C++ builder, začínám a potreboval by som jednu vec

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Fata! ChaoS
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fata! ChaoS »

Ahojte, chcem spraviť to, že do jedného editačného pola zadám nejakú hodnotu a kliknutím na tlačídko by sa mi tá hodnota uložila do premennej napr. N (to ešte zvládnem). Následne mi tiež zmaže to editačné pole a tlačídko a zobrazí mi N editačných polí(+ ešte nejaké labely, ale hlavný je ten princíp).

Od Vás by som potreboval, že ako sa to dá spraviť aby mi vytvorilo N editačných polí s rôznym umiestnením, dá sa to? ALebo sa to dá spraviť len ručne a potom zap/vyp vyditeľnosť?

Prosím pomôžte mi s týmto, účim sa z manuálov, ale ide to pomali a toto by som potreboval na jeden projekt. k+

//autoeditácia príspevku ( 21 Feb 2009, 16:53 )
Potrebujem ešte jednu vec, niečo tak spraviť aby sa vypísalo hneď pri spustení programu, t.j. napr. také dačo, že zapnem ten rpogram načíta mi nejakú hodnotu zo súboru a to nech vypíše do memo1, či do nejakého labelu. Dúfam, že ste ma pochopili, aby to, čo načítalo dalo vypísať, lebo neviem jak to spraviť jedine tak, že sa klikne na niečo, ale ja to chcem aby to samo bez kliknutia vypísalo informáciu zo súbora.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

k tej prvej otázke: vygoogli si ako sa dynamicky vytvárajú komponenty. V c++ ti to takto z hlavy neviem napísať, ale nebude to nič zložité, niečo na spôsob:

Kód: Vybrať všetko

label = new TLabel();
label->left = 10;
label->top = 10;
label->caption = 'blabla';
no a potom ho musíš priradiť tomu formuláru čo ti neviem povedať, lebo v c++ som nerobil dlho a som lenivý ho otvárať :oops: Možno label->parent = Form1;

k Druhej otázke: ten kod ktorý vieš spraviť a dávaš ho na onclick nejakému buttonu zkopíruj a daj ho do onshow pre daný form
Napísať odpoveď