C&C red alert 2 + starcraft

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
LittleMan
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

C&C red alert 2 + starcraft

Príspevok od používateľa LittleMan »

Zdravim,

znovu som objavil staru strategiu red alert 2 (verzia 1.0) (bez datadisku yuri's revenge) ale pri hre po sieti sa vyskytlo niekolko problemov.

Prvym bola nepodpora TCP/IP siete, co som vyriesil suborom wsock32.dll, ostatne problemy uz vyriesene nie su a neviem ako ich odstranit.

- pri hrani to cele obcas padne - bud hra na chvilku vsetkym zamrzne a potom odpocitava "ping timeout" niektoremu hracovi, ale ovela neprijemnejsie je, ked po hodine hrania hra ide dalej, ale napise okno "reconnection error" a vsetkym potom napise ze vyhrali a ostatni sa odpojili. Kedze v LAN hre neni save, je to vcelku problem, bol by som velmi rad, keby sa to dalo vyriesit a budem vdacny za akekolvek napady...

- dalej sa vyskytuje problem s vlastnou mapou - spravili sme si mapu so 6 ostrovmi a na kazdom z nich je jeden "startpoint". Ked sme ale hrali proti "brutal enemy" pocitacu, tem start pointy ignoroval a zacinal vzdy na rovnakom ostrove ako niektory z hracov... medium to nerobil, ale ten je dost slaby a hra je potom nudna. ked nas uz bolo viac ludia to tiez nerobili...

- zlozenie pocitacov na ktorych hrame je: 2x win xp, 2x Vista x86 a 7 x64. Mensi problem je, ze server musi robit vzdy 7, lebo ak ho spravi niekto iny, tak na 7 nie je viditelny (co je dost cudne, lebo ostatne pc, vidia aj ine hry a vsetky pc vidia hru vytvorenu na 7, a neide to ani ked sa vypnu vsetky firewally)

- poslednym problemom je, ze (aj ked su nase pocitace znacne vykonnejsie ako poziadavky hry) pri velkej bitke, kde je vela jednotiek zacne hra neskutocne sekat - snad az na urovni 2-3 fps (aspon taky je z toho pocit), na vsetkych strojoch, bez ohladu na nastavenie rozlisenia.

RA2 je skvela hra ale kvoli tymto problemom je dost zbytocne nieco hrat, kedze to vacsinou nemozeme dohrat...

Vedel by niekto poradit ako sa zbavit problemov, hlavne teda toho padania siete a sekania?

a este maly detail ohladne starcraftu - ten neviem na 64bit sedmicke rozchodit, hoci na viste funguje - nejake napady?

Dakujem velmi pekne
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: C&C red alert 2 + starcraft

Príspevok od používateľa Pigesko »

podla mojho neodborneho nazoru bude na 99% problem vo verzii :) ano, niekedy tie patche nestoja za nic, a opravuju zbytocnosti, pritom vazne problemy neriesia a vela krat sa stane opak, ze po nainstalovani patchu vzniknu dalsie problemy...no v kazdom pripade ti odporucam zacat najprv tam, to jest nainstaluj vsetky dostupne patche...najlepsie bude ak to po kazdom otestujete :wink: potom sa mozeme pohnut dalej...

// http://commandandconquer.filefront.com/ ... tches;4990
(skus rovno ten prvy - Red Alert 2 - Official Patch 1.6 (English) )

GENERAL CHANGES
----------------

Fixes:
* Chrono IFV no longer loses its target when selecting a target further
than his firing range. Now it moves within attack range and fires without
losing focus at any moment.
* Modified official maps are not transferred over Internet games.
* If a player disconnects 3 times in one game for durations more than 25
seconds each, the game will finish and be awarded to the non-
disconnector at the 3rd time.
* If walls or other buildings block the Soviet Barracks exit, no unit is built
even if the user has a Cloning Vat. The cost is refunded to the player.
* No other infantry units other than those with explosives can blow up
buildings when joining to a Tanya command waypoint.

WESTWOOD ONLINE CHANGES OR FEATURE ADDITIONS
--------------------------------------------

New Features
* NAT (Network Address Translation) and Firewall support (Notice: See
Firewall & NAT Support later on this document)

Fixes
* In 4 player Internet games, Red Alert 2TM now behaves correctly and
continues the match with the remaining players when the host loses
connection.
* The game now behaves correctly by continuing 4 player Internet
games when the host gets disconnected from his ISP but is able to
reconnect in time.
* In-game chat, whenever the user types a message longer than a
screen width the text is transmitted and displayed properly.
LittleMan
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LittleMan »

dik za tip, nahodil som to a vecer uvidim co to spravi (problem s viditelnostou inych serverov v sedmicke to neodstranilo)... je to kumulativny patch? tzn. ze ked na original 1.0 nahodim 1.006 tak su zahrnute aj zmeny z patchov medzi tym?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

ci je komulativny ti neviem povedat...ak nepomoze ten najnovsi, tak preinstaluj hru a postupuj tak ako som vravel, opatchujes a vyskusas, a takto pojdes dovtedy kym ti jeden z patchov nepomoze :) ak ti vobec jeden z nich pomoze...je ale otazne, ci budu musiet patchovat hru aj ostatni...
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Mal by byt kumulativny, co si pamatam. Ale RA2 bolo vzdy plne problemov. Preto som kedysi davno hral po sieti iba Yuri´s Revenge, s tym, ze jeho frakcia bola zakazana. Inak vsetky tie problemy co si popisoval som tiez zazil na RA2 po sieti, zial vyhnut sa im nedalo. Skus teda datadisk a aj ho hned opatchuj.
Napísať odpoveď