste všetko len nie hypo na 30-40 rokov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

takze ziadne rozumne riesenie
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Uplink ale toto musim dat t0m4s3 za pravdu
t0m4s3 napísal:platim rovnake peniaze za hypo na vacsi byt ako by som si mohol dovolit prenajom, pricom peniaze (zozaciatku iba ciastocne, postupne sa umoruje stale vacsia a vacsia suma) idu do mojho bytu a nie prenajimatelovi.
.
.
Pokial prides o pracu je uplne jedno ci nezvladas splacat podnajom alebo hypo (vlastne tu ma dokonca hypo vyhodu, pretoze urcite peniaze si nesplachol do hajzlu [podnajom] ale su v hypoteke)
`

to ze niekto ide do podnajmu alebo hypo nemozes riesit plosne, lebo nepoznas situaciu ludi ktory sa takto rozhodli
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:takze ziadne rozumne riesenie
rozumnejšie ako mať hypo do 60-70tich rokov si myslím, ale budiš, je to Tvoj názor.

wladas - keď som v podnájme a niečo sa mi stane, idem k rodičom, ak mám s nimi ako taký vzťah. Keď mám hypo, na krku priateľku a dieťa a niečo sa mi stane, skončíme eventuélne všetci traja na ulici. Stále nevidím logiku v rovnici "podnájom < hypo" ale budiš.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja logiku v hypoteke vidim. Kym pri podnajme platis niekomu cudziemu, pri hypoteke platis za svoje. 20 ci 30 rokov by sa to dalo porovnat s najmom, teda platis to co za najom, ale po tych rokoch je byt tvojim a nemusis nikomu platis, platis uz len inkaso a par drobnych veci. A to je dost velky rozdiel.

Ked si v podnajme a nieco sa ti stane, ides k rodicom. Ked mas hypoteku a nieco sa ti stane, mozes dat ten byt do prenajmu a splacat z toho hypoteku, ty mozes ist k rodicom. Banky ponukaju moznosti poistenia hypoteky, to je odpoved na tvoju otazku v pripade, ze ochories, ze prides o pracu atd...

Leasing ani hypoteku za luxus nepovazujem, zije tak kopa ludi vo svete. Ak chces byvat, mozes vyhadzovat peniaze do vzduchu za najom alebo si budes platit hypoteku, v com je prosim ta ten luxus??? Aj v pripade leasingu, niekto potrebuje auto ku praci, kvoli rodine alebo kvoli comu..., teraz vezmem ako priklad pracu. Potrebujes cestovat po Slovensku, vybavovat obchody, ale nemas hotovost na to, aby si si kupil auto. Pardon, Favorit za 300 eur nepovazujem za auto vhodne na cestovanie po Slovensku. Budes chodit vlakom, autobusom a potom sa presuvat kto vie ako na dalsie body??? Ak ano, nech sa paci. Na Slovensku je okolo 165 tisic hypotekarnych uverov.
Napísať odpoveď